Psikolojik olarak çok zorlanıyorum, çok düşünüyorum, kaygılanıyorum, karamsarım, mutsuzum; benim gibi olan var mı?

Psikolojik olarak çok zorlanıyorum, çok düşünüyorum, kaygılanıyorum, karamsarım, mutsuzum, anksiyetem var ve panik atağa dönmemesi için çaba gösteriyorum. Ayrıca fiziksel sağlık sorunları da yaşadım.

Öğretmenim ama çalışamıyorum çünkü mesleğimi yapabilecek yetkinliğe sahip değilim. Kişisel problemlerim yüzünden kendimi geliştiremedim. Öğretmenlik, profesyonellik ve kafa gerektiren bir iş. Mental olarak iyi olmadan yapmak çok zor. Daha basit işler yapsam diyorum ama bunu da kendime yediremiyorum. Her sabah işe gitme fikri de beni geriyor çünkü devamlı yapılan bir zorunluluk. Robot gibi olmak zorundasın. Ailem de bir yandan çalışmam için baskı yapıyor haliyle. İlaç kullanıyorum fakat ilaç tek çözüm değil bence. Terapiye gidiyorum ama daha yeni başladım. Tek başına bu da yeterli gelmiyor. Bunun dışında, internetten çeşitli araştırmalar yaparak ve insanlarla konuşarak çözüm yolu arıyorum. Büyük sorumluluklar alamıyorum çünkü ağır geliyor. Kaygılıyım, varoluşu sorguluyorum ve anda kalmak benim için çok zor. Anda kalabilmek için hiçbir sorumluluk almamaya çalışıyorum. Bir roman bile okuyamıyorum çünkü ağır geliyor. Kendimi bu yönde geliştiremiyorum.

Aranızda benim gibi olanlar var mı? Güçsüz veya korkak olmak suç mu? Güçlenmek için ne yapmalıyım?

Sizce dünyanın sonu mu geldi de bu şekilde birçok kişi zorlanıyor yoksa bu biz güçsüzlere özel bir durum mu?

Not: Hakaret veya kınama içerikli yorumlar şikayet edilecektir. İnsanlığımızı kaybetmeden yorum yapalım lütfen. Şimdiden teşekkürler.

Psikolojik olarak çok zorlanıyorum, çok düşünüyorum, kaygılanıyorum, karamsarım, mutsuzum; benim gibi olan var mı?
Cevapla