Kendi çocukluk travmalarımı kendim nasıl çözebilir miyim?

Şöyle söyliyim. Bazı şeyleri her ne kadar unutmak istesek bile unutmayız. Sonsuza kadar bizimle kötü anı olarak kalır. Çünki bizde büyük bir yara açar. Çocukluktaki travmalar isə daha zor. Tanıdiğim biri vardı oda aynı senin gibi. Psikolojik sorunları vardı və onlardan kurtulmaya calisiyordu. Bjr şeye tutunmaya çalış. Seni mutlu edən bir şey. Kafanı dağıtmaya çalış. sosyalleşmeye çalış, ətrafına, çevrene yeni insanlar dahil et. Onlarla eğlen. Ya da çok sevdiğin birine tutunmaya çalış. Onunla bol-bol vakit geçir. Boş durmamaya çalış. Her-hangi bir alana merakın varsa onunla ilgilen. Hep bir şeyler yaptikça kısa sureligine bile olsa unuta bilirsin.
Meditasyon, mental güç iyi gelir. Spor da kafa dağıtmanı sağlar. Bu saydıklarım ben de işe yaradı. Küçükken içime kapanık birisiydim. Çocukluktan gelen bir sorunumdu. Kafamda bitirdim olayı. Ve şimdi Allah izin verirse İnşAllah, Tiyatro okumak için hazırlanıyorum. İlk olarak sorununu farketmedi ve üstüne gitmelisin. Tek başına başarabilirsin, inanıyorum. :')
Seni anlayabiliyorum. Bunun için kendine fayda olmak istiyorsun ve bu travmalar üzerine geliyor evet. Travmalarını daha çok şöyle adlandır moral kaynağı olur iyi hissettiren olur; " yaşanmışlık diye kendine söyle bunu ve hayatta bu tür şeyler olabilir de. Hayatındaki travmalardan kurtulmak istiyorsan o travmaları hatırlatan şeylerden kaçınmak gerekir müzikten bile birşeyler etki ediyorsa o müzikleri bile dinleme. Demek istediğimi anlamışsındır eğer mani olamıyorsan da bunu kabullenmelisin hayatında yani. Ben böyle aşıyorum
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Tabii ki çözebilirsin. Öncelikle kendine güvenmelisin çevrende oluşabilecek seni kırabilecek seni üzecek olayları alttan alıp yokmuş gibi davranıp umursama. Bunu yenebilirim diye odaklanıp kendine güvenmeye devam et. Herşeyin karşısındaki duruşun olumlu olursa sana özgüven vermeye devam eder ve kendini daha da güçlü hissedersin. Umarım ki yardımcı olabilmişimdir. Sağlıklı günler >3
Valla sorunu kendin çözmelisin bak 27 yaşındayım ama sinirlendigim zaman eşyalara filan zarar verecek biri değilim tutup sinirden ağlıyorum ve öyle sakinlesiyorum bunu hala atlatamadim ama psikiyatriye gitmenin de anlamı yok diyorum kendime sorunu ancak ben merkezli cozebilirz
Ben de öyleyim. Sinrilendigim zaman sadece ağlıyorum. ve bunu karşı tarafın görmesi o kadar sinir bozucu ki..
Evet haklısın. Toplum olarak erkekler ağlamaz geleneğine sahip olduğumuz için 😒
Tak kulaklığını ac en sevdiğin müziği herkesin aptal olduğunu onları artık umursamayacağını düşün 😂😂😂 çok işe yarıyor.
Çocukluk tramvalarını aşamazsın. Onlar seni sen yapan ve bugüne getiren bileşenlerden biri artık. Kendini degistirmeye calisman kendinden mutsuz oldugunu kabul ettiğin anlamina gelir ve bu davranislarin degismedikce hep kendine kizarsin kendinden daha da cok sogursun. Yaşadıklarını ve bunlarin sonucunda nasil bir insan haline geldiğini yaz. Eminim hakli sebeplerin vardir. Kendini arkana aldin mi cozemeyecegin hic bir sorun kalmaz :)
Mesela beyhan budak diye bir youtuber var ona bakabilirsin. YouTube da birçok psikolog içerik üretiyor ve gerçekten faydalı şeyler. Hayattan örneklerle bazı çözümler sunuyorlar.
Zaten psikologada gitsen cozum gene sende yasadigin seyleri unutamazsin eger unutturcak insanlar cevrende yoksa hele.. ailene ski ski tutun gerisini bosver..
Devlet hastaneleri bu hizmeti ücretsiz veriyor. Ayrıca belediyelerde de psikolog hizmeti var. Illa kendin çözeceksen biraz uğraşman ve keskin kararlar vermen gerek
Psikolog yardımı en doğrusu, kendin zor oluyor. Dost arkadaş bulunca da olmuyor , bir travma da onlar ekliyor hayatına. Allah yardımcın olsun
Düzenli olarak olumlama yap, düşünce gücüyle bilinçaltına iyiyim geçmişimden arıınıyorum mesajları ver
Devlet hastanelerindeki psikologlar ilgilenmiyor ben gittim antidepresan verdi yolladi
problemlerinin üzerinden asla düşünerek gelemezsin geçmişte yaşadıkların gördüğün şeyler bunlar zor evet fakat yapabileceğin tek şey onları hayatının merkezine koymamak şu an anladığım kadarıyla merkez olmaya çok yakınlar düşünmemeye çalış
Sanmıyorum bende çözemedim
Merhaba,
Geçmiş olumsuz deneyimler hepimizde bazı ruhsal yaralar açabilecek, geçmesi mümkün olan yaşantılardır.
Öncelikle geçmişte sizi rahatsız eden şeylerin geçmişte kaldığını farkedin, etkilerini anlayın ve bu etkileri azaltmaya çalışın. Neyin olduğunu anlarsan onu daha iyi kontrol edebilirsin. Yeni amaçlar edin, yeni hedefler belirle.
İstemsiz olan davranışları ne arttırıyor onu fark et. Ne zaman daha oluyor kimlerle iken oluyor detay buralarda. Ayrıca davranışlarını azar azar kontrol edersen iş değişir.
Hayatı yeniden keşfedin adlı kitabı okumanızı öneririm.
Çook teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı. Bildiğim kadar "Hayatı yeniden keşfedin" kitabı bizim şemalarımız belirlemekde ve sorunla alakalı çocukluk travmalarımızı bulmakta yardımcı bir kitap. Peki kitap bu çocukluk travmalarımızı bulduktan sonra onları nasıl aradan kaldıra biliriz onu açıklıyor mu? Benim en çok merak ettiğim bu sorunlarımı bulunca nasıl onlardan kurtula bilirim?
Kitap yol göstermesi bakımından da iyi.
Aslında biz salla gitsin aman be diyoz psikologlar daha medeni bir dille açıklıyorlar biz salla diyince aman ne boş insansin onlar medenice açıklayınca saolun hoca efendi diolar ne adaletsizssin dünya bedava amme hizmeti
@cansutepe67 Merhaba, paylaşımınızı görünce açıklama ihtiyacı duydum.
Çocukluk travmalarımız derin travmalardır ve şimdiki hayatımıza birçok etkileri olur. Üzerinde çalışmak, farketmek, şimdiki hayatımıza etkilerini araştırmak ve gerekiyorsa dönüştürmek önemlidir.
Fakat bunların hiçbiri, umursamamak, görmemek, göz ardı etmek anlamına gelmez. Bilakis acıtsada, bazen yorsa ve hatta yaralasa da yaranıza bakıp pansuman yapmanızı gerektirir. Yapabiliyorsanız tek başınıza, sizi aşıyorsa destek alarak!
Siz önemlisiniz ve yaşadığınız her deneyim de öyle...
Sevgilerimle,