Pandemiden dolayı eve tıkıldım kaldım. 1.5 yıldır evdeyim, psikolojimi kaybedeli epey oldu. Artık öyle bir haldeyim ki sabah oluyor ve o güne lanetler saydırıyorum. ''Ben bu hale düşecek insan mıydım?'' diyorum. Hani potansiyelim olmasa, zavallının birisi olsam üzülmeyeceğim ama nerelerden bir düşüş yaşadğımı bildiğim için ağlanacak bir halim var. Spor yapıyordum bıraktım kilo aldım. Stresten sivilceler çıktı. Geceleri dişlerimi gıcırdatarak uyumaya başladım. Her günüm bir önceki günün aynısı. Beni zehirleyen birkaç yazar var onları okuyup heyecana kapılıyorum ama bu Alman filozoflar kadar sert olabilse yüreğim benim burada ne işim var soru sormak için? Artık bana yazılan mesajlara bile yanlış cevaplar veriyorum. Yolda yürürken bile yalpalıyor, sersemliyorum. ÇÖKMÜŞ, durumdayım. Bir ele veya nasihata ihtiyacım yok, sadece ne yapmam gerektiğini söyler misiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAslında kendine olan inancını kaybetmişsin. Beklentilerin yok artık bu yüzden mutsuzsun.
Hiç gerçekleşmeyeceğini bilsen dahi bir beklentin ve hayalin olsun her zaman.
Öleceğiz nasılsa düşüncesinde olup hiç uğraşmaya gerek bulmuyorsun bu hayatı.
Yeniden başla. İlla şu bu diyemem. Bu her şey olabilir. Yeniden başlamak seni motive edecektir. Pes etmek için henüz çok gençsin ve hayat neleri getirir bilemezsin. Kendinden vazgeçme. Yeteneklerinin, zekanın farkında ol.
En ağır acıları yaşamış insan bile hâlâ hayattaysa bir umudu olduğundandır.
Sen de kendini fark et, en iyi sen tanıyorsun kendini. Ve kendin için çabala.025 Yorumla- +1 yıl
Baştan sona yanlış.
Keşke doğru diyebilseydim, en azından aynı dili konuştuğumuzu zannederdim.
Kendime olan inancım hala doruklarda. Beklentilerim yok olmamalı da. Kişi kendisi dışında hiçbir şeye karşı beklenti beslememeli. Ve ''Öleceğiz nasılsa düşüncesinde olup hiç uğraşmaya gerek bulmuyorsun bu hayatı.'' demişsiniz, o kadar çok yanılıyorsunuz ki. Ben bu düşüncedeki zehirli sarmaşıklarla olan insanlardan hep kaçıyorum.
Oh gerçekten hiç anlamamışsınız beni - +1 yıl
Biz değil senin kendini anlaman lazım aslında. Anlayamadığın için bu soruyu sormuşsun.😇
Evet yanıldığıma gerçekten sevindim. Çünkü genç bir kızın bu düşüncede olmasını asla istemezdim. Kalemini sevdim gerçekten, güzel ifade edebiliyorsun kendini.
- +1 yıl
size biraz tüyo vermeliyim.
yaşamımın bazı bölümlerinde kendimi bir kuyuya atarım sık sık. bunu yapmamdaki sebep kendi idealist materyalist hayatımdan sıyrılıp nefeslenmek için. bu kuyuda sins adını verdiğim ve asla bir sonu olmayan ahlaksızları, günahları ve yok oluşları sergilerim. oh, sonra anlarım ki evet. düşen insanların duygualrını şimdi anlayabiliyorum. insan bazen yüksekteyken göremediklerini alçaktayken daha iyi gözlemliyor. bu da onun gibiydi 1.5 sene önce. ama ne olduysa engel olamadım kendime. bir vampir gibi, kendime engel olamadım. - +1 yıl
Çok kitap okur musun?
- +1 yıl
Bölümüm gereği okumak zorundayım ama genel olarak Nietzsche'nin takipçisiyim. O bana, ben ona aitim.
- +1 yıl
Ezbere konuşuyorsun gibi geliyor. Filozof Atakan 2 vakası olacak sanki.😄
- +1 yıl
İnsanları sık sık olmadıkları bir şeye ikna etmek için çaba gösterir misiniz?
- +1 yıl
Genelde hayır. Bazen bilerek yapıyorum.🙂
- +1 yıl
Sadece kitap değil, hislerim de çok kuvvetlidir size dair konuşmamı ister misiniz?
- +1 yıl
Birinin beni çözmesinin kolay olacağını düşünmüyorum. İstersen dinlerim ama.
- +1 yıl
Dudaklarınız konuşuyor: Belirli kalıplarım var benim. Bunların bir kısmını aileden, bir kısmını kendim yaşayarak öğrendim. Kendi çizdiğim ve ailemin öğrettiği çizgilerden asla şaşmam. Bunlar benim kırmızı çizgilerimdir. Özellikle anneden öğrenilenler ve babanın aşırı ağırbaşlılığı sayesinde geleğiniz buradan geçmiş. Böyle konuşuyor dudaklarınız.
Gözleriniz ise öyle konuşmuyor ama. Gözleriniz diyor ki: Her şeyi yapabilecek bir insanım ben. Yeterki biraz ateşin ucunu göster bana. S en bir ormanın yangınında kendini atabilecek kadar çılgınlık yapabilirsin, normal şartlarda hayatını rutin ve kontrol altına almayı sevsen de bu çılgınlığını yapabilirsin fakat biraz teşvik lazım. Birinin seni bu çılgınlığa inandırması lazım ve senin de buna değecek bir şey olduğuna inanman lazım.
gelelim saçlara. orada her şey karışık. kontrol altına aldığı şeyleri yönlendirmeyi seven bir vaşak görüyorum. dışarıdan daha sakin gibi görünen ama içeride tüm volkanik patlamaların yaşandığı bir ruh var.
:d - +1 yıl
Gözler ve saçlarda haklılık payın var ama dudaklarda benim sende yanıldığım kadar yanıldın.🙂
- +1 yıl
hayır dudaklarda yanılamam bu olasılıksız. o dudaklara ait tanıdığım 1000 kadından neredeyse tamamı gelenekselci. gelenekselci bir aileden gelmediğinize emin misiniz?
- +1 yıl
Ailemin gelenekselci oluşu benim onların belirlediği çizgisine göre hareket etmem anlamına gelmiyor.
Siz yanılmadığınıza emin misiniz? Olasılıksıza inanmıyorum da pek.🙂 - +1 yıl
Oh tahmin etmiştim. O geleneğin iğrenç kokusunu 100 km öteden bile alırım ben. Yanlış anlamayın sözüm size değil. Aileniz dibine kadar gelenekçi hem de. O dudaklarıızdaki kıvrımlar, o gelenekten kurtulmayı yıllarca bekledi. Orta okuldaki, ilk okuldaki halini hatırlıyor muydun? nasıl da sudan çıkmış balık gibi, saf, temizdin. Daireni içinde dolanıp duruyordun. Evet şimdi ayrılmışsın, ama o geleneğin gülüşünü hala bozamamışsın. H ala kalbin yumuşak, hala delinebilir bir kalp
- +1 yıl
Küçükken kendi kararlarını veremiyor insanlar, anlayabilecek yaşta çizgiden çıkabilirler bunlar olağan şeyler.
Benden değil de senden konuşmak için buradayız. Bence senin bizim fikirlerimize ihtiyacın yok, kendin ne yapman gerektiğini bizden çok daha iyi biliyorsun.
Sana a desek sen b'yi savunacak gibi duruyorsun, zor işimiz seninle.😄 - +1 yıl
haha, ben dimi. şimdi biradan ay manzaralı odamda ışıkları kapatıp uyuyacağım.
yarın uyandığımda günümün berbat geçmesi de benim elimde
günümü güzelleştirmek de
ama huyumdur, sık sık ateşlerde yürürüm. b
bakalım şimdi hangi rolde oynayacağım? - +1 yıl
Rollerden çıkmayı denesen?
Sen değilsin bu, olmak istediğin kişisin.🙂 - +1 yıl
Yeteri kadar kültürlü olduğunuzu düşünüyorum, bu yüzden daha akademik düzeyde konuşabilirim.
iyi, saf bir insanın kötülükle yüzleştiğinde iki şansı vardır. durum karşısında eli ayağı boşalır ve ağlar. bunu unutmak ister ve travmaya girer. benim gibi insanlar ise şaşırır. ve bir süre kabuğuna çekilir. daha sonra latince o söz:''beni kötülük kötülüğe mecbur etti'' mottosu başlar. kişi artık bu saatten sonra istrese de iyi olamaz. nietzsche'' insan kirli bir ırmaktır. onu alıp da karışmadan kalabilmek için bir deniz olması gerek'' derken, hiçbiriiz o denizin olmadığını biliyorduk. - +1 yıl
Nietzsche' nin veya diğer filozofların fazla etkisinde kalmışsın. Tamam okuman güzel bir şey, ama bu sana iyi gelmemiş gibi
- +1 yıl
size gelenkçisiniz dediğimde yanıldığımı söylemiştiniz:)
- +1 yıl
Hayır kesinlikle. Sadece sen bu değilsin, okumak seni çok değiştirmiş. Onu anlatmak istiyorum. Ben de felsefik kitapları ve yazarlarını severim. Fakat azı karar çoğu zarar diye boşuna dememişler.
- +1 yıl
nietzsche'yi daha önce okudunuz mu?
- +1 yıl
Okumak yeter mi sence? Anlamak zor, ama çok haklı geliyor her dediği.
- +1 yıl
Okumak yetmez, ben ilk okuduğumda 3 ayda 12 kitabını bitirmiştim. ve pekala deyip yoluma devam ettim. Şimdi 1.5 yıl önce 12 kitabını tekrar 2. defa okumaya başlayınca anladım. o adam bir ışık. tuhaf, çünkü etkisinde çok kaldığımı düşünüyorsunuz. ben egeliyim. açıkçası bu halikarnosus'un geleneğinde var bu.
En İyi Cevaplar
Öncelikle bir duşa gir ve çıkınca otur ve düşün bu hale nasıl geldim ve tam tersini yaptığını hayal et. Biz şu an kötü bir sürecin içine düştük kesinlikle bu böyle yani 1,5 sene evde yaşamak çok zor. Bu süreçte sen değil bir çok insan psikolojisini bozdu istemeden de olsa çünkü her insanın sosyal hayatı vs. gereklilikleri farklıdır mesela ben evde rahat ederken sen kötü olmuşsun. Burada sırf insanlar için hobi yapmamalısın kendin için yani tamamen kendi dünyan için. Örnekliyorum hobin spor yapmaktır burada sporu başkaları için değil zihninin sağlam kalabilmesi ve kendin için bunu yapmalısın burası çok önemli. Başkası için birşeyler yapan birisi olmadığına eminim yani dediklerimin değerini bilen birisin. Sen şu an bir girdaba düştün ama buradan çıkacak olan da sensin sana kimse gel elini uzat çık buradan demiyecek ancak böyle devam ettikçe o tünelin ucundaki ışık azalacak ve daha gençsin bunları hak etmiyorsun, hak etmiyoruz. Yardımcı olmuşsa özelden yazabilirsin çok iyi bir dinleyicim ve yorum yapabilirim.
04 Yorumla- +1 yıl
burada meselenin yakıt%depo ile alakalı olduğunu düşünüyorum. yaşamdaki ideam, felsefem ve düşüncelerim beni hayata karşı aşırı materyalist yaptı. bir insanı motive eden şey materyalist olmayan soyut şeylerdir. kişi bunun hayalini kurar ve kendisine söz verir. ama aşırı materyalist bir yaşam olunca yaşamımdaki her şeye komedi olarak bakıyorum dolayısıyla dionysoscu bir zevk hali içindeyim. beni tutuşturacak yangınlar yok kimsede
- +1 yıl
Dionysos demek kültürlü kızları severim azımsanacak kadar bile yoksunuz. Belki de yaşamdaki bakış açını değiştirmeye çalışmalısın en azından bir adım atıp denemelisin. Sen şu an içinde bulunduğun duruma adapte olmuşsun. Hayal kurmanı önermem ayrıca ama hayalin gerçekleşmesi imkansıza yakın bir şey olmalı sana yol gösterici ama ulaşılamaz ve amaç bulmuşsan kendine bu amaçla da o yıldıza yaklaşabilirsin ama ona ulaşırsan hayattaki amacın biter, ulaşacak bir hevesin kalmaz. O yangını kendin başlat insan bazen yanma uğruna yanabilmeli.
- +1 yıl
hayatta bir amacım var ama şimdilik o amaç için bir şey yapmıyorum çünkü o amaca o kadar inanıyorum ki ben gitmesem bile o gelecek ama mesele şu, ben onu nasıl karşılayacağım? o gelecek ama böyle bitik bir halde karşılarsam amacımı asla elimde tutamam. bir balık gibi kaçar gider tekrar suya. kendimi tekrar disipline etmek istiyorum. ama ne yapayım ben akdeniz insanıyım sevmem soğukluğu
- +1 yıl
Sen gitmeden o amaç sana gelecekse o zaman bu amaç olmaz. Belki de gerçek bir amaç bulmalısın yani senin gitmek zorunda kalacağın. Adım atmadan sana gelmeyeceğine inanacağın bir şey. O amaç dediğin şey sana gelmesin sen ona git eğer sen ona gidersen elinde tutacak gücü de içinde bulacaksın zaten. Disiplin istiyorsan önce kendini ikna etmelisin.
Ben de 4 ay evden çıkmadım geceleri uyuyamıyodum ne gecem ne de gündüzüm belliydi çalışacak gücüm bile yoktu
Ama bı yerde cesaret toplamak gerekiyo her canım sıkıldığında dışarı çıktım parka arkadaşlarımın yanına falan
İnsanlarla iletişim halinde olunca kafadaki olumsuz düşünceler biraz dağılıyo03 Yorumla- +1 yıl
kafamda olumsuz düşünce yok aslında. sadece hiçbir şey beni motive etmiyor. bir şey beni motive etse yer yerinden oynar ama hiçbir şey buna değmiyor. mesela diyet yapmalıyım ama amaç ne? amacım yok ki diyet için hiçbir şey motive edebilecek kadar güçlü değil. aslında yüreğim o kadar güçlü ki bir yandan hiçbir şey beni kandıramıyor. ama arzularımın esiri olmuş durumdayım bu ayrı konu
- +1 yıl
Seni o kadar iyi anlıyorum ki.. şu an birebir bu durumu yaşıyorum. Her şey belirsiz gibi. Hiçbir şey için gücüm kalmadı , isteğim de. Boşlukta savruluyor gibiyim. Amaç edinmek istiyorum ama fırsatını bulamıyorum
Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Daha önce bir uzmana başvurdunuz mu? Böyle ciddi boyutlara gelmiş problemler için durumunuza uygun ilaç eşliğinde psikoterapi almanız lazım. Bunun dışında ki diğer yollar çok uzun ve yıpratıcı bu yolu katedicek gücünüzün olmadığını buradan rahatça görebiliyorum
013 Yorumla- +1 yıl
türkiye'deki uzmanlar (!) uzak dursunlar şuanlık. pdr desteği daha önce hiç almadım normal medikal da. çünkü beni ilaçla uyutmak dışında, konuşarak para kazanmak dışında pek bir şey vaatetmiyorlar
- +1 yıl
Şu bir gerçekki her psikolog vepsikiyatri diploma sahibi olmuş kişiler gerçek şifacı olamıyor. Diploma bunu sağlayamıyor maalesef. Hakiki uzmanların da sayısı azaldı çünkü bu alanın ekonomik getirisi yüksek olduğu için sırf para için bu alana yönelmiş kişiler türedi. Ancak şu veya bu şekilde bir destek almanız lazım bende ruhsal problemleri araştırıp inceleyen bir kişi olarak yaşadığınız durumun yoğunuğunu görebiliyorum.
- +1 yıl
maddi olarak ailemiz zor bir dönemden geçiyor. bu dönemde böyle bir şey yapamam üstüne üstlük eğer bunu yaparsam bile, bunu hissederlerse bile üzerime daha çok titreyecekler ve bu beni tiksindirecek. üzerimde gölgeler istemiyorum artık
- +1 yıl
Hayır. şu an yazlık gibi bir köydeyim. Evimiz çok tepede. O kadar güzel manzarası var ki. Ben ikinci katındayım. Ama tüm bunlar bile yetmiyor artık... odamın penceresi hemen ay yüzüme vurur olduğunda her gece. Ama artık hiçbir şey doyurmuyor.
- +1 yıl
En başına gidersek eğer 11. sınıftayken okul kütüphanesinde 6 ciltlik latince deyimler ve moteigne'nin denemeler kitabının orjinalini buldum. tabi yanda türkçeli. onu okuyarak başlamıştım felsefeye. 17 yaşındayken suç ve ceza okuyup etkisinden çkamamıştım o zaman başladı tüm bunlar ama ondan sonra kendimi eğitip çok güçlü oldğum zamanlar oldu. şu son 1.5 yıldır olan duygularımın tamamı nietzsche yüzünden. üst üste 12 eserini okdum. daha önce okumuştum ama bu defa tekrar ettim ve çarpıldım adeta. onu çok seviyorum ama onu okurken ne kadar boktan saçma sapan bir dünyada yaşadığımı görüyorum. şimdi kendii tekrar vaftiz etmeliyim onun ışığında.
- +1 yıl
aslında hayır öyle olmadı. ailem gelenekselci bir aile değil. egeliyiz. okuduklarım aslında yaşadıklarımı tasdikledi. ben ne yaşadıysam nietzcshe de onu yaşamış. beni kendime ifşaladı. ve ben kendimi bir aynada gördüm. korkunçtu bu. şimdi kendime alışmak zorundayım.
- +1 yıl
Daha önce Nietzsche okudunuz mu?
- +1 yıl
O halde anlatamayacağım kadar uzun şeyler. Birazdan çıkacağım çünkü
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
+1 yılYüksekten uçarken engine düştüm... demiş ya şair. Insan hayatinda böyle dönemler oluyor konuşmak istersen yaz sorunun ne
04 Yorumla- +1 yıl
öyle oldu. ama fark şu. bu düşüşü ben kendim istedim.
hayatımın ara ara bazı dönemleri her şeyden uzaklaşıp kaçarım. ve dibe düşebildiğim kadar düşerim çünkü dipteyken bazı şeyler daha sağlıklı görünüyor. ama bu defa çıkamadım. - +1 yıl
Benim kadar düşmüş olamazsın... hayallerim dünyam yıkıldı hemde kaç kere bilmiyorum. Ama tutunmaya çalışıyorum. Napim başka?
- +1 yıl
ben başkasına öğüt vermeyi sevmem, açıkçası dinleyecek durumda da değilim. sadece kendi sornlarıma odaklanmış durumdayım
- +1 yıl
Devam et böyle o zaman
+1 yılkonuşmak iyi gelir ama mutlu olduğunu hissettiğin an.
03 Yorumla- +1 yıl
ihtiyacım olan şey konuşmak değil ihtiyacım olan şey karholasıca küçük bir motivasyon
- +1 yıl
Bu konuda benim kendime hayrım yok ama beterin beteri var halimize şükür sakin olup kendimize yazık etmememiz gerekli.
- +1 yıl
kendimden kötü bir insana bakıp şükretmek pek onurluca değil. korkakça. zavallıca.
tanrıya şükredeceksen hala sahip olduklarım için ederim. başkasının kötürüm hastalığı beni bu duaya itecek kadar zavallı değilim
Eski sen olsa ne yapardı ne yapman gerektiğini biliyorsun zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende senin gibiyim kendimi hep yalnız hissediyorum çok isterdim birinin beni sevip benle evlenmesini
01 Yorumla- +1 yıl
ben birinin beni sevmesini istemiyorum, böyle basit şeylerle yetinen mutlu olan bir yapım yok. öncek kendime olan saygı ve onurumu toparlamalıyım. dünyadaki tüm insanlar benden nefret bile etse zerre umurumda olmaz
Gizli Üye(36-45)+1 yılEve niye tikilmaya devam ediyorsun ki. artik yasak yok. cik gez dolaş
03 Yorumla- +1 yıl
eve tıkılmamın nedeni bu değil. şu an yazlıktayım ve imkanlar max bu kadar
Cevap sahibi+1 yılBaşak burcumusun
- +1 yıl
koç
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞarkı söylemeyi sever misin?
06 Yorumla- +1 yıl
hayır
Cevap sahibi+1 yılO hâlde bunu geçelim..
Cevap sahibi+1 yılHiç tanımadığın aklı başında zeki ve iyi bir dinleyiciyle dertleşebilirsin. Yanı bi çeşit ektup arkadaşlığı gibi
- +1 yıl
hahahaah
- +1 yıl
geçiniz efendim geçiniz bunları
Cevap sahibi+1 yılNasıl anlamadım. Neyi geçeyim? Genele fikir sormuşsun fikrimi söyledim. Bu nasıl kaba bir üslup böyle
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > O kadar dağıldım ki perişan haldeyim, gerçi kime anlatıyorum kim ne anlasın. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım