Kendini beğenmeme sorunu ve güzellik algısı nasıl aşılır?

kendimi bildim bileli insanlara dış görünüşümü beğendirme çabası içerisindeyim üstelik ne yaparsam yapayım kendimi tamamlanmış hissedemiyorum küçüklüğümde fiziksel görünümümde ki kusur yüzünden zorbalık yaşadım şuanda bu fiziksel durumum hala var ciddi boyutta bir durum değil fakat özgüvenimi ciddi mânâda düşürüyor genelde çevrem de güzel orta tipli bir insan olarak görülürüm ama bugün bir ortamda ablama güzelliği ile ilgili edilen iltifat sonrası kendimi o kadar eksik hissettim ki içten içe kıskandığımı hissettim bu da dolayısıyla kötü hissetmeme neden oldu. Kendimle ilgili sonsuz bir değişim döngüsü içindeyim makyaj, spor cilt bakımlar bunlara rağmen sonrasında kendimi tesettürle beğenmemeye başladım ve tekrar kendimi eksik çirkin hisseder oldum sürekli siyah giyinen, özgüvenim de tekrar düştü şimdi üniversite de açılmayı düşünüyorum tek istediğim kendimi sevmek kabullenmek tüm bu sebeplerin neden kaynaklandığını çok iyi bilmeme rağmem elimden hiçbir şey gelmiyor üstelik danışacağım anlayışlı bir aileye sahip değilim durumun benzerini yaşayan ya da iyi bir akıl verecek birisi var mı?
Kendini beğenmeme sorunu ve güzellik algısı nasıl aşılır?