Sözlerin ve davranışların eşit olmasına çok önem veririm. Sözler ne söylüyorsa hal hareketler de aynını söylemeli. İkisi arasında sabır seçim yapacaksam elbette davranışlara önem veriyorum. Söz gelimi olan her şey bana yapmacık geliyor. Aynı "seni seviyorum" cümlesinin ne kadar güzel ve bir o kadar da yalan olma ihtimali olması gibi. Davranış ile sevildiğini hissedersen unutmazsın. Buna daha çok inanırsın daha çok bağlanırsın. Yoksa sabaha kadar sevdiğini öleceğini söylesin insan. Bir anlamı yok.
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Sözlerin kimin dudaklarından döküldüğüne bakarım.. Değer verdiğim ve bana değer veren birinden gelen sözlere de eylemlere de değer veririm.. Tabi ki kuru laf kalabalığı istemez o ayrı konu.. Yani lafta konuşup konuşup uygulamaya gelince fıs çıkmasın mümkünse.. Tutulamayacak vaatler veren siyasetçiler gibi gelmesin bana kimse ağzına kürekle vurmak istiyorum :D Yapacaksa yapar bir insan bir şeyi netice olarak çok konuşmaz.. Keyifli günler..
Sözlerin samimiyetine inanmam. Davranışlar da kimi zaman insanı yanıltabilir fakat yine de davranışlar var olan ufacık bir samimiyetsizliği anında hissettirir. Bu yüzden davranışlara daha çok önem, kıymet veririm.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Söz söylemesi kadar kolay bir şey yok. Önemli olan söylediğin o sözleri uygulamak. Benim için de sözlerden çok davranışlar önemlidir. Çünkü her önüne gelen konuşuyor. İş uygulamaya gelince orada kalıyorlar.
Davranışlarla desteklenmeyen hiç bir söz bana inandırıcı gelmez.. Mesela seni özlüyorum diyen birisi yola çıkıp o insanı görmeye gelmeli.. Sadece sözde kalmış davranışla desteklenmeyen hiç bir söz gerçeği yansıtmaz.. bence
Davranış! Bir katile katil misin diye sorarsak, evet ben katilim gibi bir şey söylemesini beklemeyiz. Fakat, sen katil misin sorusuna karşılık beden dili ve mimik analizleri kişiyi ele verebilir.