Eğer müslüman olmayı düşünürseniz size ehli sünnetin kitaplarından önerebilirim, hatta kendimde kaynaklı şekilde anlatırım.
Müslüman'ım
Ateistim
Deistim
Diğer ( yorumlarda belirt)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Eğer müslüman olmayı düşünürseniz size ehli sünnetin kitaplarından önerebilirim, hatta kendimde kaynaklı şekilde anlatırım.
Yaradan olduğuna inanırım dinlere asla inanmam. Çünkü dinler uydurmadır. Geçmişe baktığımızda denizler okyanuslar 2 ye yarıldı düşman geçerken boğuldu bir bulut geldi düşmanı aldı götürdü bu oldu şu oldu allah melek yolladı elçi yolladı deniliyor peki kadınlar öldürülürken bebeklere tecavüz edilirken bebekler öldürülürken bu allah veya melekleri elçileri nerede? Mantık çerçevesinde bakarsan bir çok uydurma şeyle karşılaşırsın. Örneğin kuranda bile erkek kadından daha akıllıdır gerekirse erkek kadını dövebilir deniliyor. Böyle bir şey yok kadın erkeğin kölesi değil ki fikrini beyan edince dayak yesin. Yani biraz dinler tarihini araştır çoğunun hepsi demiyorum uydurma olduğunu anlarsın.
Müslümanım, çok şükür
Teşekkür ederim 🌹
Rica ederim
Cevap
20Cevap
Ehli sünnet de, şia da, mezhepler de, tarikatlar da, cemaatlar da benden uzak olsun.
Peygamber hangi mezheptendi, hangi tarikatın hangi kolundandı diye sana soracak değilim.
Kimin crnneti gideceğini de Allah sana soracak değil. Boş yapma.
İnançlıyım tabi ki de
Ateistim, dinler insan uydurmasıdır, dünyadaki en tehlikeli din Islam dinidir sonra Yahudiliktir.
Yanlış deģil, körü körüne bu dine inanıp ülkede rezalet hayatlar yaşanıyor, ayrılan kadınlar evlenemiyor, kadın cinayetleri yüksek, suç oranı yüksek bu din yüzünden
Tengrizm'e inanıyorum yaradana inanıyorum kök Tengri ulu TENFRİ BİZ MENEN 🇹🇷🇦🇿🇹🇲🇰🇬🇺🇿🇰🇿🇨🇾
Müslümanım ama icraatte yokum
Elhamdülillah Müslümanım
dini inancım İslam.
:) :)
Dinsizim.
Radikaller , çelişkiler bir yana en önemlisi İslam da ki tanrının çok antropomorfik etimolojik açıdan insansı olması.
İyi de hoşuna gitmek , hile , intikam , söz alma vs. Koskoca tanrı niye bir insan topluluğundan söz alma ihtiyacı duysun? Ya da neden insanları , dünyayı yaratma ihtiyacı duydu? Bunlar gerçekten bir insanın özellikleri gibi geliyor. Bu soruyu din hocalarıma sorduğumda saçma sapan bir kaç kelime söyleyerek geçiştirdiler.
İstemek de bir insan özelliğidir. Örneğin sen de benim bu cevabıma karşılık yanıt vermek "istedin"
Seçmek kavramı insanlara verilen bir şey değil. İslamiyet de "kader" inancı vardır. Yani alnında ne yazıyorsa o olur. E o halde nerede özgür irade? Biz kendi seçimlerimizi yapamayacak kadar aciz isek yaratılmamız da ki mantık ne? Ya da işin daha da derinine inelim. Tanrı kavramını kim ortaya attı? Dünyayı bir güç , varlık yarattı. Ama o tanrı mı? Orası muamma.
Karabük neresi
Bilmiyorum onu efendi Bende Karabük hangi ilce diye sordum
Bende eflani duydun daha önce
Neyse boşuna takip ettim
Hemserimi görünce iki sohbet etmek istedim ama soğuksun sanırım
Islam ama inancım zayıf
Değişik bir profil, merak edilesi 😀
Bakışların çok hoş ve güçlü
Agnostisizm felsefesi
Yardımcı olur musunuz
Kapalı ama kutu
Size soru soracağım uygunsa
Tağğut nedir
Örnekleri var mı şu sn
Mesela sisitem den kastınız nedir açıklar mısınız ya da isterseniz kutuya yazın
Gizliden çıkayım
Başka
Tağğut tam manası nedir Kur'an'da yeri var mı
İmmm ben tağğutu reddetmek diye bir şey duydum kaç yerde geçiyor tağğut ve sadece sihir ve fal olmaz bence daha derin olmalı diye düşünüyorum İslam'ın temeli gibi yani kişi bunu reddetmez ise imana girememeli gibi geldi bsns
Siz ne düşünüyorsunuz
Karabukte mi yasiyorsunuz
Bir şey sorabilir miyim dmden
Geri dönüş yapar mısınız
Takip ederek sende beni takip et
İslam
Yaşamiş olduğum coğrafya dan. Ailemden
Müslümanım
Ateistim.
Sagitaryanizm yeni ismi ile Luvenizm
Adamına göre değişiyor daha çok
ortaya karışık valla