Son 20 dakikadır aşırı stres yaptım.
Stres kaynaklı ortaya çıkan rahatsızlıklara sahibim, rahatlamak istiyorum.
Nasıl kafa dağıtıp, rahatlayabilirim?
Unutmam lazım, hatırladıkça geriliyorum bu da beni daha çok strese sokuyor.
Stres kaynaklı ortaya çıkan rahatsızlıklara sahibim, rahatlamak istiyorum.
Nasıl kafa dağıtıp, rahatlayabilirim?
Unutmam lazım, hatırladıkça geriliyorum bu da beni daha çok strese sokuyor.
Selamlar,
Stres aynen spor salonundaki ağırlıklara benzer
Bir spor salonuna gidip ağırlıklara çalışan insanları izlerseniz şu şekilde bir manzarayla karşılaşırsınız. Bir tarafta son derece hafif gözüken bir ağırlığı kaldırmak için ıkınan, tıkınan ve zorlanan insanlar varken diğer tarafta çok daha fazla ağırlıkları rahat bir şekilde sanki tüydenmişçesine gülüp eğlenerek kaldıran başka insanları görürsünüz.
Peki neden böyle olmaktadır?
Hafif kilolarda zorlanan insanların kasları ve beden yapıları uzun süre ağırlıkla çalışmadıkları için zayıftır bu sebeple çok hafif kilolarda bile zorlanırlar. Diğer taraftan uzun yıllar boyunca önce hafif kilolardan başlayıp bedenleri güçlendikçe daha ağır kilolara kendilerini alıştıran insanlar vardır.
İşte insan zihnide aynen bir kas gibi gelişir
Ufak zorluklardan kaçmayan ve kendilerini disipline ve canlarının istemediği şeyleri yapmaya alıştıranlar zaman içinde güçlenirler. Böylece zorlu bir durum söz konusu olduğu zaman bu durumlar onlara hafif gelir ve fazla stres üretmezler. Yani ağırlığın altında oflayıp puflamazlar.
Birde zihinlerini çalıştırmamış ve zorluklara alıştırmamış insanlar vardır. Bunlar çağın teknolojik nimetleri sayesinde hep "en kolayı" tercih ederler. Bir çok durumda kısa ve kestirme yollara giderler. Bu ilk bakışta "akıllılık" gibi gözükse de zihinlerinin zayıflamasına ve dirençlerinin düşmesine sebep olur.
Böylece stresli bir olayda hatta bazen sadece o olayın kafalarındaki hayalinden bile yenik düşerler. Bu da "aşırı stres altında" olmalarına sebep olur.
Tavsiyem:
Yaşamdaki stres dolu olayları engelleyemezsiniz. Zihninizin kötü senaryolar kurmasını engelleseniz bile yaşamın içinde gelişebilecek bazı durumları önleme şansınız olmayabilir.
Buna çözüm kendinizi farklı yöntemlerle hazırlamak ve zihinsel direncinizi güçlendirmektir.
Bu da ilk önce "istemediğiniz ve üşenip sıkıldığınız şeyleri yapmakla olur". Yani her gün traş olmak sizi sıkıyorsa her gün sinek kaydı traş olacaksınız. Spor yapmak canınız istemiyorsa o spor her gün yapılacak. Elbise ütülemek zor geliyorsa en fazla ütüyü siz yapacaksınız. Askeri eğitimlerde yatak ve elbise dolabı düzenine dikkat edilmesinin sebeplerinden biri de askeri öğrencilerin zihinlerini geliştirmek ve disipline alıştırmaktır. Disiplinli bir zihin büyük stresler karşısında daha başarılı olur.
Kısacası sevgili dostum "kafaya takmamak" için bile emek ve çalışma gerekir.
Sevgilerimle.
Güzel açıklama olmuş, özellikle en ufak sorundan dünyaya küsen insanların üzerinde düşünmesi gereken bir konu, rüzgarlar yaşam boyunca hep var olacak önemli olan durgun suları aramak değil gemiyi sağlamlaştırmak.