Algoritma ve Mantığı!

Aslında yemek tarifi vermeyide çok isterdim ama herkes branşını yazarak daha verimli olabilir, bu mantığı tam anlamıyla öğrenmem 1 senemi almıştı ( Yazılım mühendisiyim) yani şehir efsanesi ya da düz mantık şeyler anlatmayacağım, belkide ileride Bilişim okuyacak arkadaşlarıma yardımcı olacağım.

Nedir bu algoritma.

İsmi çok havalı dimi, evet algoritma bir yoldur, bu yolu Nasa da kullanır, marketlerdeki barkod okuyucularda belli bir yola gitmek için bir plan yazılır ve planın doğru ilerlemesi içinde ayrı planlar yazılır, bir bakıma plan içinde plandır. Alt satırlarda daha detaya gireceğim ve anlatabildiğim kadar yalın bir dil kullanacağım.

Algoritma ve Mantığı!

Benim canım algoritmam.

Bir örnek vereceğim şimdi, Ayşe diye bir sevdiğiniz var ve ona ilanı aşk edeceksiniz, ilanı aşk etmek içinde bir yüzük aldınız ( çok etkileyici) yolunuz ayşenin kalbi, aksaklıklar ise Ayşenin size vereceği tepkiler, Kodlamada böyledir, şuraya gideceğim, eğer şu olursa bu kodu onayla, Uf daha basit anlatmalıyım bence şimdi olayı tam anlamıyla anlatacağım!.

Bir program yazmaya karar verdiniz bu programın dili misal veriyorum "Java" algoritma tüm dillerin sözlüğüdür yani algoritma bilen biri her dili yazabilir.

Programımızın adı " Aşk ölçer" programa iskelet yapısı oluşturmamız gerek yani harfler. Ve önce kafamızdan mantığını tasarlıyoruz işte o kafanızdaki tasarladığınız mantık "Algoritma" oluyor.

Hemen mantığı yazayım, Kişi uygulamaya girsin, 3 şıktan birini işaretlesin, ondan sonra ileri butonuna basmaz ise 3 saniye sonra uyarı ver, basar ise diğer sayfaya geç. Diğer sayfada anketi cevaplasın ankette 2 şıkkı birden cevaplamasın tek şık işaretlesin ve son butonuna bassın, 3 saniye içinde son butonuna basmaz ise uyar basar ise sonuç ekranına geçsin, sonuç ekranına geçtiği vakit sayfa1+sayfa2 verilerini sonuç sayfasında göster. Hiç kod yazmadan en sade şekilde algoritma budur, yani sizin mantığınız. Nasanın algoritmalarıda bu şekilde gerçekleşir " Uzaya roket yollayalım, roket her 3bin milde bize sinyal yollasın, her 30mil de bir görüntü çeksin, batarya tam dolu olduğunda bize haber versin" tarzı şeylerdir.

Algoritma ve Mantığı!

Kısa ve öz şekilde anlattım bu bencenin bir devamı olacaktır, mantığı anladığınız vakit sizde bir yazılımcı olabilirsiniz.

Algoritma ve Mantığı!
Cevapla