Sokakta şiddet gören bir kadın görseniz gidip müdahale eder misiniz yardım etmeye çalışır mısınız yoksa karışmaz mısınız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılYaklaşık 3 ay önce müdahale etmek zorunda kalmıştım, akşam 11 gibi eve dönerken bir genç kızın omuzlarından tutup transit aracına vurup duruyordu, o mahal sokak sakinlerinden birkaç abla çocuğa yapma oğlum etme gibi şeyler söyleyerek sakinleştirmeye çalışıyorlardı ama dinlemiyordu kafasız, şansa bende o sırada eve dönerken bunları ve pencerede umutsuz çocuğu uyaran kişileri gördüm ve hemen binalarına yanına gittim, hayirdir kardeşim ne hakkınız var insanları rahatsız etmeye, bu kız senin neyin oluyor neden rencide edici şekilde kızı burada insanlara küçük düşürüyorsun falan dedim, çocuk keko tipli biriydi kaybol falan gibisinden cümleler sarfetti bana karsi, o sırada ben kızın kolundan tutup çocuktan kurtarmaya çalıştım ceneme yumruk salladı pust, birbirimize girdik insanlar zar zor ayırdı, kızı babasına teslim ettik sonrasında. Böyle bir olay geldi başıma.
23 Yorumla- +1 yıl
Yalnız herkeste özür diliyorum. Yolculukta yaptığım için klavyenin ve çevirinin acizligine uğramışım, Türkçeyi katlettiğim için k. bakmayin, yeniden okuyunca fark ettim.
- +1 yıl
Helal olsun👏
- +1 yıl
EyvAllah.. keşke hiç yaşanmamış olmasını dilerdim, kızın o an ne kadar çaresiz olduğunu görmek yeterince koydu bana.. annem hala arada sırada hatırlatır bu kadir şeker olayını televizyonlarda görünce, oğlum bir daha olursa sakın bulaşma diyor kadin.. haklı mı orası tartışılır ama korkuyor artık.
En İyi Cevaplar
kimsenin özel koruması değiliz, müdahale eden ağır saftır yapılması gereken sadece polisi aramak
22 Yorumla- +1 yıl
alkııışşşşş helllallllll beee
Gizli Üye(25-29)+1 yılşimdi kardeş, durduk yere deli mi de şiddet uygulasınlar kadınlara altında yatan birçok neden olabilir ve elbette karşıyım şiddete de haklı bir yanı olamaz çünkü yani şiddetle bir şeyler çözülemez daha kötü olur bu yüzden konunun araştırılması ve hemen çözülmesi, kadını kurtarmak adına bir köşeye çekilip polisi arardım ekipleri arardım yoksa kendimi de tehlikeye atamam aptallık olur doğrusu
10 Yorumla
+1 yılErkek müdahale etmek zorunda çünkü kas gücü kadınınkinden fazla bu yüzden koruması gerekir. Ben bir kadın olarak müdahale etmekten çekinirim çünkü erkek bana zarar verebilir ama duruma göre değişir. Eğer zarar veremeyecek bir erkek gibi görünüyorsa müdahale ederim.
25 Yorumla- +1 yıl
Koruyabilecek güce sahipse müdahale etmek zorunda diye düşünüyorum. Etmezse doğru olmaz. Koruyabilecek gücü varsa müdahale ettiğine ona zarar gelmez.
- +1 yıl
Her savunan senelerce hapis yatmıyor. Adalet olan bir ülkede kimse senelerce mağdur bir kadını savundu diye hapis yatmaz. Ben normal bir ülke için söyledim.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
55
Cevap
104Cevap
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHayır etmem gadası. Ararım polisi yoluna giderim.
10 Yorumla - Gündem konusunda 27b cevap paylaştı.
u +1 yılKarışmam. umurumda olmaz
10 Yorumla
+1 yılKadını kocası dövüyordu kadın imdaat beni öldürüyorlar yardım edin diye bağırıyordu. Arkadaşımla beraber adama bir kaç kere biz vurduk kadını nasıl döversin diye, bu seferde kadın yine bağırmaya başladı imdaaat kocamı öldürecekler yardım edin...
22 Yorumla- +1 yıl
kurtarsan ayrı kurtarmasan ayrı dert iki ucu b*klu değnek bu işler kardeş en iyisi uzak durup polisi aramak o kadarını yapsan fazla iyilik bile olur bunlara
ben iki kez müdehale ettim. pişman oldum.
biri kadını yolda dövüyordu. adamı tuttum tkisiz hale getirdim. hiç olmayacak bir şey geldi başıma. kadın elinde çantası ile bana vurmaya başladı. sevgilim değil mi sever de döver de sana ne dedi.
bunu iki kez yaşadım. o nedenle öldürseler de umurumda değil12 YorumlaGündem konusunda 906 cevap paylaştı. daha önceden böyle bir şey yaşamış arkadaşım 5 6 kişiyken adama saldırmaya çalışmışlar eşini dövüyormuş adam belinden silahı çıkarıp ateşlemiş adam kafası baya iyiymiş yoksa bir kaç kişiyi elek gibi deler geçerdi sonra da kadın ne dese beğenirsiniz
benim kocam döver de sever de
11 YorumlaTabiki karışırım, gerekeni yaparım, ne o öyle bana dokunmayan yılan kafasında olan insalar değiliz, insan , hayvan bitki farketmez ; bir canlıya şiddete karşıyım.. Bu bir ağaç da olsa mudehale ederim , yasal olarak da haklarımı biliyorum. Yasal guclerimi de...
30 Yorumla
+1 yılSokakta tacize uğrayan bir kız çocuğu gördüm onca erkek umursamaz davranırken müdahale ettim, ailesiyle birlikte şikayetçi olduk. 60 yaşındaki tacizci 5 yıl hapis cezası aldı. Kendimle gurur duyuyorum. Keşke daha fazla alsaydı. Ama herkes yapmaz işte. 😌
30 Yorumla- Gündem konusunda 359 cevap paylaştı.
+1 yılTabii ki müdahale edilmesi gerek. Sadece artık onların yanına giderken boş gidilmemesi gerek. Çünkü , bu seferde ne şehittir ne gazi şey yoluna gitti niyazi durumu oluyor müdahale edenler. Daha yeni bir çocuk hapse girdi bu yüzden. Sırf kadını korumak için müdahale etti çocuk.
10 Yorumla
+1 yılo kişiyi evimde esir olarak tutarım zaten kimsenin öyle birini arıycağını zannetmiyorum arasa bile benim elimde olduğu sürece benden şikayetçi olacak cesareti olduğunu sanmıyorum yoksa ölüsünü bulurlar
13 Yorumla- +1 yıl
yani o kişiyi yakalarsam bırakmam evimde esir hayatı yaşar kimse de bişi yapamaz o kişi şikayet edemedikten sonra istersen öldüresiye döversin gene alamazlar elinden kanunlar böyle
+1 yılMüdahale ederim, etmişligimde var. Kolum kırılmıştı bu yüzden. Yine görsem yine ederim. Erkek olarak durup izleyenler ya da bakıp geçenlere de yazıklar olsun.
27 Yorumla- +1 yıl
Ama öldürmeye de gerek yok hani
- +1 yıl
Kendinden zayıf olarak yaratılmış kadını , kendine emanet edilmiş kadını dövebiliyorsa hatta ölümüne bile neden oluyorsa gayette öldürülür. İdam niye istiyoruz o zaman? Bu zihniyetlerin yaşamaya hakkı yok.
- +1 yıl
Hapse girer belki müebbet hapis yatar o yüzden diyorum
Sonra o kadın şikayet ederse kocamı dövdü diye değecek mi? - +1 yıl
Değer , bu konu da gözü kararan biriyim. Mazluma haksızlık yapıldığı yerde hesap kitap yapmadan dalarım
- +1 yıl
Bu da bir bakış açısı tabii ki saygı duyarım
- +1 yıl
Herkes bu bakış açısına sahip olmalı. Biz yardıma ihtiyacı olana el uzatan bir milletken şimdi gözümüzün önünde katledilen kadını telefona çekip sosyal medya da paylaşıp prim yapmanın derdine düşer olduk.. bu bizim degerlerimize yakışmıyor
- +1 yıl
Haklısın...
Selamlar,
Bizi hayvandan ayıran tek özelliğimiz insanı içgüdülerimizdir. Zamanında yaptım yine olsa yine yaparım. Dayak yiyeceğimi bilsem bile yaparım. Çocuğa ve kadına yapılan şiddete asla sessiz kalamam.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKarışmam diyenlerin alayı vijdanı el vermez gördüğü zaman şahsen ben görsem ya bıçaklarım ya da burnunu dağıtırım benim hatamda bu birşeyi yaparken sonunu düşünemiyorum ALLAH karşıma çıkarmasın kimsenin karşısına çıkarmasın herkesin mutlu olması dileğiyle :)
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNe gülüyon turşu :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBundan sonra ederim, cebimde iyi bir bicak aldim geziyorum, Kadir Seker gibi, kari koca baktim yolda tartisiyor, aninda adama müdahele, karsilik versin, cikar bicagi öldür, nasil olsa artik ceza verilmiyor, birde kahraman oluyorsun, katil degil
10 Yorumlakarışılmaz
milletin ortasında sevgilisinden dayak yer ama
akşam sevişir sevgilisiyle
olan sana olur
11 Yorumla
+1 yılAçıkçası gelip sığınma durumu olmadığı sürece hiç karışmam gizli video çeker polisi ararım iki gün sonra onlar sevişir kötü olan ben olurum
11 Yorumla
+1 yılAncak bir aptal böyle bir konuya müdahil olup kahramanlığa soyunabilir, ve ben aptallıkla arasında hayli uzun bir mesafe açmış olan bir kimseyim.
11 Yorumlatabi ki gidip yardimci olurum. Bu ulkede kadinlara cok haksizlik yapiliyor.
16 YorumlaBu ülkede karışmam, karisirsam suçluyu değil ezilenin yanında olanı içeri atiyolar
11 YorumlaBen kediye köpeğe saldıranlara bile müdahale ederim hatta geçen yaz kedi bir yılan yavrusunu olduremek üzereyken denk gelip yılanı kurtardım.
30 YorumlaBanane lan bana faydası olmadıktan sonra ister ölsün ister kalsın ne uğraşacam ayrıca yardım eden birisi de hapiste şu anda işim olmaz ne tamam yesinler
10 YorumlaBu saatten sonra eden olacağını sanmıyorum hadi onu da geçtim bi kere adamın biri müdahale etti kadın adama saldırdı kocama vurma sen ne karışıyorsun diye Allah’ın manyağı
10 Yorumla
+1 yılEtmem daha önce ettim kadir şeker vakası olmak istmez kimse ama ah işte vicdanımız yok mu yinede dayanmaz asla.. Hayvanatların gücü bir tek kadına yetiyor
10 Yorumla
+1 yılKarışmam
Beni ilgilendirmez
Ben polis miyim
Ve çirkef kadında çok
Erkeği doversin kadın seni suçlar20 Yorumla
+1 yılŞiddet edenin elinde tehlikeli bir alet varsa uzaklaşırım polisi ararım
30 Yorumla
+1 yılKadir Şeker'den sonra insanlar ne yapacağını bilemez oldu ama ben tutamam kendimi kaderden öte yol yok :)
20 YorumlaÖnceden olsa karışırdım da şimdi karışmam. Ama şiddetin boyutu fazla görünüyorsa karışırım. Sözlüyse karışmam
10 YorumlaEskiden olsa mudahale ederim derdim ki ettiğim 2 3 olay da oldu, şimdi bu kadir şeker olayından sonra biraz temkinliyim..
10 Yorumlaİyilikten maraz doğuyor. Ben şahsen karışmam, yapacağım şey kolluk kuvvetlerini aramak olur sadece.
10 Yorumla
+1 yılAdam alt edebileceğim türden ise evet ama diğer türlü sıkıntı ya mezara ya kodese durumu kadir şeker gibi şanslı olmam ben o yüzden karışmam
10 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Hayatta karışmam. Hatta tecavüz etseler bile... Bizi bu hale getiren cinsiyet ayrımcısi kadınlardır. Böyle devam edin...
10 YorumlaAçıkçası eger teksem müdahale etmeye korkarim ama mutlaka polisi ararim veya yakinlarda bekçi guvenlik varsa söylerim
10 Yorumla- Gündem konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılHem kadının hayatını hem de kadir şeker vakasını düşünürüm. Acilen bir köşeye geçip polisi çağırırım.
10 Yorumla
+1 yılKimsenin özel hayatı beni ilgilendirmez ama Fazla ileri gitseler terbiyesizlik yapsalar el atarım insanlık için.
10 Yorumlatabi ki müdahale ederim hatta sonra şikayetçi olması için de yardımcı olurum
20 Yorumla- Gündem konusunda 636 cevap paylaştı.
+1 yılHer türlü müdahale ederim. Bunlar evli çift olsa bile
20 Yorumla Hiç insanlık kalmamış polis gelene kadar ya adam kadını öldürürse ben hiç düşünmeden müdahale ederdim ya o kadının yerinde biz olsaydık azıcık empati
23 Yorumla
+1 yılArtık insanlar korkuyor karışmaya ama engel olmak lazım bir şekilde
10 Yorumla
+1 yılKarşı cins tarafından şiddet gören kişilere ve çocuklara müdahale ederim
10 Yorumla
+1 yılDah önce karıştim. Kadın döndü kocamla neden arama giriyon severde döverde dedi...
10 Yorumla
+1 yılHemen polisi ararım. Dikkatini çekecek şekilde bağırır ve müdehale ederim.
10 Yorumla
+1 yılAçıkçası kadir şeker olayından sonra iki defa düşünürdüm
10 YorumlaBen yardım etmeye çalışırım, en azından duyururum
10 Yorumla
+1 yılŞiddeti gösteren benden güçlüyse oralı olmam polisi falan ararım benden güçsüzse önlerim.
10 Yorumlabıçakla geziyorum hemen müdahale ederim kahramanlık bizim işimiz (!)
10 YorumlaElimden geldiğince yardım etmeye çalışırım en azından polisi falan ararım
10 Yorumlaumrumda bile olmaz kenara geçer izlerim.. bıçak mıçak olmadığı sürece...
10 Yorumla
+1 yılPolis en iyisi kendime hakim olamam başım derde girer.
10 Yorumla
+1 yılPolisi aramak en iyisi. Kadir şeker yardım etti de noldu?
10 Yorumla
+1 yılKadir Şeker gibi kelebekler olmasa da karışırım en kötü adamds silah vs varsa polise haber veririm
10 Yorumla
+1 yılPolisi falan arayabilirim en fazla ama cidden mudahale etmek cok isterim
10 Yorumla
+1 yılKadir şeker gibi gün sayamam en fazla yapacağım polise ihbar etmek olur
10 YorumlaAklıma direkt Kadir Şeker gelir, yoluma devam edip direkt polisi ararım.
10 Yorumla
+1 yılOlurum da bi' adamı ezmek istedim arabayla o kadar sinirlenmiştim.
10 Yorumla
+1 yılAsla karışmam. Çünkü Kemal Sunal abimiz gibi maydanoz olmak istemiyorum.
10 YorumlaEdemem etsem ben suçlu çıkabilirim örneklerini gördük polisi ararım
10 YorumlaHayatta karışmam. Sonra suçlu ben olurum maazallah..
10 YorumlaMüdahale ettiğimi olayda aileye karışmaktan kavga çıktı. Aman Allah belalarını versin.
10 YorumlaEtmem. Ya kız bana dalar karışma diye ya da adam beni bıçaklar
10 Yorumla
+1 yılSokakta kadını dövülürken görsem önümw bakarım aklıma kadir şeker gelir başımız belaya girmektense
10 Yorumla
+1 yılHayır karışmam banane belki başka şeyler vardır tanımadığım biri için 20 sene hapis yatmam
10 Yorumla- Devamını Gör (99)
Devamını Gör(144)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt