Her şeyi kafaya takıp sadece kötü şeyleri hatırlamanın çözümü nedir?

Yanlış anlamayın ama etrafımdaki kişiler tarafından küçüklüğümden beri fazlasıyla yakışıklı bulunurum. Ajanslardan kabul görmüş de biriyim hatta. Ama kendimi sevmiyorum aynaya bakmak istemiyorum burnum gözüme batıyor kulağım gözüme batıyor fotoğraf çekinmeye korkuyorum. Ki kime sorsam normal olduklarını hatta güzel bile olduklarını söyleyen var. Ama bunla kafayı bozdum bir ara en ufak yorum gelse sacların eskisi daha iyiydi gibi veya kıskanc tiplerden biri laf attığında herkese olduğu gibi direkt modum düşüyor özgüvenim iniyor ve kendimi ikna etme moduna giriyorum illa konuşup duyucam ondan tam tersini gibi. eski Kız arkadaşıma bir çocuk işte burak özçiviti yakışıklı nasıl bulmazsın o değil de şey mi yakışıklı derken ben geldim tamamlayamadı mesela belki beni söylemeyecekti ama beni söyledi diye algılayıp bunu bile 6 ay önceki saçma olayı hatırlayarak tipsiz olduğumu düşünüyorum. Kız arkadaşıma mükemmel davrandığım için şimatttığım için terkedildim ama bunu bile işte eğer çok yakışıklı harika bir erkek olsam kimse beni terketmez herkes direkt kabul eder beni diye düşünüyorum ordan da kendimi üzüyorum. Veya bir ortama girdiğimde sanki farklı davranılmasını istiyorum hakkımda güzel bişey söylenmediği zaman benim hakkımda cirkin olduğumu düşindükleri düşünüyorum. Bütün bu saçma özgüvensizliklerden aslında çok da güzel olmasa da eski sevgilimi 3. Kez ilişkimiz bitmesine fazlasıyla üzülmeme rağmen haklı olduğum yerde özlüyorum bazen dönmek istiyorum belki de aldatılmama rağmen kendi karakterimi hiç ettim senelerdir bir de siz yakışıyorsunuz dediklerinde o da güzel kız diyip özgüvenim düşüyor sen ona fazlaydın derse biri o zaman tamam diyip kızı boşverebiliyordum kısa süre de olsa hatta bir sorunum da etrafımdaki herkesi çok önemsemek kendimden yüksek görmek fikirlerine saygı duyup onları hep göz önüne almak. Umarım bana uzun uzun akıl verirsiniz yarımcı olursunuz🙏🏻

Sosyal da bir insanım basketbol okul takımı kaptanıyım gitar bağlama çalıyorum şarkı söylüyorum iyi bir okulda okuyorum hatta okuyoruz aynı okuldayız ama seviye olarak ben yukarıdayım
Her şeyi kafaya takıp sadece kötü şeyleri hatırlamanın çözümü nedir?