Hayatımda bazı alanlarda psikolojik sorunlarım olduğunu fark ettim. Yani bazı tavırlarımı araştırdım çocukluktan gelen bir şeylerle ilgili olması gerektiğini falan okudum. Yani bilinçaltıma oturmuş davranışlarım var. Ve her defasında istemsiz olarak yapıyorum. Şemalar falan işte. Ama işte bu sorunlarımı nasıl tedavi ede bilirim kendim? Şu an psikolog yardımı ala bilecek durumda deyilim maalesef maddi açıdan
Kendi çocukluk travmalarımı kendim nasıl çözebilir miyim?

Merhaba,
Geçmiş olumsuz deneyimler hepimizde bazı ruhsal yaralar açabilecek, geçmesi mümkün olan yaşantılardır.
Öncelikle geçmişte sizi rahatsız eden şeylerin geçmişte kaldığını farkedin, etkilerini anlayın ve bu etkileri azaltmaya çalışın. Neyin olduğunu anlarsan onu daha iyi kontrol edebilirsin. Yeni amaçlar edin, yeni hedefler belirle.
İstemsiz olan davranışları ne arttırıyor onu fark et. Ne zaman daha oluyor kimlerle iken oluyor detay buralarda. Ayrıca davranışlarını azar azar kontrol edersen iş değişir.
Hayatı yeniden keşfedin adlı kitabı okumanızı öneririm.
Çook teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı. Bildiğim kadar "Hayatı yeniden keşfedin" kitabı bizim şemalarımız belirlemekde ve sorunla alakalı çocukluk travmalarımızı bulmakta yardımcı bir kitap. Peki kitap bu çocukluk travmalarımızı bulduktan sonra onları nasıl aradan kaldıra biliriz onu açıklıyor mu? Benim en çok merak ettiğim bu sorunlarımı bulunca nasıl onlardan kurtula bilirim?
Kitap yol göstermesi bakımından da iyi.
Aslında biz salla gitsin aman be diyoz psikologlar daha medeni bir dille açıklıyorlar biz salla diyince aman ne boş insansin onlar medenice açıklayınca saolun hoca efendi diolar ne adaletsizssin dünya bedava amme hizmeti
@cansutepe67 Merhaba, paylaşımınızı görünce açıklama ihtiyacı duydum.
Çocukluk travmalarımız derin travmalardır ve şimdiki hayatımıza birçok etkileri olur. Üzerinde çalışmak, farketmek, şimdiki hayatımıza etkilerini araştırmak ve gerekiyorsa dönüştürmek önemlidir.
Fakat bunların hiçbiri, umursamamak, görmemek, göz ardı etmek anlamına gelmez. Bilakis acıtsada, bazen yorsa ve hatta yaralasa da yaranıza bakıp pansuman yapmanızı gerektirir. Yapabiliyorsanız tek başınıza, sizi aşıyorsa destek alarak!
Siz önemlisiniz ve yaşadığınız her deneyim de öyle...
Sevgilerimle,