Muğla'nın Fethiye ilçesi Tuzla Mahallesi'nde yaşayan 30 yaşındaki Emrecan Durmaz, annesi Gülten Durmaz'ı evde yemek yedikleri sırada bıçaklayarak öldürdü.❗
Sağlık ekipleri 61 yaşındaki Gülten Durmaz'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Emre Durmaz polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Annesini bıçaklayarak öldürdü! Bu şiddet ne zaman bitecek?
Anneyi öldürmek gerçekten kan donduracak bir olay. Akli dengesi yerinde değil sanırım eğer yerindeyse de diyecek bir şey bulamıyorum. Gece gündüz senin için uykusuz kalan kişi. İsterse seni ayağının altına alsın yine de bu yapılmaz.
Dokuz ay karnında taşı, kanınla, canınla, nefesinle, besle büyüt tutup seni öldürsün... Söyleyecek çok fazla bir şey yok aslında, annesine bunu yapan diğer insanlara neler yapmaz. Bu tarz canilerin asla yaşaması taraftarı değilim.
Evet buraya gelmeden once internetten baktigimda "egehaber"adli haber sitesinde olayin issiz olan Emrecan Durmaz'in annesinden para istemesiyle baslayan bir tartisma aninda annesini bicaklayarak oldurdugu yonunde.. Allah rahmet eylesin...
Ancak bu durumun birde sosyo-kulturel, sosyo ekonomik ve en onemli kismida orf adet gelenek gorenek gibi toplum degerleri tarafi var. sizde biliyorsunuz kanunlar ve yasalar bu dort unsurdan beslenir ve sekillenirler... Maalesef icini bosalttigimiz yuksek teknolojili hayatimizda bunlarin artik hic bir degeri kalmadi ya da gun gectikce cok hizli bir sekilde tuketiyoruz... artik ne tahammul sinirlari kaldi, ne de baska birsey, bir annenin oldurulmesine mi, yoksa katilinin oglu olmasina mi uzulunur bilemeyecegim.. bildigim bir sey varsa toplumumuzun son 20 sene icerisinde gittikce artan ekonomik buhranlarla savastigi ve surekli yenildigi, bosanma yuzdelerinin ekonomik sebeple %67 oldugu, egitimi aile yikimlariyla etkilenen cocuklarin %40 lara ulastigi, travmatik hareketlerin cogaldigi, anne babalarin egitimsiz oluslari ki bu oranda az degil, herseyin fitrattan sayildigi bir ulkede cok mu gordum bu durumu hayir 😔😔 sabahtan alinabilecek en kotu haberi okudum.. simdi gunumu geciricem.. arkadaslar idam falan gelsin demis ancak idam Tck141ile kalkti yeniden gelmez, olay tamamen sosyo-ekonomik yonlu.. icim acidi.. dahada yazamayacagim...
Herkes çocuğu eleştirmiş, çocuk dediğimiz de 30 yaşında yetişkin birey. Öyle demeyin arkadaşlar diyelim ki annenin ruhsal sorunları var ve hayatı zindan etti çocuğa kaç yıldır. Var böyle insanlar. Herkes anne ve baba olmayı beceremeyebilir. Belki annesini biriyle uygunsuz yakaladı, yediremedi gururuna. Yani olayın iç boyutunu bilmeden çok yargılamamak gerek zannımca. Benim de annemle çok sorunum var, çok diktatör biri. Allah düşmanımın başına vermesin dediğim biri düşünün. Ha çözüm öldürmek mi? Asla tabiki desteklemiyorum ama işin içine girmeden, nedenlerini bilmeden yargılamamak gerek
nasıl yargılamamak gerek ya sen nasıl bir insansın, sizin gibiler yüzünden bu haldeyiz, bir insanı öldürmüş hayatına son vermiş. senin gibiler kahrolsun
@gece3i Alla allaaa yahu, ben öldürmesini tabiki doğru bulmuyorum, özellikle de belirttim. Benim bahsettiğim şey buna sebep olan durumu araştırmak lazım dedim. İnan psikolojisi bozuk çok insan var. Atıyorum bu 30 yaşındaki genci her gün zincirle bağlayıp elektrik verip akşama kadar işkence ettiler diyelim 30 senedir yani. Haaahhh o zaman da aynı şeyleri söyleyecek misin?
@Canerik17 kardeşim yaşın 39 ama cidden ıQ seviyen S. O. S veriyor. Farzet ki ruhsal sorunları var. Farzet ki annesini uygunsuz durumda biriyle yakaladı. Konu ne olursa olsun hiç bir kadın öldürülmeyi hak etmiyor. Kaldı ki araştırılsın diyorsun eee iyi hal indirimimi vermek lazım bir canlıyı yok etmenin cezası idam olmalı hatta pipisinden tavana asmak lazım. Dünya da böyle insanların yeri yok.
@GevezeGenc 1. Bi kere herşeyden önce benim Iq seviyemi ölçecek veya araştıracak ne haddin var, ne de öyle bir mercisin. 2. Yorumumu başından son cümlesine kadar okumamışsın. 3. Benim savunduğum şu, bir canlıyı öldüreni cezalandırmak değil, o canlının ölmemesi için gerekli önlem, tedbir veya psikolojik, tıbbi desteğin zamanında sağlanarak bunun önüne geçilmesi.
@Canerik17 bana şu cümleni açıkla söz IQ seviyeni ölçmeyi bırakacam.
Bir kadın öldürülmüş ve burda insanlar lanet okurken " olayın iç yüzünü bilmeden yargılamamak lazım "
Amacın nedir öldürenin iyi hâl indirimi almasını sağlamak mı? Konu ne olursa olsun, can alanın canının alınması gerekir. Önce yazdığın görüşü oku sonra gel doğru mercimiyim değilmiyim tartışalım vesselâm..
benim de annem, iyilik yaptigini dusunur ama bunu yaparken b9gar. Yavrusunu severken oldurur misali. Cpcuklarini korumaya calisirken herkesten kacirmis annem, akrabalardan uzak sehire. Bizler kimsesiz buyuduk resmen. Ve annem susmayi bilemyiyor, anne olup alttan almiyor. Ben birsey desem, oyle cok uste geliyorki sınır diye birsey yok, cam acikken barlara gittin fiye bagirabiliyor mrsela, elden cekinmeden, adimi cikarmaktan korķmadan. Yani demek istedigim, herkes muhtesem anne degil.
Allah kimseyi böyle sınamasın, o canım şu an vicdan azabı çekiyor belki ama kesinlikle idam gelmeli ve infaz edilmeli. Aksi takdirde mevcut adalet sistemimizle 10 senede çıkar biriyle evlenir gider onuda öldürür
Çok iyi çocuk yetiştirmiş, anne ve babadan eğitimini çok güzel almış, okulda devlet te çok güzel eğitim vermiş, çevresindeki arkadaslarida öyle ve adam bir günde delirmiş ve annesini öldürmüş, her cinayetten, suçtan sonra diyorum. Bu tür olaylara bireysel bakarak sadece kendinizi kandirirsiniz, ne ilk nede son olacak, toplum olarak bir yozlaşma var ve bun son 20-30 yılda korkunç boyutlara vardı. Bu adam doğmadan öncede vardı bu tür olaylar, o zaman önlemler alinsa bugün bu olay yaşanmazdı. Her yere, herkesin başına polis falan dikilemeyeceğine göre eğitim sistemin sil baştan gözden geçirilmeli, anaokulu yaşını falan 3-4 yaş seviyesine indirilmesi lazım, çünkü çocuk yetiştirmeyi bilen ebeveyn sayısı 500 bini geçmiyor bu ülkede.
Her olan kötü şeyler bir cevap var dimi, kötü birşey olur sınav sınav sınav, istediğin şey olmaz hayırlısı değilmiş 🤦♂️ abi artık bu manteden vazgeçin birileri dinimizle kitabımızla oynamış. Kuranı açın erkekleri kral gibi gösteriyor kadınları doğurgan köle gibi çok ilginç..
Kadınların köle gibi gösterildiği yok. Senin inancın yoksa zaten Kur'an'ın anlatmak istediğini anlıymazsın. Allah kendine ibadet eden kullarının yanında olur.. ve ibadet sadece namazla değil hayatın her yerinde olur. Kur'an'da sizi bu dünyada koruyacağız başına gelmez bir şey demiyor. Ama Allah'a tam anlamıyla teslim olan bir kul elbette kurtuluşa erer.
Neden senin gibi islamcilar okuduğunu anlamıyor eminim Tevrat İncil vs bile okumamassindir din denince aklına islamdan başka bişey gelmeyen kulak doldurtan bilgiler ile "dinini" bilen insanlar burda milletin fikirlerinin altinda ahkam kesmesin adam görüşünde inanmadigini belirtmiş sen ne diye din tartışması yaratiyosun soruyla alakasız. İnsanların fikirlerine saygı duyun saygı nedir bilir misiniz tabi orası muaamma
Filistindekiler Allaha teslim olmamış münafıklar diyorsun yani 😂 sana birşey söylimmi Hristiyanlar müslümanlardan daha müslüman. Nerde tecavüz arsızlık hırsızlık zalimlik var müslümanlarda. Dini kullanan çok zalim olduğu sürece yakın tek bir Müslüman kalmaz dünyada
Keşke elinizin altındaki para verdiğiniz interneti burda milletin görüşüne Salça olmak için kullanacağınıza çok bilgi sahibi oldugunuz (!) Dinler ve dininiz hakkında biraz araştırma yapsaniz
avrupa kıskanıyor diyen kmpeklere gelsin bu cevap eğer o adamın cebinde para olsa böyle bi şey yapmazdı asgari ücretin 280 avro plduğu bir ülkede böyle şeylerin olması çok normal adamların 2 günde aldığı parayı türkiye 30 günde alıyor ve adamların alım gücü de fiyatlarda türkiyeden en az 55 kat daha ucuz
Bu tur cınayet işleylenlerin beyni bitmiştir bunuda aileler fark etmelı coğu aıle evlatlarının psıgolojısıinşn bozulduğunu kabullenemiyor benim oğlu delımkı doktora getirelim diyor okılda aynı oldu arkadaşı ben getirdim doktora 6ay tedavi gordu duzeldı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Annesine öfkeli hayatı bmbok bir genç. Bence dıdır ediyor adamın başarısızlığını her fırsatta yüzüne vuruyordur. Çapsız hayatlarına bencilce arzularından kaynaklı bir evlat dünyaya getirip tüm sorunun faturasını da evlada kesen ebeveynler de yol açabiliyor bu duruma.
Bu tek başına bir kadın cinayeti olarak değil ilaveten insanlık ve merhamet cinayeti olarakta değerlendirilmeli.. o kadar mafya filmleri o kadar adam öldürmeli oyunlr oynayan gençlik bunuda bir oyun sanıyor
Her zaman söylüyorum... Bu ve bunun gibi olayların tek nedeni kendi kültür ve geleneklerinden uzaklaşmadır yobazlık saymadır. Çağdaşlık diye farklı kültürleri taklit ettikçe ortada ana, baba, ata, saygı, sevgi, komşuluk vs. hiç bişey kalmadı.
Hani bazen duyuyoruz ya. "Nasil sakin nasılda iyi bir adamdı. Karıncayı bile incitmezdi " diye. İnsan bazen melek gibi de olsa cinnet anında gözü kararabiliyor. Ama bu katil olduğu gerçeğini değiştirmez.
Bizim topluma bakıyorum şiddete meyilli insanlarız bunun tek nedeni var kendi kanaatimce okumak ve cehalet her şeyin başı eğitim eğitim eğitim başka hiçbir açıklaması yok olmaz ve olamaz.
ya kavga edersin, tartışırsın, sert diyaloğa girersin ama annesini nasıl öldürebilir bir insan. Ben aklıma bile getiremiyorum, yaratıcı bizi öfke nöbetlerinden korusun. böyle haberler yüzünden haber bülteni bile izleyemiyorum artık
İç yüzünden kastın nedir? Kadının kocası yoktur ve sevgilisi olmuştur. Oğluda gururuna yediremeyip öldürdü diyelim. Ee ne oldu hak etmişmi diceksin? Bazen siz kadınlar hemcinslerinizi kollamak yerine, bir hançerde siz saplıyorsunuz yazık.
Kusura bakma bu tarz yorumlar bana samimi gelmiyor. İç yüzü derken bile kadın merkezli düşünüyorsun sevgilisi olmuş kocası yok vs bu senin zihniyetin benim aklımdan bile geçmedi bunu yerine olaya kadın erkek yerine anne oğul gözüyle baksan daha mantıklı. Bir kadın babasını öldürse ne zaman bitecek bu şiddet diye soru sorulacak mıydı. Dünyada günde kim bilir kaç kadın çocuk erkek ölüyor neden kadını merkez alayım ben şiddete kadın erkek gözüyle bakmıyor mecbur da değilim eleştiri de kabul etmiyorum.
Hemcinsimi neden kollayayım sen de kendi hemcinsini kolla o zaman böyle saçma şey olur mu sen olaylara o gözle bakıyorsan şiddet hiç bitmez insan gözüyle bakmak lazım annesini öldüren adamı maymunlar büyütmedi ne katarsan aşına o gelir kaşığına
Evet hani şu kadın cinayetlerinde belki kocasını aldatmıştır belki namussuzluk etmiştir diyenler annesi de mi bir şey yaptı sebep bu değil sebep hasta ruhlu olmak
Kadın belki dul ve sevgilisi olduğu için oğlu tarafından öldürüldü. Böyle bir sebepte bile kadınlarımızın öldürülmesi hak mı? Böyle şeylerde sebep aramak saçmalık.
@GevezeGenc kanka onun gorusu zerre umrumda değil ya bu oldurulen kadında olsa erkekde olsa fark etmez amaç neydi diyorum sebebp yanı tabıkı oldurulmesını nıye ısteyım
Sebebi araştırmandaki mantık nedir? Mahalle dedikoducuları gibi nefsinizi doyurmak mı? Ben hiç merak etmiyorum. Öldüren bir kedi de olsa insanda olsa cezası idam olmalı. Bu tarz insanların nefes alması bile iğrenç.