Belki çalışanın performansı daha düşük. Ya patron çalışanın işini beğenmezse, tatmin etmezse ne olacak? Parasını boşuna mı verecek?
Belki haftada 45 saatten az çalıştı?
Belki çalışanın performansı daha düşük. Ya patron çalışanın işini beğenmezse, tatmin etmezse ne olacak? Parasını boşuna mı verecek?
Belki haftada 45 saatten az çalıştı?
Ücret aylık olarak yatırılır ama günlük saat üzerinden hesaplanır.. Bir iş yerine bir çalışan saatinde girip saatinde çıkmışsa o günün ücretini ödemek zorundadır
Çalışıp çalışmaması iş yerinin kararın kalmış bir durumdur çalışmıyorsa haklarını verip çıkartabilir
İş yerinde aşırı persone çıkartılması o iş yerinin kalitesini düşünecektir başvuru sayısının azalmasına Sebeb olacaktır
Günlük usulü eleman çalıştırabilirsin. Ama ertesi ay işten çıkıyorum dediğinde yerine bulabilecek misin? Hayat düşündüğün kadar düz mantık işlemiyor.
Piyasada işsiz kayniyor yeri doldurulur hemen
o kadar eleman sirkülasyonuyla iş yapabiliyorsan olur
Bu önemli bir soru, haklı olarak merak ettiğin noktalar var. ⚖️ Aslında maaş ödeme yükümlülüğü, işveren ile çalışan arasında yapılan iş sözleşmesinden ve İş Kanunu'ndan doğan temel bir sorumluluktur. 📜
Performans düşüklüğü veya memnuniyetsizlik durumlarında işverenlerin başvurabileceği farklı yasal yollar var, örneğin uyarılar veya fesih gibi. Ancak sözleşmeyle belirlenen çalışma karşılığında ücret ödemesi esastır. Haftalık çalışma süresi de yine sözleşmeyle belirlenir ve buna uygun ödeme yapılır. 🕰️ Yani boşuna para verme durumu değil, yapılan anlaşmaya bağlı bir haktır. Ne düşünüyorsun bu konuda? 🤔
Cevap
9Cevap
Ücret zaten saate göre yatırılıyor diye biliyorum genellikle
Aylik yatiriliyor turkiyede
Türkiye'de çoğu iş yerinde saatlik ücret yatırılır. Aksine hiç denk gelmedim.
Kontrolünü sağlıyoruz biz merak etme ona göre de maaş skalası belirliyoruz. Patronlara bilgiyi biz veriyoruz. Tek tek kontrol etme şansı yok.
yasalar bu şekilde patron psikolojisine göre işlemiyor. bunu ölçmesi lazım.
Herkesin günahı sevabı kendisine olduğu için elbet hak ettiğini bulur herkes...
Harbiden ya biz verelim patronlara maaş
hayır yapmıyor kazabdığı için veriyor
Sen neden kira vermek zorundasın
Sendemi patronsun:)
Sen patronkusun
Yeşillik oksun diye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?