Kanada Waterloo Üniversitesi'nden doktora öğrencileri çalışmalarında rastgele "özlü söz" üreten sebpearce. com web sitesini kullandı. Site kendini "yeni nesil zırvalık jeneratörü" olarak nitelendiriyor. Araştırma için 300 katılımcıya bu sahte sözleri de içeren çeşitli cümleler sunularak onlardan bu ifadeleri derinlikleri/anlamlılıkları bakımından 1 ile 5 arasında değerlendirmeleri istenmiş. Katılımcılardan ayrıca bu sözleri "zırva" veya "bayağı" olarak da sınıflandırmaları istenmiş. Buna ek olarak katılımcılar bilişsel beceri ve karakter testlerine de tabi tutulmuşlar. "Zırva" olanı tespit edemeyen ve sahte sözleri gerçek sananların zeka seviyelerinin düşük, derin düşünme becerilerinin kısıtlı olduğu ve bu kişilerin komplo teorilerine ya da paranormal inanca eğilim gösterdikleri tespit edilmiş. Siz de sosyal medya hesaplarınızdan "zırva olan" özlü sözler paylaşıyor musunuz? #BenşiiDiyeceksiniz
Bilime göre internette özlü söz paylaşanların zeka seviyesi düşük! Yoksa siz de sosyal medyada özlü söz paylaşanlardan mısınız?
Bence özlü söze göre değişir diye düşünüyorum yani şimdi bir şu var; "Gidene yol yakışır. Fazla durma, asfalt yapışır." bir de şu var; "En değerli kişiler alçak gönüllü olanlardır." veya "Hayat düşünenler için komedi, hissedenler için facia." gibi bu son ikisi Albert Einstein'ın sözleri yani bir felsefik düşündüren mantıklı sözler var bir de şöyle saçma saçma sözler var yani bence bu araştırma en gereksiz araştırmalardan biri olmuş, bilim adamları nasıl oluyor da bu kadar aptal olabiliyorlar ve bunları düşünmüyorlar anlamıyorum gerçekten..
Sormuş olduğun sorunun test sonuçlarıyla tam bir tezat oluşturduğuna dikkatini çekmek isterim! Testin sonucunu yazan sözlerinden alıntı yapıyorum; ""Zırva" olanı tespit edemeyen ve sahte sözleri gerçek sananların zeka seviyelerinin düşük, derin düşünme becerilerinin kısıtlı olduğu ve bu kişilerin komplo teorilerine ya da paranormal inanca eğilim gösterdikleri tespit edilmiş."
Burada, zırva veya değil, özlü söz paylaşanlar değil "Zırva olanı tespit edemeyen vs. vs. …." denekler söz konusu!
O değilde ne yazdığı anlaşılmayan tırrekler var onlar daha da iğrenç."V" yerine "W" kullananlar falan ya da "Ne yapıyorsun?" yerine "nabiosun" yazanlar mı dersin hangi gezegenden gelmişler belli değil.
Özlü söze göre değişir. Gercekten mal mal sözler kullananlar var. Onların zekasından ben de şüphe ediyorum. Ama çok güzel derin ve anlamlı şeyler yazanlar da var. Onlar da akıllıca geliyor
Çok saçma. İnsanlar düşüncelerini, fikirlerini ve yapmak istediklerini tarih boyunca konuşarak, cümle kurarak belirtmiştir. Türk edebiyatına bakarsak, tüm yazar ve şairler özlü sözleri ve demeçleri ile bizlere mesajlar vermiş ya da duygularını bize geçirmişlerdir. Bir insan duygularını ahenkli bir şekilde cümle kurarak aktarabiliyorsa, bence zeka seviyesi tartışılmamalıdır.
Ben sadece kendi sözlerimi paylaşırdım kulladığım zamanlar. Sonra onu da bıraktım. Ancak bunu düşünüyordum. Kimi tanısam gerçek hayattan ortanın altı olan, sosyal medya hesapları dert dolu sözlerle çevriliydi.
Bunu bilmek için araştırma yapmaya gerek yoktu. Utanıyorum fotosunun altına açıklama yapan insanlardan, komik duruma düşüyorlar. Zeka seviyeleri demeyelimde sosyal zeka seviyeleri düşük. Karşı tarafın bunları iplemediğini algılayamıyorlar
İnternet & Teknoloji konusunda 1,9b cevap paylaştı.
Başlığı değiştirebilirdin, özlü söz üreten veya ayırt edemeyen diye. Yoksa ben gidip askeri bir dehanın sözünü buraya yapıştırırsam canım olmuyorum. Değil mi? Ama böyle daha çok dikkat çekecek soru, tabii ki. Anladım.
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Bilime göre internette özlü söz paylaşanların zeka seviyesi düşük! Yoksa siz de sosyal medyada özlü söz paylaşanlardan mısınız?
En İyi Cevaplar