Bir süre sonra bakıyorsunuz ki her yerde, her şeyde bir müdahale ve sürekli işlerinize burnunu sokuyorlar. Bu gibi sınır bilmez insanlara siz olsanız nasıl tepki verirsiniz, hayatınızda böyle insanlar barınabilir mi?
İşinize, ilişkinize kısacası yaşamınıza sürekli burnunu sokan insanlar oluyor mu, onlara nasıl tepkiler veriyorsunuz?
İşime, ilişkime, hayatıma, bana kısaca herşeye karışıp laf söyleyen insanlara, herşeye burnunu sokup ayrıca ahkam kesen insanlara cevap olarak sadece kendi bildiğimi yaparak, davranarak, onları görmezden duymazdan gelerek veriyorum. Hani sözle cevap vermeye tenezzül etmem böyle insanlara. Herkes kendi hayatına; kendine baksın. Nasıl yaşamak istiyorsam ne yapmak istiyorsam nasıl mutlu olacaksam fiziken ruhen ya da yaşantımda aldığım kararlarda öyle yaparım. Konuşan konuşsun duymam. Cevabım sadece davranışlarım olur.
Daha ufak yaşlarda olurdu bu. Yani belki lise ve sonrasında da devam etti, ergenliğini üzerinden atamamış enteresan tiplerin her şeye burnunu sokar tavrı oluyordu ama sonra azaldı, daha doğrusu insanlar belli bir yaştan sonra eğer burnunu başkasının işine sokarsa, çok fena cevaplar, tavırlar alabileceğini daha kolay tahmin edebiliyor ve ona göre davranıyor sanırım. Ya da ben, damarına basılınca sert karakter olanlardanım :)) Bilemiyorum.
Ama akrabalardan hâla öyle cahiller var maalesef, büyüklerimiz elbette, onları da görmezden geliyoruz.
Çevremde o insanlardan çok var sadece burunlarını işlerime sokmakla kalmıyorlar, bir de telefona sokanları var özel yaşamın her noktasında bu tür tacizlere maruz kalıyorum. Kimisini kelimelerle bozuyor, kimisinden uzaklaşıyorum ve insanlar gerçekten çok meraklı , fazla merak başa bela açar.
Benim hayatım; seçimleri ben yapar, kararları ben alır, sonuçlarına ben katlanır veya sefasını ben sürerim. 😄 Elbette ki burnunu sokmaya çalışanlar oluyor, genelde kulak asmadığım için sorun olmuyor. Bazı çok ısrarcı olabiliyor, o zaman sesimi yükseltmek zorunda kalıyorum. Madem o kadar ilgileniyor, kendi hayatında uygulasın.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Netliğini seviyorum değerli arkadaşım. Teşekkürler samimi yorum için.
Benim ne haddine ise gıcık bir komşu var o oluyor. Izinli günümde bile üşenmeden sen niye çalışmıyorsun diyor. Telefon ile konuştuğumu görse o kim diyor bakalım sonu ne olacak.🙄🤦♀️
Pek böyle bir insana denk gelmedim sadece bir ara biri paylaştığım söze yazdığım mesaja bile müdahil olmaya başlamıştı ilkte nazik bir şekilde tepki versemde biyerden sonra böyle seviyorum bu bana doğru geliyor demeye ve mesafemi bilmeye başladım. Sonradan karşımdaki kişide hatasını anlamış olucak ki böyle davranmayi bıraktı aramızda yeniden bir samimiyet oluştu
Ben birinin fikrini almak istersem alırım bunun haricinde kendisine boy aynasında değil dev aynasında bakan ve sırf konuşmak için konuşan insanlardan gelen eleştirilere asla izin vermem. Çok net. Keyifli günler
Sadece sevdiğim insanlar karışabilir çünkü onlar benim iyiliğimi isterler. Başka da kimse karışamaz! Başkaların lafıyla hayatımızı sürdüreceksek ohooo işimiz var 😁
Valla ben kimseye bu konuda müsamma göstermem. Normalde de açıksözlüyümdür. Direk kırmadan söylerim. Beni rahatsız eden durum neyse bir daha dikkatli olması konusunda uyarırım. Böyle bişeye izin vermem.
Çok oluyor tabi ki. Bunu yapmayı seven o kadar çok insan var ki. Üstüne vazife olduğunu sananlar. ... Elimden geldiğince uzak duruyorum bu tip insanlardan. Net olmaya çalışıyorum.
Bu konuda tavrım ve tarzım nettir kimseyi karıştırmam aileme de fikirlerini sorarım kendi bildiğimi yaparım. Burnunu sokmaya çalışanlara da cevabını veririm
Eskiden vardı şimdi yok. Tahammul edemedim kimse de etmesin. Cok saygısızca geliyor. Her insan sınırlarını bilmeli ne kadar samimi olursan ol kimseye yapmadım kimse de yapmasın.
Burnunu soktukları olmuyor da, can sıkıcı boyutta akıl verdikleri/yorum yaptıkları oluyor. Ben bir şeyi yapıyorsam ya da yapmıyorsam bir bildiğim vardır. Bunu sorgulamaları huysuzlanmama neden oluyor.
Aşk konusunda mesai arkadaşlarım tarafından çok fazla yaşıyorum; ama nedense tek bir destek vermiyorlar. Maddi durumum iyi değil deyip geçiştiriyorum. Ailem eski ev meselesi nedeniyle ilgilenmiyor.
Maydonoz gibiler abi herseye karışıyolar hadleri olmayan herşeye bu sülükleri nasıl atabiliriz gerçekten bilmiyorum yapistilarmida gitmiyolar. Bıktım yaaaaaa
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Biraz net olmak ve "hayır" demeyi bilmek gerekiyor sanırım.
Bu insanlar sevdiğimiz insanlar oluyor genelde. Biz onları kırmamak için görmezden duymazdan gelirken kendimize en büyük haksızlığı yapıyoruz. Sonra bir gün esiyorlar bana sağdan soldan, ortalığı tozu dumana katıyorum dermişim 😑
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İşinize, ilişkinize kısacası yaşamınıza sürekli burnunu sokan insanlar oluyor mu, onlara nasıl tepkiler veriyorsunuz?