Stres kaynaklı ortaya çıkan rahatsızlıklara sahibim, rahatlamak istiyorum.
Nasıl kafa dağıtıp, rahatlayabilirim?
Unutmam lazım, hatırladıkça geriliyorum bu da beni daha çok strese sokuyor.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Merhaba, çok stresli olduğun zamanda veya kafana birşey takıldığı zaman yapman gereken tek şey o şeyi görmezden gelip, başka birşeye odaklanman olacaktır. Olmuyor etmiyor diye düşünebilirsin ama sen ne kadar cok o stresini, taktığın şeyi düşünmeyip, yaptığın herhangi bir işe odaklanırsan beyninden o rahatsız edici stres, gerginlik gidecektir inşallah. Allah yardımcın olsun☺️
Aynı ortamda bulunmak anlayissiz insanların arasında olmak oksijen almamak çok fazla düşünmek bunların hepsi strese sokuyor insanı kendin için en iyi olanı yapmalısın uzaklaşmalısın ortamdan
sen yeni arkadaşlar bul sohbet et dertleş bak bu sıtrese sokan şeyi anlata anlata bıkarsın herkesten Fıkır alınca rahatlanırsın öyle yap bide oyun oyna telefonda bende oyleydım çünkü, sıtrese gırdığın zmn evde durma çık dışarı yürüyüş yap olur mu. Sakın hap kullanma illerde unutkanlık yapar seni ona gore.
Dini inancin müslümansa birkac onerim olabilir
1 sabah namazi kisi sabah namazini kilinca icinde bir rahatlama olur
2 zikir ALLAH cokca zikret rahatlarsin İNŞA ALLAH
Işıl bir duş alıp uzanmak bedenini gevşektir ce rahatlatır
Daha ayrıntılı anlatabilirseniz yardımcı olabilirim. Mesaj bölümünden hikayesini anlatırsanız bu durumun
Seni senden iyi kimse bilemez sevdiğin şeyleri yap sen kendini tanıyosun sonuçta kendini keşfet. Bende çok fazla stres yapıyorum ama sevdiğim işlere kafamı verince bı sıkıntı olmuyor
her şeyi bir unutmayı dene kafandan at buradaki insanların sorunlarına çözüm bulmayı dene kafan dağılır.
sakin ol hiç birşey senden ve canından değerli değil herşey geçici
ya ben ne yapayım kavga ettim işimden olacagım belki de
Stresin fiziksel etkisi ne oluyor
Eklem ağrıları, migren, iştahsızlık hatta bazen kusma
Denge bozukluğu ve kas kasılması
Burda hobi devreye girer, YouTube da sevdiğin tarz videolarla kafa dağıt
Git izin yap baska bir sehir Veya ülke kafani dinle
tebrikler nur topu gibi bir anksiyeteniz oldu. psikiyatriste görün.
Anksiyete olabilirsiniz daha da açıklarsanız yardımcı olabilirim
Komedi filmleri veya müzik dinle
mastr yapıp kafanı boşaltabilirsin..
duş al veya dizi izle kafan dağılır belki 🤧
Bu durumlar için bir psikolog olarak yoga ve meditasyonun en iyi seçim olduğunu düşünüyorum ve çoğu hastamda işe yaradığını bizzat gördüm.
Bir bilsem kendim de yaparım da.
Yanında biri olursa iyi olur
Ben günün stersini nargileyle atıyorum
Selamlar,
Stres aynen spor salonundaki ağırlıklara benzer
Bir spor salonuna gidip ağırlıklara çalışan insanları izlerseniz şu şekilde bir manzarayla karşılaşırsınız. Bir tarafta son derece hafif gözüken bir ağırlığı kaldırmak için ıkınan, tıkınan ve zorlanan insanlar varken diğer tarafta çok daha fazla ağırlıkları rahat bir şekilde sanki tüydenmişçesine gülüp eğlenerek kaldıran başka insanları görürsünüz.
Peki neden böyle olmaktadır?
Hafif kilolarda zorlanan insanların kasları ve beden yapıları uzun süre ağırlıkla çalışmadıkları için zayıftır bu sebeple çok hafif kilolarda bile zorlanırlar. Diğer taraftan uzun yıllar boyunca önce hafif kilolardan başlayıp bedenleri güçlendikçe daha ağır kilolara kendilerini alıştıran insanlar vardır.
İşte insan zihnide aynen bir kas gibi gelişir
Ufak zorluklardan kaçmayan ve kendilerini disipline ve canlarının istemediği şeyleri yapmaya alıştıranlar zaman içinde güçlenirler. Böylece zorlu bir durum söz konusu olduğu zaman bu durumlar onlara hafif gelir ve fazla stres üretmezler. Yani ağırlığın altında oflayıp puflamazlar.
Birde zihinlerini çalıştırmamış ve zorluklara alıştırmamış insanlar vardır. Bunlar çağın teknolojik nimetleri sayesinde hep "en kolayı" tercih ederler. Bir çok durumda kısa ve kestirme yollara giderler. Bu ilk bakışta "akıllılık" gibi gözükse de zihinlerinin zayıflamasına ve dirençlerinin düşmesine sebep olur.
Böylece stresli bir olayda hatta bazen sadece o olayın kafalarındaki hayalinden bile yenik düşerler. Bu da "aşırı stres altında" olmalarına sebep olur.
Tavsiyem:
Yaşamdaki stres dolu olayları engelleyemezsiniz. Zihninizin kötü senaryolar kurmasını engelleseniz bile yaşamın içinde gelişebilecek bazı durumları önleme şansınız olmayabilir.
Buna çözüm kendinizi farklı yöntemlerle hazırlamak ve zihinsel direncinizi güçlendirmektir.
Bu da ilk önce "istemediğiniz ve üşenip sıkıldığınız şeyleri yapmakla olur". Yani her gün traş olmak sizi sıkıyorsa her gün sinek kaydı traş olacaksınız. Spor yapmak canınız istemiyorsa o spor her gün yapılacak. Elbise ütülemek zor geliyorsa en fazla ütüyü siz yapacaksınız. Askeri eğitimlerde yatak ve elbise dolabı düzenine dikkat edilmesinin sebeplerinden biri de askeri öğrencilerin zihinlerini geliştirmek ve disipline alıştırmaktır. Disiplinli bir zihin büyük stresler karşısında daha başarılı olur.
Kısacası sevgili dostum "kafaya takmamak" için bile emek ve çalışma gerekir.
Sevgilerimle.
Güzel açıklama olmuş, özellikle en ufak sorundan dünyaya küsen insanların üzerinde düşünmesi gereken bir konu, rüzgarlar yaşam boyunca hep var olacak önemli olan durgun suları aramak değil gemiyi sağlamlaştırmak.