Şahsen ben dogru bulmuyorum. Yan mahallenin muhtarı için dahi oy verme hakkımız yokken yasamadigimiz yerlerde seçim hakkı verilmesini adaletli bulmuyorum. Bakın yerel secimlerde sadece yaşadığımız il ve ilçeler dışında oy kullanamiyoruz. Mesela ben Ankara da yasiyorum ama İstanbul belediye baskanligi icin oy veremiyorum. Mahalleden ilçeye, ilçeden il'e, il'den ulkeye sistem aynı olması gerekmiyor mu? Neden konu ulke olunca bu ulkede yasamayan oy kullanıyor? Bakin TC vatandasi olabilirler ama bu ulkede yasamiyorlar! En başta dedigim gibi yan mahallenin muhtari icin dahi secme hakkimiz yok. Siz ne düşünüyorsunuz?
Oy kullanmalarında sakınca yok.
Oy kullanmaları yasaklanmalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Türkiye dışında yaşayanların ülkemizde oy kullanmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Türkiye'de yaşamayan insanların Türkiye'nin kaderini belirleme haklarının olmadığını düşünüyorum Türk vatandaşı olabilirler olsunlar buyursunlar gelsinler gelsinler Ama şu Türkiye'nin geleceğini belirleme noktasında hakları olmasın abi burada ben yaşıyorum bu ülkenin iyi yanında kötü yanında da ben yaşıyorum ve kusura bakmasınlar da onlar yüzünden çoğu zaman kötü tarafları yaşıyorum ben.
Hadi 12 ayın 6 aydan fazlasını Türkiye'de geçiriyor olsan neyse hani ama anasını satayım herif bir tatil yapmaya geliyor başka da bir b** yapmaya gelmiyor
Doğal olarak oy kullanmamaları gerekir. Neden derseniz; bu ülkede yaşayıp, zorluklarıyla baş etmeleri gerekmiyor. Belki arada bir tatil amaçlı geliyorlar ve ülkemizin parası karşılığında gayet de değerli olan döviz cinsinden paralarıyla, hoşça vakit geçirip, gidiyorlar. En azından benim çevremde gözlemlediğim bu. Bence bir ülkede yaşayanlar, o ülkenin siyasi geleceğine dair seçim yapmalı. Yani seçim hakkına sahip olabilmek için sadece Türkiye’li olmak yetmemeli.
Günaydın.. kesinlikle burada yaşayamam bu ülkenin zorluklarını görmeyen insanların ordan ahkam kesip burada birde millette akıl vermeye çalışarak oy vermelerine karşıyım.. şartları yaşamadan havadan oy verilmemeli
İnsanın doğup büyüdüğü, ata toprağını bırakıp yabancı memleketlerde çalışmasını kolay mı sanıyorsunuz? Kim bilir oralarda senelerce ne kadar psikolojik baskı ve etnik ayrımcılığa maruz kaldılar? Belki kazandıkları para buraya göre çok iyidir, buraya geldiklerinde istediklerini alıyorlardır. Burada kaldıkları süre boyunca buraya döviz bırakıyorlar, bunu da düşünün. Çoğunun burada da evi var, emekli olunca temelli gelirim diye, ticaretimizi bir nebze de olsun canlandırıyorlar. Orada çalışmaları geçici bir ayrılık sadece. İlerde buraya yerleşecek vatandaşlarımızın oy kullanmaları en doğal vatandaşlık haklarıdır.
Ülkede yaşamıyorlar on gün izne gelip gidiyorlar insanların yasadg sıkıntıyı derdi bilmiyorlar dışardan gördükleri kadarıyla gelip oy verecekler ne saçma şey ya.
Bu soru baydı. Gerçekten sormak mı istiyorsunuz yoksa fikrinizi mi beyan etmek istiyorsunuz? Milyon defa soruldu arama kısmında sorsanız bir ton soru çıkacak. Şimdi öyle gergin ve can sıkıcı hal almış ki bu konu ben böyle dedim diye bile yandaş derler bana. Kime batan bir şey desek yandaş oluyoruz zaten