Merhaba! TL haricinde her şey aldı başını gitti ve gidiyor. Sizce, Türkiye'de yaşamayanlar Türkiye'de yapılan seçimlerde oy kullanamasın! Fikrine katılıyor musun?
Türkiye'de yaşamayanlar Türkiye'de yapılan seçimlerde oy kullanamasın! Fikrine katılıyor musun?
Yurtdışında yaşayanlar (turist veya ticaret vizesiyle kısa süreli gidenler hariç) buradaki yönetimi belirleme hakkına sahip olmamalı. Burada hangi partiye oy verdiklerinden bağımsız olarak söylüyorum. Euro 13 TL olmuşken, Almanya'da yaşayan adam 40.000 euroya burada ev alabiliyorken, elbette işine gelen bu düzenin değişmesini istemeyecektir. 1000 euro emekli aylığı ile burada paşalar gibi yaşayabileceğini bildiği için de Türkiye'de asgari ücretin sadece 230 dolar olması umurunda olmayacaktır. "Türkiye cennet, şükredin" derken, Türkiye'nin sadece kendisi gibiler için cennet olduğunu dikkate almıyorlar. Buradaki seçimlerde oy kullanmalarına karşıyım.
Kendi vatandaşlarımızdır mutlaka kullansınlar bence. Çünkü onlarda biliyor ki her an için bir şey olsa yurtdışını bırakıp sığınacakları yer Türkiyedir ve Türkün Türkten başka dostu yoktur. Türk derken de ülkemiz halklarını kapsıyorum ayrıştırmadan🌼 ve gene sonuçta Ülkemize mutlaka kazanımları var. Onlar elbet oralara alıştı hayat şartları ve gelecek için ellerinde olarak ya da olmayarak gurbetçi oldular ama İstanbul'a alışan bile istanbulu bırakıp memleketine zor dönerken hal ahval böyle. Kendimizi birde gurbetçi diye ayrıştırmaya gerek yok bence🌹💐🌼🇹🇷
Şuanki durum için değil, geleceğimizi sahiplenici olmalıyız. Azerbaycan bile bizim bizden ve karşılıklı bir bağ ile sevgimiz saygımız daimken, gurbetçiler bizimdir, bizde onların🌼💐😉🌹👍🇹🇷
kesinlikle katilmamalilar hem turkiyedeki durum bizim kadar farkında değiller aynı zaman da çok fazla avrupada yaşayan bolucukeri temsil eden kesim de oy kullanıp ülkenin kaderini tayin ediyor böyle birsey ciddi bir devlette mümkün olamaz adamlar sadece tatilde gördükleri ülkenin sırf aynı vatadaslik bagina mensup diye kaderine etki etmesi düşünülemez burdan gurbetcilere sesleniyorum 2 gr adam olun atmayın oy hadi 😀😀
Hayır katılmıyorum. Oy kullanmak vatandaşlık görevidir. Yurtdışında da temsil edildiğini ve ettiğin bir ülke var neticede. Bu nedenle ikamet yerine eğitim şartı aranması lazım. Mesela en az lise mezunu olma şartı getirilmeli. Yaklaşık 2500 yıllık bilgi bu. Yayalım.
Kimse hikaye yazmasin. Hepimiz biliyoruz ki yurt disinda yasayan insanlarimizin cogunlugu Ak parti ve Cumhur ittifakina oy verdigi icin bu konu tartisiliyor. Baska bir x partiye oy verselerdi.. Bu konuyu gundem de tutanlar kulaklarinin uzerine yatacakti.
Parti tutan birisi değilim bence hemen hemen hepsi aynı kefede... O yüzden kimden ne gideceği umurumda değil. Önemli olan aklı selim insanların fikir, düşünce ve irade koyup oy kullanması. O yüzden yurt dışında birisinin oy kullanmasına karşı değilim. Yeter ki insanlar bilinçli düşünüp kararlarını tartabilsinler...
alamancılar full floresan partisine atıyor dövizi yükseltiyor diye. bence de engellenmeli çünkü ülkeyi çöküşe götürmeleri umurlarında değil tek dertleri gelip yiyip içip s*çıp gitmek.