Hiç bir işte doğru düzgün çalışamıyorum ve ailem işten kaçtığımı düşünüyorlar tembellik ettiğimi söylüyorlar ama aslında nedeni bu değil onlarda psikolojik rahatsızlığımı söyelemek istemiyorum, onların bana ilgi göstermesi nedense beni rahatsız ediyor, çoğu zamanımı çalışmayarak geçirdim, psikoloğa gitmek istedim, ve evet gittim , ve o gün gittiğim gün çok stresliydim ve pisikolğa ne diyeceğimi sürekli kafamda tekrarladım ve başım ağrımaya başladı ve şun gün gel dedi bende korkudan gitmedim çok düşündüm onunla ne konuşacağımı, tanımadığım biriyle konuşurken ya da konuşacağım zaman çok düşünüyorum ve kekelemeye başlıyorum çok değil ama, fazla arkadaşım yok zaten 2 tane var, diğerleri ne arıyor nede soruyorlar, ve bir kere aileme bu konudan bahsettim ama dalga geçer gibi cevap verdiler ve sürekli işten bahsediyorlar, her konuda işi yüzüme vuruyorlar, benim hayalim var ama onlar beni desteklemiyor, yani akrabalarım ya da tanımadığım biri bana hakaret etse ya da beni küçümseseler ailem onları destekliyorlar, markete gitmeye Sitres yapıyorum, her gün, kiminle konuşacaksam onu kafamda kuruyorum ne konuşsam ya kekelersem saçma şeyler söylersem diye sonra saçma sapan şeyler söylüyorum ya da konuşamıyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yolda yürürken bile karşı cinsden bir grup geçse yanımdan sanki yürümem bozuluyor gibi oluyorum, düşecekmişim gibi geliyor bana. Bir iş ya da bir sorumluluk verildiğinde bana çoğunlukla yapamıyorum ve eğer yanımda ya da etrafımda birileri varsa hiç yapamıyorum. Her konuda çok kararsızım ve unutkanlık bu aralar çok olmaya başladı ve kendime güvenim çok azalıyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBence psikolog yerine terapiye git benim de sosyal fobi’m vardı ama ben kimseye belli etmemeye çalışıyordum işe gitmeye korkuyordum ama üstüne üstüne gidiyordum kendimi psikolojik hasta olrk görmek asla istemedim sonra yavaş yavaş üstüne gittikçe geçti kendiliğinden geçti bence ama sen istersen terapiye git ben 15 yaşında gitmiştim 1 yil tedavi oldum şu an baya iyi hissediyorum kendimi
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler ederim yorumun için, dediğini yaparım umarım düzelir hayatım çok kötü gidiyor o yüzden.
En İyi Cevaplar
- Bebek Bakımı konusunda 211,1b cevap paylaştı.
u +1 yılSosyal fobi ve kişilik bozukluğu gibi durumlarda, bir uzman psikolog veya psikiyatristten destek almanız önemlidir. Bir uzman, sizin durumunuzu değerlendirecek, doğru tanı koyacak ve size uygun tedavi planını belirleyecektir. Bazı durumlarda, doktorunuz ilaç tedavisini önerebilir. Özellikle şiddetli semptomları olan kişilerde, antidepresanlar veya anksiyolitikler gibi ilaçlar kullanılabilir. Ancak ilaç tedavisi, uzman kontrolünde ve takibinde yapılmalıdır. Kendinize iyi bakmak, stresi azaltmak ve zihinsel sağlığınızı desteklemek için önemlidir. Düzenli uyku, sağlıklı beslenme, egzersiz yapma, stres yönetimi ve rahatlama teknikleri gibi kendinize bakım aktiviteleri, genel iyi oluşunuzu artırabilir. Sosyal fobi veya kişilik bozukluğuyla başa çıkmak zaman alabilir. Kendinizi zorlamadan, küçük adımlarla kendinizi rahat hissettiğiniz sosyal durumlara maruz kalmaya çalışabilirsiniz. Bu süreçte kendinize sabırlı olmak önemlidir.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler yazdıklarınız dikkate alacam
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇalışıp ne yapacaksın kral. Git psikiyatriste yüzde 25 versin. Sonra bir yerden de yüzde 25 bul zaten git malullen emekli ol ne çekiyorsun milletin kahrını ya. Akıllı olup kahır çekene kadar deli ol onlar senin kahrını çeksinler
15 Yorumla
Soran+1 yılKral ailem beni zorluyor ve destek vermiyor eğer öyle bir şey olursa beni eve koymazlar, zaten üniversite sınavım var çalışacam dedim onlara, sınavdan sonra artık eve koymazlar beni, zaten hiç çalışamadım doğru düzgün sınava, destek de vermiyor sınav sürecinde hep aşağılama hep zorlama baskı, sonrada kazanamazsan artık git bir yerde çalış diyorlar
Cevap sahibi+1 yılBak bu gençlik bir daha ele gelmez. Yüzde 25 alırsan hem engelli kadrosundan atanma şansın olur kafanı kullan biraz
Soran+1 yılKnk sosyal fobi ve kişilik bozukluğuna vermezler ki verirlermi
Cevap sahibi+1 yılEğer biraz zorlarsan verirler neden vermesinler. Bende de sosyal fobi vardı sadece bak sende bide kişilik bozukluğu var. Ama hemen engelli raporu istiyorum deme. Ruh sağlığına yatışını sağla
Soran+1 yılTeşekkürler, yani belirtileri var baktım araştırdım, soruşturdum kişilik bozukluğunu. Umarım geçer ya hayatım ve hayallerim çöpe gidiyor yani türkiyede çoğunlukla kimin hayalleri gerçekleştiki.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
0Cevap
+1 yılDoktora gittin mi
112 Yorumla
Soran+1 yılEvet bundan bahsettim zaten sen psikiyatriden mi bahsediyor sun
- +1 yıl
Evet gitsen iyi olur bir rapor alsan ve ailene göstersen en azından saçma olmadığını anlarlar
Soran+1 yılGidecem zaten ama onların bu yüzden benimle ilgilinmesinden rahatsız oluyorum sevgileri samimi gelmiyor bilmiyorum
- +1 yıl
Seni ciddiye almıyorlar ki zaten, ya ilk önce annenle konuşmalısın sonra babana, sonra kim kaldıysa yani onlarla tek tek konuşacaksın
- +1 yıl
Ve belki böyle davranıyorlar çünkü ne yapacaklarını bilmiyorlar belki bu konudan hiçbir bilgileri yoktur, doktora giderken aileden biri gelse iyi olurdu
Soran+1 yılGerçekten onlarla konuşmak beni rahatsız ediyor zaten bide onların bilmesini istemiyorum bunu zaten bir çok kez konuştum, hiç bir derdimi onlarla paylaşmıyorum paylaşmayacamda çünkü gairp geliyor onlarla bunu konuşmak.
Soran+1 yılEğer doktora onlarla gidersem hiç iyi olmaz çünkü tüm gün ne düşündüklerini düşüncem ve bu beni aşırı rahatsız ediyor hiç ilgi göstermediler bana o yüzden rahatsız oluyorum artık
- +1 yıl
Seni çok iyi anlıyorum paylaşmak istemiyorsan kendini zorlama
Soran+1 yılTeşekkürler ederim yardımcı olamaya çalıştığın için gerçekten, ama hemen onlara söylememeyi düşünüyorum.
- +1 yıl
Pek yardımcı olamadım ama rica ederim, ben de senin yerinde olsaydım söylemezdim
Soran+1 yılAz bile olsa yardımcı oldun ☺️👍
- +1 yıl
Sevindim o zaman :)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler