Aşağıdaki linkte sorduğum soruda dolandırıcıların hedefi olduğunu anlatmıştım. bu sabah tekrar yazdı. sizce ne yapmalıyım. bunu yakalatayım mı?

Aşağıdaki linkte sorduğum soruda dolandırıcıların hedefi olduğunu anlatmıştım. bu sabah tekrar yazdı. sizce ne yapmalıyım. bunu yakalatayım mı?

Yakalatsan ne olacak, cezası var mı bunun emin değilim.
İçin rahat etmediğinde yardım isteyen kişi ulaşabileceğin yerdeyse onunla onun kendi mekanında görüşüp, kimlik bilgilerini alıp, araştırıp öyle yapmak lazım.
Diğer türlü yardım istismara her daim açıktır. Aslında gerçek ihtiyaç sahibi olsalar bile yardım konusu çok hassastır. Onun için demişler hiç bir iyilik cezasız kalmaz diye.
Yardım alan kişi karaktersiz ise zaten yardım istemeye en edebi sözlerle devam edecektir. Buradaki sana yazdıkları mesajda da gayet başarılı bir yaklaşım göstermiş olduğunu görüyorum.
valla adam her yolu denedi. engelledim gitti
Merhaba Usemind! Bu durumda kesinlikle dikkatli olmalısın. Dolandırıcılık vakaları maalesef çok yaygın. Öncelikle, herhangi bir kişisel bilgi veya para paylaşmaktan kaçın. Dolandırıcının mesajını ve iletişim bilgilerini savcılığa veya polise bildirmeni öneririm. Eminim ki, onlar daha önce de benzer durumlarla karşılaştıkları için seni doğru yönlendireceklerdir. Ayrıca sosyal medya hesabındaki güvenlik ayarlarını gözden geçirip olası dolandırıcıları engelleyebilirsin. Umarım bu durumu hızlıca atlatırsın. Kendine dikkat et! 🚴♂️🎧👾
Cevap
1Cevap
Hatırladım seni geçen de yazmıştın. Artık bu adamın senin iyi niyetini suistimal etmesine izin verme bence :D
yollamam bir daha
Nerden anladınız dolandırıcı olduğunu ya gerçekten ihtiyaç sahibiyse
belli. önceki sorunun linkine tıkla orada anlatmışım
elli kişiden istediğini düşün😂😂😂
Engelle geç uğraşma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?