Utangaçlık, misantropit, dışlanma, hassas biri olma, takıntılı biriyim ne yapmalıyım nasıl yenebilirim?

insanlardan nefret ediyorum (misantropistim) aynı zamanda hem utangaçlık yaşıyor hemde birisi bişey dediğinde hemen ağlıyorum güçsüzüm yanii (hassas biriyim) ben nereye gidersem gidim bakkala dahi olsa banyo etmeden çıkamayan bir insanım illa banyo edicem (takıntılıyım yanii) bir çok kez hayatım boyunca akrabalarım tarafından herkes tarafndan arkadaşlarım tarafından dışlandım blumia yı atlattım tek başıma yenmeye çalıştım yanii siz şimdi psikolojik bir tedavi al diceksiniz fakat utangaçım insanlardan nefret ediyorum dışarıya dahi çıktıgımda hem utanıyorum hemde insanlara nefret dolu bakıyorum daha öncelerde psikiyatrise gittim ilaç kullandım fakat yanlış tedavi uygulandığından yine iyileşemedim hiç bir şey işe yaramıyor buraya yazacak kadar çok çarasizim kendi öz annem babam bile bana yardım etmiyor u konu hakkında bi fikriniz varsa lütfen ama lütfen yardım edin
Utangaçlık, misantropit, dışlanma, hassas biri olma, takıntılı biriyim ne yapmalıyım nasıl yenebilirim?