Hepinize teşekkür ederim.
Kendimi sürekli kötü hissediyorum, bu durumdan nasıl kurtulurum?
Hepinize teşekkür ederim.
ismeğin veya halk eğtimin bu kursları var bedava hem bir uğraşın olur ve ceAhşap Teknolojisi
Aile ve Tüketici Bilimleri
» Çocuk Beslenmesi
» Evlilik Öncesi Eğitim
» Görgü Kuralları
» Tüketici Hakları Eğitimi
Bahçecilik
» Arı Yetiştiriciliği
» Bahçe Bakımı
Bilişim Teknolojileri
» Ağ Temelleri
» Ağ Veri Tabanı
» Bilgisayar Kullanımı
» Bilgisayar Programlama Teknikleri
» Bilgisayar Sistem Bakım Onarım
» Bilgisayarda Doküman Hazırlama
» Cisco Network Eğitimi (CCNA Hazırlık Kursu)
» Google Seo Adwords
» Görme Engelliler için Bilgisayar Kullanımı
» Görsel Programlama
» İleri Ofis Programları
» İnternet e-Posta Yönetimi
» İnternet Programcısı
» İşletim Sistemleri (Açık Kaynak)
» Java Programlama
» Mobil Uygulama Geliştirme / ANDROİD
» Ofis Programları Kullanımı
» Temel Bilgisayar Okur-Yazarlığı
» Veritabanı
» Web Tabanlı İçerik Yönetim Sistemleri
» Web Tasarımı
» Web Uygulamaları Geliştirme
Büro Yönetim ve Sekreterlik
» Bilgi ve Belge Yönetimi
» Hızlı Klavye Kullanımı (F Klavye)
» Yönetici Asistanı
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi
» 3-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri
» Aile Eğitimi 12-18 Yaş
» Aile Eğitimi 7-11 Yaş
» Bilinçli Hamilelik ve Bebek Bakımı
» Çocuk Bakım Elemanı
El Sanatları Teknolojisi
» Ahşap Yakma Tekniği (Pyrogravure)
» Alüminyum Kabartma
» Basit Nakış İğne Teknikleri
» Bebek Odası Hazırlama
» Bilimsel Bitki Çizimi
» Çeyiz Ürünleri Hazırlama
» Dantel Anglez
» Davul Derisi Çiçek Yapma
» Davul Derisi Pano Yapma
» Dekoratif Ahşap Süsleme
» Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama
» Dekoratif Örtü Dikimi
» Deri Çiçek Yapma
» Deri Tablo Yapımı
» Dolgu Oyuncak Bebek Yapımı
» Elde Antep İşi
» Elde Beyaz İş
» Elde Çin İğnesi
» Elde Kurdela İşi
» Elde Tel Sarma
» Elde Türk İşi
» Elde Türk İşlemeleri
» Ev Tekstil Ürünleri Hazırlama
» Fadime Bebek Yapma
» Filografi Tekniği
» Halı Dokuma
» Hesap İşi
» İğne Oyası
» Jel Mum Yapımı
» Kadife İşi
» Kağıt Rölyef
» Kasnak Sallayarak Yapılan Makine Nakışları
» Kırk
dine yönel, inancını kuvvetleştir, yaşama sebebini ve dünyaya neden geldiğimizi düşün, olumsuz ne varsa aklından uzaklaşacaktır emin ol.. hasta olanları, sokaktakileri düşün. kitap oku, gözlerin olduğu için şükret, şükür namazı kıl namaz insanı pozitif yapar, sevdiklerine ailene zaman ayır, ayırki onlarla geçireceğin zaman kısıtlı ve bunun ne kadar kıymetli olduğunu düşün.. en önemlisi rabbini düşün çünkü sen rabbin için çok önemlisin.
çok guzel bır yazı olmus
teşekkür ederim..
Sistemin, madden ve manen doğasına aykırı hareket ediyor ki özellikle duygusal olarak yükün ağır. Sorunda cevap verili zaten. Öncelik sıranı belirle harekete geç. Sevgili mi arıyorsun; açıkça söylemeliyim ki erkeksen durumun bu noktada vahim. Seçici olan karşı cinsin dikkatini çekmelisin. Örümceklerin yöntemini kullanmamanı tavsiye ederim. (:
Kadınsan işin erkeklere göre daha kolay; fiziksel olarak kendini yeterli görmüyor olsan bile ve ciddi bir ilişki peşinde değilsen ilk süreçte, bir eş bulabilmen daha kolay. (Biz erkekler pek seçici olamıyoruz. Şimdi artistlik yapmaya gerek yok, şöyle seçerim böyle seçerim vs. Bir testosteron patlamasına bakar.)
Eğer sosyalleşme eksikliği duyuyorsan kurs önerilerimi dikkate al. İlgi duyduğun bir branşı seç ve kursa başla. Para problemin varsa ücretsiz kurs merkezleri mevcut. Özelden mesaj at, ilgili bağlantıyı gönderirim.
Harekete geç... Çok da şey bekleme hayattan, herkes bir biçimde var etmek zorunda kendini. Bir noktadan sonrası showman'lik...
Çok mantıklı. teşekkür ederim
2 rekat namaz kıl ve selam verdikten sonra Kenzül Arş duasını oku ve dua et...
Kenzül Arş Duası'nın Fazileti, Arapça Okunuşu, Anlamı
Çok teşekkür ederim
Önemli değil..
Cevap
241Cevap
İlk başlangıçta bir psikolojik danışmana git derdini anlat ama verdikleri ilaçları içme. 2. si kendini bir güzel analiz et. Nelerden hoşlanıyorsun nelere gülüyor ve tebessüm ediyorsun. 3. sü Ayda en az 1 kitap oku derim sana faydası çok fazla olur. Ayrıca hobi olarak film izleye bilirsin. Bırakın şu sevgilim yok bunalımdayım işini adam gibi adam 2-3 arkadaşın olsa yeter sana. Asla olumsuz düşünme. Her şeye o kadar olumsuz bakıyorsun ki etrafındaki güzellikleri belkide göremez olmuşsun. Bir elini yüzünü yıka kendine 2 bakım yap dışarı çık ve şehre şöyle bir bak. Sonra ilham gelir zaten.
Teşekkür ederim
yapacağın hiçbirşeyin olmadığı için böylesin yapacağı bişey olmayan insanlar boş boş oturur aylak aylak odadan odaya bile girip çıkıp gezebilirsin sıkıntıdan :D dündayada yapacak çokşey var heranını mutsuz yaşamaktansa bir hobi bul mesela arkadaşım yok diyosun yüzmeye basketbola falan git hem arkadaş edinmiş olursun hemde mutsuz boşboş durmaktan iyidir yemek yap yapmayı bilmiyosan öğren falan eğlenceli olur pasta falan yap komşularına dağıt ne biliyim mutsuz olma bu senin elinde mesela benim bir arkadaşım var korelileri çok seviyo hep onlarla ilgileniyo onların şarkılarını dinliyo dizilerini izliyo şimdide koreli bir arkadaş arıyo öğrenciysen ders çalış 100 al falan arkadaşın yoksa annenle git sinemaya babanlada olur :D hiçbişey yapmak istemiyosan da yapamıyosan da otur evinde namaz kıl cennete giderssen orda hep çok mutlu olursun mutsuz kalmazsın kuran oku falan onuda istemiyosan bilgisayara gir face falan televizyon bir dizi takip et falan hatta ben çizgi film bile izliyorum da neyse :D Ben bu kafayla gidersem kesin psikoloji uzmanı olurum dedektif falan :D kitap oku bide wattpadten falan ya da bir kütüphaneye üye ol her hafta yeni kitap alıyosun beğendiğin bir tanesini diğer hafta aldığın kitabı yerine koyup başka alıyosun ama kitabı geri getirmezsen ceza veriyolar bir ay kütüphaneden kitap alamıyosun hem ücretsiz sende üye ol mesela ben oldum ama ikinci hafta istanbuldaydım bu yüzden kitabı geri getiremediğim için ceza aldım çarşıya çık arkadaşın olmasada gez dolaş hem dışarda durursan daha çok arkadaş edinirsin oturma öyle boş boş mutsuz mutsuz sosyalleş :D
müzik dinlemeyi dene. özellikle enerjisi yüksek olanlar. ucuz pop şarkılardan bahsetmiyorum sanat değeri taşıyan eserlerden söz ediyorum. iranlı keman virtüözü farid farjad'ın eserleri bana göre biçilmiş kaftan mesela. sende kendi müziğini keşfetmelisin.
kitap oku mesela. okudukça hayal gücün duvarları aşacak. bilgi en büyük güçtür sakın unutma.
bir birey olarak saygıyı ve sevgiyi hak ediyorsun sende. insanlara merhaba demeyi dene. sosyal ilişkilerinde samimiyetini insanlara hissettir. insanlara değer ver. gerisi gelecektir. sevgiyle.
Çok teşekkürler
arkadaş edinmekle başlayamazsın bu haldeyken. önce zevk alacağın ve uğraş verip meyve verdiğinde seni mutlu edecek birşeyler yapmaya başlamalısın. herşey olabilir. mesela bir ev tutar düzenler dekore edersin, yeni bir şehre taşınır tutunmaya çalışır iş bulursun, bir enstrümana başlar hevesle öğrenmeye çalışırsın, evcil bir hayvanı büyütmeye başlarsın... gibi sana mutluluk verecek herhangi bir eylemde bulun derim. bununla beraber müzik zevkini de takip et. olayları akışına bırakıp bit ayıklar gibi irdelemeyi bırak. kişisel gelişim kitaplarını araştır beğendiğini al oku filan.
Teşekkür ederim
1. Olumsuz olma hiç bir zaman hiç bir konuda, kendini yıpratmayı ve olumsuz eleştirmeyi bırak.
2. Tembelliği bırakıp sürekli harekete geç. Depresif ve yorgun hissetsen bile bir yolunu bul gerekirse biraz dinlen ama o durumdan çık ve yapman gereken şeylere odaklan. Unutmaki yapman gereken şeylerden kaçtığın sürece ilerde başarısız ve pişman olma ihtimalin artar. Temizliğine bakımına düzenine beslenmene sürekli önem ver, yapman gereken şeyleri yaparken çok hırslı olup kendini yıpratma. Ama çok belirsiz de olmasın planların ve hedeflerin.
3. İyi bir insan ol. Sadece kendin ol. Kasma. Kötü düşünceler geçirme aklından.
4. Ümitsiz olma hiç bir konuda. Daha çok olumlu yönlerine odaklan. Çünkü kendini yeyip bitirmen ve yapamam bu imkansız demenin sana hiç bir katkısı yok tam tersi sürekli zararı var hem kısa vadede hem uzun vadede.
Cevabın cok mantıklı. Teşekkür ederim
Rica ederim
öncelikle kendine bir hedef belirle. hiçbir şeyi küçümseme 2 yıllıkda olsa bir üniversite eğitimi görmen gerekiyor. ya da yaşın kaç bilmiyorum okulun derslerinle ilgilen. bunlarıda yapmak istemiyorsan. kısa bir tatile çık akrabalarının yanına. bunlarda olmuyorsa. içinde bulunduğun durum psikolojik bir durumdur. doktordan yardım almalısın. devlet hastanesinde özel hastanede rendevu alıp en kısa zamanda ilaç ve doktorun tavsiye ettiği sostal aktivelerle birşey yapmayı çapala.
sabah uyandığında ilk işin uyuşukluğundan vazgeçmek.
fazla uyumak iyi değil çok uyuyorsan ve biligsayar karşısında nette fazla duryorsan buda iyi değil
içinde bulunduğun durumdan 1 yıl içinde çıkabilirsin ama oturmayla olmaz. doktora git ve hedef belirle
Çevre arkadaş edinmemenin sonucuda budur.
içinde bulunduğun durum yzünden insanlarla nasıl iletişim kuracağını bilmiyorsun.
önce bu durumu hallet
Teşekkür ederim
Öncelik sosyal ortam edin insanlarla konuş ortam yarat öyle böyle kendini alıştır ve geliştir sonra genel olarak ise ailenle veya bir yere gittiğinde konuşkan ol bir şeyler yapmaya çalış insanlar böyle yaparak ilk adımını atıyor sanma ki özel olarak yetişip arkadaş ediniyor.. Öyle düşünme sakın herkes bir yerden başlıyor arkadaş edinmek için.
Dediğim gibi teknoloji gelişti popüler siteler mevcut oralardan arkadaş edinmek güzel tabi kötü olup olmadığını bilemeyiz ama eğer kafayı çalıştırırsan herşey olur emin ol. Ayrıca özgüvenin yok bunu başarabilmen için dediklerimi yapabilirsin..
Şunu da söylemek isterim sevgili yapıpta onunla gün geçirip onunla sırlarını paylaşmak her ne kadar iyi olsada bu devirde öyle olmuyor bir yerden sonra o kişi alamadığını alamayınca sana tekmeyi basıyor aldığını düşünürsek seviyor gözüyle baksada ileri de ufaktan tartışma yüzünden ayrılıyor senin anlayacağın boş beleş işi bu. ;)
Merhaba; Yaşama istediğinizi azaltmış bir etken var hayatınızda. Eğer bu etkeni yani sebebi çıkartırsanız bence normal yaşantınıza dönmüş olabilirsiniz. Bir insan sürekli bunalım halindeyse ailesel ya da bireysel olarak bir sorunu vardır. Velhasıl onlarda yoksa bu sebep psikolojiktir. Psikoloğa gidip bu durumu bildirmeniz sizin için bir yarar olacaktır.
İyi günler.
Haklısınız..
Sanki beni anlattın bence kendine bir hobi edinmelisin ve bu hobi hiç bıkmayacağın bir şey olmalı kendimden örnek vereyim arkadaş sevgili falan bunlar boş işler hepsi menfaat benim gördüğüm bir süre sonra darbe ala ala hayattan soğuyorsun benim hobim motor sporları yarışlara gidiyorum mesleğim oto tamirciliği daha pilot olamadım ama pit ekibindeyim Araçların bakımıyla ilgileniyorum oradaki o heyecan adrenalin beni hayata bağlıyor resmen çikolata verilen çocuk gibi mutlu oluyorum :) tofaşlara hastayım resmen hatta bir Şahin'im var çok canım sıkıldığı zamanlar mutsuz olduğumda boş bir alana gidiyorum biraz lastik yakıyorum mutlu oluyorum bence sen kendine bir hobi bul bu çok önemli boşver insanları kim ne demiş ne yapmış ;)
Kapandığın yerden çık önce. Çık dışarıya temiz bir hava al. Paket servis olarak gelmeyecek sana ne arkadaş ne sevgili. Sonra birşeyler yapmaya çalış bir organizasyona derneğe üye ol. Gönüllü bir kuruluşta yer edinmeye çalış. Sorumlulukla aşabilirsin anca bu durumu. Veya bvir işe girip part time çalış göreceksin mutsuzluğunu tekmelemiş olacaksın
Tesekkür ederim :)
Yürüyüş yap , her gün düzenli olarak en az yarım saat. Bunun dışında kursa yazılabilirsin illa ücretli bir kurs olucak diye bir şey yok , ücretsiz devlet kurslarında ilgini çeken bir kursa kayıt yaptırabilirsin. Film izle , mesela ben film izlerken yaşıyormuş gibi oluyorum bir sürelik bile olsa farklı bir hayatta hissediyorum iyi geliyor aynı şekilde kitapların da etkisi farklı değil. Ibadet et , huzur verir. Dua et , umut et , elbet bir gün hayırlıysa insallah gerçekleşir, sen yeterki isyan etme. iyi ki var iyi ki böyle dediğin şeyleri düşün şükret. Şükredebileceğimiz o kadar çok şey var kii.. bunları düşününce bile iyi hissediyor insan yani en azından benim için öyle :) yardımcı olabildiysem ne mutlu
Bu bunalım halinin sebebini biliyorsun işte, düzeltmek senin elinde :)
Geçmişte fark ettiğin ya da insanların fark ettiği bir yeteneğini bul. Mesela resim, yazı, dans gibi.. Bunlarla ilgili bir kursa gidebilirsin, internette blog açabilirsin. Kursa gidersen arkadaş ortamın da olur zaten.
Sonra arkadaş konusuna gelince.. Geçmişte lise arkadaşların falan illa ki olmuştur. En sevdiğin lise arkadaşlarınla yeniden iletişim kurabilirsin. Ya da üni arkadaşlarından aynı şehirde oldukların varsa onlarla iletişime geçebilirsin. Sonra sosyalleştikçe çevren genişleyecektir zaten. Ayrıca mutlu olmak için sosyal olmak da çok gerekli değil. Tek başına da gezmeye gidebilirsin.
eğer okul falan yoksa kurslara gidebilirsin gitar kursu olabilir diksiyon kursu olabilir pasta kursu olabilir , kolayca çevre edinebileceğin yerler. puzzle alabilirsin bu benim çok küçük yaştan beri vazgeçemediğim bir şey :) eğer dışardan arkadaş edinmekte sıkıntı çekiyorsan akrabalarınla sık görüşmeye çalış , sevdiğin kitap türünü keşfet kitap oku zaten bunu bir alışkanlık yapsan kurtulamazsın bir daha. ve sanaldan olabildiğince uzak dur bu insanı bunalıma sokuyor gerçekten. sevgilin olmasın boşver eğer sosyalleşebileceğin ortamlara girersen kesin arkadaş bulursun sonra aktifleşirsin zaten :)
insan sevgilisiz de gayet iyi yaşayabilir kendini bildiği ve tanıdığı sürece. Psikolojik bir rahatsızlığınızın olup olmadığını keşfetmek için bir psikiyatra görünün derim. Bu devir de herkesin ihtiyacı var artık. ortama girmek gibi bir gereksiniminiz neden var anlamadım kendinizi ezik hissettiğiniz den dolayı mı yoksa insanlar arasında beşeri münasebetleriniz mi zayıf espri yeteğiniz mi yok empatimi yapamıyorsunuz. cevap bunlardan biriyse kişisel gelişim kitaplarından kendinize uygun olanı seçin ve kendini tanıyın biraz bulmacalara takılın hobiniz olsun bu sizi mutlaka bir ortama kendiliğinden sokar merak etmeyin ya da bir gruba üye olun dışarda gercek hayatta tabiiki. bu sizi hem hayata bağlar hem insan tanımış olur ve olur olmaz bir ortam içinde olmuş olursunuz
yahu bu kızları anlayamıyorum sürekli kafalarının içinde ergenlik bunalımları..
sebepsiz bunalımlar, depresyonlar ne oluyor kızlar?
sevgilin yoksa mutlaka kişiliğine uygun seninle ortak düşüncelere sahip biri ile mutlaka tanışırsın..
kendini evemi kapattın herhangi bir özründe yoksa yürüyebiliyor ve koşabiliyorsan yaşıyorsun demektir..
kızlar sürekli melankolik olmayı okadar benimsemişki birde bunun için yardım istiyor..
arkadaşlık iletişimle mümkündür..
okulda, işyerinde, internette bir çok kaynak vardır arkadaş edinmek için..
yapacağım hiç birşey yoksa bir kursa kayıt ol bir müzik aleti çal ve herşeyden önce birşeyler yapmak için istekli ol..
Önceliğin arkadaş edinmek olmamalı. Bunalım halinde olmanın sebebi hayatta bir hedefinin olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Bir boşluktasın.
Ne yaparak başlayabilirsin?
Kendine hedefler koy. Örneğin;hayvanları çok seviyorsundur barınak gönüllüsü olabilirsin. İnsanlara yardım etmeyi seviyorsundur Akut gönüllüsü olabilirsin gibi.
Böylece toplum içerisinde aktif rol oynamış olursun ve doğaçlama bir şekilde arkadaş çevrende oluşmaya başlar.
Bir şeyleri başarabildiğini görmek öz güvenini kazanmanı da sağlayacaktır.
Aptallara kulaklarını tıka, hayata gözlerini aç, sessiz bir film gibi yaşa hayatı, insanı gördüklerinden çok duydukları depresyona iter, gör ama duyma. . .
Mantıklı..
Seni mutlu eden şeylerin peşinden koş, başkası olma kendin ol ve duygularını kontrol etmeyi öğren eğer bunları yaparsan diğer insanlar seni çekemeyecek, senin hakkında konuşacaklar , sana vurmak için her yolu deneyecekler. Onları önemseme seni kırmalarına izin verme üzülsen bile bunu belli etme gül geç mal gibi kalsınlar. Önemli olan karar vermen. Sıradan insanları taklit mi ediceksin yoksa kendin mi olucaksın !
Hüzün, kader değil seçimdir.. Bu durum senin kendi kuruntularından kaynaklıdır.. @herooo ya katılıyorum.. Silkelenip kendine gelmen yeterli.. Sevgili , şart değildir.. Arkadaş , senin insanlardan uzak durmanın sonucudur.. İnsan içine karışırsan ve güler yüzlü olursan arkadaş edinirsin.. Hobi de şart değildir.. Keyif aldığın her hangi bir şey hobidir zaten.. Müzik dinlemek ya da film izlemek bile hobidir.. Hoşuna giden şeyleri yapman yeterli.. Sadece silkeleneceksin o kadar..
sen bendende betermişsin. sana bir tavsiyem var kardeşim. kurslara filan git sosyal olarak gelişirsen atarsın bütün sıkıntını. mesela fotografçılık kurslarına gidebilirsin, gitar alıp kursuna gidebilirsin. seçenek çok ama yapmazsan hep öyle kalacan haberin olsun. yap kurtul.
Haklısınız
sürekli bir yorgunluk üşüme tarzı şeylerde varsa b12 vitami eksikliği olabilir araştır bak depresyona girmeye bunalıma olumsuz düşüncelere sevk edebiliyor int araştır diğer bulgularda varsa dahiliyeye gitmeni tavsiye ederim
çok ciddiyim haberin olsun ne alakası var diye düşünme sakın
Teşekkür edeirm
sabah namazına kalk o zaman çok arkadaşın olacak.. hiç duymadığın kuş seslerini duyacaksın. tabii İstanbul falan gibi bir metropol gibi çöplük gibi bir yerde yaşamıyorsan..
Teşekkürler..
Kendine seni meşgul edecek ve çalıştıracak, zaman ayırman gerekli olan bir hobi bul ve bu ortamda arkadaş edinmeyle başla derim.
Teşekkür ederim.
ben de aynıyım. o zaman bu bizim gibi olanlara gelsin
fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/.../...867502_n.png
İlk once su tembellikden kurtulmaya bak. Gerisi gelir. Sosyal yardimlasma vakiflarinda gonullu elci ol bak bakalim mutsuzluk neymis gor.
böyle bır sansımız var mı ben ınsanlara yardımcı olmak ıstıyorum
Ben bu islerin icinde degilim ama boyle bir imkan var.
İnş. teşekkür ederim
kendini sevmeye başla :) git aynanın karşına kendinden bir makas alarak gülümse :) ne olursa olsun seviyorum seni hadi şimdi harekete geçelim bebek de :)
hehehe teşekkürler :)
Ciddiyim bak kendinle arkadaş ol :) bu sitede yalnız hissediyorsan benimle arkadaş ol :) güldürürüm arada sırada :)
hayat guzelde farkında değiliz herşey okadar guzelki bize verilen nimetlerin farkında değiliz bugun dışarı çık farklı bakmaya calış herşeye yerde yaprak parcasına ağaçlara insanlara ama uzun uzun bak iyi veya kotu çirkin guzel gozlerine yuruyuş şekline bakışlarına yer bakma sekline gulumseme sekline bak... anlarsın
Ben üniversiteye başlayarak bu durumu aştım. Yaşadığım şehirde okuyorum gerçi ama yine de bir sosyal çevrem oluştu. Şimdi de kültür merkezine gidip eğer varsa karadeniz kız ekibine katılmayı düşünüyorum. Hem yeni bir ortam hem de stres atabileceğim on numara bir aktivite. Yanıma bir arkadaş alıp da gitmeyi düşünmüyorum. Tek başıma, hiç kimseyi tanımadan..
www.kizlarsoruyor.com/.../q2135217-izgedak-ile-bir-gun-nasil-gecirilir
Bak bunun gibi aktiveteler var bir sürü... İzmirdeysen yardımcı olurum İZGEDAK için (:
Bence bunun nedeni yalnızlık. Herşeye yeni bir sayfa açarak atlatmalısın bunu. Eski seni unut kendine hobi edin. Herhangi bir şey. İster spor ile uğraş ister koleksiyon yap ama bir amacın olsun. Çevre edinmek ise zaten kolay belirli bir ortama gir ve kendini tanıt herley kendiliğinden akar zaten diyalokşar vs ama kendin olman lazım.. Sevgiliye gelince zaten sosyalleştiğin zaman kendiliğinden olur
Şu anda benimde okulda pek sıkı arkadaşım yok ben yurt dışındayım sevgilim turkiyede ben seneye memleketime donucem inşlh kurtulcam burdan eğitimini yemişim artık bıktım orda ne okulu varsa onu okuycam burası bana gore degil insanı bana uymuyor uygun değil konuştuğumuz dil bile saçma geliyor okula gidiyorum okuldan eve staja gidiyorum stajdan cikiyorum eve gelip işe gidiyorum herkezle kavga etmeye başladım (aile... akraba falan ..) ablam abim kardeşlerim orda kuzenlerim sulalem orda burada sadece 3-5 akrabamiz var onlarsizda yasiya bilirim ztn bir ise yaramiyorlar... iste hayat her zaman super degil sen diger insanlarinda cok mutlu oldugunu mu saniyorsun bana mesaj gonderirsen daha detayli konusucaklarim var..
şu sıra bende öyleyim tatlım kendimi ev işlerine verdim yeni yemek, tatlı çeşitleri falan deniyorum bu sayede ev arkadaşlarımın midesi bayram ediyor o ayrı yemek yapmak çok güzel bişey hele ki beğeniliyorsa ayrı bir keyifli.. en güzelide tatlı yapmak evde yapabileceğin mis gib hobi önerdim sana :d
aynı durumu bende yaşadım uzun süren bir ilişkiden çıkınca olmuştu banada sonra üniversiteye başladım arkası kesilmeyen birsürü olumsuz sey yasadım sürkli aglıyordum ama sonra iyi bir arkadaşla tanıştım çok eglendik bizde kaldı defalarca film izledik gezdik onunlayken herseyi unuttum okulu sevmeye başladım sonra sevgilim olduki okulun popüler çocuguydu kendisi şu an bütün kızlar bana düşman ama hem sevgilimi hemde beni mutlu eden canım arkadaşımı çok seviyorum bir an evvel arkadaş bulmalısın çok iyi geliyor ya da hemen kore dizilerine başla :)
samimi arkadaşlar bul güveneceğin kişiler koluna tak dışarı çıkın alışveriş yapın kahve dükkanına gidin , birbirinizde yatıya kalın ara sıra pijama partisi yapın hiç bunalıma girmene gerek yok girdiğin zamanlarda yalnız hissetmemek için bir arkadaşını çağır en iyisi arkadaş ya da değer verdiğin kişilerle daha çok vakit geçir
Bu konuda bir bence yazisi var bir oku istersen www.kizlarsoruyor.com/.../a8542-negatif-olmanin-insana-kazandirdigi-hic-birsey-yok-ama
Hayat girgir makara degil. Sporla eglenceylede arkadas bulursun tabi ama bir yerde ARIZA vericektir hayatin. Kariyerini belirle , bir ise basla. Is cevren arkadas cevren olucaktir zaten daha mutlu olucaksin. Aksamlarida kuran-I kerim oku ne yapman gerektigini nasil olman gerektigini o soyliccek. Insanlar sasirtiyor insanlari ! Tesekkurler
kimsenin elinde sihirli deynekte yok ki dukunupta mutsuzluğunu geçirsin..
sen gayretli olman lazım en başta.. burada olan olmayan herkezin derdi sıkıntısı bünları çözemeseler başından aşkındır.. zaten mutluluk kavramıdda bu sıkıntılarla baş edebilme sanatıdır..
sevgilin olmadığı için basit :)
bende öyleyim sevgilim yok aynı yani herkes bu düşüncede olur.. tavsiyem sevgili bul? tabiki hayır seveceğin biri mutlaka olur
valla ben yıllardır bunu kendime diyorum buldummu peki?
bırak sevmeyide geçtim kız bulamadım :)
İşin buraya kaldıysa fena.. Ama yinde de bak buradan bile arkadaş edinme fırsatın var.. Onları değerlendir. Özeti şudur, evini, işini, eşini, şehrini, semtini değiştir... Bunlardan sadece birini bile yapmak sana iyi gelecektir...
Arkadas+ sevgili+ hobi bunlar mutlu edecekse seni bunlar olur
Eski turk filminde ayse vardi
Hayat sevince guzel sevince mutlu gunler
Bir kusu kelebegi bir tasi sevin yeter..
O filmin sana iyi gelecegini dusunuyorum..
Burada bile soru sorarken topluluğa soruyorsun. Tek fark, aciz birisi gibi görünüp, üzerine gizli kullanıcı olup mesaj gönderiyorsunuz.
Şükürsüzsünüz. Evsizleri, açları, yoksulları hiç düşünmüyorsunuz. Derdiniz sevgili olmuş, arkadaş olmuş. Halbuki hepsi basit bulunabilecek şeyler. Sana Allah yardım etsin, akıl fikir versin!
Biliyomusun bazen insanin cevresinde bir cok insan ola biliyo ama ya gonlune yakin olamiyo ya da bulusucak firsatlariniz olmuyo bir aktiviteler yapin birsey okuyup ogrenin bence ders calisin hayat gider ogle benimde boyle arkadas cevremin oldugu denilemez aslinda cok insan var ama iste sevgili desem oda gitti) oyle cok guzel yani
Sirkelen bir kendine gel
Deniyorum
Film izle eger hobin yoksa oyun oyna insanlari sev durup dururken arkadasin olmaz herkesin guzel yanlari vardir ben komik eglenceli ama oturakli arkadaslari severim yerine gore davranan burdan yola cikarsak kendini sev eglenceli ol kendini sevmek icinde daha bakimli ozguvenli olman gerekir simdi kalk degisiklik yap bakim makyaj guzel giysiler belki bir arkadasina mesaj at sonra
Selamlar. Hobiniz yoksa bulmaya çalışın illa ki ilginizi çekecek birşeyler vardır illa ki. Komek gibi ücretsiz kurslar var gidip hem zamanınızı geçirecek şeyler yaparsınız hemde yeni yeni insanlarla tanışırsınız
Arkadaş çevresi edinmek çok mu zor? Bir parka git, okul çevrenden birileriyle sosyal aktiviteler yap. Hepsini geçtim, akrabalarında mı yok.
Hepsi uzak
Seni cok iyi anliyorum.. Bende oyleydim bir ise gir calismaya basla emin ol hayata donceksin calismak disarda olmak iyi geliyo insana hem arkadas edinmis olursun hobiler edinirsin yda sevdigin bir meslegi yaparsin :) umarim biran once mutlu olursun allahim huzur mutluluk versin
ben her canım sıkıldığında her bunalıma girdiğimde her depresyona girdiğimde ölmek için çözümler ararım. ama bulamıyorum tabi. Eğer kafayı yatıştıracak sihirli güçlerim olsaydı zaten benim için sıkıntı depresyon bunalım tarihi olurdu. tabi oda zor. en güzeli ölmek. yaşamak sence değer mi sıkıntıları çekmek için
önce eskileri bir kenara bırak ve yeni bir sayfa aç kendine, yeni ortamlara gir güleryüzlü ol, girdiğin ortamdaki insanlara yardım et. unutmaki insn kendi sorunlarını yine kendi isteğiyle aşar, sen bu durumdan gerçekten kurtulmak istiyosan, kurtulursun. kendine yeni uğraşlar bul, geç aynanın karşısına ben kimim de, neyi seviyorum diye bir sor. sonra ona göre yön verirsin zaten kendine.
Ben de öyleydim, yapman gereken tek şey tembellikten kurtulmak ve ilk adım atan olmak. Ve bir hobi bul, buz pateni yap. Gitar çal. Resim çiz. Üşenme!!!
Ohoo :) kalk ayağa biraz toparla kendini işe bir dert ortağı bulmakla başlayabilirsin mesela maneviyatta sana sonsuz destek sunacak biri!
İşte o birisini bulmak mesele.
bendde öyleyim arkadaşlarık var ama pek görüşemiyorum çalışıyorlar ben hep evdeyim çalışmak istemiyorum kitap okuyorum film izliyorum araştırma yapıyorum evde kendimce spor yapıyorum ısınma hareketleri felan tvsıye ederim yeni yemek tarifleri tatlılar deniyorum mesela :)
İçine kapanık kendi kabuğuna çekilmiş biriysen arkadaş edinmen zor... önce sen kendi kafanda bir belirle bida bole olmucam de... Çık dışarı sinemaya , tiyatroya vs vs git bir yerlere... evde olsan bile sürekli oturarak tv ya da net başında kalma beyin gerçekten mal oluyor insanın canı bişi yapmak istemiyor... şu üstündeki cesetten kurtul gerisi gelir...
Yapacagin şeyler aslında sorunda gizli. Nerede yaşadığın da önemli. Ne bileyim kendine bisiklet al kullan. Profesyonel kıyafetlerini al. Bunun gibi basit şeyler. Trekking gruplarına
Katıl haftasonları. Bu konuda yardımcı da olabilirim. Ha sevgili diyorsan problem benim de yok. Ama kendimi eyliyorum bir şekilde.
Sosyokulturel etkinlikler ile kurslara seminerlere katil.. bir enstrmantel alet kursu, diksiyon kursu vs.. sosyal cevren genisler hemde kafan dagilir
bu şarkıyı dinle biraz da olsa keyfin yerine gelir :) :)
Pinocchio 😍😊
Benden daha iyi beni açıklamışsın. Nasıl arkadaşlık kurulur bilmiyorum gerçekten ben de beceremiyorum. İçimde bir boşluk var, hissedemiyorum hiçbir şeyi, kendimi de hissetmiyorum. Sadece bekliyorum. Yalnız yalnız ve yine yalnız...
kitap oku telefonu kapat çık dısarı dolaş hava al alışveriş yap arkadaslarınla takıl zaman zaman tv ye bak
Yabancı dizi izle prison Break Dexter Breaking bad HOUSE md spartacus GAME of thrones lost himym big bang Theory Gossip Girl. Bu diziler seni 3-4 ay götürür :) hepsini izledim :)
Öyle geçecek bir şey değil bence bu.
Zamanla kurtulacaksın. Bende o dönemden geçtim maalesef bekleyeceksin. Nasıl kurtulduğumu bende bilmiyorum
Annem de aynısını diyo *
@foreveralonemodeon bizler niye boyleyiz bilmiyorum
Cesaret edemiyorum, eriniyorum, sıkılıyorum... Hep bir bahanem var sanki.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar