Sizin bu konuda ki görüşlerinizi merak ediyorum.

yorumları okudum. öncelikle islamı bilmek gerekiyor.. içmeleri vrya paylaşmaları umrumda değil.. ama o alta yazdıkları cümle, islamda küfür niteliğindedir. haram olduğu bilinen bir şeyi yaparken hem de, ramazanın kutsalllığına edilmiş bir hakarettir , alay etmektir. denilebilir ki. kendi problemleri, neden böyle bir ceza ne alaka diye. kurumsal firmalarda çalışanlar, çalıştıkları firmaları temsil eder pratikte. firma için personeli prestij kaynağıdır. sağduyusu olmayan ve son derece hassas bir dini değerle alay edilmiştir bu cümleyle. tepkiler çığ gibi büyüynce de, firma prestij kaybetmemek için böyle bir adım atmıştır. özgür irade falan bir noktaya kadardır. kimse kimsenin değerlerini alaya alamaz. her hangi bir işyerinin çalışanı bir suç işlediğinde veya kamuoyuna malolmuş bir konu hakkında çirkin şeyler paylaştığında da aynı şey olmuyor mu? içiyorsan içersin. sonra paşalar gibi evine gidersin. islami bir değerle bsriz şekilde alay edersen de kamuoyunun tepkileri karşısında hiç bir firma sessiz kalamaz. sessiz kaldığı zaman onaylamış olur bu fiili. pratikte iş hayatı böyledir. ezra miller ( flash ) isimli aktör. bir barda bir kadına sandalye fırlattı. tüm film anlaşmaları iptal edildi. kovuldu.. karayip korsanlarındaki eleman. karısıyla boşanıyor. karısını dövmüş denildi. adamın kariyeri bitti.. bşr müslümanın inancıyla alay eden bir paylaşım da benzer hükümde oldu.. kamuoyu.. toplum vicdanı.. firma da prestij kaybetmemek için bunu yaptı. neden hepsi denilebilir belki... paylaşımı yapanı kov tamam.. o karedeki diğer insanlardan hiç biri kalkıp demedi mi bu adamaö ne yazdın sen oraya kaldır bunu diye? din çok hassas bir konudur vr alay edilemez. bunu bir devlet memuru yapsa onun başına da aynı şey gelir. bir şey yaparken sonuçlarını da düşünecek insan.. sağduyu ve sorumluluktur bu konularda hassasiyet. bu adamlsr ha kameralar karşısına geçip islamla alay etmiş ha bunu yapmış. farkı yok.. tüm ülke ayağa kalktı.. ne olması bekleniyordu? bana biri açıklasın bunu o halde.. arkadaşlarımızın kulağını çektik mi diyecekler. resmen firmaya karşı boykot hareketi başlıyordu. persoenli böyleyse ve firma da sessiz kalırsa, firmanın vizyonu budur der toplum. şaşırmadım.. ekmeklerinden olmaları üzse de, benim inancımla apaçık alay eden bu insanlara üzülmüyorum.. üzülemiyorum... belki islamla kadir gecesiyle ramazanla ve Allah ile alay etmenin ne olduğunu anlarlar böylelikle.. ben de olsam anında işlerine son verirdim.. din sebebiyle dünya üzerinde savaşlar çıkarken, kendiliksizce ve iğrenç bir paylaşım. Firma yetkilierine teşekkür ederim. benim inancımla kimse alay edemez..
Bu tarz uluslararası havacılık şirketleri vb kurumlar herhangi bir inanca karşı yapılan saygısızlıkları affetmiyorlar ve işine son verme hakkına da sahipler.
Bu durum sadece İslamiyet için geçerli değil başka bir inanca karşıda yapılsa karşılığı bu oluyor genellikle.
Başka inançlarla aklınca dalga geçmek kişiyi kültürlü, modern veya çok espritüel yapmaz aksine kendini zeki, modern ve komik zanneden küçük beyinli insancık yapar.
Bu ceza, bu ve bu olaydaki tarzda hareketler yapan kişilere de ibretlik bir ceza olmuş olacak.
Ben ağır bir ceza olduğunu da düşünmüyorum.
Şeref (siz Bu Döl İsraflarıni savunanlara da aynı sözüm Geçerli Ulan Belki Müslüman Değilsindir Zorla Müslüman Olmak zorunda değilsin İslam da zorlama olmaz ama Alay dalga konusuna almaya hiçbir kimsenin hakkı yok bu dünya da olmasa da tövbe edilmediği sürece cezası çok ağır çıkar Allah sizi bildiği gibi yapsın ve İşten kovanların ellerine sağlık Çok Güzel yapmışlar böyleleri sürünsün açlıktan İnsan oğlu Bazıları ne kadar nankör ya Allah Sana o kadar sayısız nimet veriyor göz Burun kulak El kol istese alır bunları o zaman ne halt edecek insan
Kolay kolayda Türkiye'de iş bulamaz yurt dışında bulurlar artık bende ramazan ayında içmiş olmama rağmen şu an yolda sigara içsem oruçlu insanın canı ister diye avuç içinde içe içe yürürüm kendin tutmuyorsanda saygı duyacaksın hemen bunu muhalafete yıkarlar yakında ekonomi bombok olmuş konuştugumuz konular o kadar çok değişiyor ki gündem inanılmaz derecede aslında binlerce insan ramazan ayında içmeye devam ediyor fakat onlar neden saclamiyor acaba bilerek yapılmış bir paylaşım mi diyede düşünmeliyiz
Cevap
145Cevap
Burada veya sosyal medyada Pegasus'u öven, çalışanları ise yerden yere vuran, söz konusu davranışın "din, iman, inanç ve değerler" etiketleri ile tekerleme misali lafını yapanlara sadece şunları sormak istiyorum:
1- Yılın 11 ayı boyunca yapmadığınız kepazelik, yemediğiniz halt, işlemediğiniz günah kalmayıp 1 aylığına ansızın MÜSLÜMAN kesilmeniz ne denli doğru?
2- O 11 ay boyunca sahip olduğunuz inancın gerekliliklerini yerine getirmeyip, sadece bir aylığına; namaz, oruç ve diğer ibadetleri hatırlamanız ne kadar samimi?
3- Bu ülkede din ve Allah adı ile "kız babasına helaldir, kız dedesine hellaldir" diyen diyanet işleri başkanı denilen insan artığının dediklerini bu kadar umursamazken, bir avuç insanın yaptığı bir şey sizi neden bu kadar rahatsız ediyor?
4- Dini kullanarak insanları inanç sömürüsü ile dolandıran, kandıran, mevki ve makama sahip olan hatta ve hatta devlet idaresinde yer edinmiş kişi veya kişilerin yıllardır yaptıkları haksızlıkları nasıl göz ardı edebiliyorsunuz?
5- Benim inancımla dalga geçiliyor dediği için bir kişinin işinden kovulmasını "hak" sayabilecek kadar nasıl gözünüz karardı?
Şu soruları herkes önce kendine sonra da aynı fikirde olup linç kırbacını savuranlara bakarak bir sorsun.
Koyu ve kalın yerler, çoğu insanın göremediğini iyice görsün diye vurgulama esasına uygun olarak özellikle işlendi.
Gerçi, kaçınızın idrak edebileceği de ayrı bir muamma!
Hak etmişler. Mesele müslüman olup olmamaları değil. Kimse kimsenin değerleriyle, diniyle alay edemez. Kimsenin haddine değil. Peygamber Efendimiz (s. a. v) başka dine mensup bir kişinin cenazesi geçtiğinde ayağa kalktı, saygı duydu.
Müslüman olmasa da geçen cenaze insan olduğu için saygı duydu.
Herkesin değerleri, inancı farklı olabilir. Mesele saygılı olmakta. Kar taneleri gibi kimseye zarar vermeden yol alabilmeli herkes.
Oruç tutmayabilirler, Kadir Gecesinde içki içebilirler, kendi görüşleri bir şey diyemem ama bunu saygısızlık yapmak için yapıyorlar.
Çok yerinde bir karar olmuş. Herkes haddini bilsin. Terbiyesizliğin alemi yok.
Bu onlara unutulmaz bir ders olacaktır
Arkadaş hâlâ şu terbiyesizliği savunanlar var anlamıyorum. Adamın kurduğu cümleye bak: "Herkes Müslüman olmak zorunda değil". Ulan kimse sizi Müslüman olmaya zorlamıyor zaten. Mesele Müslüman olmamaları ya da kadir gecesinde içki içmeleri değil. Mesele insanların inançlarıyla, manevi değerleriyle dalga geçmeleri. Kimse alkol almalarına ya da bunun fotoğrafını paylaşmalarına laf etmiyor. İnsanların rahatsız olduğu husus, toplumun inandığı değerlere saygısızlık yapılması, alay edilmesi. Sizene kardeşim inanmıyorsanız inanmayın ama inananlara da laf etmeyin. Namaz kılma, oruç tutma ama tutana da laf etme. Kimse sizi oruç tutmaya zorlamıyor nedir zorunuza giden? Harcıyor iseler kendi zamanlarını boşa harcıyor insanlar size ne? Bu ülke laik bir ülke kardeşim herkes inancını yaşamakta özgürdür.
İnançları olmayabilir, içebilirler eğlenebilirler bu yaptıkları kendilerini bağlar hiç sorun değil. Fakat paylaşımları hem saygısızca hemde tahrik edici davranışlar. Çoğunluğu Müslümanlardan oluşan bir ülkede bu paylaşımla ne kadar saygısız ve pervasız olduklarını göstermişler. Bir yerde kendi bacaklarına sıkmışlar Rabbim onları şaşırtmış işte, olacakları ön görememişler ahmaklar, işlerinden oldular belki olmayan akılları başlarına gelmiştir.
Ben hiç akillanacaklarini sanmiyorum. Kendileri gibi dusunen insanlari yanina alip kendilerini yine hakli gormeye devam edecekler
Bu birçok işte çalışanların bilmesi gereken bir şey. Özel hayat ayrıdır, ama insanlar yine de yaptıkları şeylere dikkat etmeliler. Örneğin turizm otellerinde çalışan biri gidip de Ukrayna-Rusya savaşıyla dalga geçmemeli. Sonra gece yastığına akıtacağı gözyaşları boşa gider. Bu çalışanların yaptığı şeyin Pegasus ile alakası yok, zaten işten çıkartma olayı toplum baskısından dolayı yapılmıştır. Çünkü 5 kişiyi işten çıkartmazsan 100.000 müşteri kaçıracaksın. :)
Bu tip insanların geneli emin ol hep özenti tipler olmuştur. SAYGISIZLARIN çoğu böyledir. Akılları yok ki. Bunun paylaştınız, hepiniz 10 numara işlere sahipsiniz koltuğunuzdan olacağınızı da düşünmeniz lazım..
Sadece Dini değerler değil, tüm değerlere yapılan saygısızlıkların bedeli olur.
İyi olmuş, beter olsunlar..
Sorun asla içki içmeleri değil, çevremde oruç tutmayıp içki içen ve bunu insanların değerlerine, inançlarına saygı duyarak yapan bir sürü arkadaşım var. Bunlar tamamen insanların değerleriyle dalga geçen saygısız tipler. Çok iyi olmuş işten kovulmaları.
Çok basit bir şekilde açıklayayım; sevgide özgür saygıda mecburuz.
Doğru buluyorum işten çıkarılmalarını öncelikle kabul etseler de etmeselerde toplumumuzun dini değerleri bunlar birde böyle dalga geçmek için ergence şeylere gerek var mı bilmiyorum müslüman olmyabilirsin normal ama başkasının dinindeki dini/özel günleri bu kadar kutlayıp ( o dine de inanmamalarına rağmen kutluyorlar) islamda olan özel günlerde böyle yapmaları terbiyesizlik
Bence çok yerinde bir karar. Bu açık bir şekilde Saygısızlıktır. Bazı müslüman olmayan insanlar bile Ramazan in Müslümanların için ne anlama geldiğini ve direkt olarak müslümanlara karşı bi saygısı ve anlayışı vardır. Yani müslüman olmasalar bile saygı duyuyorlar. Bunlar müslüman!! olduğu/madığı halde saygı duymayı bilmiyorlar. Bunlar medeniyet ve bu ülke niye gelişmiyo saçmalıkları ile yorumlanamaz.
Inançları ne olursa olsun kimseyi ilgilendirmez istediklerini yapabilirler fakat bunu çok doğru bir şey yapıyormuş gibi fotoğraf çekip bir de altına Kadir Gecesi ile ilgili bir şey yazmaları çok saçma ve yanlış bir şey olmuş yaptıkları hatanın da cezasını çok güzel çekmişler
saygısızca bir paylaşım ama şöyle bir şey var, Masada bissürü Insan var ve belki eğlenmeye gittiler ve sirf Foto cektiklerini düşünuyorlar sirf paylaşan yaptıysa saçma yorumu? Ani bir kararla gaza gelinmiş gibi eğer Müslümansak en çok biz haka dikkat etmeliyiz, saygı beklerken saygısızkık yaparak biyere varamayız.
Kadir gecesi Kuran’ın Hazreti Muhammet’e (sav) indirilmeye başlandığı gece olarak Müslümanlarca çok kutsal sayılan, ramazan ayının 27. gecesi dir. Bu gecede böyle alaycı bir tutumla bu paylaşımı yapmak müslüman bir topluma yakışmaz. Bu resimde kuran okuyan insanlar görseydik hoşumuza giderdi. Allah islah etsin ne diyelim 😔
Çoook güzel olmuş..
Ayrıca şu güzel ayeti de eklemek istiyorum. Allah buyuruyor ki
" Onları kendi hallerine bırak , yiyip içsinler , dünyanın sefasını sürsünler , boş ümitler onları oyalaya dursun. Aldırış etme , yakında onlar başlarına nelerin geleceğini öğrenecekler. "
Hicr Suresi 3. Ayet
Dine inancınız yoksa bile saygınız olmak zorunda. Aşağılayıcı, küçümseyici ve dalga geçici hareketler de kimse bulunamaz. İyi yapmışlar ağzında sigara olan elemanın tipe bak hele tam sarı dişli uyuşturucu bağımlısı keko tipi var sıfatı eşgalini giptiğimin
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da bu olayla ilgili olarak, "halkın kin, düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla soruşturma başlatmış.
Herkes istediğini yapmakta özgürdür fakat özgürlüğün sınırları dini veya milli değerlere saygısızlık olarak görülemez.
İşten çıkarılma kararını doğru buluyorum
Nietzsche
Kim namus ve ahlak söyleyişi yapıyorsa bilin ki en namussuzu o dur!
Etik değil şu fotoğraf dakiler den çoğunuzun farkı ne?
Ben Kadir gecesini kutlarım ama bir neslin de dikkatini çekmen saygı duyuyarım.
Her insanın kendi hayatı kendi tercihleri
Şimdi hangi uçak firması alacak bunları işe. Düşünüp dursunlar. Allah (cc) rızka kefildir ama imana değil. Allah (cc)'ın gecesi ile alay edersen, böyle hiç beklemediğin bir anda rızkını azaltır işte. Etme bulma dünyası. Allah hidayet, akıl ve fikir versin.
Görüşlerde herkesin kendi görüşü denilmiş. Bu doğru. Fakat yaptıkları şey islam ile dalga geçmek. Kimse zorla müslüman olun demiyor. Başka bir dine mensup olsalar dahi islam ile dalga geçemez. İşten kovulmaları iyi olmuş.
Kimse bir başkasının inancıyla dalga geçemez. Çok iyi olmuş
Yaptiklari yanlis yok ifade ozgurluymus yok ne var bunda farklu dusuncelere saygiymis alakasi yok bu acikca yanlis... ama bu isten kovma gerekcesi mi haberi ilk twitterda gordum dedim herhalde ucakta sampanya patlatip kadir gecesiyle dalga gectiler dedim ama baya disarda bir mekan... bununla nasil isten kovabilirsin
Hak hukuk yok ama hatırlatma diye atıyorum. TCK Madde 216 : Halkın bir kesimininbenimsediği "dini değerleri" alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Peşin not: Semavi dinlerin insan eseri olduğu kanısı bende ağır basmaktadır.
Soruya ithafen:
İşten çıkarma, cezai olarak bana göre ağır bir yaptırım. Şirket imajı, ticari ve siyasi çıkarlar bakımından da beklenen davranış.
Bazı görüşlere ithafen:
Bence alay etme var. Hangi ortalama ve makul bir kişinin kutsal saydığı değerleri konu edip benzer bir davranış yapsanız o kişi rencide olur.
İnançsız insanları "tehlikeli, ahlaksız" gibi tanımlayan Diyanet İşleri başkanı da işinden olsun o zaman?
Dinci gerici hassasiyetlere göre insanların hakları bu şekilde gasp edilemez. Dincilerşn hassasiyetleri de bitmiyor zaten. Osuruktan nem kağıp teörr estirirler. Yok efendim ramazanda yemek yemeyin, sigara içmeyin.
Dinci gericilik, kendisi dışındaki yaşamı da kendi ideolojisine göre şekillendirmek ister. Laik devlettte böyle şeyler olmaz.
Uluslarası firmalarda hümanizm müşteri bazlıdır. Yani müşterisinden herhangi bir kitleye hitap etmeyen herhangi bir unsuru barındırmak istemezler. Bir kesime hitap etmek istemezler. Keza tesettürlü çalıştırmamaları da bu sebeptendir. Yani saygı ve insaniyet önceliktir. Başlarına patlamış yazık olmuş.
Bir dinin bir ibadet unsurunu ellerindeki rakı bardaklarıyla hedef alarak mağlup ettiklerini ve yeryüzüne ateizm saltanatını kurduklarını sanan üç beş tane ateizm budalası buradakiler, bu aşağılık budalaları cezalandırmak elbette herkesten evvel sahiplerine düşecek, aksi takdirde cezaları kelleleriyle yol ayrılımını kaçınılmaz kılacaktır.
islami değerlere yapılan hakaretten ötürü bu yaptırım geldi yolsa yemek yemesi içki içmesine kesilmedi ki herkes özgür iradesinde yapar istediğini ama kutsal değerlere yapılmaz ki belirli bir ölçü seviyesinde istediğini yapsalardı bu yaptırım olmazdı diye düşünüyorum
İşten çıkartıldıkları için ders alacaklarını düşünmüyorum hatta ifade özgürlüğüne hakaret olarak yorumlayıp destek bulmaya çalışacaklardır. Farklı inanca veya inançsızlığa sahip olabilirsin. Ancak saygısızlık kimsenin haddi değildir daha farklı ceza verilebilirdi cami temizlemek veya kuran kursuna bağış tarzında gerçi bu tür cezada farklı mecralar tarafından algı olarak kullanılabilirdi. Keşke böyle bir şey yaşanmamış olsaydı umarım ders almışlardır.
İşten kovulduğu nerede yazıyor tam olarak? Pegasus'un sadece ''etik-ahlak kurumuna konunun aktarılmıştır'' şeklinde bir açıklama yaptığını gördüm, kovuldukları hiçbir yerde yazmıyor ki bu sebeple kovulmaları da o kadar saçma ki. ''Kadir Gecesi özel'' yazdıkları için düpedüz saygısızlık yapmışlar ama bunun karşılığı da işten kovulmak olamaz bana göre.
Şunların suratlarına bak meymelet kalmamış bide dinimilzle dalga geçiyorlar
İnançlı olmayabilirsin Ama saygı duymak zorundasın
Bunlar kovulsa ne olacak karakter sıfır Allah bazı insanlara dua etmeyi bile nasip etmiyor bazı insanlar hayatlari boyunca doğru yolu bulamıyor
Bunlar artık doğru yolu bulamaz saygı duymayı öğrenseler barı
Sikinti surada, icmelerinde sorun yok ama alay edip kitle tahrik edecek bir paylasim yapmak sorun. Butik bir firma olsa beyse ama Pegasus gibi bir firma bu davranisi tabii ki affetmez ve imajini bozacak kisileri bunyesinde tutmaz. Yalniz surasi var, paylasimi yapip sacma davranan bir kisi, digerleri benzer davranis yapmis mi yapmamis mi. Herkesin kovulmasi biraz sacma olmus gibi
Böyle saygısız insan işinede saygısı olmaz zaten haketmişler. her şey din değil dinle alay edincede havalı görünmüyorsunuz g. zlılar önce insan olmayı öğrenin yurtdışında bile daha saygılı insanlar var. Türkiyeda bazı kesim özenti ve abartmayı sever
Çok iyi olmuş. Herkes istediğini yapmakta özgür. Ama kimse başka bir inanca saygısızlık yapamaz. Saygı göstermek zorundalar. O yüzden hak etmişler.
Kadir Gecesi Özel, diye paylaşmışlarsa hak etmişler. Saygısızlık yaptıkları. Saygısız bir insan işinde nitelikli eleman olamaz. Umarım hiçbir yerde iş bulamazlar. Kimse onlara inanın demiyor da saygılı olsunlar.
@hdkkdj öğretmenim. Atandım ve çok iyi çocuklar yetiştiriyorum. Hiç sizin gibi saygısız değiller. İnanana da inanmayana da saygılılılar🙂
Herkes farklı şeyleri savunabilir ama inanmıyorlarsa bile saygı duyulması gerekiyor..
Gayet yerinde bir karar..
Neden bir şey yaptıklarını anlamak mümkün değil. Eğlen, dilediğince yaşa...
Lakin Kadir Gecesi'ni karıştırmanın amacı ne? Kime neyi ispat ediyorlar? İyi olmuş işten de çıkartılmaları..!
@Parodaqt inşallah.
Çok güzel olmuş, insanların kutsallarıyla dalga geçip, rakı masasında dine saldıran şahıslara az bile olmuş bir de şimdi kamu davası açılsa ne kadar güzel olur :D :D
Bence yerinde olmuş inanmaya bilir ama kadir gecesi ile boylr dalga geçmesi insanların inancı ile bu şekilde alay etmesi çok yanlış ki bir şirketi temsil. ediyorlar dikkat etmeleri gerekir sosyal mecralarda prestij de önemli Pegasus buna göz yummasi koca bir kitleyi karşına alması demek içki içmek içmemek tercih ama Kadir gecesine özel demek ne ya
Bakın bunu bu dine karşı fikirleri olan biri olarak söylüyorum
Pegasus çalışanları diye çıktı sonuçta
İnsanların inançlarıyla alay etmek ne aşağılık bir şey inanmayabilirsin fakat saygı duymak zorundasın. İşten atıldıkları iyi olmuş.
Anlamadığım nokta bu kişiler eğlenirken neden bir noktaya dikkat çekmeye çalışırlar. Sonra bunlar işleri başında bunu yapmamışlar. Neden pegasus çalışanı dedirtip işi pegasusa atıp firma itibarı ile oynuyorlar. Bu iş baştan başa komplo içeriyor.
Kadir gecesi özel yazıp dalga da geçilmez, inanmak zorunda değiller bende inanmıyorum mesela ama kimsenin değeriyle de alay etmem onlar öyle yapmış. İyi olmuş
İşlerine geldiği gibi müslüman bi ülkeyiz ve ataistlere ya da müslüman olmayanlara bi şey diyemeyiz onlar özgür
Lgbt ye saygı duymak zorundayız onların tercihi bizi ilgilendirmez
Ama konu islam olunca ne saygı kalıyr ne sevgi
Hz isa yla , kadir gecesiyle dalga geçebiliyorlar
Herkes isine geldiği gibi hani saygı duyacaktık
Normal bi şekilde içki mi içiyorsun iç sigara mı içiyorsun iç tamam eyvallah da o yazı da olmaz be abicim saf mısın yoksa bilerek mi yazdınız o yazıyı. Bence bilerek yapmışlardır. Bu ülkede bu tarz şeyleri affetmezler
saygı duygusundan yoksun olanın ne kendine faydası olur ne çalıştıgı yere ne de insanlara. Umarım ileriki hayatları için bu olay onlara ders niteliğinde olmustur.
Yukardaki hanımefendi, islamcı kırılganlığınız demiş. Konu başka olsaydı böyle demezdiniz.
İşiniz gücünüz islamı savunanları karalamak
Simdi inanc konusunda herkes ozgur istediğine inanir belli ki bunlarda inanmıyorlar ama bu onlara muslumanlar icin böylesine mubarek olan bi gece de ickili fotoyla kandili kutlama hakkini vermiyor kimsenin boyle bi hakki yok ama bu ahlaki bi davranis oldugu icin isten cikarilma gibi bi cezayla alakali olmamali
Oruç tutmak istemezler tutmazlar.
Rakı içmek isterler içerler.
Sonuna kadar özgürlüktur bunun adı.
Ancak bir dinin kutsal bir gününe ithafen bunların yazılması ve dalga geçilmesi özgürlük değil haddini bilmezlik, saygısızlıktır.
Çalışanların yaptığını baştan sona hatalı buluyorum.
Firmanın yaptığı ise özel bir kuruluş olduğundan kendi inisiyatifidir, bu şekilde bir yaptırım uygulamayı tercih etmişler.
her dine karşı saygı duyulması gerekiyor… bence Pegasus dalga geçenleri işten kovduğu en doğrusu… böylece İslam dinine saygı duyduğunu gösteriyor.
doğru karar olmuş pegasus bu adamlarla uğraşacağından değil müşteri kaybedeceğinden dolayı kovmuştur bunları yaptıkları da saygısızlık alevli kazığa oturdukları zaman keşke yapmasaydık derler ama olan olmuştur
Terbiyesizlik yapmışlar kovulsunlar bu kadarda ukalalık olmaz öyle bir gece de atılması zaten günah birde selfi çekip dalga geçer gibi resim atmışlar.
Wow ne duyarlı bir müslüman kendinden olmayanı dışlayıp ötekileştiriyor. Bunlar Müslümanlığa leke sürüyo bence. Saçma kovulmaları.
Bence gayet normal kimse ona buna kötü örnek olamaz
İnsana verilen değer az olunca buna şaşırmamak gerekiyor.
Olayda bence bir suç unsuru yok.
Kusur olsa bile işten atılmak orantisiz ağır ceza olur.
Geri kalmis toplumlarda yaygin olan hak, hukuk dışı linç kültürünün yansıması olmuş.
Mantıklı olan budur bende dini bütün bir insan değilim. dusunce özgürlüğü evet var ama başkasının dinine saygı duymayan insan başka bir insanın hakkına da saygı duymaz bu tarz insanların her yerde çalışması tehlikeli
Her şeyden önce insanın kendisine saygısı olacak. Müslüman bir ülke de yaşayıp, bu vatanın ekmeğini yiyorsun ama kutsal gününe saygı duymuyorsun..
Günahların affedileceği gece de günahkar olmuşlar...
Ama amaçlarına ulaştılar kovulmaları çok önemli değil, yarın başka yerde ise başlarlar, önemli olan toplumda karşılığı olması lazım, değerlere açıktan yapılan saldırılara alaylara karşı böylelerinin sicil kaydına işlenmeli
Kusucam kac yasinda insanlarin mizah seviyesine bakin rezalet ama neden kovulmuslar anlamadim ben olsam kovmam kalsinlar yerlerinde hayat onlari saygisizlik gibi bir bela vermis zaten asla iyi yerlere gelmis insanlarla bir araya gelip konusamayacaklari turden bir ceza
Değindiğim yer orasi değil ama sen bilirsin
Onu bir sonraki ornegi vermek icin yaptim yoksa neden kovulduklari gayet acik neyse
Yani ii arkadaiları buluşmuş yemiş içmiş aralarından birisi de densizlik etmiş olabilir ama bunun firmayla alakası ne? Yemeği firma mı düzenliyor ya da sponsor olmuş reklam mı yaptırıyor da özellikle firma ismi veriliyor?
Bu millet gerçekten kitlesel moron sanırım. Dalga geçtikleri falan yok şuna bakıp ''Kadir gecesi ile dalga geçtikleri'' sonucuna varan herkes maldır!
Dalga geçmiş olsalar da böyle saçma biçimde insanların hayatıyla oynanmaz.
Tck 216. madde gereği: Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Olay hukuki boyuta taşındı ve çok büyüdüğü için çıkarıldılar, çıkarılmaları da iyi oldu.
@Last_Queen Burada kimse dini değerleri aşağılamıyor. Kamu barışı nereden bozuluyor onu da anlamadım.
Tamam, benim dini değerlerime göre tesettür aşağılayıcı bir şey. Derhal giyen herkes hapse atılsın, oldu mu?
Şu söylediklerine zerre kadar inanıyormusun bilmem, ama hakikaten sıktı artık bu boş muhabbet. İnsanların çakırkeyifken öylesine ettikleri hiçbir artniyet içermeyen bir laftan bile saldırıya uğramalarını meşru görecek kadar kuduruk iseniz. Lütfen sosyal medyaya falan girmeyin.
Bela oluyorsunuz insanların başına
Bunu ben demiyorum kanunlarımız diyor :D
Bu arada o kadar yazdıktan sonra ''Engellenmiştir'' yazısı görmeye ifrit oluyorum. O yüzden aşağıdaki iki keresteye yazdığım şeyi de buraya atıyorum Last Queen isimli şahıs üstüne alınmasın
''@JuanyEmma Yahu insanlar bir şeylerle alay edebilir, ki burada alay da etmemişler. Adam Kadir Gecesi rakı içtiği için ''bizde de böyle bir müslümanlık var'' demiş sadece ki bu Anadolu'da dahi anormal bir tavır değil. Siz herhalde yaşadığınız ülkedeki herkesin kendiniz gibi olduğunu sanıyorsunuz ve Akp iktidari gerçekten ülkenin nasıl bir yer olduğu konusunda gözünüzü kapamış.
İnsanlar sizin inandığınız bir şeyi tiye aldı, küçümsedi veya laf attı diye saldırmak, hayatını bitirmeye çalışmak zorunda değilsiniz.
Böyle yapacaksanız, dindarlara şöyle ettiler böyle ettiler diye ağlamalarınızın hiçbir karşılığı yok demektir çünkü sadece baskı kurabilmek için baskıdan şikayet ettiğiniz sonucu çıkar mesela.
Ne zaman bitecek mağduriyetiniz? Sonra sorar durusunuz ''Niye müslümanlara kötü bakıyorlar, niye mutaassıp insanlardan hoşlanmıyorlar, niye hor görüyorlar'' diye
Çünkü, aha bu adamların başına geldiği gibi, insanlara rahatsızlık veriyor, en ufak bir şeyde bile tetiklenip çıngar çıkarıyor, huzurlarını bozuyorsunuz
Kıyamet falan da kopmaz bu arada. Yok öyle şeyler. Kıyamet kopacak olsa, Osmanlı saraylarında sırf ''zenci köle olsun da cariyeler bir şekilde harem ağalarından gebe falan kalır, gözümüzden kaçarsa çocuk siyah doğsun ve kandırılmamış olalım'' diye Afrika'dan çocukları kaçırıp, hadım edip, bu işlem sırasında en az yarısını öldürüp geri kalanları da binbir türlü hastalık ve sağlık sorunu yetmezmiş gibi, köle olarak alıp satan dedelerimizin zamanında kopardı
O zaman kopmamışsa bir iki kişi ''Haydi Allah rakı içmemizi kabul etsin'' dediğinde hiç kopmaz. ''
@Last_Queen Kanunun ne olduğunu bilmiyorsun sanırım. Kanun yorumlanması gereken bir şeydir. O kanun bu adamların hapis yatmasını falan gerektirmiyor. Sen artniyetli olduğun için böyle anlyıorsun kanunlarda herkesin hayat tarzını istediği gibi ifade edebilme ve bu yüzden kısıtlanmama hakkı da var ama uygulamaya geldi mi hiç oralı değilsiniz.
Arkadaşım daha fazla yazmazsan sevinirim dediklerin doğru olsa ne bunlar işten atılırdı, ne de bu insanlar mahkemelik olurdu kanun neyse o.
@Last_Queen İşte diyorum halk kitlesel moron? Türkiye hukukun, yargının falan düzgün işlediği bir ülke mi?
Türkiye dediğin yerde, Şule Çet'e tecavüz edip 36. kattan atan adamlar, sırf Akplilerin oğulları diye halk baskısı ve infial olmasa minimum ceza alıp yırtacaktı mahkeme belki halk tepkisi geçer diye uzatıldıkça uzatıldı defalarca yeniden kanıt falan istendi ertelendi kurtaramayacaklarını anlayınca zoraki ceza verdiler.
Şirin Ünal, Nadira Kadirova ikilisine bir bak. Türkiye'de yargı bir zümrenin elinde zaten. Ayrıca adamlar hapis cezası falan almadılar, Pegasus sadece tepkilerden korktuğu için haksız yere işten atıp elemanlarına sahip çıkmayan kaypak bir kurum olduğunu gösterdii Bunun var diye kimseye hapis yatırmazlar diyeceğim bu ülkede nelerden kimlere hapis yatırıyorlar.
Akp aylardır aradığı gündemi buldu artık buradan start alırlar oyları arttırmak için 😎👍 işleri güçleri dini siyasete alet etmek. Bence konu akp genel başkanı neden katil dediği Suudi Arabistan kralı ile birlikte himm
Kadir gecesi onlar için bir önem arz etmeyebilir fakat ülkedeki bazı kişiler için önemli bir gün kendileri gidip bu günde bu şekilde bir paylaşım yapıp alaycı bir tavır takinmislar. Maalesef ki insanlar saygi duyma konusunda eksiklikler çekiyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?