Herşeyi kafama takıyorum ve çok alınganım, bu durumdan nasil kurtulabilirim?

arkadaşlar Ben her zaman herseyi kafama takiyorum ve herkesin her dedigine aliniyorum, ozellikle son bir aydir.. Mesela biri 'o cok agir bir is, sen yapamazsin' dedigi zaman 'beni kucuk goruyor' diye uzuluyorum. Veya ben neseli bir sekilde bir sey anlattigim zaman karsidaki ciddi bir sekilde, yani gulmeden beni dinledigi zaman acayip bozuluyorum 'sirf ayip olmasin diye beni dinliyor, aslinda anlattiklarim zerre kadar umrunda degil' diye dusunup kendimi yiyorum. Hazir cevap olmadigim icin bazen biri bana laf soktugu zaman susuyorum, sonradan icim icimi yiyor 'neden cevabini vermedim onada herkese rezil oldum' diye. Kimselerle tartisamiyorum, cunku biri benimle ayni fikirde olmadigi zaman kiriliyorum. Biri bana saka yaptiginda hemen aliniyorum ve uzuluyorum, bunun sonu hastaliga kadar gidiyor. Sirf bunlar yuzunden cok fazla insan icine cikamiyorum. Kimseyle inatladamiyorum yani birine 'seninle ayni fikirde degilim' diyemiyorum sirf kirmamak icin veya laf yememek icin, bu yuzden herkese 'evet aynen haklisin' diyorum, ayni fikirde olmasam bile, sonrada icime atiyorum. Gecen gun annemin arkadasinin kizi benim kuzenim hakkinda 'salak' dedi, ve daha sonra onun kuzeni hakkinda laf acildi iyi seyler soylendi ama ben birsey diyemedim, halbuki bende onun kuzeninden nefret ediyorum. Asla baskalarinin yaninda fikrimi soyleyemiyorum, mesela herkes bir kisi hakkinda veya politika hakkinda kotu seyler dedigi zaman, ve ben o seyi sebiyorsam eger onu soyleyemiyorum cunku o zaman herkes birden benim tepeme coker diye korkuyorum ve susuyorum ama daha sonra acayip uzuluyorum. Birine birsey dedigim zaman gunlerce kafama takarim 'acaba kirilmismidir acaba uzulmusmudur' diye. Piskologa gittim daha once ama hicbir isime yaramadi. Bu huylarimdan vazgecemiyorum, annemi deli ediyorum resmen. Sizce bu durumdan nasil kurtilabilirim, bana tavsiyeleriniz var mi? Bu arada yasim 19.
Herşeyi kafama takıyorum ve çok alınganım, bu durumdan nasil kurtulabilirim?