Ne siyaset bilgim var ne futbol ne sanat ne kendi mesleğim.
Cok bilgisiz ve boş görüyorum kendimi.
Cok bilgisiz ve boş görüyorum kendimi.
Merhaba, yapmanız gereken şey özellikle bilgili insanlardan çok şey dinlemek, araştırmak yani iyi bir gözlemci olabilmek. Tek bir kaynaktan değil, vicdanınızın ve mantığınızın sizi götürdüğü yerden gitmek daima sağlıklı olacaktır. Profildeki yaş aralığınız doğruysa çok normal böyle hissetmeniz yani hayat sizin için daha yeni başlıyor. Ben de o yaşlardayken yaşıma göre olgun ve genel kültür seviyesi olarak fena sayılmazdım ama 25 yaşından sonra kendime çok şey kattım ve deneyimleme fırsatı buldum. O yüzden siz de bu süreci zamana yaymalısınız. Bilgili ve birikimli bir insan olma yolunda ilerlemeye karar vermeniz bile son derece önemli bir şey sonuçta. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Kendni bilgisiz ve boş hissediytorsan ansiklopedi okumanı tavsiye ederim. Artık internet yaygınlaşalı ansiklopedi kalmadı kimsenn evinde ama internetten bilgi araştırmakla ansiklopediden araştırmak arasında büyük fark vardır. Ansiklopedi okuyan insanlar bilir ki sadece aradığın bilgiyi değil ansiklopediyi karıştırırken ilgini çeken, gözüne takılan birçok şeyi okur ve öğrenirsin. Bu nedenledir ki benim de içinde bulunduğum X kuşağı fazlasıyla bilgili hatta entellektüel insanlarla doludur.
Selamlar,
En azından bir yerden başlayabilirsin bunun için yapacağın ilk şey gündemi takip etmek. Gündemi nasıl takip edeceğim derse mutlaka her gün haberlere sık sık bak. Herkes futbol, siyaset ya da sinema sevmek zorunda değil. Fakat az çok bilgisi olsa yine de hiç de fena olmaz. Bunu da dediğim gibi günlük olarak hem sosyal medyadan hem de internet sitelerinden bakarsan az çok fikir edinebilirsin
Mesala çok kitap okumalısın.
Bunun yanında ne olursa olsun bir şeyler izlemelisin.
Sen okudukça, izledikçe farkında olmadan bir çok şeyi hafızanda kalmasını sağlayacaksın.
Hiç bir şeyi gereksiz görme.
Çünkü her gördüğün, her izlediğin ve her okuduğunda bir şeyler saklıdır.
Ve gün geldiğinde sende birileriyle tartışırken bulacaksın kendini.
Ve ilk önce kendine inanmayı dene.
Sonrada gerisi gelir.
Cevap
2Cevap
Yeter ki öğrenmeye açık ol.
Her konuda değilse bile istedikten sonra çoğu konuda bilgi sahibi olabilirsin. Şimdilik insanlarla tartışmaya yanaşma. Dinle, öğren ve sonra tıpkı onların seninle paylaştığı gibi sen de onlarla bilgilerini paylaş.
Araştırıp, okuyup, izleyerek ve öğrenerek. Merak ettiğin bir dalda, ilerle. Sonra ikinciye başlarsın.
Bir şeyler öğrenmek için eline kitap al ve kurslara kaydol.
Kitap oku? Bunun cevabı ortada yani neyini soruyorsun
Cok okuyorum. Ama genelde bilim kurgu. Zaten okuduklarim da aklimda kalmıyor
Kitap önereyim sana
Buyrun
Kendini gizleyen insan-ahmet ertan tezcan. Bunu bitirdikten sonra bana yaz sana liste yapalım
Tamamdır teşekkür ederim
Bilgi mutsuzluk getiriyor zaten
Ilk ozguven problemini coz
Ozguvensizlik mi var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?