Devamlı sanki kendimi rezil edecekmişim gibi ya da insanlar benimle dalga geçecekmiş gibi hissediyorum nasıl aşarım bunu
Lütfen sebeplerini yazmak yerine neyin iyi gelebilceğini yazın ya da böyle bir şeyi yaşayanlar varsa tecrübelerini yazsınlar
Devamlı sanki kendimi rezil edecekmişim gibi ya da insanlar benimle dalga geçecekmiş gibi hissediyorum nasıl aşarım bunu
Lütfen sebeplerini yazmak yerine neyin iyi gelebilceğini yazın ya da böyle bir şeyi yaşayanlar varsa tecrübelerini yazsınlar
Rezil olma korkusu, birçok insanın karşılaştığı yaygın bir durumdur ve genellikle sosyal anksiyete ile ilişkilidir. Bu korkuyu yenmek için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:
Kendinize olan bakış açınızı değiştirin: Kendinizi başkalarının gözünden değil, kendi gözlerinizden görün. Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin ve kendinizi başkalarıyla karşılaştırmaktan kaçının.
İnsanlar ne der diye düşünmeyin: Başkalarının ne düşündüğünü kontrol edemezsiniz ve bu da sizin sorumluluğunuzda değildir1. Kendi değerinizin başkalarının düşünceleriyle belirlenmediğini unutmayın.
Hatalarınızdan ders çıkarın: Hatalar, öğrenme fırsatlarıdır. Bir hata yaptığınızda, bu durumu bir öğrenme deneyimi olarak görün ve kendinizi geliştirmek için bu deneyimden ne öğrenebileceğinizi düşünün.
Özdeğerinizi yükseltin: Kendi hayatınızda elle tutulabilir sonuçlar alabileceğiniz başarılar kazanmaya çalışın. Kendi yeteneklerinize ve başarılarınıza odaklanın.
Profesyonel yardım almayı düşünün: Eğer rezil olma korkunuz hayatınızı önemli ölçüde etkiliyorsa, bir psikolog veya psikiyatrist gibi bir sağlık profesyoneliyle görüşmeyi düşünebilirsiniz.
Unutmayın, herkes zaman zaman hata yapar ve herkes zaman zaman rezil olur. Bu, insan olmanın bir parçasıdır. Kendinize karşı nazik olun ve kendinizi olduğunuz gibi kabul edin.
Rezil olma korkusu, sosyal kaygı bozukluğu olarak adlandırılan bir durumun bir parçası olabilir ve bu duygu, insanların sosyal etkileşimlerden veya topluluk önünde konuşma gibi durumlardan kaçınmalarına neden olabilir. Bu tür bir korkuyla başa çıkmak için aşağıdaki adımları düşünebilirsiniz:
Farkındalık Geliştirin: Korkunun kaynağını anlamak için öncelikle bu duyguyu tanımalı ve nedenlerini sorgulamalısınız. Rezil olma korkusu genellikle düşük özsaygı, mükemmeliyetçilik veya başkalarının ne düşüneceği konularıyla ilişkilendirilir.
Kendine Güveni Artırın: Kendine güveni artırmak, rezil olma korkusuyla başa çıkmak için önemlidir. Kendinizi tanıyın, başarılarınızı takdir edin ve kendinizi kabul edin.
Olumsuz Düşünce Kalıplarını Tanıyın ve Değiştirin: Olumsuz düşünce kalıpları rezil olma korkusunu artırabilir. Bu düşünce kalıplarını tanıyın ve olumlu ve gerçekçi düşüncelere yönlendirin.
Sosyal Becerileri Geliştirin: Sosyal becerilerinizi geliştirmek, sosyal durumlarla daha rahat başa çıkmanıza yardımcı olabilir. İnsanlarla iletişim kurma, empati yapma ve sosyal durumlarda rahat hissetme becerilerinizi geliştirmek için pratiğe zaman ayırın.
Aşamalı Maruziyet: Rezil olma korkusunu aşmak için aşamalı maruziyet tekniği kullanabilirsiniz. Küçük adımlarla başlayarak, korktuğunuz sosyal durumlara giderek alışabilirsiniz.
Profesyonel Yardım: Eğer rezil olma korkusu hayatınızı büyük ölçüde etkiliyorsa, bir terapist veya psikologdan profesyonel yardım almayı düşünmelisiniz. Kognitif davranış terapisi gibi terapi türleri, sosyal kaygı bozukluğunu yönetmenize yardımcı olabilir.
Kendinize İzin Verin: Kimse mükemmel değildir ve hata yapma ihtimali her zaman vardır. Kendinize hata yapma izni verin ve bu hataları öğrenme fırsatları olarak görün.
Rezil olma korkusuyla başa çıkmak zaman alabilir, ancak bu konuda atılacak adımlarla bu korkuyu aşabilir ve daha özgüvenli bir şekilde sosyal etkileşimlerin tadını çıkarabilirsiniz.
Cevap
2Cevap
Aklındaki olumsuz düşünceler Asla gerçek olamayacak umursama soner estağfurullah zikrini çek Allaha yaklas
Olma korkun varsa. İllaki rezil olacaksın. başka korkunu yenecek çözüm yok
Rezil biriyseniz demek ki 😄
Oluyorum demiyorum ki olma korkum var diyorum lütfen şu soruları okuyun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?