Güzellikle alakası yok. Temiz bakımlı renk uyumuna ve yanındaki erkeğe dikkat ederek yerine zamana ve kişilere göre giyinmiş saygılı kibar görgü kurallarını bilen bir kadın her zaman değer görür. Bir ortamda herkes abiye giymiş ya da özel kombinler topuklu ayakkabılar vs oraya kız yırtık kot ile giderse erkeği rezil eder ya da ortamdan sıkıldım diyerek erkek iş konuşuyorsa kokteyde karşısındakine erkek mahçup olur yanındakinden utanır. Kısaca kezbanlar hiç bir zaman centirmen erkeğe denk gelemez
Yanlışta olsa çogu kez öyle malesef genel kanıya gore guzel sayılan kadınlar dıger kadınlara gore daha şanslı oluyolar çunku 18 25 arası erkekler dıs gorunuse daha cok ilgi gösterırken 25 30 arası erkekler secımde zorlanır 30 dan sonra da hayatı anlamıs ve kendını tanımıs oldukları ıcın yol arkadası saygı sadakat kalp guzellıgı daha on plana cıkar tabıkı olgunluk yasla sabıt degıldır ama ıstatıstıksel olarak bu boyle
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
tam tersi olduğunu düşünüyorum 30 dan sonrası azıtıyor hatta daha çok genç ve güzel insanlara yürüyorlar bu şekilde
Evet. Kesinlikle düşüncene katılıyorum. Bunu cok yaşadım. Yakin kiz arkadasim esmer yesil gözlü güzel bir kızdı. Erkekler ona cok kibar, centilmen, konusurlen kufur etmemeye, kırmamaya çalışıyorlardı. Onun disinda diger kezban kategorisine koyduklari kızlarla hic ilgilenmiyorlar bile. Dalga geçiyorlar. Insan yerine koymuyorlar malesef
Peki kadınların güzel olmaya çabalaması için erkeğin centilmen olması gerekli midir? Yaaa noldu? Hep kadın çabalasın sonra saygı görsün dimi? Yok öyle. Saygı görmek için kibar, zarif olmasın kadınlar saygı gördüklerine zarif olsunlar güzel olmaya çalışsınlar.
Daha çok elde edebileceği hissiyatına kapıldığı an bir erkek karşısındaki kadını gevşeklik laçkalık yapıyor"centinmenlik"adı altında.. Benim için kural varsa kural kuraldır kural yoksa insan insandır. Biri ve diğerleri vardır hayatta keşke böyle düşünebilsek
Bir erkek değerini bilen ve istediğini bilen her kadına centilmenlik gösterir. Baştan kölesiymiş gibi şımartırsan yarın birgün o saygıyı zor kazanırsın. Tanışırken arkadaşına argo küfürlü konuşan ve birgün ben senin abinim nasıl yanımda böyle konuşursun diyen arkadaşlar gibi.
Centilmen, beyefendi demektir. Sadece kadınlara değil, çevresindeki her insana kibar ve saygılı davranan erkeğe denir. Centilmenliği kadınlara davranış şekli olarak değerlendirmek yanlış olur. Mesela futbol maçı sırasında rakibinin sakatlandığını fark edip, topu dışarı atan ve elini uzatarak aya kaldırmaya çalışan bir sporcu, centilmence bir hareket etmiş olur
derse güzel düşünen kadın yasına görünüşüne tipine giydiğine bakmaz o zaman erkek mantıklı gercekci adaletdi vicdanlı hoşgörülü herkese adam gibi dawranır gerekdiği kadar saygılı düzgün ve centilmen mühim olan kişilerin tawırlarıdır bunlara karsıda gereken tawrı alırlar mantıklı görüş için teşekürler.😊
Sevdiği kadın olmak mı gerekiyor diye sormak lazım. Sevilen her kadına sevdiği tarafından centilmenlik yapılır zaten. Güzellik göreceli bir kavram olduğu için...
Normalde hanımefendilere centilmen tavır sergilenir. Ancak bu günümüzde bayağı değişti. Her iki cins de sadece fiziksel olarak ya da maddi konumunu beğendiği insana karşı kibar davranıyor.
Bana göre kadın kutsal bir canlı ve yardıma ihtiyacı olan hangi kadın olursa olsun elimden geldiğince destek atarım tipine vs bakmam ailem beni böyle yetiştirmedi sağolsunlar 😉.
Yanılıyor olabilirmisin acaba? çünkü bende tam tersi mert dürüst erkeklere ben çok daha kibarım aslında kibarlığım insan olanadır kadını erkeğine değil..
hiç birinde dersen hiç birinde dersen hiçbirinde göremezsin zaten hiç kimsede dersen hiçkimseden bekleyemeyeceğin gibi genelleme yaparken dikkat edin lütfen dün yadaki milyonlaca insanı tanıyor olamazsınız milyonlarcası da sizi tanımıyor böyle dediğinizde milyonlarcası bizi hice sayan hiçdir der o zaman suclayacak kimseyi bulamazsın çunkü senin görmeden sucladıklarının senin bu söylediğini görüp suçlamaları çok normal olur.. mesela bende kadınların bazı larını çok duygusuz buluyorum hatta karsıma çıkanlar arasında pek duyguluyada denk gelmedim ama bu kadınlar demiyorum karsıma çıkmadılar diyorum 😊😉 lütfen genelleme yapmassak 😉😊
En İyi Cevaplar