Güzellik takıntısı, kıyaslama ve özgüven sorunumu nasıl aşabilirim 😔?

Konu kendi güzelliğim olduğunda aşırı marazi düşüncelerim var maalesef. Sanırım düşüncelerim ortaokulda deneyimlediklerim yüzünden bu şekilde şekillendi. Bunlardan kısaca bahsedeceğim. Bunu bu akşam gördüğüm rüyadan dolayı yazmaya karar verdim

İlk olarak kendimden bahsedeyim. Biliyorum bana derdini s* diyeceksiniz emin olun bunu ben de kendime diyip duruyorum. Ben şu an kendimi güzel buluyorum (çoğu zaman) ama kafam çok karışık çünkü ben toplumun güzellik algısına tam uymuyorum (hatlarım biraz maskülen, gözlerim ve saçım koyu kahverengi). Güncel olarak dışardan aldığım geri bildirimleri yorumlayacak olursam ortanın biraz üstündeyim (ve hoş bir auram olduğu söylerler).

Ortaokulda iken maalesef hiç ama hiç güzel değildim. Yüzüm aşırı şişti (Bunu elmacık kemiklerimin o zamanlar yüzümde gömülü olmasına bağlıyorum. şu an biraz büyükler), çenem gelişmemişti, burnum oturmamıştı, saçımı yapmayı bilmediğim için şaçım hep kabarıktı ve ergenlikten dolayı sivilcelerim vardı. Ben kolejde okuyordum ve çok zorbalandım dış görünüşüm yüzünden. Yani benden yaşça büyük küçük demeden çok zorbalık yaşadım ve devamlı olarak dışlandım. Bir ara çok güzel bir kız gelmişti sınıfa nerdeyse herkes onunla arkadaş olmak için yırtınıyordu. Bunlara dile kolay 3 sene maruz kaldım ve psikolojim berbat halde ortaokulu bitirdim.

Lisede kendimi yavaş yavaş iyileştirdim ama aynı zamanda yavaş yavaş görünüş olarak da iyileşiyordum. Ama depresyon vb geçse de güzellik takıntım hiç geçmedi. Kendimi sadece güzel bulduğum zamanlarda sevdim ve hala öyle. Hatta eğer hiç güzelleşmeseydim şu an kendimden tüm benliğimle nefret etmeye devam edecektim. Bu yüzden kenime zarar verdiğim zamanlar oldu. Eğer ortamda benden güzel biri olursa içim sancıyor, kendimi çok güzel de bulsam biri bana değil de yanımdakine iltifat edince gizli gizli aşırı öfkeleniyorum ve özgüvenim sıfırlanıyor ki bunun aşırı ezikçe ve zavallıca olduğunun farkındayım.

Su an mezun senemdeyim ve psikolojim gayet iyi (sadece arada bir kendimi beğenmeyince huzursuz oluyorum) Ama seneye sanırım yurt dışında okuyacağım ve bu gidişle orada psikolojim çok bozulacak. Ordaki kızlar çok güzel, sarışın olacak ve ben de kendimi böcek gibi hissedeceğim diye aşırı gerginim. Ya yine dışlanırsam diye ayrı korkuyorum. İçimi dökmek istedim.

Güzellik takıntısı, kıyaslama ve özgüven sorunumu nasıl aşabilirim 😔?