Güncellemeler
1 yıl
Benim anlamadığım nokta şu: Karadeniz'de Yahudi yaşamıyor, İsrail ile Giresun'un hiçbir alakası yok, birbirlerine çok uzak şehirler zaten. Giresunlularla İsraillilerin veya Yahudilerin kaynaşmışlığı da yok. Coğrafyaları ve iklimleri birbirine tamamen zıtlar. Bütün bunlara rağmen, yemeğimizi nasıl çalabiliyorlar?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Zaten bize ait ne varsa birileri gelip kendine buyruk isim koyup ısıtıp ısıtıp servis ediyorlar
Türk yemeklerini çalma akımını Yunanlılar başlattı, İsrailliler devam ettiriyor.
Arkadaşım biz kıçımızdaki Dona bile sahip çıkamıyoruz adamlara şükredelim sadece yemeklerimizi alsınlar
Kültürümüze sahip çıkmıyoruz maalesef. Biz sahip çıkmazsak Yunanlı da alır, İsrailli de.
Vallahi öyle ama halkın bunlara sahip çıkabilmesi için maddi bütün imkanları olması lazım seni tenzih ederim herkesin Cebi delik kendini savunamaz hale geldi Böylece Pelin yabancısı da gelip kültürünü alıp kendine kurgulayıp devam ettiriyor
Aynen öyle. Birçok ülkenin turistlerine vize şartı koymak lazım. Önüne gelen, ülkemize girip her yerini özgürce gezmemeli. Mesela, İsrailli turistler, son yıllarda Trabzon'a ve Giresun'un yaylalarına dadanmış durumdalar. Biz yerli halk olarak, yaylalarımızın temiz ve sakin olmasını istiyoruz. Ama turizmciler ve esnafların çoğu paragöz olmuş maalesef.
Cümlenin sonunu o kadar güzel özetlemişsin ki bütün konuşmalarımızın herkes açısından ne yönde seyrettiğini öğrenmiş oldun!
Din ticareti yapan bir üst tabaka ve buna ayak uyduran Ticaret kesifesi altında işini yürüten karaktersiz esnaflar var iyileri tenzih ederim. Sokağa çık onu sor Herkes bizim gibi düşünüyordur ama uygulamada tam tersi onlar gibi
Allah, sonumuzu hayır etsin.
Amin amin bizim İnancımız tam da onların inandığı Tanrı kim Bunu ben çok merak ediyorum
yemek yapmak kadar boş iş yok şu dünyada. ne gerek var bunlara. pişir makarnayı mercimeği suda. sonra ye.
Fındık bahçesinde çalışmak için enerjik ve lezzetli yemekler gerekiyor.
fındık yesen de enerjin artar gerek yok bunlara.
Fındığı daldan topladığımız gibi yaş haliyle yiyemiyoruz. Yaş fındık, insanı zehirler. Kesinlikle, kurutulmadan yenmemesi gerekiyor.
hmmmmmmmmmmmmm
İsrail ve Yunanistan çok ortak yöne sahipler, şaşırdık mı? Hayır.
Hırsızlar.
Aynen öyle. Biri yemek hırsızı, diğeri hem yemek hem de toprak hırsızı. İşgalci bir zihniyetin yemeklerimizi çalmasına şaşırmamalı.
İşgalci bir zihniyetin, yemeklerimizi çalmasına şaşırmamalı*
Aynen öyle.
Ilk defa gordum bu yemeği, acikcasi merak ettim 🥹 cok da guzel gorunuyor
Yufkayı şeritler halinde kesip, rulo yapıp, kaynar suyla ıslatıyoruz. Üstüne sarımsaklı yoğurt ve salçalı kıymalı baharatlı bir sos koyuyoruz. Çok lezzetli oluyor.
Taklitler aslını yaşatır.
Aynen öyle
Kültürler birbirinden etkilenir
İsrail gibi bir çöl ülkesinin; yağmurlu, sulak, ve yeşilliği bol olan Karadeniz'in kültürüyle ne alakası olabilir? Coğrafi ve iklimsel olarak birbirlerine tamamen zıt bölgeler. Biri dümdüz çöl toprağı, biri yeşillikli ve sulak eğimli, engebeli arazi. Birinde kuru ot bile zor yetişiyor, birinde yüzlerce çeşit endemik bitki yetişiyor. Karadeniz'de hiç Yahudi yaşamıyor zaten. Düpedüz hırsızlık bu.
Gizli kullanıcı sana şöyle izah edeyim. Belli ki bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsun. Birincisi dünya artık küçüldü , internet diye bir şey var. Google earth diye bir şey var. İkincisi İsrael Ortadoğu'da en yeşil bölge. Çünkü ağaç dikimine çok önem verildi ve bu aralıksız devam ediyor. yani sakladığın gibi çöl falan değil , kurak olan toprak kısmı var ama çok az, büyük ölçüde yeşil. İsrael'in Gazze politikasini ben de eleştiriyorum ama gıcık kapiyoruz diye bazı konularda hakkını vermeyeceğiz anlamına gelmiyor. Ben Tel Aviv'de yaşıyorum. Sen görmediğin bir yer hakkında yorum yaparken ben içinde bulunduğum yer hakkında yorum yapıyorum
Hayır, Ortadoğu'da en yeşil bölge Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesidir. Bizde yüzlerce çeşit endemik bitki var ama İsrail'de yok. Zaten İsrail, ancak yapay yollarla yeşillendirme ve ağaçlandırma yapabilir. Ama bizim yeşilliklerimiz, ormanlarımız ve ağaçlarımız doğal yoldan Allah vergisi. Allah, bize cennet gibi bir yer nasip etmiş. Yağmurumuz, nemimiz, akarsularımız, derelerimiz, nehirlerimiz, göllerimiz ve pınarlarımız bol. Kazmayı toprağa vursan su çıkıyor her yerden. İsrail ise deniz suyunu arıtmadan hiçbir şey yapamaz. Allah, bol nem ve bol yağmur nasip etmemiş oraya. İsrail, her zamanki gibi hırsızlık yapıyor ve internetten, Google'dan bakarak Türkiye'nin Doğu Karadeniz yemeklerini çalıyor. Ama istese de Doğu Karadeniz mutfağını çalamaz. Çünkü biz, bazı yemeklerimizde sadece burada yetişen endemik bitkilerimizi kullanıyoruz. Yani, İsrail'de asla yetişmeyecek bitkiler. İsrail, Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesini kıskandığı için yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapıyor. Ama asla Doğu Karadeniz gibi olamayacak. Bizim akarsulu, sisli, yeşilli dağ manzaralarımız var. İsrail'in arazi yapısı ve iklimsel yapısı, buna uygun değil çünkü. Burada yaz mevsimleri serin geçiyor. Bu sebeple hiçbir eve klima almaya gerek kalmıyor.
Ama İsrailliler, 50 derecelik kuru havada yaşadıkları için klima kullanmak zorundalar. Kış mevsimlerinde kar görebilmek için yurt dışına çıkmak zorundalar. Zaten son yıllarda İsrailli turistler, Doğu Karadeniz bölgesini ziyaret ediyorlar sürekli. Ve biz halk olarak, İsrailli turistlerden çok rahatsız oluyoruz. Benim yaşadığım köyde ve köyün bulunduğu ilçede, hatta şehir merkezinde bile bu rahatsızlığı dile getirenler var. Yabancı turistlerden rahatsız oluyoruz ama özellikle İsrailli turistlerden rahatsız oluyoruz. İsrail, her zamanki gibi hırsızlık yapıp, Doğu Karadeniz bölgesinin yemeklerini, yeşilliğini ve manzaralarını çalmaya çalışıyor ama bunu asla başaramayacak. İsrail, Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesine büyük bir hayranlık duyuyor ve kıskanıyor. Çünkü kıskanılmayacak gibi değiliz. Biz; dünyanın en zeki insanlarının olduğu, birçok bürokrat ve büyükelçi yetiştirmiş bir bölgeyiz. Ayrıca, o kelime "sakladığın gibi" değil, "sandığın gibi" olmalıydı. Google Translate yanlış çevirmiş galiba. Yaşasın Yüce Türk Devleti ve Türkiye'nin Doğu Karadeniz Bölgesi 🇹🇷🇹🇷
Hatta suyumuz o kadar bol ki, bölgemizin elektriğini bile suyla üretiyoruz. Kıskanç İsrail, asla Doğu Karadeniz bölgesi gibi olamayacak.
👍👍👍
Siron yahudi ismi gibi
Gümüşhane'de bu yemeğe "silor" derler ve yapımı daha farklıdır. Karadeniz'de her şehrin ve her yörenin kendine özgü bir şivesi vardır
Hatta bu şiveler, ilçeden ilçeye bile değişir. Doğu Karadenizlilerin şivelerine, Pontus Rumcası Romeika dilinden birçok kelime geçmiştir. Giresun'da da durum böyledir ama Giresun şivesinin çoğunu, Oğuz Türkçesi kelimeler oluşturur.