Ataşehir'de gündüz vakti yaşanan olayda Tuncay Kılıç parkta herkesin gözü önünde ayrı yaşadığı eşi Selma Kılıç'ı defalarca bıçakladı. Ağır yaralanan kadın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, olaydan sonra cep telefonuyla kaydedilen saldırgan gözaltına alındı. KaynakGörgü tanığı Hakkı Çırçır, "Parkta kadını bıçaklıyordu. Koştuk engellemeye çalıştık ama engelleyemedik. Kadın yere düştü bir de sırtından vurdu. Ellerini ve bıçağı çimene sildi. Gençler peşinden koştu, yakalandı" dedi. Başka bir görgü tanığı Recebiye Ürküt ise, " 'Yapma, yapma' sesleri geliyordu. Adam bıçaklamaya devam ediyordu. Ayıran olmadı. Adam kaçtı ama sonra yakaladılar" diye konuştu. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.
Bu cinayetler ne zaman son bulacak?
Parkta, gündüz vakti eşini defalarca bıçaklayarak katletti! Cinayetler ne zaman son bulacak?
2021 sonbaharında öldürülen Azra Gülendam Haytaoğlu için yazdığımı buraya yapıştırıyorum:
Ülkedeki kadın cinayetleri politiktir, dolayısıyla ülkenin siyasi iklimi değişmeden azalmaz. Neden politiktir, açayım. İşçiyi işverenin kölesi gibi gören, ağır şartlarda, uzun saatler boyunca, sigortasız çalıştıran işverenlerin yanında duran siyasi güç, kadını da, dini argümanların da desteğiyle erkeğe tâbi, erkeğin emrine amade cins olarak görmekte, bundan cesaret alan erkekler, kadınlar tarafından reddedildiklerinde şiddete başvurmayı kendilerinde hak görmektedirler. Hakim siyasi güce göre kadının ayrı bir birey olarak değeri yoktur, toplum içinde sadece eş veya anne olarak değer görebilirler. Erkeklerin, kadınlar tarafından reddedildiklerinde şiddete başvurmaları yine hakim siyasi gücün şekillendirdiği eğitim sisteminin, kadının her davranışını (giyimi, konuşması, hali, tavrı) tahrik indirimine konu eden ve kadına karşı şiddetin faillerini gülünç cezalara çarptıran yargı sisteminin eseridir. Erkeklerin genel olarak aileden gördükleri, erkeğin üstünlüğü, erkekliğin mitleştirilmesi, yüceltilmesi, kadınlığın ise aşağılanması ve şeytan ile özdeşleştirilmesidir. Doğuştan bir penise sahip olmanın gurur duyulacak bir nitelik olduğu, küçük erkek çocukları ile övünen ailelerin "aslan oğlum, göster amcaya/teyzeye pipini" telkiniyle küçük zihinlere işlenir. Sünneti düğün ile yedi düvele ilan edilir. Ergenliğinde, gençliğinde zamparalığı, çapkınlığı övülür, çünkü elinin kiridir. Bir kadının hür iradesinin olabileceği, kendisini istemeyebileceği, arzu etmeyebileceği öğretilmez. Böyle bir beyin yıkamadan geçerek büyüyen erkek çocuğu, yetişkin olduğunda bir kadının kendisini istememesini elbette gurur neselesi yapacaktır, çünkü erkeklik gururu yara almıştır. Kendisini istemeyen kadını başkası ile elele gördüğünde ise hem kadına, hem yanındaki erkeğe kinlenecektir. Kadın cinayetlerinin azalması için önce siyasi iktidarın değişmesi, sonra ilköğretimden itibaren tüm seviyelerde karma eğitime geçilmesi ve aile içi eğitimle erkek çocuklara işlenen "erkeğin üstünlüğü" algısınınokullarda buna yönelik müfredat ile kırılması, kadın cinayetlerinde hürriyeti bağlayıcı cezaların arttırılması, erkeğe yapılan tahrik indirimlerinin mümkün olduğu kadar az uygulanması ile mümkün olacaktır. Medeni bir toplum olmanın şartı, bireyler arasındaki sorunların şiddetle değil, kanun gücüyle çözümlenmesidir. Taciz, yargı tarafından görmezden gelindikçe tacizin dozu da, kadının mağduriyeti de artacaktır
Cinayet suçunun cezası ezelden beri ağır da ne değişiyor ki. zihniyet değişmesi lazım bu da mümkün değil daha kötüye gider düzelmez. iki taraf olarak insanca anlaşmalı ortak noktada buluşup gereği neyse uzatmadan yapılmalı. esi boşanmak isteyip yok olmaz ya ben ya kara toprak düşüncesi öküz kafali insana yakışan bir düşünce ya da kadın her şeyi ayarlayıp pislik yapıp sonra da her şey ortaya çıkınca mağdurum bicareyim demesi insanı bu noktalara getirebilir. zaten dünya iyiye gitmiyor dünya nida ahiretini de yakmaya gerek yok. konus olmuyorsa zaten devlet sana her imkanı veriyor yol al git ismini cisminı değiştir hayatına bak. Allahin laneti alimlerin üzerine olsun. İstanbul sözleşmesini ben iptal etmedim
Şimdi birileri diyebilir ki İdam gelirse düzen olur. Cezanın caydırıcılığı için iyi bir yaptırım için İdam şart diyenler olabilir.
Asıl mesele Adalet. Adalet Masumun, Mazlumun yanında olmazsa Hak, Hakikat yerini bulmaz.
Ülkede Adalet para ile tesis ediliyor. Bu ülkede daha dün Mafya Lideri Alaattin Çakıcı için kanun çıkartılıp içeriden çıkardılar. Yani Ülkede Adalet olması için ilk önce Vicdan gerekir. Maalesef bu ülkede karar vericilerin, kanun yapımcıların, hukukçuların Vicdani yok. Kart vizitlerle Kanun dağıtılıyor bu ülkede.
Maalesef sonu yok bu işin. Çok üzücü, insanın içi parçalanıyor... Nasıl oluyor da gözleri katil olacak kadar dönebiliyor, nasıl oluyor da vicdansız olabiliyorlar... Kısasa kısas yapılmalı ki caydırıcı olsun ama bu hiç mümkün gözükmüyor. Kıyamet kopsa bile son nefeslerine kadar devam ederler katletmeye caniler ! Beter olsunlar !
Cevap çoğu insan için oldukça basit eğitim ve yaşam kalitesi ile neden Danimarka’da suç oranları çok az neden bu tarz olayları bırak hırsızlık bile çok nadir olduğu için evlerin çoğunda çelik kapı yok sizce o adamların kanunları acımasız olduğu için mi suç işleyeni kazığa mı geçiriyorlar hayır. Alım güçleri, hayat kaliteleri çok yüksek ve eğitim seviyeleri de çok yüksek eğitim değince akademik eğitim gelmesin sadece insanı değerler doğa bilinci gibi etik değerler de adamların eğitim sistemi her anlamda çok iyi sosyal hizmetler insanlara küçük yaştan itibaren güven veriyor öyle ki vergiler çok yüksek olduğu halde kimse şikayet etmiyor çünkü verilen hizmetler onca vergiyi hak ediyor mesela bu tarz ülkelerde öğrenci isen sana devlet para yardımı yapar (gayet güzel bir miktar) hatta çocuksan da 18’ine kadar bi miktar harçlık verir devlet sana işsiz kalmışsan da aynı şekilde yardım alırsın. -yani tabi o ülkelerin de farklı sorunları vardır ama konumuz suç oranları olduğu için dükkanların nasıl olsa çalınmaz diye birçok eşyayı dışarda bıraktığı ülkelerden örnek verdim :)
1- Kadının evde oturması gerektiğini düşünen zihniyet iktidardan düştüğünde azalacak.
2- İnsanların yılbaşını, alkolü, lgbt’yi, netflixi dert etmeyi bırakıp; kadın cinayetlerini, yolsuzlukları, tecavüzcüleri, mafya dizilerini dert etmeye başladığında azalacak.
3- Bilgili olmayı bir reise bırakmayan, cahillikten kaçan ve kendini ifade edebilen bir toplum olduğumuzda azalacak.
4- “Siz yapın hukuk arkadan gelsin”, “Anayasa mahkemesinin kararını tanımıyorum” diyen, eleştiri ve gösteri hakkını kullananları tecavüzcülerden daha hızlı cezalandıran yönetim anlayışı gidip yerine hukuka saygılı bi yönetim anlayışı geldiğinde azalacak.
5- Başımızda külhanbeyi mizaçlı dediğim dedik astığım astık duruşlu kişiler olduğu sürece biz bu cinayetleri daha çok görürüz maalesef.
Valla en son yardım eden Kadirin hali ortada Ülkede adaletin hukukun acill toplanması gerekiyor. Her türlü şiddete, gaspa, hırsızlığa, sapkınlığa öldürmeye, tecavüze İDAM gelmedikçe ya da gereken cezalar verilmedikçe bu olaylar canımızı yakacak. Bence artık TÜM ÜLKE TEK YÜREK OLUP CİMERE, BÜYÜK VE GAZİ MECLİSE VEDE ADALET BAKANLIĞINA GEREKLİ CEZALAR VE İDAM İÇİN E DEVLETTEN VE YİNE DİLEKÇE OLARAK POSTA YOLUYLA VATANDAŞ OLARAK BU KONUDAKİ DERDİNİ TALEBİNİ İLETMELİDİR ! BUNU SİYASİ PARTİLERİN KADIN KOLLARIDA ÜSTLENEBİLİR AMA GEL GELELİM HİÇ BİRİNDE TIK YOK 🤨 Artık bu cinayetler son bulmalı !!!
Bu cinayetler şeriat gelmeden son bulmaz. Koyun Allah'ın kanunlarını, getirin kıssası bakın ölümü kim göze alabilecek, bu bıçak darbelerini yemeyi kim göze alabilecek. Kimse. Suç elbette demokrasi ve laiklik çığırtkanlığı yapanların, asıl eli kanlılar bunlar
İdam gelmedikçe olmaz. Neden biliyor musunuz? Bizim ülkemizde uygulanan hukuk sistemi isviçre hukuk sistemi. Bu sistem ne örflerimizle ne adetimizle uymuyor. Adamlar hep bir kaç adım ileride. Coğrafyanın kaderide var tabii ki. Bizim kendi hukuk sistemimiz olmalı. Mesela Türklüğü hakaret ya da ırka hakaret ceza almalı. Trafik kanunu komple değilmeli, idam şart. Gibi gibi çoğaltılabilir.
İdam nasıl şart olabilir? Olan kanunu bile uygukamazlarken, günahsız insanlar hapiste sapiklar dışardayken idam edilecek olanlar sence sapkınlar mi olur yoksa muhalifler mi? Sence sorun kanunda mi uygula (yama) yıcılarda mı? Bugün Türksen polis seni tekmeleye tekmeleye alırken suriyeli'ye dokunamıyor bile. Sorun kanunda değil sorun yürüten ve yönetenlerde.
@Sigaravarmı Zaten gücün başkasında olduğunu bilip yapamamaları korkutacak onları. Tek adam yönetimiyle olmaz. Neresinden tutarsan tut akp çok ciddi zararlar verdi ülkeye.
Katiller, hırsızlar, tecavuzculer elini kolunu sallaya sallaya gezdiği müddetçe cinayetler son bulmayacak, artarak devam edecek. Hiçbirimiz güvende değiliz, yarın başımıza bir iş gelirse hiçkimse sorumluluk üstlenmeyecek. Şans eseri hayattayız bugün de...
Bu ülkede caydırıcı cezalar verilmediği müddetçe daha çok kadınlarımız canından olur birde bazı geri kafalı zihniyet sahibi insanlar var adaletin olduğunu savunup ölümün kader olduğunu söyleyen çok merak ediyorum kendi ailesinden biri öldürülse yine aynı fikri savunurmu saygılar...
Gündeme göz attığımda ''acaba bugün kim öldürülmüş?'' diyorum.
Maalesef adaletimiz, insanımız, ülkemiz gelişmiyor. Adam şunu düşünüyor ''Nasıl olsa 3-5 yıl yatar, iyi halden çıkarım. Ben bunu en iyisi öldüreyim.'' 🤷🏻♂️
Tanrı insanların yardımcısı olsun. Umarım bir önce adaletimiz, insanımız, ülkemiz gelişir ve bu şiddet son bulur. Umarım. ✨
şimdi kardeşim allahtan başka kimseden korkum yok aynı olaya şahit olsam mudahale edemem ben şahsen çünki yılarım hapiste geçer ben o adama mudahale etiğimde ölmeyeceğinin garantısı yok adamın çünki böyle tipler yapma etmeden anlamaz şimdi karıştın engel oldun o pislik öldü ben 6 7 sene ceza yatacam nasıl kurtarayım
Kimse ayırmıyor millet oturup izliyor. Yolda kalmışa bile el uzatan bir millettik ne hale geldik en çokta bu canımı sıkıyor. Cezalar ağırlaştırılmadığı sürece bitmez bu pislikler
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Kuran'a göre yönetim gelmediği sürece alışın artık bu tür cinayetlere. Hapse girer yemek, yatak, yiyecek bedava miss gibi hayat. Para verme derdi kalmıyor artık ekmeğe, kiraya içeri girmek bunlar için daha kârlı. Kur'ana göre yönetim olsaydı kısas ile defalarca bıçaklanarak öldürülmüştü bugün
Bugün de bir genç kız her erkeğe, (Hepiniz aynısınız, kardeşimsin, kullanıp atıyorsunuz) diye haykırıyordu. Yazık gerçekten erkekler yapmayın abi yemin ediyorum sizin yüzünüzden kendimden utanıyorum ya
O cinayetler son bulmazsa yeni cinayetler başlıcak ama bu sefer kadınlar ve ya suçsuz insanlar değil o o*rosp* çocukları mezarq giriek. Ya ben haber izlemiyorum sinirlenmiyeyim diye neden burada paylaşıyorsunuz ki yine sinirlendim.
Bu millet ne zaman biz günah işliyoruz haram işliyoruz hata yanlış yapıyoruz kendimizi artık düzeltmeliyiz derse o zaman düzelecek bu millet düzelmez haramın günahın içine batmış debeleniyor iyi mi oluyor evet iyyi oluyor bu m, llet herşeyi hakediyor
Boyleleri yuzunden guvenmekten korkar olduk sevmekten inanmaktan hatta yalnis adam severim korkusu yuzunden hicbir erkekle gelecek duslemez olduk butun guzel duygulardan yoksun hale getirildik
Çok yazık ya ben şunu anlamıyorum neden düzgün insanlarla yuva kurmuyorsunuz neden it kopuk kişiler ne bk oldukları belli olmayan kişilerle yaşıyorsunuz burada hem kadındada suç var erkektede bu suçların bku çıktı artık bi çözüm getirilmeli
Abi madem anlaşamıyorsun karşılıklı konuş boşan birbirinizi görmeyin ya da çocuk varsa boşanmayın ama ayrı yaşayın istediğinizi yapın öldürücek kadar ne olabilir ki inan bende sıkıldım her gün bunları görmekten Allah ıslah etsin
Bu insanın hayatı bu kadar ucuz olmamalı ! Bir kadını katletmek bu kadar basit olmamalı ! Ne zaman bitecek bu iğrenç olaylar? Allah bin kere belasını versin. !
Cinayetler cinnetlere sebebiyet veren durumlar araştırılıp hakkaniyetle düzeltilmedikçe çözülmez, olay başı çığırmanın anlamı yok nedir insanları bu hale getiren onu çözmek lazım
Ne zaman ki feminizm her kesim tarafından anlaşılacak, ne zaman ki cinsiyet eşitliğine önem veren yasalar çıkacak, ne zaman ki erkeklik yok olacak işte o zaman cinayetler duracak
Karısını 46 yerinden bıçaklayan adama 18 yıl ceza verilmesi mi feminist yasa? Ülkede insan öldürünce en fazla 20 yıl yatıyorsun. Kadına tecavüz ediyorsun kot pantolon giydi, bakire değildi, eski sevgilimdi diye ceza indirimi alan bircok erkek var. Kimse bana tapsın istemiyorum insan olduğumun bilinmesini ve insani standartlarda, insan onuruna yaraşır biçimde yaşamak istiyorum. Bunun içinde sizin izninize ihtiyacım yok söke söke o hakkımı alırım
@dreamghosters kesinlikle haklı yasalar zaten erkeklerden çok kadınları savunuyor. Ben buradaki olayı desteklemiyorum zaten bu yorumu yazan arkadaş "ne zaman erkeklik yok olacak" tümcesi ile zihniyetinin ne denli çürümüş ve aşağılık olduğunu kanıtladı. Bu olaylar keşke yaşanmasa barış içinde yaşasak. Erkeklere bir sürü iftira atılıyor örnek Jhonny Depp olayı. Nafaka yüzünden binlerce erkek intihar ediyor. Size burada erkek cinayetleri ile ilgili birçok haber bağlantısı atabilirim. Bu cinayetleri işleyenlerde kadın. Otobüste bir kadın bu adam beni taciz eti dese sı*tınız belkide sizi oracıkta döverek öldürürler. Kadını beyanı esastır diye bir yasa var ayrıca hiç bana o mağdurun beyanı esastır demeyin böyle olmadığını herkes biliyor ben hiç böyle kullanlıdığını görmedim zaten inanmıyorumda bu yasaya size daha çok şey yazabilirim ancak şu anlık bu kadar yeter. Lütfen gerçek eşitlikten yana yani kul sevgisi görüşünü benimseyelim.
o zaman niye 3 yeğenine tecavüz eden kişi 3 ay sonra serbest kaldı ya da kızını ve 3 yaşındaki eşini kaynar suyla yakıp hastanelik eden kişi neden serbest kaldı 2 kızı öldüren katil neden dışarda tecavüz ettiği kızın intihar etmesine neden olan kişi neden serbest
@No_Yo_Aquí Ne alakası var onunla bunun ne alakası var ben cinayetlere karşı olduğumu zaten söyledim üstteki yorumlarıma bakabilirsin sıkışınca saçmalamayı bırakın lütfen.
@No_Yo_Aquí Bir eşitlikçiyim dersiniz kendinizle çelişiyorsunuz yalnız her baskıcı ideoloji gibi feminizmde yok olacak ve maskülizm hayat bulup yükselecektir.
@No_Yo_Aquí Hahaha Nazilerde bunu söylüyordu ancak stalingradda kayıp ettiler. Ayrıca senin mantığınla bakarsak erkekler daha üstün örneğin: Albert Einstein, Tolstoy, Dostoyevski, Puşkin, George Orwell, Atatürk, Tüm Türk padişahları vb. . Ayrıca anaerkil toplumların çoğu gelişmemiş yoksul toplumlar.
Babalar Boşuna Böbürlenmeyin: Çocuklar Zekâlarını Annelerinden Alıyor!
Araştırmalar, zekâ genini taşıyan X kromozomunun babada yalnızca 1, annede ise 2 adet bulunması nedeniyle, çocukların IQ’larını annelerinden alma olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koydu.
Babaları birazcık üzecek olan araştırma bununla kalmayıp, babadan gelen gelişkin bilişsel işlev genlerinin otomatik olarak devre dışı bırakılma ihtimalini de güçlendiriyor.
“Şartlı Genler” olarak bilinen bir gen kategorisinin kimi durumlarda ancak anneden, kimi durumlarda ise babadan gelirse işlev kazandığı düşünülüyor. Bilimcilere göre zekâ, ancak anneden gelirse işlev kazanan şartlı genler arasında.
Genetik olarak değiştirilmiş fareler üzerinde yapılan labarotuvar çalışmalarında, fazladan bir doz anne genine sahip farelerde daha büyük bir kafa ve beyin gelişmesi, buna karşın daha küçük bir beden gözlemlendi. Fazladan bir doz baba geni taşıyan farelerde ise beyin daha küçük, bedense büyük.
@No_Yo_Aquí Oneidodan aldın değilmi hahahahah başlığa bakarmısın. Öhm Öhm madem kızlar daha zeki neden başarılı kadın sayısı bu kadar az ve neden anneleri canım olup kensisi zeki olan bu kadar çok kişi var.
@No_Yo_Aquí şu an okutuluyorda noluyor çoğu canım sokakta taktok çekiyor. Çoğda okma peşnde değil ayrıca kadınlar okumak isteselerdi onlara okuma hakkını veren erkekler olmazdı. Feminizmin kurucusu bile erkek
Hedy Lamarr bugün Google tarafından doğum gününde Doodle yapıldı. Ünlü oyuncu Hedy Lamarr ayrıca çok önemli bir kaşiftir. Hedy Lamarr hayatımızı değiştiren GSM, GPS ve Wi-Fi teknolojilerinin mucitleri arasında yer alır
@No_Yo_Aquí Savaşların nedeni hep kadınlardır. Savaşlar kadınlar yüzünden çıkmıştır araştır. Yalnız o ülkeyi batıranın karısıda kadın ondan lüx istekler isteyende kadın.
Erkek aldatılsa bile devlet tarafından gavvat yerine koyulup ömür boyu tazminat ve nafaka ödettiriliyor 1986 da çıkan 2. Tmk gereği yetmedi 2010 da 6284 ü çıkardılar kadınlar kocalarını şiddet yalanıyla delil gerekmeksizin 6 ay evden uzaklaştırıp eve dostlarını alıyorlar hemde devlet garantörlüğünde sonra çıkmış klişe femen laflar yapıyorlar ondan sonra erkeklerde kendiler adaletlerini sağlar önce bunlar düzeltilsin sonra ezbere konuşursunuz 😎 daha neler var neler , aynem dediğim gibi bir tek erkeklerin herhangi bir kadını gördümü onun önünde eğilmesi birde kadınların çalışmadan sırf kadın oldukları için onlara devlet tarafından tam maaş bağlanması olayı kaldı feminizm dini böylelikle tam uygulanmış olacak, gelmiş burada halen edebiyat parçalıyorlar 😂
İdeolojilerinizin mihrakları kim daha onları bile tanımıyorsunuz 😂 size bunları sosyal medya üzerinden ezberlettiren mor çatı gibi derneklerin aldıkları yabancı fonlarda geçen sene ifşa oldu 🤣 saysay bitmezde işte tabi kabullenmek işinize gelmez konu nerelerden nerelere gitmiş bir tanede hukukçu yok aralarında "öyğleee bişee yoğğğ" demekle yetinmiş feministcikler açın yaşadığınız ya da vatandaşı olduğunuz ülkenin yasalarını kanunlarını mevzuatlarını bir zahmet okuyun tabi kavrayabilirseniz,
Kadın Erkekten aklen ve fiziken daha zayıftır bunu keşifler ve icadlar ve savaşlar tarihinde 1000/999 gibi bir ezicilikle tarih kayıt etmiştir. Bu zayıflıklarınızı bahaneyle meriç erkeklere çıkarttırdığınız kanunlarla iyice şımardınız ama bitti işler tersine dönüyor, gerekirse Devlet restorasyonu yapılacak amerikada ingilterede bile olmayan saçma feminist kanunlar mevzuatlar türkiyede var hepsi düzelmeye başladı ist sözleşmesinin iptaliyle 😎 şımarıklık devri bitti
Zamanda matematikle uğraşıyor, politikaya ilgisi var, doğadan bulduğu otlar sayesinde insanları iyileştiriyor diye asılan, yakılan, taşlanan kadınlardan konuşsana. Kadınların özgürleşmesi, okuması, çalışması, iş hayatına dahil olması topu topu 100 yıl kadar önce başlamış bir şey ve bunun temelinde de 1. Dünya Savaşı var. Şehirlerde erkek kalmayınca aynı işleri kadınlar yapmaya başlıyor savaştan sonra erkekler de üretime dahil olunca yaşam daha da kolaylaşıyor çünkü kadınlar da imkan verilirse erkekler kadar üretken. Bundan 50 sene önce doğru düzgün üniversiteye gidemeyen, okuyamayan, 16 yaşında 3 çocuk sahibi olmak zorunda kalan, evlendirildikleri erkekler tarafından tecavüz edilen kadınlardan da bahset hadi. İstanbul sözleşmesi veya kadının beyanı esastır sizin zannettiğiniz gibi "polise gideyim kocam bana şiddet uyguluyor diyeyim sonra gelsin nafaka go brrr" şekilde çalışmıyor tabi okumak gibi bir eylemden muaf olduğunuz için sözleşmenin kötüye kullanılması oranının sadece %2 olması durumunu bilmezsin. kadının beyanı esastır demek aslında mağdurun beyanı esas alınarak soruşturmanın yürütülmesi anlamına gelir. İstanbul sözleşmesinde yararlanarak koruma kararı çıkartan ve bunu başka erkeklere, kadınlara karşı yapanlarda var. Tescilli kadın düşmanısın, herhangi bir tecavüzcüden, tacizciden en ufak bir farkın dahi yok burada kullandığın neredeyse her ifade nefret söylemi kapsamında değerlendirilmesi gerekiyor. Tabi bunlar senin için bir şey değil çünkü senin cinsin için sokaklarda geceleri dışarı çıkmak, evlilik içinde tecavüze uğramak, eğitim hakkının engellenmesi gibi problemlerin yok. Yaptığın tek şey doğduğunda s*kin var diye sana sağlanan ayrıcalıklı hayatı kullanarak sırtına basarak yükseldiğin kadınlara hakaret etmek. İğrençsin.
twitter.com/.../1522924213878751232 Al utanmadan konuşuyorsunuz hâla, kadın alenen cinayet işliyor sevgilisini bıçakla öldürüyor sadece 3 yıl ceza alıyor çıkıyor bu seferde evlendiği yeni kocasını bıçaklıyor öldürüyor. Üstüne para ödülü vermedikleri kalmış. Bir erkek hakkında delil yoksa sadece basit bir taciz iddiası varsa bile en az 10 yıl ceza alıyor. Halen ezberletilmiş maval okuyorsunuz.
bilimsel veriymiş kadınlar erkekten zekiymiş 🤣 marie curie gibi binde bir istisnalar dışında kimi sayabilirrsin, hangi bilimsel veri o fonlanan mor çatı bilimsel verilerimi yoksa kademin bilimsel verilerimi ufaklık odandan çık gerçek Dünyayı tanı Erkek hem fiziken hemde aklen Kadından ezici bir şekilde üstün olduğunu defalarca göstermiştir.
Nikahlı kocasına tecavüzcü diye bilecek kadar psikotik kaçıksınız 🤣 kadın imkan verilince başarıyormuş hani 100 yıldır kaçtane kaşif mucid kadın çıktı 100 yıldır bütün Dünyada her türlü imkan sizde, imkansıza yakın olayın fetvasını vermeye alışmışsınız.
siz ezici değil anca ezilen taraf olmayı hak ediyorsunuz ve öyle de olacak bu sözlerinle de bunu sonuna kadar hak ettiğini göstermedin şimdi gelipte ayrımcılık diye zırlama
@No_Yo_Aquí sizin gibi egolu pislikleri ezeceğiz bilimsel verilere göre bizim matematik yönümüz daha gelişmiş yakında sizin bu pisliklerinize katlanmayı bırakıp sizin gibileri sonsuza dek acundan sileceğiz.
@No_Yo_Aquí N*h var olursunuz bana kemik iliğinden bahsetme bizde sizsiz yapay rahimlerde var oluyoruz. Ayrıca kemik iliği yöntemi sorunlu bir yöntemdir artık yazışmayalım yoruldum hakaret etmekten. Kirlenmiş hissediyorum.
Şimdi bu müebbet yese ne olur, giden gitti… belki çocukları da vardı ve ortada kaldı kim bilir. Cezalar caydırıcı olmadığından sebep öldürme suçuna teşebbüs ediyor bunlar da.
Bunları herkesın gözü önünde asacaklar kı dıger onun bunun evlatları bırak bu sekılde davranmayı , kadının yanına yaklaşmaya korkacaklar. Yok kı caydırıcı ceza , muz cumhuriyeti mk yerı 😡😡😡
Bu insanlara ne oluyor böyle. Yolumuzun üzerindeki karıncaya basmamak için karşı yola geçiyoruz birde şunlara bak.. hiç mi Allah korkusu yok.. insanlar kendini dünya hayatına fazla kaptırmış
Önceden çok korkardım bu tür haberlerden ama türkiye bu duruma alıştırdı bizleri şu an korkmuyorum haberler de normal geliyor bir gün bende böyle olacağım çünkü...
Anayasa da yeni değişikler yapılmadığı yeni maddeler eklenmediği sürece... Cezalar caydırıcı olmaya devam ettiği sürece.. Kadın cinayetlerinin bir son bulması zor bir ihtimal gözüküyor.. .
Anayasamız temel hak ve özgürlükleri koruyan bi anayasa. Kadın erkek eşitliğinin sağlanması için pozitif ayrımcılık bile öngörmüş. Detaylar kanunların, uluslararası söleşmelerin işi. Onlarda da bir sıkıntı yok (İstanbul sözleşmesinden çıkmak dışında). Türk Ceza Kanununda yapılan son değişikliklerde eski eşe karşı işlenen cinayetler için de cezada artırım öngörüldü. Mesele hukuk kurallarımızda değil arkadaşlar onları uygulayanda.
Akpartinin eski milletvekili aday adayı hakim olup gezi davasında yargıçlık yaptı. Nooldu dersiniz? Delilsiz ispatsız müebbet hapis verdiler. Kanunlar beraat emrediyor ama gel gör işte.
@Hafıza_Önemlidir yazacaklarımı aynen yazmışsınız teşekkür ederim. Son olarak hapishaneler %100 kapasitenin daha üstünde dolu ve hepsi gazeteci gibi bağımsız olması gereken insanlar. Katile tecavüzcüye yer yok. Mesele kanunda değil mesele uygulamayanda. İnsanların algıları değişti. 10 yıl önce trde sapığın teki birine salça olsa ordaki herkes olaya müdahil olurdu. Şimdi insanlar kendi başına iş gelmesinden korkuyor ya da direkt aşırı radikal fikirleri yüzünden hmm yapmıştır bir bilmemnelik diyerek görmezden geliyor. Hem adalet kalmadı hem de halkın da fikirleri kirlendi.
Vücuda organ veya sair cisim sokmak, yani halk dilinde tecavüz, 12 yıldan başlıyor (TCK m.102/2), nitelikli haller gerçekleşmişse ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına kadar gidiyor (TCK m.102/5).
Hırsızlığın cezası 1 ila 3 yıl arasında başlıyor. En nitelikli hali ise; örgütle işleme, kamu hizmetlerinin aksamasına neden olma, gece işleme gibi unsurların bir arada olması halinde 11.5 yıldan başlıyor.
Tecavüzün basit hali hırsızlığın nitelikli halinden daha ağır cezayla başlıyor.
Denkten kastım hapis süresi değil hapis cezası olması... Bu kişiler zorla ağır işte çalıştırılmalı ölene kadar zorlanarak, insan deneyi bu mahkumlar için onaylanmalı.. Bu dediğimi uygula.. Kimse yeltenemez.. Bu ölümden ağır cezadır
Meselenin cezanın niteliği olmadığı görüşümü hala savunuyorum. Tecavüz eden kişiyi bir bahane yaratıp tutuksuz yargılıyorlar, salıveriyorlar, suçsuz buluyorlar, birçok nedenden cezasında indirim yapıyorlar. Senin dediğin cezalar konulsa bile o cezalar uygulanacak mı? Mesele kanunların suçluyu koruması değil mesele kanunların uygulanmayarak suçlunun korunması. Yoksa 15 yılın neresi caydırıcı değil? 15 dakikalık bir hareket için?
Başka önemli bir sebebe geleyim. Ülkemizde yaşanan her tecavüz vakası kolluğa intikal ettirilmiyor. Sebebi ya kız utanıyor ya ailesi, namusu bozuldu diye öldürülen kaç kız oldu ülkemizde, amcası dayısı tecavüz ediyor ceza almasın diye aile amcayı dayıyı koruyor, adam tecavüz ediyor kızı şikayetçi olmaması için tehdit ediyor. Daha ne sebepler… kız etkin bir koruma alacağını bilse korkmaz şikayetçi olabilirdi. İstanbul sözleşmesi biraz da bununla alakalıydı ama biz bu sözleşmeden çıktık. Eminim tecavüzcüler biraz daha cesaret almıştır.
Bunların dışında insanlık onuruyla bağdaşmayan, hınç kültürüne dayanan, ölçüsüz cezalara karşıyım. Bunlar insanlık onuruna zarar verir. Suçlunun onurundan bahsetmiyorum tüm insanların onurundan. Böyle bir uygulama yasal politika olmamalı.
Tekrar diyorum cezalar caydırıcı iş ki o ceza uygulansın, iş ki o vaka kolluğa intikal etsin, kolluk savcıya, savcı mahkemeye taşısın. Hakim de hukuka ve hakkaniyete uygun ceza versin.
Profil fotoğrafındaki nazi sembolü düşünce dünyanla ilgili fikir veriyor zaten. Bu dünyadaki en acı insanlık dramları hep sıkıyönetimler, diktatörlükler altında yaşandı.
Evet eleminasyondu.. Naziler in fırsatı olamadı tamamlamaya.. Fakat stalin in nasıl medeni barış için de yüksek eğitimli bir Sovyetler bıraktığını görebilirsin... Kurunun yanında yaşta yanmıştır.. Yapacak bir şey yok
Stalin dendiği zaman açlıktan ölen milyonlarca Ukraynalı, malları müsadere edilen yüzbinlerce köylü, sahte delillerle infaz edilen muhalif siyasetçi ve gazeteciler, her şeyi yolundaymış gibi gösteren ve gerçeklere değinmeyen yalan haberler geliyor aklıma.
Her seferinde aynı soru bunu kınayanlar 2 gün sonra kendisi yapıyor ne zaman son bulacak kadınına değer vermeyi bilen birer insan olduğumuz zaman bitecek
Yapacak çok şey var fakat hepsi devletin elinde. Bizim yapacak hiçbir şeyimiz yok. Zoraki olanlara göz yumuyor ve adaletin yerini bulmasını temenni ediyoruz...
Allah belasını versin ya nasil bir igrenclik Allah'ım sen butun kullarini koru biz öldürülmek icin mi doguyoruz anlam veremiyorum yeter valla yeter duysunlar sesimizi artık adalet istiyoruz
ne zaman kadınların özeni ve itinası ile ve ne zaman kadınlarımız eğitilirse o zaman son bulabilir bence. kızların okutulması demiyorum EĞİTİLMESİ bir ülkenin en hayati konusudur
Sarıklı seytanlar ile onların kulluğunu yapan erkeği tanrı gibi gören hukukçular katledilmesine bu cinayetler bitmez..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Katile ve kadınlara şiddet uygulayanlara en ağır cezanın, hanımefendilere de kibar kültürlü şair erkekleri aşağılayıp böyle katillerle evlenmelerini önlenmesi için en yüksek eğitimin verilmesini istiyorum.
Bizim evin önündeki parkta da yaşanmıştı böyle olay. Hapisten çıkmış, boşandığı eşini torunun önünde bıçaklamıştı. İnsanı öfkesi bitirir işte.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Keşke o kadın o bıçağı tutup çevirip ona sokabilseydi görseydi p.. venk bir insanı öldürmek bu kadar kolay değil ilahi adaletten korkmuyorlar allahım melek insanları bu pe.. venk b. k torbası ta. kı s.. lerlerden korusun