Bu güne kadar beni asla satmadı, her zaman arkamdaydı dediğin arkadaşının cinsiyeti ne? Sence kimden daha derin arkadaş olur? Bence herkesinki çıkar çatışması olana kadar.
Kızların arkadaşlığı daha sağlamdır.
Erkeklerin arkadaşlığı daha sağlamdır.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kızların arkadaşlığı mı daha derindir yoksa erkeklerin mi?
Kızlarda en yakın olsa bile cekememezlik olur. Meslegini kıskanır, sevgilini kıskanır. Sana guler ama icten içe hayatinda iyi bir seyler olmasini istemez. Erkekler oyle degil içi dışı bir diyebiliriz erkeklere. Kendinde olmasa bile arkadasında olmasını ister. Kizlar kendinde olmazsa onda da olmasin der. Bende varsa yine onda da olmasin der. Kizlarin hayati bu dunyada zaten zorken hemcinsleri daha da zor hale getirir. Her sekilde rekabet ederler. Okulda tarih dersinde aldiklari bir notla bile biri 83 biri 85 almissa bile bu iki puanla bile rekabet ederler oh gecmisim bu salagi diye. Genelde çalışmadım deyip en yuksek notu alan kizlardan cikar. Esek gibi calisir ama bunu arkadaslarina soylemez. Hatta calismadim diyerek kendi cevresini manipule etmeye de çalışır aklina girmeye çalışır. Kankasinın sevgilisinden hoslanip kendine ayarlamaya calisacak kadar da asagilik olur bazıları. Hep rekabet dedim ya. Kiskaniyorsa arkadasini her seyine sahip olmak zorunda. Kiz iyi bir bolum okuyorsa kendi de okumali, kizin iyi bir partneri varsa ya oyle bir partner bulmali ya da o partneri kendine çekmeli. Ben hala bu rekabetin koca karı altın gunleri esliginde yapilan, annem tarafindan zorla goturuldugum yerlerde de goruyorum. Suslenip geliyor. Yasi 40-50. Bagrina kadar altin takistirmis. Digerlerini catlatacak. Öteki imitasyon tektas almis eşim bana yildonumumuzde bu tektasi aldi diyor. Ablacim esinin ozel gunlerinizi hatirlamadigini, donup arkasini fisur fosur uyudugunu hepimiz biliyoruz neyin showu bu? Koca koca kadinlar hala rekabet pesinde. Evi digerinden guzel olmali. esyalari cok iyi olmalı. Su dunya da sizi erkekler mi kurtaracak? Sizi erkekler mi anlayacak? Hamilelikte cektigin zorluklari, dogum sancisini, regl sancısını erkekler mi anlayacak? Hemcinsi olarak sen anlayacaksin ama cok aci cekmesine ragmen dogumunda, benimki cok iyi gecti, ben cocugum 3 kilo dogdu seninki neden zayif, ben dogum yaptiktan sonra fit halime kavustum senin her tarafin çatlamış, bıngıl bıngıl diyenler var. Yazik yahu. Bunun oteki tarafi da var. Ne diye eziyet edersiniz kendi kendinize. Kadinin en buyuk dusmani kadındır her zaman. Erkek arkadaslarla takilan kadinlarin gordugum kadariyla ruh sagligi, mutlulugu daha ust seviyede.
3
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tabi ki erkeklerin daha sağlamdır. Şimdiye kadar hiç çok yakın bir kız arkadaşım olmadı çünkü hepsi beni kıskandılar hala daha kıskanıyorlar dışlıyorlar güzel olduğum için aralarına almıyorlar vs. Ama erkeklerin dostluklarına bakıp çok imreniyorum doğrusu. Kızlar birbirinin sevgilisini elinden alıyor birbirini kıskanıyor yarışıyor birbiriyle yalanlar söylüyor vs. İlle de arkadaşlıkta olmak zorunda değil arkadaşlık dışındaki ilişkilerde de kadın kadına düşman misal bir evrak işin olsun okulda ve bir kadının bir kadın sekreterin eline düş (yaşadım biliyorum) senin işini uzatmak için seni daha fazla uğraştırmak yormak sinir etmek için elinden geleni yapar gıcıklık yapar vs. Yolda yürürsün güzel bir elbise giymişsindir kadının biri kıskanç kıskanç bakar bir diğeri kilo almışsın der bir diğeri eteğin yana sıkışmış diye öyle bir şey olmamasına rağmen eteğini açmaya çalışır. Güzel bir kadınsan kadınlara karşı hep mesafeli temkinli ve uzak durmak zorundasındır ama erkekler de senle yatmak sevgili olmak ister hep hiç sana arkadaş gözüyle bakan bir erkek olmaz çevrende. Ama normal veya çirkin bir kadınsanız bazı kadınlardan arkadaş bulabilirsiniz erkeklerin ise çoğu sizi arkadaşı olarak görür Yani yalnız kalmazsınız. Çirkinler kız arkadaş ortamından dışlanmaz ama güzeller dışlanır herkes güzelin güzelliğinden faydalanmaya onu yok etmeye üzmeye çalışır ama çirkinseniz böyle bir şey söz konusu olmaz çirkinseniz çevrenizde dostunuz arkadaşınız olur. Güzel gibi tek başına bırakılmazsınız. Çirkin olanlar çirkinliğinizin değerini bilin mutlu olmaya çalışın bununla.
Erkeklerin dostlukları daha samimi. Malesef kadınların içinde bu Kıskançlık olduğu sürece hiçbir zaman sağlıklı uzun dostluklar kuramazlar , kadınlar anca hemcinslerinin dedikodusunu yapmakla uğraşsın.
Erkek kadın ayrımı yapmak biraz yanlış olur bence ama yüreği iki güzel insanın dostluğu kardeşliği her zaman daha uzun ve daha ağır basmıştır he ama illaki erkek kadın ayrımı olucaksa bence erkeklerin daha uzun oluyor çünkü biz direk bir sıkıntımız olunca bir şeye sinirlenince başka arkadaşlarımızın yanına değil direk sinir olduğumuz insanın yüzüne söylüyoruz gidip başka bir arkadaşın yanına gidip şu şöyle yaptı bir daha muhattap olmayacağım demiyoruz tabi ki de kadınlara bu konuda herhangi bir şey demiyorum ama benim çevremdeki çoğu kadınların arkadaşlık dostluk ilişkileri bu şekilde.
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Benim bu zamana kadar anlaştığım kişiler genelde kızlar oldu. erkekler çıkar için kankan dostun oluyor. erkek kuzenlerim bile bana yazmıyor artık. Kızlar bence daha güvenilir ve samimi
Erkek. Kadınların arası çok çabuk bozuluyor. Mesela en yakın arkadaşı olduğu halde bir kadın diğer kadına kilo almışsın dese diğer kadın alınır kırılır buna. Bizde öyle değil.
Bu zamanda kimsenin. Herkes herkesin kuyusunu kazma peşinde. Ben iki taraftan da darbe yedim. Dost bildiğim erkek arkadaşım menfaat gütmüş seneler sonra öğrendim, kadın olarak arkadaş bildiklerim de zor zamanımda yanlız bırakıp arkamdan iş çevirip ezmeye kalktıılar. Benim en iyi dostum ailem ve kitaplarım.
kendim ve sevgilimi karşılaştırıyorum. sevgilimin 10 yıldan fazladır arkadaş olduğu kişiler var. sürekli görüşemeseler bile imkanları olunca işi gücü bırakıp görüşüyorlar. benim de vardı ama saçma sapan sebeplerden küsüp barışıyorlardı. ayrıca sürekli görüşemeyince hemen soğukluk giriyor. ben bile konuşacak bir şey bulamıyorum
Kızların arkadasligi daha derin birbirlerinin herşeyini bilirler bu yüzden ufak kavgalarda bunları yüzüne vurup küsebilirler erkeklerin dostluğu daha yüzeysel ama erkekler birbirini kıskanmadigi ve herşeye daha kolay gülüp geçebildikleri için onların dostluğu daha uzun ömürlü olabiliyor Bence...
Bu konuda erkeklere daha çok güveniyorum en yakin arkadasim da erkek. Ben daha duygusal oldugum için mantığı ile her zaman bana yol gösterdi ve hep yanımdaydı. Genelde bir de şu var herkes için geçerli değil ama en yakin kız arkadaşi sevgilisine göz diken çok duyuyoruz 🤷🏻♀️
Hiç birinden derin arkadaşlık olmaz. Sadece karakterler uyar, onunla huzur bulursun, mutlu olursun, paylaşmayı, yardım etmeyi seversin. Belirli bir noktadan sonra erkeklerin de kıskanclığı başlar. Arkadaşlık karakter uyuşmasından ileri gelen birliktir.
Benim sadece 1 tane kadın arkadaşım var. Onunla da aramızda her şey açık seçik hiç kompleks yok. Birbirimize asla küsmeyiz. Birlikte uyuruz yemek yeriz. Gezer tozarız. Müdahale etmeyiz. Sadece eğlence ve destek olmak. Başka da hiç arkadaşım yok ne erkek ne kadın.
Erkeklerin arkadaşlığı daha sağlamdır. Kadınlarda samimiyetsizlik çok oluyor. Arkadan komuşmalar, kıskançlıklar falan. Erkeklerde de oluyor evet amaa kadınlar kadar değil. Ama bu zamanda samimi olan her dostluk değerlidir. Samimi, kötü günde yanında olan insanlar kim olursa olsun kıymetlidir ve kaybedilmemelidir
Kızlar daha derindir bence en ince ayrıntısına kadar her şeyini bilirler birbirlerinin en ufak bişey olsa kafaya takarlar daha derin olmasına rağmen arkadaşlıkların bitmesi de kolay olabiilir ama erkekler daha yüzeysel hiç bişeyi kafaya takmazlar rahat takılırlar daha yüzeysel olmasına rağmen erkeklerin arkadaşlıkları daha uzun sürer diye düşünüyorum
Ne bir erkek nede bir kız arkadaş için bunu söyleyemem. Erkekle samimi olamıyorum, kızlar koca ya da sevgiliyi bulunca beni tanımıyor bile. Brn anlamadım bu düzeni. Boşverdim. Kendimden iyi dost yok bana artık
19 senelik dostum var yediğim içtiğim beraber gittiği tek dostum diyebiliyorum. Erkek dostum kendisi. Kızlar duygusal arkadaşlıkta iyidir erkekler kadar vurdum duymaz değiller. Ama kız-erkek ayrımı yapmakta yakışmaz. Kişilik meselesi bu.
Açık ara erkekler. Bir kız kendi grubu içerisinde bile arkadaşına hasetlik gösterebilirken, erkekler vay gardaşım nasılsın modundalar. Bir erkek kankasını asla satmıyor en azından çevremdekiler öyle iki eli kanda olsa koşarlar.
Hangisi derin bilemedim.. kızlarda rekabet ve yan göz olayı en yakın bile olsa bitmez... erkekler birbirlerinin yüzüne küfreder.. arkadan kimseye laf ettirmezler... kadınlarsa yüzüne en şirin ve candan ifadesini takar . sen olmayinca verir veriştirir.. o yüzden oldum olası erkeklere yakın hisseder , güvenirim.. bir konu hariç🤓
Kadınlar yılandır birbirlerinin kuyusunu kazarlar asla ama asla birbirimizin samimiyetinden emin olamayız/ olmamalıyız ama erkekler öyle mi? Basit, düz ve harbidirler.
Bir kız olaraktan satmayan arkadaşım erkekti. Erkekler kadınlara göre arkadaşlıklarına daha sahip çıkıyorlar. Çok kötü bir şey olmadığı sürece biteceğini düşünmüyorum.
Erkeklerin çünkü kızlar hemen kavga etme potansiyeline sahipler erkekler daha olgun varlıklar bana göre ve düz mantığa sahip olduklarından kavga daha az ediyorlar bana göre
Kızlar daha anlayışlı ama kadın kadını çekemez, erkeklerde gerçekten anlayışsız ya, ama daha makaralar erkek diyorum ben. Walla erkeklerin arkadaşlığı daha iyi daha eğlenceliler
Erkeklerin birbiriyle olan arkadaşlıkları daha derin oluyo bence... Hatta "kızlar niye böyle değil" demişliğim var... Hepsi değil ama kızlar birbirini rakip olarak görüyo... Kıskançlık, sinsilik daha yaygın... Erkekler direk düzler... Sevmiyorsa mesela belli oluyo... Onun dışında daha rahatlar...
Kızların genelde en iyi arkadaşları erkekler olur. Bu sorunun cevabı sanırım. Biri bir şey alırsa kıskanır kızlarda, erkeklerde ise sevincine ortak olursun.
bence de kızların daha sağlam. erkekler testesteron etkisiyle kız görünce hemen satıyorlar veya bana hep bu tipler denk geliyor. kızlar çok daha paylaşımcı ve samimi oluyor aralarında.
Erkek adam arkadaşını satmaz. karakterliyse tabiki. kadınların kıskançlığını içine attığı için bir şekilde patlaklık verebilir. bu yüzden erkeklerin arkadaşlığı daha sağlam olur.
Bence kızların daha sağlamdır. Çünkü erkekler birbirleriyle hemen yakın olup kanka moduna geçebilir , fakat kızların yakın olması o kadar kolay değil. Biz her zaman derin ve kalıcı dostluklar kurmak isteriz - kurduğumuz dostluklarla da herşeyimizi paylaşmak isteriz. Bir erkek diğer erkek arkadaşıyla herşeyini paylaşmaz , paylaşmakta istemez. Ama kızlar yakın olduğu kişiye her saniyesini her dakkasını anlatmak ister. Bu yüzden de arkadaşımız çok , dostumuz hep az olur.
Kimsenin. 9 senedir tanıdığım arkadaşıma vedayı bile çok görüp arkadaşlığımı bitirdim. Daha önce bir hatası oldu affettim ama aynı hatayı iki kez yapınca bende sildim gitti iki üç gün öncesi.
Erkekle fazla yakınlaşmaya gelmiyor aklina başka şeyler gelebiliyor her iki tarafın da. Kız da kişisine göre değişir ama karşı cinse göre daha iyi arkadaşlık kurulur.
Çok net erkeklerin şu ana kadar ki hiç bir kiz arkadasimla asla anlasamadim sonunda hep kavga ettik gorusmedik bir daha erkek arkadaslarimla 10 seneye yakin arkadas olduklarim var
Ya kızlar herşeye bir trip bir kızma bende kızım ama hemcinslerime güvenmiyorum. Kızlar yurdunda yıllar geçirdim ve sır genelde tutamazlar. Erkek arkadaşım olmasını isterdim yani kanka olarak ama nedense olmadı