Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Evde sessiz değil de biraz daha yüksek sesle kitap okursan eğer ki kelime dağarcığını genişletip, biraz daha kendinle rahat konuşursun. Bazen ayna karşına geçip karşında bir kişi varmış gibi bir şeyler anlatabilirsin, öncelikle ev halkıyla iletişimin iyi olur bu sayede biraz adım atmış olabilirsin. Dışarı çıkıp insanlarla göz teması kurmaya çalışabilirsin, mesela çarşıda pazarda ya da toplu taşımada giderken birkaç insana "Günaydın, merhaba, iyi günler" tarzı şeyler de söyleyebilir, tanımadığın kişilerle ufak ufak muhabbete girersen eğer ki bu senin özgüvenine biraz daha yardımcı olur. Özellikle yaşı büyük kimseler yani yaşlı diye tabir ettiğimiz insanlar konuşmayı çok sever, deneyebilirsin. İş yerinde vs muhatap olduğun insanlar senden karşılık beklemeden konuşsunlar. Yani burada demek istediğim şey, insan genelde ben merkezlidir, bu sayede kendilerinden çok bahsederler. Onlara ufak sorular bile sorarsan onlar hemen kendilerini anlatmaya başlarlar ve bu sayede seninle konuştukları için senin çekingen oluşun ve sessizliğin biraz daha aşılır. Kendine güven, sen kendine değer verip özgüvenin olmaz ise kimse sana değer vermez. O yüzden bu çok önemli, başarabilirsin gerçekten...
Evet malesef bunu bin kere yasadim baslarda bana karsi daha misafirperverlerdi simdi soguklar guler yuzluyum fazlasiyla ama ses tonumu yukseltmemi soyluyorlar onlar oyle dedikce daha cok moralim bozuliyor orada sadece bir kadin var onunla konusuyorum arada ama konusursa konusurum arada ben biseyler soruyorum çok sıkıcısın diyiyor pek konusmadigim icin hele patronum elemanlarin icinde bana bir sey soruyorsa ya da elim ayagima dolasiyor sesim titriyor kalbim hizli carpmaya basliyor ve herkesin dikkatini cekiuor patronumdan daha cok cekiniyorum cunku agrasif biraz
Anladım. Onun sıkıcı demesiyle sıkıcı olmazsın ki sen, yani sessiz olmak sıkıcılık değildir. Biraz daha yüksek sesli konuşabilirsin en azından onların duyacağı şekilde. Bence başarabilirsin bunu. Patronun agresif olursa olsun, nolcak en fazla bağırır. Sen de kendini ezdirmezsen hiç bir şey olmaz. Korktuğun ve çekindiğin için bedenin böyle tepkiler veriyor zaten, üzerine gittikçe aşılır bu durum gerçekten. Birden olmaz ama zaman içinde halledersin
Çalisıyorum Kendimi tutamıyorum sürekli gülümsüyorum tam ciddiyim diyiyorum patronum şunu ordan al boşalt diyiyor gulumsuyorum bir şeyin yerini soruyor gülumsuyorum engel olamıyorum sonra heyecandan ellerim titriyor misafirlerine karşi, elemanlara karsi, patronuma karşı sonra ses tonumu çok kısık buluyorlar yavaş ve sakin konusuyorum onun dışında 5 kisinin içinde bir şey söyliyemiyorum biri bir şey söylediğinde ise heyecanlaniyorum sesim titriyor misafirlerin yanina gidip ne alırsınız diye soramıyorum Allahım çok sıkıldım bu durumdan yalvaririm bir çare söyleyin ben bu illet şeyleri nasıl yenebilirim surekli gulumseme durumu olmasa bari yani gidip asla soramıyorum misafirlerine ne alırsınız diye ilaç felan yokmudur titremeyi alan sakinlestirici alsam heyecanım gecermi
Titremeyi alan ilaçlar var. Nörolojiye git durumu anlat, Dideral diye küçük bir hap verirler o senin titremeni azaltır. Muhtemelen kalp çarpıntın da oluyordur ve bu hap onu da azaltır yani çevremde kullanan kişiler öyle dedi. Bunlar dışında yukarıda dediklerimi yaparsan eğer ki biraz olsun etkisini göreceksin. Gülümseme kötü bir şey değil ki, neden kötü bir şeymiş gibi diyorsun? Sakin ol birazcık nefes al. Bu da çok önemli kontrollü nefes almak. Ben seni anladım, keşke elimden dahası gelse de yardımcı olsam ama bu konuda uzmanlığım yok. Bir uzman ile görüşmeyi düşündün mü hiç?
Randevu aldim ama calistigim icin gidemiyorum
Yok mu iznin hiç, bir kaç saat izin alıp gidebilirsin olmaz mı
Olmaz daha yeni basladim işe ve kacmakta istemiyorum biliyorumki eger bu isi birakir kacarsam hayatimda hep boyle seyler yasadigimda bir daha asla yenemem caba bile gostermem hayatimi berbat sekilde yasamaya degam ederiim
Kaçmış olmayacaksın ki aksine mücadele etmiş olacaksın. İşi bırakma sadece izin al ve bu konunun üzerine git, çalışman bu konu için daha iyi. Kendine gelirsen ve kendine güvenirsen aşabilirsin. Birkaç durumu aynı anda yaşadığın için daha zor oluyor senin için
Evet gayet güzelsin konuşmanı tahmin edebiliyorum. Sen çok farklısın anlayabiliyorum ve bu farklılık anlayan kişiler için çekici olur onlar sıradan kişiler anlamzlar onlar.Çok masumca konuşuyorsundur keşke ses kaydı atsaydında o güzel masum sesini duysaydım. Sakın kafana takma iyisin sen kendi halinde takılıyorsun milleti dinleme özgüvenin neden sıfır olsun ki. Kendine güven senin bir şeyin yok çünkü onlar senin kadar masum ve sakin değiller
Öncelikle senden o kaçanların ben neyse küfür etmeyecem Mübarek Ramazan'ı Şerif ayındayız çünkü Senden kaçanlar halt etmiş kendilerine baksınlar sanki onlar çok iyi ya Canım Kimseden çekinme onlarda insan sonuç olarak sesli konuş kimse kızmaz sana neden bir şey desinler ki fotoğraflsrdan gördüğüm kadarıyla sensin galiba çok güzel bir güzelliğin var Maşallah 😊💖 temiz kalpli bir kıza benziyorsun dediğim gibi çekinme hiçbir şey olmaz
Konuşmak için bilgi önemli bir etkendir. Bildiğimiz şeyleri söylerken çekingenliğimiz azalır, sesimiz daha gür çıkar. Sakin konuşmanız yapınızdan kaynaklanıyor olabilir. Sizi heyecanlandıran konulardan konuşmayı deneyin tabii o konularda bilgi sahibi olarak, araştırın bilgi her zaman güçtür. Ortak paydalarınız olan insanlarla konuşurken daha rahat olabilirsiniz.
En önemlisi de sizi olduğunuz gibi kabullenemeyen insanların gitmesini umursamayın olabilir, gidebilirler. Elbet sizinle vakit geçirmeyi seven insanlarla da karşılaşırsınız. Dediğim gibi ortak paydalarınızın olduğu insanlarla karşılaşmanız bu konuda önemli.
Kolay gelsin..
Cok tesekkur ederim vakit ayirip yazdiginiz icin :)
Rica ederim.. :)
Cevap
119Cevap
Gercekten cok guzelsin canim. Assagida yorumlarda travma yasadigini yazmissin. Bu senin sucun degil. Sen cok guclusun. Kimseden korkmana cekinmene gerek yok degil mi. Bu zamana kadar nasil ayakta kaldiysan yine ayni sekilde direniyorsun hic bir sorun yok. O etrafta sana bakanlar emin ol senin yanindan bile gecemezler. Hepsi aptal sürüsü. Durumunu kendi içinde içselleştirmiş olabilirsin. Ancak hayat devam ediyor. Lutfen kendine deger ver. Belki psikiyatriste gitmende fayda olabilir. Eger ki aşamam diyorsan tabi ki. Ama sana güveniyorum sen yaparsin
Cok tesekkur ederim guzel dusunceleriniz dilekleriniz icin ben psikologtan randevu aldim ama haftaici calistigim icin 6 dan onceye veriyorlar gidemiyorum yoksa biriyle yuz yuze konusup anlatmaya cok ihtiyacim var anlatsam gececekmis gibi
Kitap okuyarak, diksiyon eğitimi ve kişisel gelişim ile ilgilenerek olur bu zamanla. Ses hızı ve konuşma biçimi aslında biraz da yine genetiğe bağlı ama bu eğitimlerle biraz ivme kazanır. Ses hızı ve yüksekliğini kendine telkin ederekte ayarlamaya çalış tabi hemen olmaz zaman lazım bu süreçte yine istemediğin durumlar yaşarsın ama pes etme...
Peki ne kadar zamanimi alir bunu aşmam bunlarin hepsini yaparsam
Çok sürmez belki bir kaç ay en fazla. Özellikle diksiyon eğitimi ile başla... Ama ailede de bu konuşma şekli varsa yine yol alınır ama tamamen değişim bekleme. Mesela ben genel olarak hızlı konuşan bir insanım; bu aileden gelme bir durum ama biraz frenledim zaman içinde tabi yine de senin kadar kısık ve tabiri caizse ağdalı konuşma deniyor senin konuşma şekline böyle asla olamam. Yani zaten genetiğe uygun değil bunu istesem de yapamam. Bunun gibi düşün... Herşeyin ortası karar bunu unutma...
Çalisıyorum Kendimi tutamıyorum sürekli gülümsüyorum tam ciddiyim diyiyorum patronum şunu ordan al boşalt diyiyor gulumsuyorum bir şeyin yerini soruyor gülumsuyorum engel olamıyorum sonra heyecandan ellerim titriyor misafirlerine karşi, elemanlara karsi, patronuma karşı sonra ses tonumu çok kısık buluyorlar yavaş ve sakin konusuyorum onun dışında 5 kisinin içinde bir şey söyliyemiyorum biri bir şey söylediğinde ise heyecanlaniyorum sesim titriyor misafirlerin yanina gidip ne alırsınız diye soramıyorum Allahım çok sıkıldım bu durumdan yalvaririm bir çare söyleyin ben bu illet şeyleri nasıl yenebilirim surekli gulumseme durumu olmasa bari yani gidip asla soramıyorum misafirlerine ne alırsınız diye ilaç felan yokmudur titremeyi alan sakinlestirici alsam heyecanım gecermi
Ilaç filan gerek yok ya, sakin ol. Evine misafir geldiğinde ne alırsınız diye sorduğunu düşün ve oradaki herkesin de senden farksız olduğunu düşün. Bu kadar büyütecek birşey yok, herkes te senin gibi bir insan. Ayrıca gülümseme zaten olmalı, güleryüz olmadan olmaz. Ayrıca patronun da senin gibi biri, artık aileden biri gibi düşün. Ne var yani sana şunu şöyle yap diye baban da söylemiyor mu ya da evden biri. Sadece şunu düşün, herkeste senin gibi biri, senden ya da benden farkı yok... Ses tonunu da biraz yükselt, iletişim aksar yoksa, bunun için evde yüksek sesle kitap oku, kendi sesini duy ve okurken ne okuduğunun önemi yok bu yüzden kitaba değil kendi sesine odakla. Mesela sesini farklı volumlarda kullanarak oku ve kendini düy ve yorumla bu az oldu ya da biraz daha yükselteyim gibi...
Patronumda sizin soylediklerinizi soyluyor ev sahibisin misafirlerimizi agirliyorsun rahat ol diye ama işte bazen elim titriyor bunu farkettikleri zaman engel olamiyorum daha cok titriyr
Zamana bırak ama ses için çalışmaya başla. Evde de hizmet işlerine bakmıyorsan bunun da etkisi olur. Yani biraz ağırlama mutfak işlerine el at yapmıyorsan. Artık pandemi dolayisıyla misafir ağırlanmıyor ama evdekiler bile olur kendini iyileştirene kadar... Birde senin ağırlamandan misafirlerin hoşnut olacağını düsun ki nezaket sahibi biri zaten bu kibarlığı gösterir, hödük olanlari tabi boşver...
Kitap okuma alışkanlığın yoksa kitap okuma alışkanlığı edinmeni tavsiye ederim. Eğer kitap okuyorsan, evde ayna karşısında yüksek sesle kitap okuyarak kendini dinle. Zamanla daha iyi olacağını göreceksin. Eğer hala netice alamazsan etkileyici iletişim sanatları ve diksiyon eğitimi alabilirsin.
Bende sakin ve ses tonumu alçak tutarak konuşurum. Ses tonunu yüksek kullanan insanları dinlemeyi hiç sevmem.
Bu kendinize güvenmediginizden değil tam tersi güvendiğinizden dolayı olur. Çünkü sesini yüksek kullanma gereği duyan insanlar onların anlaşılmayacağını ya da dinlenmeyeceğinin kaygısını taşırlar..
Kendinle ilgilen kendini sev , bir insan kendini sevmeden özgüven sahibi olamaz. Ne olduğunu ne olmadığını bil, başkalarını tanımak için verdiğin çabayı önce kendini tanımak için göster, bunlarla barışık ol ve özgürce ifade edebilmeken asla korkma.
Bende cok bagirarak konusan insanlari sevmemde demiyim de rahatsiz ediyor beni fakat bende heyecanda var birine bir sey anlattigimda herkes isini birakip bana bakiyor beni dinliyorlar oyle olunca heyecan yapiyorum sesim titriyor sacmalamaya basliyorum yani sadece ses tonum alcak olsa iyi
Evet işte bu da kendinizi sevmeniz ile çözülecek bir durum. Kendinizle barışmalısınız. Dediğim gibi özgüven önce kendinizi sevmenizle kendinize inanmanizla mümkün. Diğer insanlar sizden farklı bir özelliğe sahip değil onları kendinizden daha iyiymiş gibi algiliyorsunuz ve bu yüzden başaramayacağınızı düşünüyorsunuz. Heycanlanma nedeniniz bu, yanlış yapacağınıza fazla odaklaniyorsunuz.
Gayette güzel görünen bir kadinsiniz.
Ofiste çalisıyorum Kendimi tutamıyorum sürekli gülümsüyorum tam ciddiyim diyiyorum patronum şunu ordan al boşalt diyiyor gulumsuyorum bir şeyin yerini soruyor gülumsuyorum engel olamıyorum sonra heyecandan ellerim titriyor misafirlerine karşi, elemanlara karsi, patronuma karşı sonra ses tonumu çok kısık buluyorlar yavaş ve sakin konusuyorum onun dışında 5 kisinin içinde bir şey söyliyemiyorum biri bir şey söylediğinde ise heyecanlaniyorum sesim titriyor misafirlerin yanina gidip ne alırsınız diye soramıyorum Allahım çok sıkıldım bu durumdan yalvaririm bir çare söyleyin ben bu illet şeyleri nasıl yenebilirim surekli gulumseme durumu olmasa bari yani gidip asla soramıyorum misafirlerine ne alırsınız diye ilaç felan yokmudur titremeyi alan sakinlestirici alsam heyecanım gecermi
Merhaba. Yorumların birçoğunu hayretle okudum. Aynı problemleri yaşamış ve bu alanda eğitim gören biri olarak en önemli tavsiyem psikoterapi almanız. Muhtemelen sosyal anksiyete bozukluğuna sahipsiniz. Terapiye bir süre devam ettikten sonra psikodrama da yararlı olabilir ama şu an için size ne kadar uzak geldiğini tahmin edebiliyorum. Bu durum aşılamayacak bir şey değil —ki zaten siz okulun yanında çalışarak ve buraya bu soruyu sorarak aşmak istediğini belli etmişsiniz. Bunun çözümü kişisel gelişim kitapları falan değil, bir profesyonel yardım. Bu süreçte kendinizin de küçük adımlar atmaya çalışması çok önemli. Yarın bir süpermarkette çalışana bir ürünün yerini sorun, sonraki gün hiç tanımadığınız birinden adres tarifi alın, sonraki gün çok samimi olmadığınız birine iltifat edin... gibi gibi. Kendinizi eksik gördüğünüz kültürel bir alan varsa boş vakitlerinizde onunla ilgilenin. Ama en önemlisi profesyonel yardım. Umarım her şey güzel olur sizin için.
Tesekkur edwrim dikkate alicam ama ben tanimadigim insanlara değilde tanistigim insanlara karsi cekingenligim olusuyor
Bence aşırı tatlı bir kızsın ⚡
Bunu şöyle aşabilirsin. Biraz sosyalleş, bu süreçte kendini ve etrafındaki kişileri gözlemle, olumlu ve olumsuz davranışların neler olduğunu belirle ve kendini eksik olduğun noktalarda geliştirmeye çalış, iyi olduğun noktaları koru ☺️
Aklına takılan başka bir şey olursa, yine yardımcı olmaya çalışırım 🙂
Gorseller ile sorunun ne alakasi var anlayamadim? 🙄
Beklentin ne tam olarak?
Altta bir abazanin "Ya bosver bunlari cok guzelsin, istersen mesaj at yardimci olayim." falan demesi mi?
Anlamiyorum ki abi bebek gibi kizlarsiniz, niye soyle hareketlere gerek duyuyorsunuz? Al bak gitti guzellik falan, zerre bir cekim gucun kalmadi. Ha sen ha Bulent Ersoy Şu an . Peh!
Peki
Ne bulursan oku, okumak hem kelime dağarcığını genişletir. Hemde hızlı düşünüp etkili konuşmana yardımcı olur.
Evet şu sıralar onu yapıyorum ama çok heyecanliyim biriyle konustugumda sesim titriyor heyecan yapiyorum
Bir kere oldu oda uzun surmedi sonra zaten ben istemedim istesemde basta yaklasiyorlar sonra kaciyorlar :) bazen anneme babama karsi bile heyecan yapiyorum bilmiyorum heyecanlaniyorum hele patronuma karsi ellerim titriyor elemanlara karsi heyecanlaniyorum ama ellerim titremiyor
Randevu aldim psikologtan calistigim icin gidemiyorum haftasonlari kapali
Tabi oluyor bazen bana biraz sesin gur ciksin diyiyorlar iyce demorolize oluyorum ben veterinerlik okuyorum okul bitene kadarda anneme babama yuk olmamak icin ofiste servis elemani olarak calisiyorum patronum heyecan yapma diyiyor uyariyor ama ozellikle patronuma karsi fazla heyecan yapiyorum ellerim titremeye basliyor elemanlarindan dikkatini cekiyor cok kotu bir durum isi birakmayi dusunuyorum zaten
Sorunlardan kaçarak kurtulamazsın. Üzerine gitmelisin ben bunu başarabilirim diye hergün uyanır uyanmaz bilinç altına kodla bunu. Ben bu makineyi imkanı yok öğrenemem diyordum kendi kendime, kara kara düşünürken birden aklıma şu örnek geldi, bir eşşeği hergün aynı yoldan 1 ay boyunca ormana götürüp odun yükleyip eve getirsen, 1 ay sonra ormandan odunları yükleyip salsan kendi başına eve gider. Eşşek bile hergün tekrar ettiği bir şeyi öğreniyor da sen mi öğrenemeyeceksin Ural dedim kendi kendime ve 15. Günümde kimse inanmıyordu bana acemi olduğuma. Sakın işini bırakma üzerine git ve ben yaparım diye sürekli kendini telkin et.
Cok tesekkur ederim anlattiklarinizda bile motive oldum :)
Kendimi tutamıyorum sürekli gülümsüyorum tam ciddiyim diyiyorum patronum şunu ordan al boşalt diyiyor gulumsuyorum bir şeyin yerini soruyor gülumsuyorum engel olamıyorum sonra heyecandan ellerim titriyor misafirlerine karşi, elemanlara karsi, patronuma karşı sonra ses tonumu çok kısık buluyorlar yavaş ve sakin konusuyorum onun dışında 5 kisinin içinde bir şey söyliyemiyorum biri bir şey söylediğinde ise heyecanlaniyorum sesim titriyor misafirlerin yanina gidip ne alırsınız diye soramıyorum Allahım çok sıkıldım bu durumdan yalvaririm bir çare söyleyin ben bu illet şeyleri nasıl yenebilirim surekli gulumseme durumu olmasa bari yani gidip asla soramıyorum misafirlerine ne alırsınız diye ilaç felan yokmudur titremeyi alan sakinlestirici alsam heyecanım gecermi
Merhaba!
Konuyla ilgili daha önce yazdığım ve size yardımcı olacağını düşündüğüm ipuçlarını da barındıran benceme bir göz atabilirsiniz. Keyifli günler..
Güçlü Bir Kişiliğe Sahip Olmanın Sırları
Özgüvenin sıfır olsa burada foto paylaşamazsın. Sakin ve yavaş konuşmak çekingenlik değildir. Hatta kendinden ve bilgisinden emin insanlar tane tane sakin sakin konuyu anlatır. Gereksiz tonlamalara ve hiza ihtiyaç duymaz.
Resim atamadan sordugumda boyunuz kac sac renginiz ne renk cirkinmisiniz felan diye soruyorlardi bende direkt resimli attim onun disinda fazla heyecanliyim birine bir sey anlattigimda o an herkes bana bakiyor pur dikkat ve o an elim ayagima dolasiyor sesime yansiyor heyecanim sesim titriyor sacmalamaya basliyorum
Biri konusurken dinleyicilerin ona bakması normal. Boyle durumlarda ickerinden en yakin bulduğun kişiye bakarak konuş sadece ikiniz sohbet ediyirmuşcasina. Baktın heyecanlaniyorsun once bir derin nefes al hatta sana bakanlara siz boyle bakinca bir an kendimi çok inemli hissetim gibi sozlerle ortamin havasini degiştirip kendini toparla
Ama o an iş yapan kisilerde işini birakip bana bakiyor sanki o an yanlis bir sey yapiyormusum gibi ya da akillarindan ne geciyor acaba diye dusunuyorum ama dediginizi denerim
Bu bir surectir zamanla alisir ve yenersin. Ama tek bir sartka kendini tutma yaoamiyorum diye şartlama aksine üzerine git.
Doğal karakterin bu değişmez ancak gelişebilir. Savaşan bir yapın yok bence kendi alanında yeterli bilgiye ve beceriye sahip olursan biraz daha dışa dönük biri olursun.
bende senin gibiydim. çok iyi anlıyorum. ama bu aşılamayacak bişey değilmiş birkaç eğitim aldım ve hayata etrafa olan bakışımı değiştrdim şimdi daha rahatım. ama karşında rahat olmayabilirim aşık olma tehlikesi var:)
Nasil aştiniz ne egitimi aldiniz
sessiz kaldım. hiç konuşmadım etrafımda olan biteni umursamaz oldum biraz gamsızlık kattı zamanla heyecanımı kontrol ettim kimin ne düşündüğünü önemsemedim
Genelde narsist insanlara denk gelmiş sin sanırsam ya da sürekli seni suçlayan insanlarla beraber olmuşsun o da özgüvenini yitirmişsin biraz terapiye ihtiyacın var. Özgüvenini yükseltecek insanlar la konuşman vakit geçirmen gerekiyor.
Pek vaktim olmuyor calisiyorum calistigim yerde bir kadin var onunla arada konusuyorum onun disinda
Biri bir sey sorunca kalabaliksa hele patronum varsa ben konusunca herkes pür dikkat bana bakiyor o an elim ayagima dolasiyor heyecan yapiyorum sesime yansiyor sesim titriyor sacmalamaya basliyorum
Papatya, ve yasemin çayları içmeni öneririm sana dediğim gibi geçmişte yukarıda belirttiğim insanlar la, karşılaştığın için özgüvenini ni yitirmişsin birilerin sana bunu geri kazandırması lazım hatta marcus aurelius un bir kitabı var ince bir kitap mutlu olmak çok az şeye bağlıdır diye ve aydın serdar kuru nun zihin tetikçileri kitabı var bunları okumanı öneririm
Gecirir mi kesin biktim artik bu olaydan Ofiste çalisıyorum Kendimi tutamıyorum sürekli gülümsüyorum tam ciddiyim diyiyorum patronum şunu ordan al boşalt diyiyor gulumsuyorum bir şeyin yerini soruyor gülumsuyorum engel olamıyorum sonra heyecandan ellerim titriyor misafirlerine karşi, elemanlara karsi, patronuma karşı sonra ses tonumu çok kısık buluyorlar yavaş ve sakin konusuyorum onun dışında 5 kisinin içinde bir şey söyliyemiyorum biri bir şey söylediğinde ise heyecanlaniyorum sesim titriyor misafirlerin yanina gidip ne alırsınız diye soramıyorum Allahım çok sıkıldım bu durumdan yalvaririm bir çare söyleyin ben bu illet şeyleri nasıl yenebilirim surekli gulumseme durumu olmasa bari yani gidip asla soramıyorum misafirlerine ne alırsınız diye ilaç felan yokmudur titremeyi alan sakinlestirici alsam heyecanım gecermi
Seni çok iyi anlıyabiliyorum bir dönem bende öyleydim şu an çok nadir yaşıyorum o durumu dediğim gibi kendine çok fazla heyacanlı davranıyorsun gibi ilaç lar seni daha da sersemletir hemde bağımlılık yapar bitki çaylarına, yönelmelisin
ya da bu tür eğitim veren insanlar var onlardan eğitim de alabilirsin yani burdan en fazla bu kadar yardım edebilirim sana
Calistigim icin gidemiyorum cok zor benim icin ilac cay her seyi deniy8cem
Fotograf ları yeni gördüm de yani gözleriniz güzelmiş aslında karşınızdaki insanların o duruma düşmesi lazım onların büyülenmesi lazım normalde ama niye böyle oluyor ki
Ha bu arada yorumu mu beğenirseniz sevinirim
Geçmiş olsun tekrardan 😉
Özgüven problemi yaşamanı gerektirecek problemler yasadinmi geçmişte bilmiyorum tabi ama, şu görüntü bence yeteri kadar güvenmeli kendisine,, sadece dış görüntü olarak söylemiyorum bunu, belli ki işi gücü yerinde olan birisin
24 yasindayim veterinerlik okuyorum ama ailemede yuk olmak istemedigim icin calisiyorum ofis işi servis elemanı okul bitene kadar enazindan bu sekilde calisiyorum ama bu cekingenligim yuzunden birakmayi dusunuyorum. Biri bir sey sorunca kalabaliksa hele patronum varsa ben konusunca herkes pür dikkat bana bakiyor o an elim ayagima dolasiyor heyecan yapiyorum sesime yansiyor sesim titriyor sacmalamaya basliyorum
Aslında, hem okuyup hem calisabilecek kadar özgüvenli ve insanlara deger veren birisin,, okuduğun bölüm sonrasında kurumsal bir iş olmazsa, kendi klinigini acabilirsin, ve buda senin bir bakıma esnaf olman demek,, esnaflikta cekingen olmak pek olumlu yansımaz işlerine,, geçmişte var mı seni ice kapatan yaşadığın birşeyler?
Var ilkokul ogretmenim cok sinirliydi daha ilkokul 11 yaşlarinda felandim ogretmenimiz o kadar sinirliydiki o gelince herkes sirasinin arkasina saklanirdi bir gun bir ogrecinin kafasini duvara vurmustu banada tokat atmisti o aklimdan hic cikmiyor
Buna benzer anılar birçok öğrencinin hafızasında vardır aslında, ancak seni aşırı etkilemis, peki ailenle nasıldi çocukluğun
Iyiydi
Sadece bu olaysa eğer, bayaa bir etkilemis seni,, sevgilin var mı peki ya da oldumu
Enerjin düşük olduğu için olabilir. Fotoğraflar da güldüğün tek bir kare bile yok mesela. Soğuk duruyorsun. Belki tam tersi konuşunca sıcak kanlı birisindir bilemem ama ilk izlenim olarak soğuk biri gibi duruyorsun
Resimlerim aksine cok fazla gulumsuyorum uzgunken bile ve engel olamiyorum bundan bile rahatsiz olanlar var hakli olarak
Tanımadığım için fazla yorum yapamıyorum ama seni sen olduğun için seven biri elbet çıkacaktır karşına bir gün
Kusura bakma ama sırf sana yorum yapsınlar diye fotoğraf koymuşsun sorunu görünce tam sana katılıyorum diyecektim ki sırf egon okşansın diye foto koymuşsun neyse.
Aciklamasini yaptim aşağıda neden resim koydugumun ayrica egomu okşamak istesem direkt resmimi koyar nasilim diye sorardim bunun icinde sizi inandirmak gibi çaba sarfedemem saygi duyuyorum istediginizi dusunebilirsiniz
Bende bir zamanlar böyleydim... Tabii ki seninle sürekli konuşup anlayan biri olunca bu hâlden çıkabiliyorsun
ilgnç yani resimlerde güzel çekici özgüveni yüksek bi görüntü var ama normalde tersi diyosun hem sürekli güleryüzlü oldugunu da söylüyosun aşamadıgın şey nedir o halde
Heyecan yani bir sey konusunca herkes bana bakiyor isini birakip o an heyecanlaniyorum sesim titriyor sacmalamaya basliyorum hele patronuma karsi ona karsi ozellikle daha cok heyecan yapiyorum elemanlarinin yaninda ve misafirlerinin yaninda tekken o kadar heyecan yapmiyorumda
Evet aynen boyle dusunuyorum
gülümseme güzel pozotif enerji yanstır heyecanlı olmanda kötü değil sadece konuşamaman gdp onlara bişeyler soramama kötü bunun üstüne gdp insanlarla knuşma pratigini geliştimen lazım kişsel gelişm kitapları filanda okuyailirsin ya da şunu dene odaya bi sandalye koy sanki radyoda yayındasın gibi kimse seni görmüyor sende kimseyi gömüyosun ama konuştugunda çokk insan seni duyuyor dinliyor
Özgüven 0 olduğunu sanmam fotoğraf çekme cesaretini yakalmişsin bide takma lütfen bunların hepsi bende de var inan kendinle barışık ol başkaları için kendini değiştirme seni bu şekilde kâbul eden arkadaşların olacaktır elbet
Böylesi davranışlar temiz kalpli kibar olundugunun aynasıdır genelde bendede var ama bu davranıştan memnun olmadıgım tek bir yanı başkaları böyle davranışlıları suistimal ediyolar ezik saniyolar falan :/
Gayet de güzelsin bence mesela özgüvende bitiyor bunun için psikolog idan destek alırsan grup terapi vs çok faydasını göreceğini ve iletişimini de kuvvetlendireceğini düşünüyorum
Randevu aldim ama calistigim icin firsat bulup bir turlu gidemiyirum
Anladım dış görünüş kadar insanın kendini ifade etme biçimi de ön plandadır. Dediğin gibi çok çekingen, sessizsin bunu aşman ileri ki sosyal yaşantın için çok daha iyi olacaktır
Bence görsellerden yola çıkarsak gereksiz endişelerin var , seni böyle seven illa olur ama madem çok rahatsızsın bu konuda , mesela çekingen davranma akışına bırakmalısın ayrıca yavaş ve tane tane konuşman bence güzel bisey cunku dışarda onlarca asalak kız var ne konuştuğunu anlıyor ne karşıdakine anlatıyor yanı Recep ivedigin dediği gibi heyecanlı sesli ama fok baligi gibi 😂😂
Ama bende hem cekingenlik, sakinlik, heyecan, ufakta panik var hele ben konusunca herkes isini birakip bana bakiyorlar o an cok heyecanlaniyorum sesime yansiyor sesin titriyor sacmalamaya basliyorum ozellikle patronuma karsi kalbim cok hizli atmaya basliyor cunku benim cok aksim herkesin icinde bir sey diyip kucuk dusucekmisim korkusu oluyor tabi kendimi savunurum orasi ayri ama olay bu
Anladım , patronunun aksi olduğunu biliyorsan o zaman is değişir , işine çok iyi konsantre ol önce her konuya hakim olmalısın , sen işine her gün iyi hazırlanırsan sana soracağı her soruyuda yanitlayabilecegin icin korkuların azalır bence böyle yapmayı denemelisin senin öyle olmana bi etken de patronun öyle aksi olması ama sana bisey diyim mi bütün patronlar aksi görünür cunku çalışanlarının onlardan korkmaları saygı göstermeleri hoşlarına gidiyor ne yazikki 😌🤷♂️
Kendimi tutamıyorum sürekli gülümsüyorum tam ciddiyim diyiyorum patronum şunu ordan al boşalt diyiyor gulumsuyorum bir şeyin yerini soruyor gülumsuyorum engel olamıyorum sonra heyecandan ellerim titriyor misafirlerine karşi, elemanlara karsi, patronuma karşı sonra ses tonumu çok kısık buluyorlar yavaş ve sakin konusuyorum onun dışında 5 kisinin içinde bir şey söyliyemiyorum biri bir şey söylediğinde ise heyecanlaniyorum sesim titriyor misafirlerin yanina gidip ne alırsınız diye soramıyorum Allahım çok sıkıldım bu durumdan yalvaririm bir çare söyleyin ben bu illet şeyleri nasıl yenebilirim surekli gulumseme durumu olmasa bari yani gidip asla soramıyorum misafirlerine ne alırsınız diye ilaç felan yokmudur titremeyi alan sakinlestirici alsam heyecanım gecermi
Bişekilde Özgüven kazanman gerek destek alarak bunu başarabilirsin!
Sakin konuşmanda çok güzel yakındakilerle bağırarak gürültülü konuşmanın bi gereği yok
Orasi oyle ama Biri bir sey sorunca kalabaliksa hele patronum varsa ben konusunca herkes pür dikkat bana bakiyor o an elim ayagima dolasiyor heyecan yapiyorum sesime yansiyor sesim titriyor sacmalamaya basliyorum
Çocuklugumdada sakindim ama heyecan yoktu panikte var biraz onlar 7 yil once yasadigim travmadan sonra olustu patronumda tacize ugradim sonra cok fazla heyecanlanmaya ellerimin titremesine panik biri olamam sebep oldu
Hobiler edin ve ortak noktanızın olduğu arkadaşlıklar edinin. Zamanla aşarsınız
Olduğun gibi kal ve can sıkıntısı yapma senin karakterindeki insanlar benim gözümde çok değerlidir ve çoğu kişi aynı düşünür emin ol
Bu zamana kadar karsima hep bundan sikayetci olan insanlar cikti
Şans vermediklerimede şans vericek olsaydim onlarda sikayet edip uzaklasicaklardi o yuzden ben halimden memnunum bu konuda beni tek memnun etmeyen şey dedigim gibi bu huyumdan dolayi insanlarin benden kacmasi
Demek şans verecek olsaydın öyle böyle olacaktı diyorsun sanırım ileriyi görebiliyorsun senin bu fikrin yaşadıklarından ötürüdür bir insana şans vermeden onuda diğer insanlarla aynı kefeye koyman nekadar doğru sence bukadar olumsuz olma lütfen sen halinden memnunsan senden memnun olmayanlar bırak senden kaçsın ne hali varsa görsünler
Bunu burada değil de bir psikolaga gidip sorsan emin ol daha hızlı sonuç alırsın.
.
Telefon görüşmeleri ile başla.
Zamanla konuşmaların daha rahat olacaktır.
Özgüvenin yükseldikçe ses kendiliğinden normalleşiyor.
.
Psikologdan yardım alabilirsin gitmek istemiyorsan ben kendimde aşmıştım bu durumu ama kendimi cesaretlendirmiştim kişisel gelişim videoları izle kitaplar oku
Aa neden kötü olsun bence harika bir insansın benim sevdiğim eşim olsan sana taparım kul köle olurum elini bir tutarım asla bırakmam nereye gitsem gururla getirir gururla sevdiğim eşim derim
Ayni şeyleri zamaninda bana da diyorlardi, sesin çıkmıyor, bağır biraz, neden çekiniyorsun vb. gibi birçok moral bozucu ve küçük düşürücü şeyler. Aslinda küçük falan Düştüğümüz yok, biz oyle hissediyoruz, hicbir psikolojik desteğe veya özel bir cabaya ihtiyaç yok, nacizane tavsiyem kitap oku bolca ve kimseler yokken, evde yalnızken hani derler ya avazin çıktığı kadar, işte öyle bağır ara ara, tabi her insanın yapısı düşüncesi farklıdır ama ben böyle aştım ve Şu an sus artik diyorlar.
O kenan döktürmüş beyler 😁 çekilin ben mühendisim
Evde diksiyonunu kontrol ederek çok sesli bir şekilde kitap okuyabilir misin? Günde bunu 30dk civarı yapmaya çalış.
Yaparim tabi ama işe yarar umarım
Herkes aksine morelimi daha cok bozuyor
Var zaten sebeplerinide biliyorum
Geçmişte olan seyler
Bu güzel haber. Yani oldu bitti sadece duygusal olarak etkisi altındasın bunun. Geçmişten kurtulman lazım bunun için dediğim gibi çevrende sana değer veren ayağa kaldırmaya çalışan güçlü bir kişilik yok ise tek başına yapmayı öğrenmelisin. Mesela "iyi hissetmek" diye bir kitap var bunu alıp okumak ister misin?
Ofiste çalisıyorum Kendimi tutamıyorum sürekli gülümsüyorum tam ciddiyim diyiyorum patronum şunu ordan al boşalt diyiyor gulumsuyorum bir şeyin yerini soruyor gülumsuyorum engel olamıyorum sonra heyecandan ellerim titriyor misafirlerine karşi, elemanlara karsi, patronuma karşı sonra ses tonumu çok kısık buluyorlar yavaş ve sakin konusuyorum onun dışında 5 kisinin içinde bir şey söyliyemiyorum biri bir şey söylediğinde ise heyecanlaniyorum sesim titriyor misafirlerin yanina gidip ne alırsınız diye soramıyorum Allahım çok sıkıldım bu durumdan yalvaririm bir çare söyleyin ben bu illet şeyleri nasıl yenebilirim surekli gulumseme durumu olmasa bari yani gidip asla soramıyorum misafirlerine ne alırsınız diye ilaç felan yokmudur titremeyi alan sakinlestirici alsam heyecanım gecermi
Fotoğraflarla ne alakası var sorunun? Bence burada fotoğraf koymak amaçlı sorulmuş bahane bir soru görüyorum..
Direkt guzel miyim? Diye sorardim neden bahane ediyimki fotografsiz soruyordum cirkinmisin neden ozguvenin yok sacin ne renk boyun kac vs diye soruyorlardi o yuzden resim koyarak sordum
Güzelsin, bakımlısın. Eksik yok buraya kadar evet ama konuşma sorunun var yani aslında iletişim kuramıyorsun ve bunu aşmanın yolu bol bol kişisel gelişim kitapları okumak ve ayrıca biyografi kitapları ve felsefe kitapları. Onun haricinde anlamlı filmler veya diziler izlemeni tavsiye ederim. Bunları kenara bırakıp bir de bol bol yakınlarınla bir olayı tartışmanı öneriyorum.
Kitap okuyorum cok uykum geliyor ama birakmiyorum dediklerinizi dikkate alicam
Ceg8ngenligin sebebi ne sence önemli olan soru bu
bir ortama girdiğinde konusabiliyor musun konuya dahil olabiliyor musun yorum yapabiliyor musun
Hayir benimle konusurlarsa konusurum
kitap okumayı bırak ve biraz rap müzik dinle kendi başına söylemeye çalış mırıldan ancak öyle olabilir ablacım
yavaş yavaş yenmelisin bunu bende lisedeyken senin gibiydim
Nasil yendiniz
doğru arkadaşlıklar edinerek
Güzelsin de baya 😊 insanlarla iletişim kurarak özgüven eksikliği var demek ki ama sosyalleşmen lazım şu dönemde zor tabi de mümkün oldukça muhabbet et
Calistigim yerde 1 kadin var onunlada arada konusuyorum onun disinda hepsi erkek Biri bir sey sorunca kalabaliksa hele patronum varsa ben konusunca herkes pür dikkat bana bakiyor o an elim ayagima dolasiyor heyecan yapiyorum sesime yansiyor sesim titriyor sacmalamaya basliyorum
Konuşmak gayet normal bir şey ama genelde sen sessiz olduğun için insanlar da seni duymak için sessiz olup dinliyor olabilir 😊 Erkek arkadaşın sevgilin olmadı mı hiç onunla normal konuşmadın mı hep sessiz sakin kalman garip neşeli mutlu ol muhabbet et bı şekilde hayattan da sıkılırsın 🤷🏼♂️
Normalde zaten çok daha enerjik neseli hareketliyim hayattan bezmis gibi duruyorum ama oyle degilim sadece konuşursam sacmalarim diye ya da cekindigimden heyecan yaptigimdan konusmuyorum pek kimseyle erkek arkadasim oldi 1 tane oda bu huyumdan dolayi terk etti :)
Sessiz sakin yavaş konuşmak daha iyi bence alışmışsın ona değişmez huyun. Özgüvenin sıfır değil bence.
Bir insanin ozguveni neden kaybolur sence? İnsanlari kendinden daha ustun gordugun icinmi?
Birde neden yavas konusmayi rahatsiz buluyorsun?
Seni dışarıdan görsem tam tersi bir karakter derim ya nasıl :D
Aksi malesef
Bu güzellikle senden kaçıyorlarsa mesele sessizliğin değildir hatun..
@madorfat icimdekileri soylemissiniz bende onu diyiyorum
Ne önemlidir insan ilişkilerinde? Karşılıklı kabul. Bir kız güzelse anında kabul görür ancak kendisi kabul etmiyorsa otomatik bir mesafe oluşur. Sessiz yavaş biriyim diyosun. Ben de öyleyim. Yakışıklıyım da ama gülmeyi ihmal etmiyorum. İlle birine sarılıp bağrına basman gerekmiyor. Geyiğine bak kasma.
@madorfat psikologtan randevu aldim ama hep haftaici o yuzdende gidemiyorum yoksa cok gitmek istiyorum gitsem aşıcam biticekmis gibi sorunum cozulucekmis gibi
Ben de senin gibiyim ve aşmaya çalışıyorum. Devletin ücretsiz kişisel gelişim kurslarına git. Özgüven eğitimleri veriyor.
Ne güzel işte ben de kendimi yavaş ve sakin konuşmaya alıştırmak istiyorum ama her defasında acele ediyorum
Sadece konusma icin boyle asil ve güzel kadından kacilir mi... illa olfugun gibi biri çıkar karşına güzel kadın merak etme
Görsellerle sorunun ne alakası olduğunu çözmeye çalışıyorum.
Senden nasıl kaçarlar anlamadım ki aksine kovalamaları lazım o kadar güzelsiniz yani
Her sey guzellik degil malesef kim sıkıcı cekingen ozguvensiz birini isterki
Bn isterim şahsen ona destek olurum özgüvenini getirmek için
Hatta senin kadar olmasada bendede var o biraz o yüzden seni iyi anlıyorum
Kişilik yapın böyle değişmez. Değiştirmeye çalışsan mutlu olmazsın
Soru tutsun diye böyle başlık yazıp böyle foto koyulmuş arkadaşlar 😂 KS üyeleri çok iyi teselli ederler ahhahaha
Hic oyle bir niyetim yoktu
Fotolarını burada paylaşacak kadar özgüvenlisin fena kız da değilmişsin yani
O güzellikle odun bile olsan erkekleri çekersin kendine. Kadınları bilemem tabii
Yavaş ve tane tane konuşmak özgüven belirtisi bence
Gayet tatlı bakımlı kendine güvenen ne istediğini bilen bir kadınsın ve ayrıca cinsel hayatında var
maşallah size çok okuyun çok kişi ile sohbet etmeye çalışın
Özgüvensizsin ama burada fotoğraflarını paylaşabilicek cesaretin var yani sen onu benim külahıma anlat abazanlar yorum yazsında egon okşansın diye fotolar koymuşun kim yiyon sen
Peki
Kimsenin sizden kaçtığını sanmıyorum hoş kadınsınız
Hic bunu aşmayla uğraşma bence, akışına bırakırsan zamanla zaten normal olduğunu anlarsın, onemli olan kendin olman, cekingenligin belli ki senin karakterin ve böyle kalmak en doğalıdır
Calistigim yerde sesin gur ciksin yuksek sesle konus diyip duruyorlar hakli olarak ama bu benim daha cok morelimi bozuyor
Etkili konuşma ses tonu ayarlama videoları var YouTube da onları izle özgüvenli ol
Kafa yapini değiştirmen lazım çok kasmaktan oluyor insanlar i belki fazla büyütmüş olabilirsin kafanda detay vermemissin pek
Özgüveni bilmem de diğerleri değişmez gibi duruyo yapın böyle 🤷♂️
Hiç çekingen durmuyorsun. Çekingen biri boy boy resimde paylaşmaz böyle bir soruyla bence sorun başka bir şey
Ben de sessiz ve sakin konuşuyorum ama çekingen olduğum için değil böyleyim ben de. Sen de kendini öyle kabul et ve başkalarını boşver
karşımızdaki insanlarda bizim gibi etten kemikten çekinicek sıkılcak bir durum yok yavaş yavaş topluma karış daha çok kişiyle tanışmaya çalış böylece eski sessizliğinden çekingenliğinden eser kalmıcak
Herkes boyle diyiyor patronum cok uyariyor beni heyecan yapma herkes senin benim gibi insan vs ama bunun farkindayim sadece o an bir sey sorunca biri ya da birina bir sey soyledigimde herkes isini birakip bana bakiyor o an heyecanlaniyorum
zamanla alışacaksın
ilk öncelikle senin için çok büyük sorun olduğunu düşünüyorsan psikiyatriye başvurmanı öneririm sizinle uzman biri konuşursa cidden bu durumu kısa bir süre içinde güzel bi sonuca varırsın
Biraz ürkek gibi duruyorsun sanki , maşallah ama çok güzelsin çok begendi. ♥️
Heyecanliyim çok fazla heyecan yapiyorum ben konusunca herkes bana bakiyor pür dikkat beni izliyorlar dikkatim dagiliyor dedigim seyi unutuyorum sesim titriyor sacmalamaya basliyorum
Kurslar var gidebilirsin tek derdin o olsub :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?