Bir dine mensup inançlı
Ateist
Deist
Agnostik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Gizli tutmayı tercih ederim s*alak insanlarla uğraşmak istemiyorsun bazen bu ateist deist tartışmaları boş şeyler kendi kafanda ne yaşıyorsan ona inan istersen budist ol fark etmez.
Ateist ve deist arasında gidip geliyorum
Cevap
7Cevap
ben dine inanıyorum din bana inanıyor mu
sanmam 😊
Elhamdülillah Müslümanım Dinim İslam.
Elhamdülillah Müslümanim
Deist
bravo
olgun yaşta farklı yorum. umut verici
rica ederim
Deist ne agnostik ne
Deist: Bir yaratıcı var ama o Allah değil, dinler yalan
Agnostik: Bir yaratıcı olabilir de olmayabilir de, bunu kanıtlayamaz, bilemeyiz
@Benibirdahadoğurma iyide Allah değil ne demek Allah zaten tanrı demek
O islamiyetin tanrısı, ondan başka budizm var, şamanizm var
evet
kardeşim özetlemiş
Linçlemeyin ama Saçma baya ya bana göre
isimlere takılmayan sadece yaradıcı oldunua inanan demek.
senin ismin sude ayşe fatma olabilir, ama nşjhayetimde insansın, öyle düşün
Bana göre de İslamiyet saçma, yıl olmuş 2024 bu zamanda tanrıya mı inanılır
@Benibirdahadoğurma neden? Zamanın değiştirdiği şey ne ki tam olarak
Ben bu zamana kadar kendisiyle muhatap olmadım ve kendisine gerek olmadığını düşünüyorum, (daha önce müslümandım). Çünkü insan aklıyla bir şekilde hayatını idame ediyor zaten, ayrıca bilgiye ulaşmak artık çok kolay ve mitoloji bilen birisi kesinlikle bu zırvalıklara inanmaz
dini inançalır hepsi geçmişi ile insanları oyalar, bugüne dair hiç bir ıspatları yoktur...
Allah binlerce yıl önce mucizeler yarattı, denizi yardırıp muhammedi huzuruna davet etti.
ama bugün hiç bişey yapamıyor.
ya allah gücünü kaybetti ya da insanlar yüzyıllardır bizi kekledi..
ıspatlanması güç olan bişeye inanmak akılkarı değildir.
sadece islamiyet değil tüm dinler saçmalık bana kalırsa.. Ama islamiyetin kullanıcısı çok fazla olduğu için islam dinine mensup olanların da biraz kıt akıllı olduğunu düşünüyorum
@Benibirdahadoğurma kendisiyle muhatap olamadığın için mi saçma görüyorsun
@zeytinciler çok güzel anlattın kardeşim
@Xxxsudenaz hayır, din bir afyondur, sana fakirliği över ve öven kişi lüks içinde yaşar. Güvenlik kamerası günümüzde icat edilmemiş olsaydı şu an nice hocalar, imamlar, yarılmadık ay, gerçekleşmedik mucize bırakmazlardı, bunlar zamanın azgınlıklarını bitirmek için koyulmuş kanunlar ve bu kanunlar zamanla ilahileştirilmiş hepsi bu
Evet dediğin doğru olabilir ama birde şöyle bak Allah on bir şey yapıp yapmaması tamamen kendi iradesine bağlı değilmi? Yapmaması onu yok mu yapar ya da gücünü kaybetmiş mi yapar? İsterse yapar isterse yapmaz kim karışabilir ona?
Külli iradeye sahip birisi cüzi iradeye sahip birisinden sanki külli bir iradeye sahipmiş gibi davranmasını bekliyor. Mitleri araştırmanı öneririm, böylece ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın
@Benibirdahadoğurma inan beni inandırıcak şeyler bunlar değil olsun olmasın hiç ilgimi çekmedi çekmez de. Deniz yarılsada yarılmasada umrumda değil benim inanma sebebim bu değil çünkü bunlar çok basit şeyler
Denizi ilk yaran kişi de musadan 3.000 yıl önce yaşamış olan kral sargondur, Musa değil. Ayrıca firavunun burnunda sivilce çıksa kayıt altına alan mısırlıların tarihinde denizin yarılmasıyla ilgili bir bilgiye ulaşamazsın
@Benibirdahadoğurma dediğim gibi inanma sebebim bunlar değil bunlar çok basit şeyler inanlar için
Belki de sığınacak bir limana ihtiyacın vardır, belki de çaresiz hissediyorsundur bilemem kararına da saygı duyuyorum. Seni etkilemek/yönlendirmek de istemem sadece bildiklerimi/düşündüklerimi aktarmaya çalışıyorum
@Benibirdahadoğurma teşekkürler bilgiler için iyi forumlar
Teşekkür ederim
trafikteyim çok ilgilenemiyorum ama @Benibirdahadoğurma kardeşim doğru söylüyor maalesef en büyük hatamız inanç başladığında kaybolan endişemiz, bişeye aşık olduğumuz zaman gözümüz kör kulağımız sağır oluyor.
eğerki beni yaradan bir güç var ise, ben o güce de karşıyıö, çünkü bana kötülük yapıpta benden iyilik istemesi hiç adil değil.
siz bana allahın varlığını ıspatlayamazssınız
ama ben size kötülüğün kazandığını ıspatlayabilirim.
sonra teraziye koyar tartarsınız, ya allah var ve kötülüğe hizmet ediyor, ya da allah yok.
allahın iyi bir varlık olduğunu ıspatlamak imkansız
ama kötü bir varlık olduğunu ıspatlamak çok kolay, insanlar inanmak istedikleri şeyi mantığa göre değil duygularına göre seçiyor.
İslam
islam.
İslâm
İslâm
İslam
Deizm
İslam
Papazım
İslam
Deist
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar