İnanç ve din konusunda sen kendini nasıl tanımlıyorsun?

İNANÇ:
1.
Bir düşünceye çok sağlam bir biçimde, içten, gönülden bağlı bulunma, güvenle doğru sayma, inanma.

2.
Tanrı’ya, dine inanma, inan.
Literatürdeki kısa ve öz tanımı bu şekilde özetlenmektedir.
Ama elbette her toplumdaki inanan veya inanmayan insanlar için inanç tanımı değişkenlik göstermektedir.
İnsanlığın karanlık ilk çağlarında patlayan bir volkan, düşen bir yıldırım, dehşetle esen bir rüzgar ya da dev dalgalı denizler hep büyük bir güç olarak kabul edilmiştir.
Fakat zaman ilerledikçe değişen ve şekillenen insanlık için bu kez inanç bir görünüş kazanarak yeni formlar ortaya çıkarmıştır. Efsaneler, rivayetler ve kulaktan kulağa aktarılan belli belirsiz bilgiler eşliğinde artık inancın taptığı çok tanrılı dönemler cereyan eder.
Ve dünyanın her köşesinde insanlar, inandıkları tanrılarını resmetmeye, heykeller ile şekillendirip putlara dönüştürmeyi başarır. Kimi tanrılar insanlara çok benzerken kimileri ürkütücü ve gizemli hayvan formlarına bürünür.
Yıllar geçer, dünya değişir ve bu kez sahneye çok daha yaygın dinler ve inanç sistemleri çıkar.
Teolojik ve derin açıklamalarına girmeksizin bu din ve inanç sistemlerini özetlersek; kendilerinden önceki çok tanrılı dönemi geride bırakarak tek bir yaratıcının odakta olduğunun kabul edilmesini öğütleyerek yaygınlaşır. Dahası kimileri için imgelenme yaşayan, kimileri için de gerçekten ilahi bir dokunuşa maruz kalan temsilci niteliğinde peygamberler ortaya çıkar. Böylece inanç, daha etkin ve geniş açılar ile yayılım sağlar.
Ancak en başından en sonuna kadar her şey sorgulamaya açıktır. Kalbe saf gelen duygular akıl duvarlarına bazen dalgaların kayalara çarptığı gibi çarparak geriye dağılır.
Sorgulama sürecine giren insanlar ise artık çocukluktan beridir aile, eğitim ve toplum ile kendilerine dayatılan veya öğretiler ile benimsetilen inancı reddetmeye başlar. Bundan sonraki adım ise artık kendi aklına, kalbine ve ruhuna hitap eden yolu seçmektir.
Peki, bu doğrultuda KS üyeleri kendilerini inanç konusunda nasıl tanımlıyor? Neye inanıyor ya da inanmıyor?
İslam'a inanıyorum.
Hristiyanlığa inanıyorum.
Yahudiliğe inanıyorum.
Deizme inanıyorum.
Ateizme inanıyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan: