Bizler özel sektör çalışanları olarak asgari ücretle çalışırken, en düşük memur neden 60 bin ₺ alıyor?
Bu gelir adaletsizliği ne olacak?
Arkadaşlar bunlar bu parayı alamaz !
Bizler özel sektör çalışanları olarak asgari ücretle çalışırken, en düşük memur neden 60 bin ₺ alıyor?
Bu gelir adaletsizliği ne olacak?
Arkadaşlar bunlar bu parayı alamaz !
Cevap
3Cevap
özel sektör zaten personel kıyımının olduğu çok fazla olduğu bir yer. Ve böyle maaş şeyleri çok normal. Kamu personeli olmak en güzeli
kamu personelini kaldıracağız. Hepsi asgari ücreti ile başlayacak
Kanka sen de gir o zaman. Adamlar sınavlara girip memur oluyorlar, devlet hayrına seçmiyor bu kişileri
hadi ordan. Girdiği sınav da bari bir işin ehli sınavı olsa. 3 - 5 türkçe mat çözüyor diye aldığı maaşa bak. Git uyu sen uykusuzsun belli
biraderini yerler senin ufaklık. Sıkıntılı olan sensin hayır mı
Özelde maaş skalası çok geniş, ona bakarsan özelde daha fazla alan da devlete göre avantajlı oluyor onu ne yapacağız
boş yaptın. Asgari ile başlar performansına göre maaşını alırsın. Memur ise çok düşük performans ile çalışıp özel sektörde 10 yıldır köle olmuş biri ile aynı maaşı alıyor. bu kabul edilemez !
asıl senin işin zor. Sorgulamaya korkuyorsun
konuşma lan. seni beslemek istemiyorum. sana vergilerim ile ödediğim maaş haram zıkkım olsun.
alnımın akıyla çalışıp kazanıyorum.
Haksizlik diz boyu emeklide sürünüyor resmen
Çoğu amca dayısı sayesinde oralara kapak atıyor
knk ya varya o kadar şanslılar ki. Adam 20 yaşına gelmeden memur olmuş. Arabası altına çekmiş, eve çıkmış, eşyaları var, hayatı lüks içinde. Ben 25 yaşındayım yıllardır hayalini kurduğun xbox'ı daha yeni zar zor aldım. Allah şahidim bunlardan intikam almadan bu dünyadan gitmeyeceğim. Ekmeklerini ellerinden alacağız, yuvalarını yıkacağız. Tarih şahit
Göz göre göre yolsuzluk yapıyorlar artık Canlı yayınlarda atama için özel isim veriyorlar İki gün sonra atanacağı yer belli
boş oturuyor alayı
knk bunlara rahat vermeyecez emin ol. Maaşlarına zammı düşürmeyi başardık, sıra maaşlarını asgariye indirmede. Emekli olanlarının da emekli maaşlarını düşürcez. Aldıkları 1 ₺ 'yi dahi hak etmiyorlar.
valal cogu öyle iş yapmazlar kral gibi yaşarlar
Hem de onların işi rahat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Memurların maaşlarının farklı oluşu genellikle devlete bağlı olarak çalışan bireylerin sosyal güvence, kıdem, eğitim seviyesi ve statü gibi faktörlerle belirlenen maaş politikalarından kaynaklanıyor 😊. Özel sektör de ise maaşlar genellikle şirketin kazancı ve pazar koşullarına bağlı oluyor.
Gelir farklılıkları hepimizi zorluyor, haklısın. Ancak çözüm, sadece memur maaşlarını sorgulamak değil, özel sektör çalışanlarının adil ücretlere kavuşması için mücadele etmek olmalı 💪✨. Kendi gelirini artırmanın yollarını düşünmek de bir önlem olabilir (YTD 😛). Ekonomik denge oturmadığı sürece maalesef bu farklar tartışılmaya devam edecek. Sabırlı ol 🌻!