Türkiye’de memurlar nedense işçilerden daha çok maaş almaları gerektiği konusunda hemfikir ve birçoğu. Ve hükümet de bunu destekliyor.
Memurlara verilen ayrıcalıklar ;
1- haftalık izin ve yıllık izinler doğum izinleri her konuda daha avantajlılar.
2- üç ya da dört ayda bir yardım alabiliyorlar.
3-yılda iki defa zamları var. ( ben bunun da bu şekilde olmaması yönünde olduğunu düşünüyorum)
4- rahat bir çalışma hayatına sahipler
5-özellikle öğretmenler sürekli şikayetçi bazı şeylerden ama yaz aylarında Madde 50/A – (Ek:15/4/2020-7243/24 md.) 2 ay kesintisiz izin yapmayı biliyorlar.
Sadece görevlendirmesi olanlar kalıyor bazı etkinlikleri katılmak zorunda kalanlar gerisi izinli.
Ama yetmiyor maaş konusunda da biz askeri ücretten daha fazla iki katı almalıyız görüşünde olanlar var. Asgari ücret 11. 400 dü. Ama memurlar 30 istiyordu ya en son duydum da adamlar 30 istiyordu😅
Bakın önceki yıllarda bu böyle değildi bu hükümet geldikten sonra bu şekilde afaki şekilde artışa gidildi.
Bakın eğer bugün memur maaşı 30.000 TL olursa asgari ücretin de 27 28.000 TL seviyelerinde olması lazım.
Bugün asgari ücret 11.500 ise memur maaşlarının da 13-14 olması lazım.
Tur dışında memur maaşları daha az yani işçi maaşlarına göre.
Ama nedense Türkiye bu konuda çok değişik.
eksiseyler.com/.../almanyada-devlet-memuru-maaslari-ne-kadar
amp.dw.com/.../a-66038880
Memurlara verilen ayrıcalıklar ;
1- haftalık izin ve yıllık izinler doğum izinleri her konuda daha avantajlılar.
2- üç ya da dört ayda bir yardım alabiliyorlar.
3-yılda iki defa zamları var. ( ben bunun da bu şekilde olmaması yönünde olduğunu düşünüyorum)
4- rahat bir çalışma hayatına sahipler
5-özellikle öğretmenler sürekli şikayetçi bazı şeylerden ama yaz aylarında Madde 50/A – (Ek:15/4/2020-7243/24 md.) 2 ay kesintisiz izin yapmayı biliyorlar.
Sadece görevlendirmesi olanlar kalıyor bazı etkinlikleri katılmak zorunda kalanlar gerisi izinli.
Ama yetmiyor maaş konusunda da biz askeri ücretten daha fazla iki katı almalıyız görüşünde olanlar var. Asgari ücret 11. 400 dü. Ama memurlar 30 istiyordu ya en son duydum da adamlar 30 istiyordu😅
Bakın önceki yıllarda bu böyle değildi bu hükümet geldikten sonra bu şekilde afaki şekilde artışa gidildi.
Bakın eğer bugün memur maaşı 30.000 TL olursa asgari ücretin de 27 28.000 TL seviyelerinde olması lazım.
Bugün asgari ücret 11.500 ise memur maaşlarının da 13-14 olması lazım.
Tur dışında memur maaşları daha az yani işçi maaşlarına göre.
Ama nedense Türkiye bu konuda çok değişik.
eksiseyler.com/.../almanyada-devlet-memuru-maaslari-ne-kadar
amp.dw.com/.../a-66038880
Güncellemeler
+1 yıl
Evet memurlarda neden böyle bir düşünce var
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sende memur ol o zaman? Madem bu kadar iyi diyorsun
Zaten aldığım mevcut maaş memur maaşına yakın. Bazen geçiyor. Sektöre benden 5yıl önce başlamış insanlar memur maaşının 2 katı alıyor. Cumartesi pazar tatil ve bizim sözümüz geçiyor. Memıriyette çoğu yer öyle değil.
Ama sen mevzuyu anlamadın. Ben işçiler az alıyor. Avrupa’da böyle değil işçi Avrupa’da değerli diyorum.
Memurlar 25 alıyorsa işçi de 22-23 alsın. Böyle olursa memur çok olmaz. Yani çok istenilen birley olmaz. Ve daha fazla iş gücü olur.
Ee öyleyse o zaman niye bu kadar eleştirdin hocam? Herkesin kendi tercihi yani. Bazısı özel sektörde olmak ister bazısı da memuriyet. İşçi olayında bence komple sistem hatalı. Öyle usta çırak ilişkisi yerine okullarda meslek liseleri vasıtasıyla ya da daha önce ortaokul düzeyinde burslarla yetişmiş iş gücüyle kalifiye elemanı arttırmak gerek.
Aldıklarında gözüm yok ama isci de insan gibi yaşayacak kadar para almalı
Aralarında fark çok olmamalı
Aldıkları maaş o ben de bir şey demiyorum sadece işçi ve memur maaş arasındaki farkdan bahsediyorum ya 1000 2000 TL bir şey değil ama kaldırıp da iki katı nedir ya.
Zaten sosyal olarak bütün haklarını alıyorsun işçiler senin kadar sosyal hakka sahip değil.
Bu konuda bir tek doktorlara bir şey diyemem çünkü onlar köpek gibi çalışıyor.
Bu ülkeyi kalkındıracak olan şeydir ya da ülkelerde sosyal yaşam müthiş ve cidden memurlar işçilerden daha az maaş alıyor ama Türkiye’de böyle değil komedi değil mi. Ama bence gelişmiş ülkelerden ziyade böyle nerede fakir bir ülke var orada memur maaşları bence yüksektir bakanların maaşları yüksektir.
Ya maaşlara baktım Almanya’da nasıl diye ya ciddi anlamda işçilerin maaşları daha yüksek ya böyle olması lazım.
Şimdi böyle olursa benim dediğim gibi çoğu insan memurluğa böyle bakmaz yani.
Niye bugün alıyorum der 15.000 işimi geliştirirsem alacağım 20 . Ama memurlukta belli bir oranda olacak hem o kadar uğraşma ya ne gerek var diyecek.
Aslında böyle devlette kazanmış olacak çünkü özel sektörden işçi memur olmak için heveslenmeyecek bugün polis inan oluyor bütün herkes oraya koşturuyor şaka gibi
Memur maaşı asgeri ücretten yüksek olmali ama kesinlikle 2 katını geçmemeli
Okuduk yüksek puanla atandik anamız babamız bi ton para harcadi okuyalım diye zaman ayırdık aramızda tabiki fark olmalı 84 puanla atandım kolay alınmıyor bu puanlar
Kızım ben onu mu diyorum sana maaş farkı çok olmamalı diyorum.
İşçi azalırsa kriz çıkar sen bunun farkında değilsin.
Özel sektörün elinde işçi ne kadar azalırsa sorun o kadar fazlalaşır. Sonra yarın ucuz işçi diyor Afganlar Suriyeliler union gelmeye devam ettiğinde bakarsın zaten bunların buraya daha çok gelmesini sebebi işçi sayımızın giderek azalması.
Memuriyete öyle zor bir şey değil ya bugün polis olmak için bir yere girsen maaşın 30 40.000 TL’den başlıyor yani çokta zor bir şey değil.
Benim maaşım bugün 20.000 TL seviyesinde asgari ücret almadım çoğu zaman en son asgari ücrete bundan 3-4 sene önce almıştım.
Ama işçi sınıfının ezilmesini de anlamıyorum
Bugün sen 30 alıyorsan bir işçinin de en azından 25 alması lazım zaten senin sosyal haklarını sonuna kadar var.
herkesin atladığı noktada zaten o memurdan kıymeti maaşla değil sosyal refah ile ölçülüyordu eskiden ama bu hükümet geldi geleli işler farklı yerleri döndü.
Sanırım bundada bu hükümet geldiğinden beri kendi adamlarına memur diye sağa sola yerleştirdiler onlara da yüksekten maaş vermek için sürekli birilerine yaranmak için böyle yaptılar diye düşünüyorum
E 22 alıyorum ki ben 2 bin farkımız varmis iste ki 2 binden fazla olmalı fark en az %50 olmalı ki insanlarda keske okumasaydim pişmanlığı olmamalı diye düşünüyorum bu yoldan geçtim ve kötü yanı insanın psikolojisi sağlığı bozuluyor atanacagim diye
Bakın benim size anlatmaya çalıştım mevzusu bugün millet memur olayında nasıl olursam olayım kafasında adam gibi konuş olmaya çalışıyor ya bu ülkede işçi olmadığının farkında değil misiniz acaba?
Ya bizim ülke çok gelişmiş mülke zaten hani en iyisini biz biliyoruz ama Avrupa’da kiler sa&lak onları işçiye daha fazla veriyor ya da memur maaşına yakın veriyorlar neden çünkü onlar s~ak 😅
Sen diyorsun ki işte 25 olursa bana om lazım. Avrupa diyor ki memurum 200 işinde 1000 600.700 ama normal sektöre bakıldığında oransal olarak attım netten de kontrol edecek olursanız memur maaş civarında oluyor hepsi.
Ve üretim konusunda işçilik konusunda Avrupa’nın daha iyiydi olan başka ülke yok.
İğne bu konudan ayrı tutuyorum çünkü orada mutsuz aşırı fazla bu yüzden kişilikte aşırı ucuz ama bakma orada memurlarda berbat durumda.
İnsanlar istedikleri için memur olmuyorlar zorunda oldukları için memur oluyorlar ben sana bundan bahsediyorum