Güzellik takıntısını nasıl yenebilirim?

Dışarıya çıkacağım ya da birinin iki dakikalık bile olsa yanına gideceğim zaman, kendimi mükemmel olmak zorundaymışım gibi hissediyorum. Makyaj yapıyorum, özenli kıyafetler giyiyorum. Ve bunu bakkala giderken, markete ya da en basitinden hastaneye bile giderken yapıyorum. Eğer yapmazsam kendimi çok ama çok kötü hissediyorum. Ama her ne kadar makyaj, takı, kıyafetler giyip kendimi süsleyen biri olsam bile asla kendimi güzel hissetmiyorum. Etrafımdaki insanlar sürekli, "saçmalama, çok güzlesin. Abartıyorsun." Gibi şeyler söylüyorlar ama ben onlar bana güzelsin dediğinde daha kötü hissediyorum. İnsanların bana çirkin demesi -ki genelde demeseler bile- daha cazip ve inandırıcı geliyor. Her dışarı çıktığımda gözlerim yerde oluyor, arada bir insanların yüzüne bakıyorum. Yüzümde maskeyle dolaşmak istiyorum. Çok utanıyorum kendimden. Bunun nedeni eskiden gördüğüm zorbalık mı bilmiyorum ama, çok zor. Bugün kuzenim bile bana "azıcık özgüvenli ol, insan kendi değerini kendi biçer" dedi. Ama maalesef ben özgüvenli biri olabileceğimi sanmıyorum. Umarım birgün bunu yenebilirim. Önerileriniz varsa da dinlemek ve uygulamak çok isterim. 🙏🏻
Güzellik takıntısını nasıl yenebilirim?