Hiç bir işte doğru düzgün çalışamıyorum ve ailem işten kaçtığımı düşünüyorlar tembellik ettiğimi söylüyorlar ama aslında nedeni bu değil onlarda psikolojik rahatsızlığımı söyelemek istemiyorum, onların bana ilgi göstermesi nedense beni rahatsız ediyor, çoğu zamanımı çalışmayarak geçirdim, psikoloğa gitmek istedim, ve evet gittim , ve o gün gittiğim gün çok stresliydim ve pisikolğa ne diyeceğimi sürekli kafamda tekrarladım ve başım ağrımaya başladı ve şun gün gel dedi bende korkudan gitmedim çok düşündüm onunla ne konuşacağımı, tanımadığım biriyle konuşurken ya da konuşacağım zaman çok düşünüyorum ve kekelemeye başlıyorum çok değil ama, fazla arkadaşım yok zaten 2 tane var, diğerleri ne arıyor nede soruyorlar, ve bir kere aileme bu konudan bahsettim ama dalga geçer gibi cevap verdiler ve sürekli işten bahsediyorlar, her konuda işi yüzüme vuruyorlar, benim hayalim var ama onlar beni desteklemiyor, yani akrabalarım ya da tanımadığım biri bana hakaret etse ya da beni küçümseseler ailem onları destekliyorlar, markete gitmeye Sitres yapıyorum, her gün, kiminle konuşacaksam onu kafamda kuruyorum ne konuşsam ya kekelersem saçma şeyler söylersem diye sonra saçma sapan şeyler söylüyorum ya da konuşamıyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yolda yürürken bile karşı cinsden bir grup geçse yanımdan sanki yürümem bozuluyor gibi oluyorum, düşecekmişim gibi geliyor bana. Bir iş ya da bir sorumluluk verildiğinde bana çoğunlukla yapamıyorum ve eğer yanımda ya da etrafımda birileri varsa hiç yapamıyorum. Her konuda çok kararsızım ve unutkanlık bu aralar çok olmaya başladı ve kendime güvenim çok azalıyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSosyal fobi, bireylerin topluluk karşısına çıkmaktan son derece kaygılanmasına ve topluluk karşısına çıktığında rezil olmaktan, alay konusu olmaktan korkmasına yol açan bir psikolojik bir problemdir. Sosyal fobisi olan bireyler kalabalık bir ortama girmekten ve bu ortamda rezil olacakları bir şey yapmaktan o kadar büyük kaygı ve korku duyarlar ki sürekli olarak bu durumdan kaçınırlar. Sosyal fobiye sahip bireyler kalabalık bir ortamda yemek yemekten, konuşmaktan veya dikkatleri kendilerine çekecek herhangi bir hareket yapmaktan sonra derece korkarlar. Bu sebeple sürekli olarak kendilerini yalnızlaştırırlar. Sosyal fobi kişilerin aile ve sosyal ilişkilerini, iş ve okul hayatlarını olumsuz etkilemektedir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBilimsel açıdan,
Bilişsel Davranışçı Terapinin Sosyal Anksiyete Bozukluklarının tedavisinde en etkili yöntem olduğu araştırmalarca kanıtlanmıştır. Ergenlik Dönemi Sosyal Fobisi için Bilişsel Davranışçı grup tedavisinin olumlu etkileri deneylerle kanıtlanmıştır. Tedavi programının özgül bileşenleri arasında; psikoeğitim, beceri eğitimleri (sosyal beceriler, bilişsel yeniden yapılandırma, sorun çözme) ve davranışçı maruz bırakma teknikleri yer almaktadır. Grup terapisi ; 16 seans olmak üzere 1-8 seanslar ; Beceri eğitim modülleri ,9-16 seanslar ; Davranışçı maruz bırakma teknikleri kullanılır. Bireysel Terapilerde de maruz bırakma tekniği sıklıkla kullanılır. Basit görevlerden daha zorlu görevlere doğru ilerlenir. Danışan kendisine verilen kapalı zarfı açar. Bu zarfta danışanın açık alanlarda yerine getirmesi gereken 30 dk. lık görevler yazılıdır. Ev ödevleri ile sürece devam edilir.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSosyal fobi ve kişilik bozukluğu gibi durumlar karmaşık ve bireysel deneyimlere dayanan psikolojik sorunlardır. Bu tür sorunlar, profesyonel yardım gerektirebilecek ciddi durumlar olabilir. İşte sosyal fobi ve kişilik bozukluğuyla başa çıkmak için bazı adımlar:
Profesyonel yardım arayın: Bir psikolog veya psikiyatristten yardım almanız önemlidir. Uzman bir sağlayıcının rehberliği ve desteği altında, sorunlarınızı anlamak ve tedavi etmek için uygun teknikler geliştirebilirsiniz.
Psikoterapi: Terapi, sosyal fobi ve kişilik bozukluğunun tedavisinde etkili olabilir. Bilişsel davranışçı terapi (BDT) veya dialektik davranış terapisi (DDT) gibi terapi türleri, düşünce kalıplarınızı değiştirmenize ve daha sağlıklı sosyal etkileşim becerileri geliştirmenize yardımcı olabilir.
00 Yorumla
Sosyal fobi için en yaygın iki tedavi türü psikoterapi yani psikolojik danışma veya konuşma terapisi veya ilaç tedavisidir. Bazı vakalarda iki tedavi türü eş zamanlı olarak kullanılır. Psikoterapi, çoğu sosyal fobi vakasında görülen semptomlarda iyileşmeye yol açar.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılZamanla düzeliyor kardeş. Aynı şeyleri birebir çoğu insan da yaşıyor. Günümüz sorunu bu. Hayatın içine atıldıkça yavaş yavaş düzeliyor
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler kardeşim
Cevap sahibi+1 yılGelişine yaşa. Fazla takılma ve büyütme gözünde. Zaman geçiyor her şey unutuluyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha cok calisarak deneyebilirsin, sınırlarini zorla
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPsikolojik destek şart
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem