Güncellemeler
+1 yıl
Cennete. Gidecek. Bir dine ship olan. Multecilerin hepsi ama hepsi.. batida yasayan Hristiyanlarin. Garanti Cehennem gideceklerine inaniyorlar... Ama. Hala. Onlari ulkesine gitmeye calisiyorlar
Turkiyeye. Sinirlardan. Kacak. Olarak. Gelenlere dahil direk kendi ulkelerinden. Kayik ve. Botlarla. Hristiyan Bati ulkelerinde kapak atmaya calisiyorlar. Neden? Kendi ulkelerindeyken. Atip tuttuklari. Batiya gitmek icin. Herseyi yapiyorlar? Neden ". Suudi Arabistan. Ve. Kuveyte. Gitmek icin. Ugrasmiyorlar? Neden. Neden? Akil almiyor. Suudi Arabistan. Yanlarinda. ve. Musluman? Ama bu Multeciler. Batiya kapagi atmaya calisiyor?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Müslümanlar iki yüzlüdür, bilmiyormusun?
https://tr.euronews.com/2021/12/13/taliban-dan-abd-ye-siz-harika-ve-buyuk-bir-milletsiniz-mesafeleri-k-saltal-m
Orada. Talibanin. Muhalefeti affettigini. yaziyor. Orada islam. dininin. Hosgoru ve. affedici. bir din. oldugunu. paylasmislar
Kendi coğrafyasında demokrasi ve huzur bulamıyorlar ki gidiyorlar.
Ama. Islamiyet baris ve huzur dinidir... bunu bir. Suri, nin. Yuzune soyledim.. Oda.. baris huzur. ve. Cocuklarim. icin. "Euro". Lazim.. git onu. "EL. Kulahima". Anlat. dedi?
Barış? Huzur? 🤔🤔🤔
Sevgi dini oldugunuzu soyledim.. oda. "Bana euro lazim.. Almanya, ya yol bulursam gidecegim".. dedi..
Bana. Gore... Turkiyeye gelen Suriler Pakiler ve Afgolarin. Sevgi ve hosgoru dini islamiyeti. birakip. " Dollar ve Euro". Kazanmak icin Hristiyan batiya kacislari Yalnistir.. Biraktiklari. Ulkelerde Sevgi ve merhamet dini islam. var ama adamlar Euro icin. Terkediyorlar ulkelerini?
Normaldi bu adamlar ". El. Kuds. El Celil.. El Araps derler "... EL. Kulah". ne. oluyor? Bozuk Turkcesiyle bana Niye? EL Kulah dedi? Anlamadim..
New jerseyde Lakewood diye bir kasaba var inshallah gidersin. Tum kasaba Yahudi dolu. Herkes Simsiyah kiyafetler. Icindeki cocuklarda dahil.. Yolun iki tarafinda. Yuruyorlar Cunku Tum Magazalar Yahudilerin ve Yahudi. Malzemeleri satiyorlar. inshallah bir gun. Orayi ve orada oturan. Yahudilerin. Ciddiyetle olarak Sokaklarda yurumesini gorursun. Sende Siyah Elbise ve siyah fotr. giyersin birgun
Ben Yahudi kökenli bir Hristiyanım zaten. Çok giydim Gençken çocukken.
Daha once soylemistim sana. Lakewood, da. buyuk bir oto tamirhanesinin menageri. Herkesin gibi Orthodox Yahudiydi.. tamiri beklerken burosunda Oturdum. sorbet sirasinda. Musevilikten. Hristiyan, liga donecegini. Hristiyanligi Kabul edecegini soylemistim bana? Hic. Unutmuyorum o ani mi.. Cunku bildigim kadariyla. Sonradan Musevi Olunmuyor degil mi? Dogdugunda. Musevi. Ailede dogmak zorundasin.. Musevi olmak icin.. Sorum su sana Ogrenmek icin. Musevilikte. Baska dine gecene izin veriliyor mu? dini olarak yaptirimlari var mi? ( mesela. Muslumanlikta direk Cehenneme gidiyor.. Musevilikte din degistirene. ne gibi yaptirim veya Engel var dini olarak..).
Telefonum ingilizce yazdiklarimi degistirmis cok yalnis taxi gitmis. Ozur..
Sen dogdugunda Hristiyan miydin? Yoksa sonradan mi tercih ettin
Hristiyandim
Böyle bir yaptırım yok. Yani musevilikten başka dine geçmekte. Yahudi kökenliyim. Ama Hristiyanım.
Gercek mi? Saskinim gercekten. Yahudi olarak doganlar direk Musevi saniyordum? Esimde Saskin? O yanimda bulundugum ulke vatandasi oda Saskin? Hic gormemis. Yahudi asilli birinin. Hristiyan olarak dogdugunu.. ailen. Hristiyanligi kac kusak once Kabul etmis? ( esimin sorusu ogrenmeye devam..)
Tum bildigim sandiklarimi yok ettin. Musevilik ilk din oldugu icin. cok kati kurallari var saniyordum.. Cunku diger dinker Museviligin. Kopyasi gibi
Ailen. Yuzlerce yildir mi. Hristiyandi? veya. Hep Hristiyan miydi? kusura bakma. esim yanimda Turkce ogrenmeye calisiyor.. dediklerinini. telafuz edince o sordu bu sorunlari Yani sonradan mi. Hristiyanliga dondunuz? ya da Uzun bir aile.
gecmisiniz Hristiyan miydi? Birdeb Yahudilerin. Arasinda baska dinden olanlara yuzden olarak ne kadardir.. kusura bakma Ben ve esimin. saskinligina?
Babamın dedesi zamanında Hristiyan oldular. İsa Mesih Yahudi olarak doğdu. Hatta ferisiler (Yahudi din adamları) Shabbat günü havrada mucize gerceklestirirken (cuzzamli adamı paklarken) ona sen yeni bir din mi çıkarıyorsun dediler.
İsa Onlara "kutsal yasayı ya da peygamberlik sözlerini geçersiz kilmaya geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil tamamlamaya geldim" dedi. Yani hepimiz kutsal yaşa dediği Musa'nın on emrine tabiyiz. İsa Mesih'in havarisi Pavlus da Yahudiydi. Ama isayi takip ediyordu.
Islam'in bir çok gelenek ve kuralı Yahudilikten geçmedir. sunnet, kurban, ezan, namaz, oruc, kara çarşaf, kipa Yahudi adet ve kurallaridir.
Isanin ferisilere söylediği bölüm Matta 5:17
Zekeriya 9:9'da İsa Mesih'e bahseder. Eşeğin sırtında Siyon (Kudüs) 'a gireceğini söyler. Matta 21:7'de bu gerçekleşir. Zekeriya 11:12-13'te İsaya ihanet eden öğrencisi Yahuda Iskariot' ün pişman olup aldığı 30 gümüşü havra in bahçesine attığınıdan bahseder. Matta 27:3'te bu gerçekleşir. Hatta Yahuda gidip kendini asar. Yaşeya 53 komple Isadan bahseder. Yani aslında İsa Mesih İshak'ın, onun oğlu Yakup (İsrael) 'Un soyun dan gelir. Atamız İbrahimin 8 oğlu vardı. 6 si eşi Sara öldükten sonra bir kadından. 1 tanesi (İsmail ki araplarin arasıdır bu) mısırlı cariye Hacerden. Ve bir tanesi de eşi Sara' dan yani İshak. Ki Tanrı soyu burdan yurutecegini yazıyor ve İsa da bu soydan geliyor. Yani İsa da kokte bedenen bir Yahudi.
@child_Of_GOD. Anladim.. ama. New Jersey, de olan " Lakewood" semtini gorursen cocuklugunu hatirlarsin. ve Marketlere elbise Satan yerlerede ugrarsin Super bir. ani olurdu senin icin ve garanti yardim ederlerdi sana yer yiyecek Sinagoglar. gezdirirlerdi.. Ben Turkmenistan vatandasi olan Yahudi arkadastan. biliyorum. Rusca bildigi icin hemen ona oturum almasi icin yardim ettiler oturum alinca ehliyet Aldi su anda. Yahudi yasli bakimevinde. Soforluk yapiyor. Eski rusya ulkelerinden Cok insan var orada onlarla isterseler ibranice isterseler Rusca konusuyor... Bakim evindeki buyuk minubuste sofor su anda isteyenleri akrabalarina ve Cogunlukla Sinagog, a goturuyor.. Yani. bizim yillarca ugrastigimiz oturum iznini... Yahudi oldugu icin. Lakewood, da tanigi Yahudiler tarafindan kisa. surede aldi.. bir iki yil sonra vatandas olur.
İsrael vatandaşıyım.
Cok iyi Vize derdin yok.. Tanidigim. Yukarida bahsettigim. Turkmenistan, dan gelen. Arkadas ( Yokhir ). Vatandas olmus) yani dusun Israel, e uzak bir ulkeden gelmis. ve yardim. v. s. hemen oturum..". Oturum izni olmadan USA, da yasamak zor.. simdi. Soforluk. Yapiyor... hatta. isteyen yaslilari haftada iki gun benim. eskiden calistigim. " Aisle". Markete goturuyor alisveris yapsinlar diye.. istersen. marketin telefonu var bende
iyi bir hatirlama. Shabbat gununde calistigim Yahudi Marketi Aisle. 8 gun kapali kaliyordu.. ve. Lakewood semtinde. Cuma gunleti tum isyerleri. 12, ye Kadar. Ogleden sonra kapali. Cumartesileri. Tum gun kapali tum. Lakewood semtinde. dusun. Amerikada bile tam uyguluyorlar... Israel, dede. Ayni. mi. Shabbat 8 gun tatil. ve her yer kapali. Normalde. Her zaman Cuma gunleri ogleden sonra Cumartesileri ise Tam gun kapali bu Israel, de Ayni mi? Eger ayniysa bravo herseyi baska ulkedede Ayni uyguluyorlar. Ve ilginc. Lakewood semtinde Gece 1, e Kadar cogu. Yer acik.. tum Amerikan. dukkanlari erkenden kapatmis oluyor. Gece bire Kadar cok uzun. Sure?
Shabbat cuma gün batımı ile başlar cumartesi dün batımı ile biter
Cuma. Ogleye Kadar. Calisiyorlar. Cumartesi komple. Kapali. Lakewood semtinde cogunluk. Olan. Tum. Yahudi. isyerleri be benim. calismis. oldugum Aisle, de. boyleydi.. orada. 6 yila Kadar calistim. vay be. yillar gecmis? 5 yildan fazla oldu birakali ( Yokhir. Arkadasim Yokhir, in yaptigi suruculuk isini yapacaktim Kabul ettiler ama maalesef resmi olma sarti kostular bende devlet yardimini kaybetmemek. icin Kabul edemedim.. cunku burada kisisel bilgiler. Federal. sosyal gorevliler. simple aninda goruyorlar calistigini ve. yardim sonlaniyor aninda... Turkiye, de. Dusuk gelirliler icin. Sosyal yardim var mi? Ayni soru. Israel, de. Nasil. Sosyal. Yardim var mi. ? Dusuk gelirliler icin..( onemli. USA, da. Nakit yardimi Yok kira yardimi. Belgeliyorsunuz. bankaya yatiyor.. cocuk yardimi. Bankaya otomatik yatiyor. ve saglik. karti veriliyor yuzde yuz. Karsiliyor.. bu sekilde. Israel de dusuk gelirlilere yardim var mi? Bakalim ulkeler arasinda ne Kadar. Fark var.
Yani Yahudisin. Ama. Dogustan mi. Hristiyandin?
K giderlerse alt islerde calısacaklar
Ben yurt disinda yasiyorum.. Tum yabancilar temizlik. V. S. islerde calisiyor.. Yabanci ulke University diplomalari. gecmedigi icin. bin tane kagitlarin islemi ve para odedikten. Sonra Aylarca denklik ve dil sinavi kurslarina gidiyorlar.. iste bu kurslar gittikleri sirada kirayi yiyecek. V. S. karsilamak icin Kacak olarak. Lokanta mutfaklarinda calisiyorlar... Ornek.. Turkiyede. Doktora geldiyse. Diplomasi gecmedigi icin. denklik kursuna gitmesi gerekiyor. belge Alana Kadar o doktora bulasikhanede calisiyor.. SORU? Turkiyeye yabanci ulkede gecmis Doktora yabanci ulke diplomasiyla calisabiliyor mu?
1 Cift diploma olursa sıkıntı yok yurt dışında calısa bilirisin
2 Kuveyt kat sitemi var araplar 1 avuruplılar 2 türkler 2 veya 3 diğer milletler 4 1 araplar calısmaz 2 3 mühendis gibi üst isler diğerleri alt tezgahtarlık filan oluyor ondan gitmiyorlar genelikle Kuveytefilan
Hangi ulkede bu. Kurallar? Kuveyt mi? Ben usa. hakkinda. konusuyorum. bazi diplomalari gecmiyor denklik var ama. Tip ve hukuk.. ikisinede kesin burada denklik kursuna gidip lisans almak gerekiyor...( Iste sorun. Burada Tip diplomasiyla gecmis arkadaslar. burada denklik kurslarina gidip. buranin. diplomasini almalari lazim yoksa. Kesinlikle calisamazlar. . Soru. Turkiyeye yabanci ulkede Tip diplomasiyla gelenlere sinava girmeden. Denklik. Almadan. Doktora olarak Calisabiliyorlar mi. Turkiyede?
Doktorda var mı bilmiyorum ama hukta var mesela 2 yıl türkiyede okuyorsun 2 Almanya'da ki diploman oluyor ilk dediğim Kuveyt gibi arpap ülkeleri için geçerli türkiyede senin dediğine denklik deniyor zor türkiyede denklik almak senin bölümün nedir
Söyle birsey var özel sektör bilgisayar mühendisliği gibi. Bölümler önemsiz kalıyor
USA, da. Turk Tip diplomasi gecmiyor... sadece Turk. Tip diplomasiyla. Burada denklik alinca calisabiliyorlar. Oda en az 4 yil.. ve haftada belli saat hastanede bizzat alaninda olan doktorun Yanina olmak gerekiyor... Turkiyede Hersey kolay burada. Ozellikle tip cok. Onemli Tip egitim 8 yili buluyor burada diploma almak icin. Doktorluga 30lu yaslara gelince ancak baslayabiliyorlar.. Turkiyede. doktorlarin. Sorumlulugu az. birseyler olsa. Allah tan oldu yazisi bu kadarmis denir konu. kazanir.. burada en kucuk yalnista aile sikayet ederse cok iyi inceleme var cunku Hersey bilgisayarda kayitli. dakika dakika. sikayet oldum doktorun muyanesi inceleniyor. Cunku doktorun verdigi ilaclari bilgisayarda ve arti goruntuleri var. delil icin o yuzden. Yabanci diplomalari Hemen Kabul etmiyorlar tipta..
Denklik türkiyede var alması cok zor
Usa Buradaki denkligi Kabul ediyor. O denklik calismasi sirasindaki. belgelerle. bizzat. USA, li doktorlarla calismasi start kosuyor. hem denklik okuyorsunuz hemde. hastaneden. kagit aliyorsunuz. denkligi alirken
Bizde öyle değil önce denkliği alman gerekiyor
Birseyi. acikliga kavusturalim. USA, da denklik alirken. herseyi cebinizden oduyorsunuz... denklik calismasi sirasinda o belgelerle. hastanede. bulunuyorsunuz. " Calismiyorsunuz. Ucreti odeniyor o sadece denklik almanin bir parcasi." Bu unutulmasin.. Yani. denklik alirken hastanedeki durumunuza puan veriliyor. dolar verilmiyor...
Yani. Usa, da. tip denklik. egitim sirasinda mecburi bulunmaniz gereken hastanelerden. "Ucret. almiyorsunuz"..
Bizde denklik alamdığın sürece diploman türkiyede gecersiz oluyor önce denklik alacaksın ondan sonra doktor oluyorsun denklikte sınavla alınıyor
Anladim. Ben sadece burada denklik sirasinda hastanede bulunup oradanda denklik icin puan gerektigini soyledim demekki Turkiyede bu sistem yok
Denklik. Sinavini bitirdiginde. Hastane puaniyla. Birlikte hesap yapiyor...( Yani hastanede yanlarinda bulundugun doktorlarin verdigi puanlarla birlikte su belge veriliyor.."Doctor of Medicine" ... kisaca. MD. Lisansi aliyorsunuz ve Doktorluga basliyorsunuz. kurallar degisikte olsa ayni demekki
Bende tam olarak bilmiyorum sadece sınav alındığını biliyorum
asil baş hristiyan suudiler aslinda
Yasadigim. Ulkede. Kumar sehri var ( adamlar her turlu teknolojik ve Buyuk bir guvenlikle Kumar oynatiyorlar sehirde.. Bu kumarhane, lerin. bas musterileri. Suudlar. Kuveytliler. Inanilmaz. Dolar kaybediyorlar.. ve bes yildizli otele gidiyorlar.. ve oralara. moral icin. caktirmadan bayanlar geliyor? Bunlari anlattim gormus birisi olarak.. bu. yaptiklari. Gunah. Haram. degil mi? ( unutmadan. Takim Elbise ile geliyorlar Kumar oynamaya...
Gordugum ve sahit oldugum. Bir Gercegi anlatayim.. Yasadigim ulkede. Hristiyan. Filistinliler var.. bunlari genelde. Israili vatandasi ve. Israili pasaportu. Tasiyorlar... Boyle olunca bizim gibi Vizeyle ugrasmiyorlar..( Amerika vizesini online. Olarak alabiliyorlar.. adamlardaki kolayliga bak. ? ? Bu Hristiyan. Filistinliler " inanilmaz Akillilar.". Israili pasaportuyla Vizeyle gerekiyor olmadan giriyorlar. ulkeye ve bizim. Bes sene ugrastigimiz. Oturum iznini birseyler yapip bir bir yilda aliyorlar.. ve adamlarda. USA. Sosyal guvenlik numarasi Amerikan ehliyetini aninda aliyorlar.. ve bizim gibi birinin Yanina calisayim yapiyorlar. Devren isyeri bakiyorlar ve. Devren bir isyeri satin slip orayi eski sahibine. Gore inanilmaz. Gelistirip isleyen bir yer yapiyorlar cunku adamlar inanilmaz Akillilar
Bu. Hristiyan. Filistinliler cok Akillilar demistim.. devam edelim. Israili. Pasaportu imkanlarini kullanip vizesiz gelip. Devren isyeri alip buyuttukten sonra garanti ev ve araba. aliyorlar bankada iyi para yapiyorlar ve. Zenginler? Birisi degil ikisi degil. Gordugum. Her " Hristiyan Filistinli". Zengin. O, dan gelip zengin olmuslar.. Adamlar. Israil. pasaportunu. Kullanip gelip zengin oluyorlar. Her gordugum. Hristiyan. Filistinli. Israili vatandasi ve Israil Pasaportu tasiyorlar. Ve Garanti Zenginler..
Para orada çünkü
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!