Sosyal fobi yuzunden insanlara sinirli bakiyorum kalabalikta yoruyemiyorum bir yerde calisamiyorum korkuyorum hata yapmaktan rezil olmaktan kizlarla goz goze gelince insanmar guler ben dovecek gibi bakiyorum ben neden diger insanlar gibi olamiyorum pisikologa gitim bir caresini gormedim ne yapacam ben boyle?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Öncelikle hemcinsin bir arkadaş edin. Nasıl yapacağını bilmiyorsan sessiz birini seçmeni öneririm. Yanına gidip dümdüz bir şekilde arkadaş olmak istediğini söyle. dışarıya çıkın gezin ve bunları yaparken sesli oynanan oyunlara gir. Konuşmayı ve göz önünde olmayı sevmiyosun biliyorum ama gerçekten işe yarıyor. Ayrıca oyunlarda kimse kimin konuştuğuna dikkat etmiyor o yüzden baya rahat diyebilirim. Eğer oyun oynadıklarından biriyle aynı şehirdeysen buluş. Kızlara gelirsek, ortak zevkin olan biri senin için daha kolay olur. Yani uzun lafın kısası ufak ve sakin bir şekilde insanlara karışmayı dene. Bana da mesaj atmaktan çekinme.
00 Yorumla
+1 yılSosyal fobi ve çözümleri ile ilgili kitaplar oku bence. Google da kısa bir araştırma sonucu bulup sipariş edebilirsin. Kitabı almadan yorumlarına kısaca bir bakmanı öneririm. Zaten o kitapları psikologlar yazıyor ve yılların birikimiyle yazıyorlar o kitapları, iki günlük psikologlar yazmıyor yani. Bence çok faydasını görebilirsin.
10 Yorumla
Korkuların seni yönetemez sen onları yönetirsin.
Bunların arkasına sığınmadan güçlü bir şekilde ayakta durmalısın.
Hepsi azimle ve istekle geçecek şeyler.80 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
1Cevap
+1 yılO bakış bende de var ama o elinde olmayan bi şey yani ben çok gülerim yüzlü biriyim ama toplu bi yere gidince normal ifademin öldürecek gibi olduğunu söylüyorlar öğretmenlerim arkadaşlarım akrabalarım marketteki kasiyer bile niye öldürecek gibi bakıyosun falan diyo o bakış senin elinde olan bi şey değil. Rezil olmak kime göre neye göre ama? Sen rezil olduğunu zannettiğin bi şeyde başkaları tarafından belki öyle değildir. Ayrıyaten herkesin düşüncelerini düşünerek yaşamak çok zor olur düşünememeye çalış sen kendi içindeki kişiyi bildkten sonra sorun yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılselam arkadasim
Bu lanet bendede vardi
Disarida ne yemek yiyebiliyordum ne su icebiliyordum hayatim bu yüzden kisitlandi ve olmak istedigim yerde degilim. Okuldada bu yüzden basarili olamadim. O kadar aci ve zor bir durum ki anlatamam sadece yasanilabilen bir durum gercekten. Tüm hayatim alt üst oldu
Hayatim o kadar karamsar oldu ki hastalandim sonunda cevremdeki insanlarin gercek yüzünü gördüm cok kez düstüm ve düse düse güclendim ve bu korkularimi yendim. Şu an yeni dogmus gibiyim. Sosyallesmeye bak insan icine cik. Bu mecbur büyük adimlarla olmak zorunda degil. Arkadasinla cik dolas kahve ic vs.02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılIlac cözüm degil bunu unutma. Sadece kendin basarabilirsin bunu
Cevap sahibi+1 yılAllah yardimcin olsun allah sabir versin
senin onlardan farkin yok. kendini kesfedebilirsen diger insanlardan cok daha farkli oldugunu bile dusunebilirsin ki eminim oyle olacaktir. sen kendini dingin tutmaya calis ve diger insanlarin senden farki olmadigini sakin unutma cok ulasilmaz gördüğün senin icin zirvedeki insanlar bile senin bu dusuncelerine kapiliyolar. kendini sev
20 Yorumla
+1 yılPiskiyatriye gitmen lazım prozac ya da aurorix gibi ilaçlar işe yarar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİnsanları sevmek zorunda değilsin
Takıl kafana göre02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAma insanlardan çekinmene gerek yok
Mesela ben yalnız başına takılmayı seven biriyim
Yalnız başına yemek yerim
Yalnız başına gezmeye giderim
Yalnız başına sinemaya giderim
falan filan
Ki çok da eğlenirim
Cevap sahibi+1 yılbu arada yalnız başına dışarda yemek yerim yazacaktım
+1 yılher şey senin elinde yapmaman gerektiğini biliyosun bu durumun sana zararı var ve şunu düşün herkes hata yapar çok normmal önce bunları kendine anlat sonra arkadaş edinmeye çalış
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNeyin sıkıntısı bu
05 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadim?
Cevap sahibi+1 yılDiyorum ki nasıl bir çocukluk yaşadın da bu kaygı bozukluğu meydana geldi
Soran+1 yılVallaha bilmiyorum aile ici sikintim olmadi hic ama okulda cok oldu ben cocuken cok kekeliyordum ve ogretmenler saka amacli dalga geciyordu ogrenciler felan dalga geciyordu ama yosa baska bir sey olmadi hatirladiyim kadariyla
Cevap sahibi+1 yılHmmm dalga geçilmesi sende kalıcı etki oluşturmuş olabilir.
Soran+1 yılVallaha bilmiyorum ki
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Bebek Bakımı > Sorular > Sosyal fobi yüzünden ben diğer insanlar gibi olamıyorum, ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Sosyal fobi, kişilerin birden fazla ortamda değerlendirme kaygısına bağlı olarak sürekli korku içinde yaşaması ve bu ortamlarda yoğun heyecan ve sıkıntı yaşayacaklarını düşündükleri için kaçınma davranışları sergileme durumunun sıklıkla yaşandığı bir kaygı bozukluğudur.
Bu fobiye sahip kişiler girdikleri birçok ortamda rezil olacaklarına, yanlış bir şey söyleyeceklerine, gülünç duruma düşeceklerine ve yargılanıp küçük düşeceklerine dair yoğun endişe duyarlar. Bu kişiler, başkalarıyla etkileşimde bulunmaktan ve başkalarının yanında herhangi bir performans sergilemekten yoğun kaygı duyarlar.
Örneğin;
Bazı durumlarda söz almaları zorunluluk olduğunda ise;
Bu yaşantılar bireylerin hayatını olumsuz etkilemekte ve kişiler arası ilişkilerine zarar vermektedir. Çünkü sosyal fobiye sahip olan kişiler, girdikleri ortamda neler konuşulduğundan ve diğerleriyle ilgilenmekten ziyade kendilerine ve söyleyeceklerine odaklanarak vakit geçirmektedirler. Çoğunlukla da dikkati üzerlerine çekmemek için ortamda yokmuş gibi davranabilmektedirler.
Sosyal fobiye sahip kişilerin anksiyetelerini arttıran durumlar nelerdir?
Sosyal fobi, tedavisi olan bir hastalık olarak bilinmektedir. İlaç ve psikoterapi tedavisinin birlikte uygulandığı durumlarda iyileşme oranları oldukça yüksek olmaktadır.
Gevşeme eğitimi, durumla baş etmek için kullanılan davranışların değiştirilmesi, sosyal beceri eğitimi gibi birçok teknik tedavilerde sıklıkla uygulanmaktadır. Yardım alınmadığı durumlarda bu rahatsızlığın uzun süre boyunca devam ettiği bilinmektedir. Bir uzmana görünmenizi tavsiye ederim.
Sağlıcakla kalın,
Uzman Klinik Psikolog Zübeyde Ezgi HORZUM