www.internethaber.com/...i-isten-atti-2248996h.htm
Pegasus çalışanlarının işten atılması istendi! Sizce işten atılmalılar mı?
www.internethaber.com/...i-isten-atti-2248996h.htm

Seçim öncesi ne yapsakta kendi kitlemizi din ve dindarlara haksızlık yapılıyor kisvesi altında konsolide etsek diyen çevrelerin sosyal medya trollerinin arayıp da bulduğu bir şey. Bu olmasa başka bir şey bulup onla halkı galyana getirmeye çalışacaklardı. Gaziantep' de köpeğin bir çocuğa saldırısı sonrası "Beyaz Türkler köpeklerine sahip çıksın" tarzı tamamen bir kitleyi ötekileştirmeye yönelik haksız ifadeler gibi. Burada Antep, Beyaz Türkler ne alaka diyebilirsiniz ama malum parti ve çevrelerin iletişim laboratuvarın da işler böyle yürüyor. Devletten hatta örtülü ödenekten bu sosyal medya trolleri haksız para alıp böyle gündem değiştirmeye çalışıyorlar. Yasalara aykırı twitleri de yurtdışından atıyorlar. Örneğin Türkiye yasalarına aykırı Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine hakaret eden twittler yurtdışından atılıyor. Veya muhalefet parti liderlerinin öldürülmesi gerektiği, muhalefete oy verenlerin kız çocuklarının ve karılarının kendilerine helal olduğu gibi twitler, muhalefetin oy verenlerin çocuklarının ellerinden alınması gerektiğine yönelik twitler. Sonuç olarak insanların mutlu olup eğlendiği bir fotoğrafın altına dinle ilgili bir günün adının yazılması zaten eğlence o güne aitse dünyanın hiçbir yerinde suç değildir, başkasını ilgilendirmez, işten atılmaya sebep olmaz, dava konusu olmaz, yargının konusu değildir. Hristiyanların yoğun olarak yaşadığı bir ülkede Hristiyan orucunda insanlar hayvan ve hayvandan elde edilmiş ürünler yememesi gerekse ama pirzola yerken eğlendileri bir fotoğraf yayınlayıp dinj günün adını fotoğrafın altına eklese suç olmak. Gündem de olmaz. Yahudiler şabat günü sadece ibadet etmeleri gerekirken gidip eğlense fotoğraf yayınlasa sorun olmaz ama Türkiye' de sorun oluyor. Çünkü bu bilerek sorun edilen bir şey. Tamamen siyasi olarak körüklenen bir durum. Hukukun da ne kadar siyasallaştığını gösteriyor.
Resmiyette hala ''Laik'' bir ülkeyiz. İsteyen inanır, isteyen inanmaz. İnsanların dini tercihleri veya yaşam tarzları bizi katiyen alâkadar etmez, etmemeli.
İslâm âlemi için Kadir gecesi önemli bir gün. İnanmıyorsak bile saygı göstermek zorundayız.
Bu arkadaşların eğlenmesi, içki içmesi veya bu paylaşımı yapması da kendi tercihleri ve kendi hayatları.
Lakin... Ben paylaşımı pek uygun bulamadım. Çünkü ''Saygı'' denilen bir kavram var hayatımızda. İnanmıyorsak bile, müslüman arkadaşlarımızla empati kurmalıyız ve inanışlarına son derece saygılı olmak zorundayız.
İşten atılma konusuna gelecek olursam, bence bu ceza çok ağır olabilir. Doğru bir paylaşım olmadığı, daha hassas davranılması gerektiği söylenerek uyarı yapılabilir.
Dine karşı bir saygı sorunu varsa, bunun karşılığını Allah sorar sanırım. Yine birçok kişi kendini yaradandan daha da yaradan gördüğü için atılsınlar, ceza alsınlar, utanıp bir daha yapmayacağı şekilde kınansınlar falan gibi cümlelerle içlerindeki zehri akıtmışlar. Çok acıyorum bu insanların bu kadar hırs ve intikam dolu olmalarına.
Size ne adamlar mesai saatinde değilse istediğini yapar. Kininizde boğulun.
Sosyal medya illet bir şey. Gösteriş için yaşar gibi bir halimiz var. Arkadaş dua eden de kendine, içen de kendine. Foto çekip, video çekip sergilemek şart mı? Yaptırımı olabilir. Haklı mı değil mi konusu tartışılır. Paylaşım yapılması şart mıdır yani?
Cevap
47Cevap
İnançlı kişiler inanmayanlara saygı duymalı.
Yazıyı yazmak zorundalar miydı aleade provokasyon kokuyor tahrik kokuyor. Evlerinde ne zıkkımlanırlarsa zıkkımlansınlar kim ne diyecek. İşten kovulmalılar net herkes yaptigi hatanın bedelini ödemeli ki bir daha yapmaua yeltenmesin. Bundan sonra ellerine aldıklari her kadehte akillarina gelir. Hesaplarini niye kapatmislar ki hem yapiyosun hem tirsıyosun ilginv
Kendi fikrimce canım etmişler. Bir de paylaşım falan gerek yoktu bunlara. Hadi içtin, hadi resim paylaştın NE DİYE BÖYLE YAZILAR YAZARSIN!! Bu işin bir tarafı.
1. o masada kim bunu paylaştıysa o kovulmalıydı hepsi değil. Belki diğerlerinin haberi bile olmadı.
2. Kadir gecesi de olsa seçim onların içmişler vs ne halt etmişlerse etmişler abartılıyor bir kere bu durum. Tercih onların.
3. bunu post eden kişinin sosyal medya hesabını yayan ispiyoncu kimse firmayla da bu kişilerle de ciddi bir sorunu var o araştyırılmalı bir de. Kaç kişinin ekmeği ile oynadı ve marka itibari zedelendi, ama ona laf eden yok mesela!
İnanca saygı bu ülkede hep lafta kalan bir durum. Şimdi bunu gördünüz ve linç başladı ya görmedikleriniz?
bunun ucu nereye gider mesela
Ramazanda sokakta bir şey yiyip içenler
Belki siz bilmesenizde ramazan boyunca evinde içenler vs vs vs.
Cehennem olsun evinde içsinler kimsenin bir şey dediği yok. Hadi evinde de değil dışarıda milletin önünde içsinler ona da karışan eden yok. Ama inancımıza hakaret noktasında sıkıntı var. Müslümanlarla hatta islamla alay ediliyor. Eğer boykot edilmese bu kadar linç edilmese pegasusun da ses edeceği yoktu. Gerçi bunu da göstermelik buluyorum ben. Üç beş gün sonra geri alırlar işe.
Ne halt yedikleri, ne içtikleri umrumda değil ama şu yaptıkları saygısızlık. Sonra da kendi inançlarına saygı beklerler. Kadir gecesine, inancımızın özel gününe resmen hakaret. Böylelerine gerçekten diyecek söz yok. Rabbim ıslah etsin.
videoyu izlemedim ama böyle bir fotonun pegasus çalışanları tarafından çekildiği biliniyorsa videoda pegasus markasını öne çıkaran bir şey vardır. Benimde bir markam dini veya siyasi bir şeye alet ediliyorsa bende işçilerimi işten çıkarırım. özel hayatınız beni ilgilendirmez ama markama da zarar gelsin istemem.
Bir şirket sahibi olsam ve çalışanlarımın böyle bir şey yaptığını görsem işten atarım.. Bakın, istedikleri kadar içki içsinler ve paylaşsınlar, hiç sorun değil ancak insanların dini ile alay etmek, saygı göstermemek aşırı yanlış. Bu hem sahip olduğum şirketin prestijini düşürüp, gelirin azaltır hem de insanların öfkesini üstüme çeker. Ne yapmam lazım? Böyle bir davranış karşısında bence yapılması gereken en iyi şey işten atılmaları.
Kimse çocuk değil.
Sen halkın sınır uçlarıyla oynar birde t. aşak geçer gibi resim çekip orayada kadir gecesi özel diye yazarsan o içki şişesine seni oturturlar. İnanmaya bilirler içkide içebilirler ama ta. şak geçer gibi alaya alırsan böyle olur. Az bile yapmışlar. Birde şeriat yok akkoyunlar yok içip içip uçak uçuruyorlar diyip güya küçümsüyorlar demiş enbesiller. İçsinler ama böyle dalga geçer gibi davranırlarsa az bile. Hindistanda git inet kes adamı ne yaparlar.
Eskiden Türkiye de yaşayan ermeniler, rumlar kafirler bile bu sitedeki ve şimdiki yeni yetme kafirlerden, sözde hümanist sevgi pıtırcığı özde ezilmişlik sindirilmiş aşağılıp psikolojisinden çıkamamış medeni, entellektüel gezinen zevatlardan daha müslümandı.
Ben de savcılık haberi duyunca geldim. Kanıtlı olsun dedim. Hani bazıları atıp tutmuş. Yok efendim nedir böyle öfke, kin kusmak... 🙄
Bakınız; bu bir suçtur!
İnsanlar ne isterse yapar siz karışamazsınız minvalinde söylemler ile olağan karşılamak, abestir. Bu kişilerin yaptığını savunup öte beri öfke kin kusmak, üzücüdür.
Kim paylaşmış ise, suç teşkil eden paylaşım ise; cezası verilir.
işlerine son verildiği takdirde işe iade davasıyla hepsi de işlerine geri döner, ayrıca hak ettikleri tazminatları da alırlar. böyle bir işten çıkarma gerekçesi yok çünkü. ayrıca iş saatleri dışında istedikleri gibi de yaşayabilirler, kimse de karışamaz.
yorumlara baktım, islama saygı gösterilmediği için işten atılmalarını doğru bulanlar var. aynı arkadaşlar, hindistan'da inek kesip yiyen müslümanları, inançlarına saygı gösterilmediği için döven hintlileri de haklı buluyorlar mıdır acaba? yoksa saygı sadece kendi inançları için mi geçerli?
ortamlarda hoşgörü dini deriz, kim bilecek.
adam açıkça benim inancım yok dedi. ne halt yediğide kimseyi ilgilendirmemeli. ramazan ayı biz müslümanlar için var. orucun gayelerinden biride insanın nefsini terbiye etmesidir. karşıdaki insan ne yaparsa yapsın sabırlı olup Allahın adaletinin tecelli edeceği günü beklemelidir. tutmuş olduğumuz oruçlarımızı bir kaç kendini bilmezin edepsizlikleri ile zedelemeyelim. oruç tutanda kendine tutmayanda, kimseyi yargılamayalım derim.
Bilinçli olarak yapılan bir saygısızlık var bizim ülkede bu tarz şeyler hep yaşanıyor neden başka bir gün değilde özellikle o gün SAYGI göstermek mecburidir tercih değildir normalde birilerinin işten atılmasını isteyen biri değilim ama atılırsa çok yerinde bir karar olur hak edenlere hakkını vermek gerek vereceksin ki kendini düzeltsin bu tarz konularda maalesef hakikat bu
Herkesin kendi inançlılığı ya da inançsızlığıdır buna saygım var fakat bu inananların kadir gecesine yapılmış çirkin bir saldırıdır. Kamuya açık bir mecrada paylaşım insanları tahrik etmiştir yerinde bir karardır.
İnsanların ahlaki değerlerine saygısızlık yapmak hafife alınacak bir durum değil. Pegasus ucu kendisine dokunduğu için işten çıkarmayı düşünmüş bence yoksa çıkaracaklarını düşünmüyorum. Umarım, tutanak tutulmamıştır. Yoksa, vay hallerine...
Saygı görmek istiyorlarsa önce kendileri gösterecek! Kimse onların ne yaptığına karışmıyor. Fakat o yazı nedeniyle dini değerleri resmen aşağılamaktalar. Bu zaten kanunen suçtur. İşten atılması ise işverenin artık ilgili kişilerle çalışmak istememesidir ve normaldir.
Dini değerler inanç sahibi bireylerin hassas olduğu bir konudur. burada haklı bir sebepten ötürü tepki mevcut fakat işten çıkarılmaya kadar gidilmesi sanki ağır bir uygulama olmuş.
En fazla aylığından kesebilirdi fakat sanırım firma adını kötüye çıkarmamak adına bu yola başvurmuş
İnanmıyor olabilirler fakat saygı duymak zorundalar. Herkesin inancı farklı olabilir ama kimse kimsenin ibadetiyle inancıyla bu denli dalga geçemez..
İşten kovuldular diye okudum, iyi olmuş bence.
insanların inançları farklı diye işten atılmamalıdır. insanların görüşlerine saygı duyulmalı. müslümanlık ta zorlama yok. müslümanlık ta zorbalıkta yok.
@VoyagerA biliyorum. Ben vicdanımla söyledim.
Cidden hayretle bakıyorum.
Sosyal medyada, burada ve reelde insanlar linç için neler neler diyor.
Ellerinden gelse, asıp boğacak hatta kafalarını bile kesecek kadar korkunç bir kine bulanmışlar.
Yahu, bu insanların yaptığının çok daha fazlasını yıllardır yapanlar var. Ama bu denli gündem olmadı.
Hoşuna gitmiyorsa görmezden gelirsin, kınar, eleştirir ya da sadece yok sayarsın. Fakat kalkıp işinden etmek, hapse tıkmak için bir tarafını yırtmak ya da lanetler okumak nasıl bir kafanın ürünü?
Mesai saatlerinde mi eğlenmişler? İşten atılmasını istemek tam da bizim linççilerin isteyeceği bir istek şaşırtmadı. Umarım Pegasus bu linçleri ciddiye almaz
Kadir gecesi özel, diye paylaşmışlarsa atılsınlar. Saygı göstermeyi bilmeyen işinde de nitelikli bir eleman olamaz.
Simdi yaptiklari büyük terbiyesizlik
Haklarinda dava acilmali bu tamam
Ama isten cikartma konusunda karar is verenin is veren ciksrtada bilir cunku yapilan terbiyesizlik uzerinden firmanin marka degerine bir saldiri var.
Yaptıkları şey çok büyük terbiyesizlik saygısızlık. Müslüman bir ülkede onlar için çok önemli bir gecede insanların inancıyla dalga geçen bir paylaşımda bulunuyorsun. Kimse kimsenin inancına karışamaz ama saygı duymakla mükelleftir bu yapılan da çok ciddi bir saygısızlıktır. Tabiki işlerine son verilmeli
Cahil saygısız insanlar. Kimse kimsenin inancına hakaret edecek kadar özgür değildir
Iyy ne gereksiz insan var ya. Madem okuyup yargıç filan olsalarmış. Fotoğrafta yanlış bir şey göremiyorum. Ne kadar da üflesen nem kapan kişilerle birlikte yaşıyorum. Utanç verici cidden bu saIaklarla birlikte yaşamak. Akıl fikir diliyorum hepsine. Duyar makinaları.
İster inanır ister inanmaz kimse bir şey diyemez fakat, kimseninde inanların değerlerine saygısızlık yapıp alay etmeye hakkı yoktur. İşten atılmak yerine 2 aylık maaş kesintisine gidilebilir.
Bence de dalga geçer gibi olmuş bende kimsenin içmesine karşı değilim fakat saygı diye bir şey var yurt dışında bile olabilirler fakat kadir gecesi özel yazmasi gerçekten mantıksızlık ayrıca şirkete verdikleri zararda gelecekte çıkar
İnanmiyor olabilirsin buna kimsenin laf yok ama insanlarin degerlerine saygisizlik yapamazsin. İnsanlarin degerleriyle manevi duygulariyla dalga gecen babam olsa anasina soverim. Bu piclerde atilmali bence
ülkede ne kadar kendini geliştirmemis cahil var tiplere bak
Ne yaptıkları umrumda değil ama burada bir saygısızlık olduğu kesin.
Sözde müslüman kişiler başka dinlerle alay ederken kimsenin sesi çıkmıyor. Yaptıkları hoş değil ama iştem atılmaları ne alaka
@Songül56 işverenler başka dinlere saldıran kişileri de etik/ahlak kuralına aykırı bulup işten cıkartıyor mu? Benim gördüğüm kendi inancında olmayan kişileri işten atmaları ya da tüm işi kişinin üzerine yıkmalarıydı ne kadar etik/ahlak kurallarına uyuyor? Yapılan şeyi onaylamıyorum ama tüm inançlara saldırıp kendi inançlarına biri saldırdığında sesini çıkartmaları.. bu ikiyüzlülüğe anlam veremiyorum ziyadesiyle mide bulandırıcı
Burada saygısızlık görüyorum alay görüyorum. Bu bir cahilliktir. Hristiyanlığa yahudiliğe bu kadar saygı duyarlar ama Müslümanlığı alaya alırlar. Atılsınlar , Zihni temizlik yapılmış olur hem
Müslüman olarak hepimizin önemli kabul ettiği kadir gecesi günü paylaşılmış bu resim. Artık insanlarda ar namus kahke bezi. Ramazanlık mübarek günde rakı sofrası paylaşımı yapmışlar. Çokta iyi olmuş atılmaları saygısızlık...
Yazı olmamalıydı , dini özel bir günde bu yazı yakışmamış, aksi halde herkes istediği gibi yaşama özgürlüğüne sahip.
Neden işten atilacaklarmış? Ama yoo, yetmez, oldu olacak idam edilsinler, bu işi ancak onların katli temizler.
Heeyy gidi heyyy. Neymiş, islam hoşgörü diniymiş. Külahıma anlatın siz onu.
İşte bunları duydukça dinsiz olmakla ne kadar haklı olduğumu bir daha anlıyorum.
Ne bekliyordunuz? Kadir gecesinde cemaat yapacaklarını mı? Dua yı biliyorlar mı ki? Allahım ya. Türkiyenin ekonomisi battıkça Hayal gücü gelişti mq
Alay ettikleri şeyin bedelini, alay ettikleri şeyin sahibi verir. Çokta takmayın
Atılmamalılar, kimseyi ilgilendirmez. Sanki içip içip uçak kullanıyorlar. Duyar kasmaya gerek yok bence. Umarım işten atılmazlar.
Ama farkındaysanız fotoğrafın üzerine " Kadir Gecesi Özel " yazıp paylaşmışlar. Bence bu durum işten atiılmaları
İçin geçerli bir sebep olmasa bile dine saygısızlık yapmaktır.
Ben de sizinle aynı görüşteyim.
Ayrıca yaptıkları şey, sadece dine saygısızlık yapmakla bitmiyor. Bu davranışlarıyla çalıştıkları firmanın ismini de lekelemiş oluyorlar. Onun için bence işten atılmasalar bile, bir daha böyle bir şey yapmaya cesaret edemeyecekleri bir ceza verilmeli.
Biraz önce bir haberde okudum: Resimdeki tüm çalışanlar işten atılmış.
Kadir gecesi notu dusulmesi yersiz olmuş paylaşıma
benim alkolik arkadaşım wp durumuna dua koymuş içsen bile o gece saygılı olacaksın içmen bile ayıp
Bizim insanımız niye böyle Herşeyin bo.. Kunu çıkarıyor ki..
Bu şekilde paylaşmaları yanlış ve saygısızca olmuş. Fakat işten kovulmayı gerektirmez.
Hoş bir görüntü olmamış. Bir kurumu temsil ettikleri için atılmaları doğru bir karar. Dini duygulara karşı kışkırtıcı bir tavır sergilenmiş yasal işlem dahi başlatılması gerek. Görselde yazı olmasaydı bunların hiçbirinden söz edilmezdi tabi.
Bu ülkede insanların keyfi şeylere ve insanların eğlenmesine alerjisi var. Salya sümük ağlamalı herkes 😁
böyle eğlence mi olur?
@demetbitmez19 çok pardon. Kadir gecesi özel yazısını görmemişim. Şimdi gördüm. Öyle paylaşmaları saygısızlık net.
Atılmalıdır. Herkes haddini bilecek Müslüman bir ülkede yaşıyorsa saygı duyacak ister inansın ister inanmasın
Bu habere çok mutlu oldum 😊
Kendileri bilir ne yapacaklarını. Dindar olmayabilirler.
@VoyagerA doğrudur uzak olduğum belki de. Ben sorun görmüyorum.
Yiyip içip zıkkımlanmalarına kimse bişey demiyor zaten.
Olay, İslam dinin özeli olan Kadir gecesiyle alay etmelerinde.
Pegasus onları zaten işten kovdu. Ki yaptıkları TCK 'nin 216. Maddesine göre suç teşkil ediyor.
işten atılmasinlar para cezası verilsin bu daha acitici olur
Saygısızlık değil herkesin inancı kendine normal bir durum bu kadar abartilmamasi lazım
bu foto dinle alay anlamındaysa derhal atılmalıdır. Ateist olabilirsin ancak dinlere saygılı olman lazım nasıl ki müslüman veya hristiyan ateiste ''sırf ateisttir kendi tercihidir dinde zorlama olmaz'' diyorsa aynısını senin de yapman lazım
Bu saygisiz pesevenkler yuzunden müşteri kayip edecekler. Tabi atilsinlar.
Saygısızlık yapmışlar. Atılıp atılmamalarını şirket karar verir
Pegasus, Müslüman müşteriler/yolcular da istiyorsa Müslümanların inançlarına saygı duymayan kişilerle çalışmamalı.
Hep söylerim bir insanda beyin olacak beyin yoksa her şey boş devletin böyle ahlaksız beyin yoksunu insanları toplayıp tımarhane ye kapatması gerek yoksa böyle yanlış SLK hal hareketdeki insanları hep göreceğiz demektir
Kadir gecesi özel yazmadan önce saçma olur mu öyle şey demiştim ama bu resmen provoke.
Kadir gecesi icilir asıl dualar tez kabul olur da cehennem ateşi zaten sabirsizlikla bekliyor ya arkadas bu insanlar niye buladar sapitti dicem içki işte tum kotuluklerin anası
Atılmalı ki bir daha kimse dinle alay etmeye kalkışmasın.
evet atılmalılar..
çünkü saygısızlık yapmışlar..
Atılsınlar, sonrada hayır hayır lütfen derler. Geb*reseceler
İşten atıp ne olacakki sanki, insanlarin kafasimi değişecek.
elin avrupasinda bile orucluya saygı gösteriyorlarken, bu memleketin cahili
Her gün daha da çığır aciyo yazik
Saygısızlık yapmışlar ama işten atmak mantıklı gelmedi çünkü iş ve sosyal hayat farklı. Çalıştıkları yerde müşteriye saygısızlık yapmıyorlarsa işten atılmaları mantıklı değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?