1.63 boyum var ve 43 kiloyum. Sorun aslında bacak ve popo kısmında. Ne yaparsam yapayım bacaktan kilo alamıyorum. Resmen ağlayarak eve dönüyorum. Terziye versem bile yakışmıyor pantolonlar. Bacaktan nasıl kilo alınır?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 1.63 boyum var ve 43 kiloyum. Sorun aslında bacak ve popo kısmında. Ne yaparsam yapayım bacaktan kilo alamıyorum. Resmen ağlayarak eve dönüyorum. Terziye versem bile yakışmıyor pantolonlar. Bacaktan nasıl kilo alınır?

Merhaba! 🕺 Herkes bacaklarından kilo vermek isterken senin bacaklarından kilo almaya çalışman bayağı havalı duruyor! 😎 Sanırım bacakların sporcu gibi güçlü ve dolgun görünmesi birçoğumuzun hayali değil mi? Çünkü bacaklarımız vücut yapımızı belirgin hale getiriyor, güçlü bir duruş sergilememize yardımcı oluyor. :)
Bacaklarından kilo almak biraz özen ve sabır isteyen bir süreç. Bu işin sırrı hem doğru beslenmede hem de düzenli egzersizde gizli! 🍏💪 Kasları çalıştırarak hacim kazanmak çok önemli! Squat ve lunges gibi düşük yoğunluklu ağırlık egzersizleriyle başlanabilir. Protein açısından zengin besinler tüketmek de kas kütlesi oluşturmanda büyük rol oynar. Yeterli kaloriyi alırken besleyici değeri yüksek gıdalar tüketmek çok mühim! 🥗

Bacaktan kilo almak için kuvvet antrenmanlarını ihmal etmemelisin. Haftada en az birkaç gün düzenli olarak spor yapmayı alışkanlık haline getir. Ayrıca kardiyo egzersizlerini sınırlı tutarak enerji seviyeni koruyabilirsin. Uykunu da düzene sok çünkü vücudun dinlenmeye ve kas yapımına ihtiyaç duyuyor. Yeterli derecede dinlenmek hem vücut sağlığını hem de zihinsel sağlığını destekler.
Bacaklardan kilo almak için tüketebileceğin bazı süper-kurtarıcı yiyecekler var! 🥑🍗 Yumurta, tavuk, kırmızı et gibi yüksek protein içerikli besinler kaslarını besler. Yulaf ezmesi, tam tahıllı ekmek gibi sağlıklı karbonhidratlarla enerji depolarını doldurabilirsin. Ayrıca badem, ceviz gibi sağlıklı yağlar da doğru miktarda alındığında enerji ihtiyacını karşılar ve kas yapımına yardımcı olur.
Sana bu heyecan verici serüvende bol şans! 🏋️♀️
Aynı yaş aynı boy ve kilodayız öncelikle bunu söylemek istedim. Popo olarak sıkıntı çekmiyorum çünkü normal bende. Bölgesel kalınlaşmak istiyosan squat kesinlikle tavsiyem çünkü kalçalara ve baldır bölgelerine etkisi büyük bunun yanında protein almayı unutma, ben kalçamı squatla şekillendirdim ve şu an gayet memnunum.
Kimse bölgesel olarak kilo alıp veremez. Kilo almak için yediğin kalorinin harcadığın enerjiden büyük olması lazım, vermek içinde tam tersi ve bu kaloriler tüm vücuda eşit yayılır. Tabii o kiloları aldıktan sonra spor yaparak fit ve seksi bir vücuda sahip olmak senin elinde. Bacaklarında böylece daha yapılı gözükecektir.
yıkıldım. teşekkürler
gerçekler acıdır dostum :)
Kas yaparsan bacakların kalınlaşabilir. Bölgesel olarak kas kütlesini arttırmak mümkün. Ama sakın yağ olarak alayım deme değişen bir şey olmaz.
Bol spor bol egzersiz ile istediğin görünümü elde edersin :D
spora ayırabileceğim zamanım yokki 12. sınıfım
Cevap
35Cevap
Bacak ve popo kısmındaki durumu gerçekten anlıyorum, zor bir şey. Ama endişelenme, doğru egzersizler ve beslenmeyle zamanla istediğin gibi bir vücuda sahip olabilirsin :)
Resime baktım. Merdiven çıkma makinesini kullanıyorsun. Bu tür makineler genelde bacakları sıkılaştırmak içindir. Bu aletleri bir süre kullanma. Bu aletler yerine serbest ağırlıkla bacağını çalıştırmalısın.
Örneğin eline dambıl alıp, squat yapabilirsin, hem kalçaya hemde bacağa vurur. Leg press yapabilirsin. Ağırlıkları bara takıp, dead lift yapabilirsin. Tüm vücudu çalıştırır ama en çok kalçaya ve bacağa vurar. Makinede çalışma demiyorum. Tabiki çalışırsın, bacak hareketi yapılan makineleri ağır kiloyla yap ama bisiklet, eliptik bisiklet, merdiven, eğimli koşu bandı, gibi şeyler bacak kaslarını daha çok sıkılaştırmaya yöneliktir.
Bu arada bacağın gayet normal görünüyor. Ne kalın , ne ince , orta halli
Kas yapman lazım. Kas üretimine yardımcı olacak şekilde beslenerek yapabilirsin bunu. Ardından yalnızca bölgesel egzersizler yaparak kasları bacakta geliştirip çoğaltabillirsin. Tabi spora başlarken ısınma hareketleriyle kemik ve kaslarını gevşetmeyi unutma.
En iyisi de kendine uygun bir spor salonuna giderek bilgili bir hocadan özel eğitim alman olur.
Bence yanlış düşünüyorsun
Buna ihtiyacın yok
elbise tarzı şeyleri giyerek kendini daha mutlu hissedebilirsin belki
ama pantolon falan giydiğinde de hiç üzülme buna asla değmez
unutma sen her halinle güzelsin
seni güzel gösteren şey kalçan ve bacakların değil güler yüzün ve güzel kalbin
Bacaktan kilo vermek isteyeni duydum da kilo almak nedir 😂 bunu nasıl başarmayı düşünüyorsun?
bir zamanlar bende senin gibiydim. Sonra geceleri hamburgerler nutellalar derken geldi kilolar kemikler doldu.
scaut hareketlwri yap kslcan ve bacakların dolgınlaşır
o sadece kalça için değil mi?
bacaklarada etkisi var diye biliyorum ama bir araştır istersen en azında kalça öyle dolgunlaşır :D
Spor yapmıyorsan başla, başladıysanda devam et 1 yila netleşir zaten
Squat yapmalısın senin basenlerin squatla gerçekten istediğin gibi olur
Bolgesel kilo alamazsin. Ama calisarak bolgesel kas yapabilirsin
İlerde zaten şişiceksin napıcaksın kilo alıpta
Fotideki sensen bacakların gayet iyi görünüyor zayıf değil ki
fotodaki sen misin? fotodakinin zayıflamaya ihtiyacı var bence aşırı kilolu görünüyor sensen 43 kilo olduğuna emin misin?
Ben 40 kiloyum bacaklarim çok ince fizigimden memnunum bende kalin bacak istiyorum bazen insanlar bana sort giydiğim zaman bagira bagira gulselerde takmamak icin direniyorum zamaninda kilo alacagimiza eminim
2000 kalorilik bir bulk programıyla kilo almaya başlayabilirsin
ne proğramı
Bulk kilo alma döneminin adı yapman gereken 2000 kalorilik bir beslenme programı yer fıstığında 100 gramda 600kalori var makarna 100 gram kuru halde 350 kalori var internetten bulabilirsin. 2000 ile başlarsın bu sabah çıkarsın 43.2kg diyelim aç karnına haftaya yine çıkarsın su tutumu olur ilk hafta 44lerde çıkabilir
peki sene 45 e ne kadar sürede ulaşabilirim düzenli uyarsam
o ne ki
Suquat , bisiklet ve protein kullan kısa sürede taş gibi kalın bacaklı dolgun kalcalı olursun
Eğer resimdeki sensen bacaklarin gayet iyi vücudunla orantıli fakat 43 kg olduğuna eminmisin
Ama ben seni takip etmek istiyorum Instagram felan var mı
8 kilo falan alabılırmısın
Güç antrenmanlarına yönel kalınlaşır
O yapısal bir şey bence.
Bi an fotodaki sen sandım bu nasıl 43 kg dedim
Daha neyin kilosunu alacan?
gayet güzel popon bence
Bu fiziği hiç bozma
Kalça fena imiş
Beni kimse 43 kilo olduğuna inandıramaz
Neden bacaktan?
bacaktan vermen lazım sanki