Psikologların ücreti insani tekrar depresyona sokuyor. Kendi kendimize çıkamaz mıyız?

Psikologların ücreti insani tekrar depresyona sokuyor. Kendi kendimize çıkamaz mıyız?

Öncelikle ergenlikten, ergenlik çıkışına kadar psikoterapi gören biri olarak görüş belirtiyorum.
Çok psikolog değiştirdim artık ondan bundan akıl ala ala az buçuk tavsiyede bulunma bilgisine sahibim.
İlk adımı canın ne kadar istemese de atman lazım.
Adım 1- Sebebini bul. Seni depresyona iten şey neydi? Bunu bir kağıda yaz. Hayatında ne gibi etkileri oluyor?
Sana nasıl zarar veriyor? Bunları iyice düşün ve belirt.
Adım 2- Polyanna görüşü. Seni bu kadar etkileyen şeyin bir iyi yanı vardır çok geniş çaplı düşün ve bunu da yaz.
Adım 3- Artık iyisiyle kötüsüyle sebebini biliyorsun.
Yüzleşmeye hazırsın. Kendini rahatlatmak için "Şunlar beni çok rahatsız ediyor ama bir yandan da şunu şunu etkilemiyor, şöyle olmadı" gibi.
Adım 4- Bunalım hissettiğinde yerine durma. Durdukça üstüne ağırlık çöker. Hemen dışarı çık içinden ne kadar gelmese de kendini zorla boş boş yürüsen bile yararı var.
Adım 5- Kişisel bakımına öncekinden daha özen göster saçlarınla oyna değişiklik iyi gelecektir.
Adım 6- Meditasyon yap, kendini aydınlanmış hisset.
Terapiste gitsen sorun ettiğin şeye 3 kere neden diye soracak sıkıcı dediğinde sıkıcı senin için ne demek gibi sorular soracak bunların cevabını para karşılığı vermek yerine kendin çözebilirsin. Unutma biz insanların beyni öyle mucizevi ki kendi kendini iyileştirebilirsin aynı kolunda bir sıyrık olduğunda zamanla hücrelerin yenilendiği gibi.
Aklına olumsuz düşünceler geldiğinde hemen "iptal iptal iptal" de inan çok işe yarıyor
Hayatında değişikler yaparak günlük rutinlerini değiştirebilirsin. Değiştirebildiğin ölçüde tabi mesela erken uyan yürüyüş yap, ne bilim bi kaç kıyafet al rahatlarsın belki bi kıyafet dolabına bak bişeyleri çöpe at gereksiz şeyleri çöpe at yenilik yapabildiğin ölçüde yap nevresim takımını değiştir yolda yürürken herhangi bi insana gülümse inan bana çok iyi hissettiriyor iyilik yap nefes egzersizleri de işe yarıyor iyi düşünmeye çalış ve insanların senin beynine emir vermesine izin verme mesela seni iyi görmüyorum, solgunsun, hasta gibisin, noldu sana eskisi gibi değilsin, çok değiştin gibi bilmiyorum insanlar sana böyle şeyler diyor mu diyorsa beyin bunu kendine emir olarak alıyor ve insan öyle oluyor bak depresyondayım demişsin kabul etme bu durumu beynine depresyonda olmadığını inandır
Kanka kapitalist düzende psikoloji düzeltebilmek mümkün değil gidip psikolojinin düzelteceğim derken ekonomik sıkıntıdan gene bunalıma girer insan 🤷♀️
Çıkabilirsiniz elbette. Psikoloğun da söyleyecekleri belli. İçinize bir şey atmayın, tüm dertlerinizi veya sevinçlerinizi sevdiğiniz bir dostunuzla paylaşın ya da düzenli günlük tutun falan dicek. Ya da bulunduğunuz ortamı değiştirin, yeni insanlar tanıyabileceğiniz mekanlara gidin falan..
Cevap
11Cevap
Sevdiğiniz hobileri yapmak
istemeden de dışarı çıkman gerek yeni insan hayatına sokmam gerek belki yeni arkadaş edinmen gerek sosyalleşmen gerek arkadaşın arkadaşı olan kişileri hayatına sokmam gerek hayatında farklılıklar sart
sana iyi gelen şeylere yönelmek hayatına yeni şeyler katmak yeni uğraşlar edinmek kendini hayatını değiştirmek ve geliştirmek tabi günümüz şartlarında bunlar da kolay değil tabi :/
Kendini işine ver, yeni arkadaşlar edin. Evde yalnız kalmamaya çalış. Sürekli aktif ol. Depresyon falan kalmıyor
Açık havada 1 saat yürüyüş. Çiçeğe böceğe ağaca kuşa güneşe buluta falan bakacaksın hiçbir şeyi düşünmeyeceksin. Sonra evde güzel bi duş
Konfor alanına meydan okuyarak depresyondan çıkabilirsin
Örneğin iç sesin dışarı çıkma mi diyor
Aksine çıkacaksın.
Temiz hava al spora başla hobby edin yaşam amacın ve uğraşların olsun
Her insan kendinin psikoloğu olmalı bence. Ben her zan öyleyim. 😎
Müzik, doğa, sevgili, gezmek
Meditasyon ve dualar ilahi güce inanmak 🙏
Gece balkona çıkıp redbull içmek
Huzursuz eden insanlardan uzaklaş
Karşı cins överse geçer
Saçına jöle sür güzelleş rahatla çık depresyondan
Kendine iyi gelen şeyleri yapmak