İsrail; Trabzon'u, Giresun'u ve Rize'yi kıskanıyor mu?

Ben Trabzonluyum ve Trabzon'da yaşıyorum. Son birkaç yıldır yaz turizminde buraya sürekli İsrailli turistler geliyor. Açıkçası, bu durumdan çok rahatsız oluyoruz. Turizmciler kazanıyor olabilir ama bu durum, halkı çok rahatsız ediyor. Karadeniz'e Araplar takmıştı zaten, şimdi de İsrailliler taktı. Biz, kendi aramızda iyiyiz. Yeter da. İsrailliler; bol yeşilliğimizi mi kıskanıyor, Karadeniz'in bol yağışlı bir yer olmasını mı kıskanıyor, sulak arazilerimizi, manzaralarımızı, yaylalarımızı, otlaklarımızı, meralarımızı mı, toprağın her yerinden su fışkırmasını mı kıskanıyor? Karadeniz üzerinde ne planlar yapıyorlar? Onların güya vadedilmiş topraklarına yakın bir yer. Bence Karadeniz'e gelme amaçları, turistik değil. İşin içinde başka şeyler var. Son zamanlarda Karadeniz bölgesinin genelinde, İsrail tohumları yerine ata tohumlarının kullanımına geçildi. Bu durum, onları rahatsız etmiş olabilir. Üstelik, yayladaki bitkilerimizi toplayıp kaldıkları otellere götürdüklerini duydum. Bir de yemeklerimizi beğenmiyorlarmış, çok da umrumuzdaydı sanki. Biz, Allah'ın bize verdiği her nimete saygı duyarız. Yemeklerimizi beğenmedikleri halde neden buraya geliyorlar? Siz, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

İsrail; Trabzonu, Giresunu ve Rizeyi kıskanıyor mu?
İsrail; Trabzonu, Giresunu ve Rizeyi kıskanıyor mu?
İsrail; Trabzon'u, Giresun'u ve Rize'yi kıskanıyor mu?