En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Merhaba, Tüm detayı okudum ve yorum yapan arkadaşlarımızın yorumlarına da baktım. Onlara şeker hastalığınız olduğunu ve tansiyon sorunu yaşadığınızı yazmışsınız.
Şeker hastalığı bilindiği üzere ciddi ve sinsi bir hastalıktır. Beslenmenize oldukça dikkat etmelisiniz ve kronik bir rahatsızlık olduğu için kontrol altında tutmanız gerekir. Tansiyon ve şeker hastalığı birbirini tetikleyen bir hastalıktır.
Diğer konumuza gelince Anksiyete ve panik atak önce bunu tanımlayalım..
Panik atakta bilindiği üzere vücudun sinir sisteminin vermiş olduğu tepkidir. Anksiyetenin dahilinde ve ona bağlı bir rahatsızlıktır.
Anksiyete ise bir ruhsal sorun olmakla beraber bireyin kaygı ve tehlike hissettiği anda vücudun bunlara "hazır ol..!" sinyali verme halidir. Bir nevi vücuda olabilecekler için beynin hazırlan diyerek konuşmasıdır. İkisi de birbiriyle alakalı sorunlardır.
Kaygı duymak ve endişelenmek aslında gün içinde hepimizin yaşadığı belli başlı duygulardan biridir. Aramızdaki fark sizin bu duyguyu biraz daha yoğun yaşamanız dır.
Bunun en esaslı tedavi yöntemi sizde bilirsiniz ki bir uzman ve Bilişsel Davranış Terapisidir. (BDT) Anksiyete de bir süreklilik ve olur olmadık düşüncelerden dolayı kaygı hüküm sürer. Zihin hiç olmamış veya olması mümkün olmayan düşünceleri size servis eder ve kaygılanmanızı sağlar.
Bunun atlatılması adına değilde kontrol edebilmek adına diyelim belli başlı şeyler yapılabilir. Örneğin,
Derin derin nefes alıp vererek vücuda gerekli oksijen sağlanır. Nefes alıp vererek zihni ve bedeni sakinleştirmek mümkündür.
Sizi etkileyen evde ya da dışarıda tüm olaylardan ve negatif eleştirilerden mümkün olduğunca uzaklaşmak ve bunların karşısında sakinliğinizi korumak..
Hayatın her alanında değerli olduğunuzu hissedin. Hiçbir zaman olaylarla olay olmayın ve değersiz olduğunuzu düşünmeyin. Kendinizi sevin ve barışık olun.
Uyku düzeninize özen gösterin, akşam erken uyuyun. Hatta uyku saatiniz olsun. Sabah erken kalkın ve günü yakalayın. Bu sizin daha enerjik ve sağlıklı bir gün yaşamanızı sağlayacaktır.
Olumsuz, negatif insanlardan uzaklaşın. Ruhunuza iyi gelen enstrumantal müzikler dinleyin.
Öfke anında, sinirlendiğinizde kontrollü olmak adına pozitif bakın. Karşınızdaki insanı net anladığınızda emin olun.
Olumsuz eleştirilere anlam yüklemeyin hatta dinlemeyin bile. Bu sizin öz güveninizi baltalar ve sizi değersiz hissettirir. Bu gibi söylem ve davranışlar sergileyenleri hayatınızda tutmayın.
Hiçbir zaman pozitif olma bakış açınızı olumsuz düşüncelerle değiştirmeyin. Kendinize hedefler belirleyin.
Kaygı anında zihin sürekli "acaba ne olacak?" düşüncesini size servis edecektir. O esnada bir şeylerle uğraşın. Kısacası odağınızı başka şeylere verin.
Ve mutlaka bir uzmana görünün. Sağlık ve afiyetler dilerim.
Her şey gönlünüzce olsun. Sevgiyle kalın.. 𝔖𝔲𝔫𝔰𝔥𝔦𝔫𝔢02 Yorumla- Soran+1 yıl
EIG'lik görüş.
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Umarım her şey gönlünüzce olur.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
- u+1 yıl
Merhaba, panik atak ve anksiyete geçirmedim fakat bu konuyla ilgili genel olarak bilgim var. Öncelikle zihninizi meşgul etmeniz lazım yani o an yaşadığınız paniği aklınızdan çıkarabilmek adına bir şeylerle uğraşmanız ve aklınızdan çıkarmanız gerekir. Bunun yanı sıra fiziksel aktivitelerinize de arttırabilirsiniz. Mesela günlük yürüyüş yapmak, nefes egzersizi yapmak size fiziken faydasının olmasını yanı sıra mental anlamda da size kendinizi iyi hissetttirecektir. Yani bunu doktorsuz ve ilaçsız da halletmeniz mümkün ama yeter ki kararlı, sabırlı olun ve geçeceği inancını da hiçbir zaman kaybetmeyin. Öte yandan tamamen ilaca umut bağlamanın son derece yanlış bir tutum olduğunu düşünüyorum. Konuyla ilgili bir video buldum ve ben gayet beğendim. Sizin de izlemenizi tavsiye ediyorum. Geçmiş olsun. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
https://www.youtube.com/embed/ASArGYT4GRU00 Yorumla Sakin bir yürüyüş yap konuşmadan derin nefes alarak nefes egzersizleri iyi hissettirir birazda karnını yumuşak ovabilirsin buda işe yarayabilir.
00 YorumlaPnik atak, ya da genel olarak anksşyete boxuklukları, stres faktörünün olmadığı durumlarda dahi strese girmenin sonucudur.
Stresin evrimsel işlevi canlının tehlikeden kaçmasını sağlamaktır. Prtada tehlike olmaöasına rağmen stres tepkisi veren beden gotü başı dağıtıyor böyle.
Kronikleşen stres, panik atak nçbetlerine yol açıyor. Genelde o anı atşatmak in "odadaki 3 öavi renkli nesneyi bulup birine whatsapptan mesaj at" gibi öneriler kısmen işe yarıyor.
Seni öldürmez asla, ama öldürecekmiş gibi korkutur, olayı bu. Kronik stresine neden olay travmalar yaşadıysan ya da aile durumun boktansa olur.
Meditasyon da şöyle işe tarıyor: Strres ptonom sinir sisteminin sempatik, yani "hareket" modunu uyarır. Yavaş nefes alıp verme, parasempatik, yani "dinginlik" moduna geçirir.
Bu tip durumlarda bedeninin nasıl işlediğine lafa yormal, bilinçlenmek işe yarayabilir. Neşer dçndüğünü bilirsen vücudunda, "tehlike yokmuş lan" dersin en azından09 Yorumla- Soran+1 yıl
Sağlığım hep bi tehlikede olduğu için şaftım kayıyo galiba
- Soran+1 yıl
Evet. Dünden önceki gece 16/12 tansiyonum olunca panik atak geçirdim, durduk yere olmadı. Bir de ağır şeker hastasıyım
- Soran+1 yıl
Karışık bi durum ya, tam tip 1 de değil 2 de değil. Antikor testi muhabbetini biliyosundur, oradaki üç tane antikordan ikisi pozitif, biri negatif. Yani tip 1'e daha yakın. İnsülin salgım henüz bitmemiş.
- Soran+1 yıl
Aynen öyle. Affedersin b. kum çıktı abi
- Soran+1 yıl
Anladımmm
Anksiyeteyi doktorsuz halletmis biri olarak soyluyorum ki o panik ve korku halini biseyler yaparak yok etmen gerekiyor. Zihnini baska seylerle mesgul etmeliisn. Ben resim yapmaya basladim, gitar ukelele ve kalimba calmayi ogrendim, bide kendimi spora verdim. Gunluk uzun yuruyusler yaptim nefes egzersizleri yaptim. Fazla uzun yapma bayginlik geciririsin. Boyle yok ettim hala ara ara oluyor gibi ama gececegini bildigim icin panik yapmiyorum.
10 Yorumla- +1 yıl
Diyabetden bahsetmişsiniz bende 17 yaşından beri diyabetim günde 4 kere insülin vuruluyorum. Eğer düzensiz şekeriniz varda dil de uyuşukluk kalp çarpıntısı yoğun baş göz ağrısı baş dönmesi yapar bu belirtiler panik ve anksiyete de de görülebiliyor
00 Yorumla 110 kilo olursun bu gidişle. sakinleştirici inanılmaz kilo aldırır haberin olsun
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Abbov. Pasiflora falan içiyorum o bi şey yapar mı
- Soran+1 yıl
Zaten işe de yaramıyor. Haklısın abi
- +1 yıl
Tek yolun İzzet güllünün videolarını izlemek. Kesin çözüm
00 Yorumla Nefes egzersizleri dene.
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Onları yaparken daha fazla dararıyorum. Sen nasıl yapıyorsun onu ben mi yanlış yapıyorum yoksa
- Soran+1 yıl
Teşekkürler öneri için
- +1 yıl
düzenli meditasyonla hafifleyeceğini düşünüyorum
00 Yorumla Ne konuda panik oluyosun merak ettim
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Şu an iyiyim. Hastanelik olmuştum bi önceki gece, onun paniğiydi
- Soran+1 yıl
Tansiyonum yükselmişti
- +1 yıl
ilaç al şu anlık
06 Yorumla- Soran+1 yıl
Keşke detayı okusan bi de.
- +1 yıl
e tamam daha ağır ilaç yok mu tranko buskas falan eğer açıksa eczaneden atarax al o ilaç çok hafif
- Soran+1 yıl
La göz bebeklerim at gibi oldu diyorum abi ne ilacı
- +1 yıl
göz bebeklerini serotonin büyütür sakinleştiriciler küçültür antidepresan almışsındır
- Soran+1 yıl
İkisini de karışık aldım tüm gün, daha fazla ilaç sokmak istemiyorum vücuduma. Ondan sordum soruyu
- +1 yıl
tek yol nefes egzersiziydi ben panik atak geçirirken bide dışarıda hava almak
Detaylı bilgi
Merhaba,
Başlığınızın değiştirildiğini belirtmişsiniz ama ben yine de meditasyonun durumunuza sağlayabileceği faydaları kısaca belirtmek istedim.
Tabii öncelikle -ve özellikle size zaman kazandırabilmesi açısından- durumunuzun tıbbi olarak net bir şekilde teşhis edilmesi gerekliliğine inanıyorum.
Panik atak ve anksiyete çoğunlukla gerçek olmayan korkuların kişide yarattığı gerginlik durumunu ifade edebiliyor. Bu durumu deneyimlerin dikkatleri tamamen dışarıdadır ve dışarıdan gelebilecek tehdit algısı en üst düzeydedir. Sempatik sistem devreye girmiştir ve kişi adeta bir hayatta kalma mücadelesindeymiş gibi kaçmaya ya da savaşmaya hazırlanır. Bu süreçte beden metabolizmasında gerçekleşen değişiklikleri deneyimler (solunum ve kan dolaşımında artış, göz kapaklarının büyümesi vs.) Ama tüm bunların aslında hayatı tehdit eden bir durum olmadığında gerçekleşiyor olması dikkat edilmesi gereken en önemli noktadır. Yaşananlar tamamen zihinsel seviyededir.
Meditasyon yapmak tüm bu süreci tersine çevirir. Kişi dikkatini iç dünyaya yöneltmeyi öğrendikçe içsel huzura yaklaşır. Nefese odaklanmak ve onu basitçe takip etmek sempatik sistemi devre dışı bırakarak parasempatik sistemin sunduğu güven ve huzur halini dakikalar içerisinde bedene inşa eder. Bu durum EEG cihazları sayesinde beyin dalgalarının çok hızlı bir şekilde beta dalga boyundan alfa dalga boyuna inmesiyle bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Süreklilik arz eden meditasyon sayesinde zihin disipline olarak rahatlar ve korku pompalama sürecini azalttır.
Dikkatini (çoğunlukla gerçek olmayan) dışsal tehditlerden gerçek içsel dünyaya yönlendiren kişinin anksiyetesi azalır. Kararlı ve disiplinli bir şekilde meditasyon yapanlar stres yönetiminde çok olumlu ve hızlı yol kat edebilirler.
Size kolaylıklar dilerim. Daha detaylı bilgi, yardım ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.