Verebilir
Vermemeli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bana sorarsan kesinlikle vermemelidir, ama soylede bir gercek var bu dunya uzerinde gecerlidir sadece Turkiyemiz icin degil.
Ulkemizden 1961 yilinda avrupaya goc basladiginda kimse senin hayat tarzina bakmadi ve en onemli aranan ozellik vucut olarak saglikli insanlar avrupaya alindi , bununda buyuk bir cogunlugu ic anadalosundan geldi. 1. Nesil olarak konusuyorum. O insanlar buralarda coook zor sartlarda para kazandilar bu bir gercek. Ama sen ic anadolunun koylerinden cik gel bi bakiyorsun ki haftasonu is yok , haftasonu eglenmeye cikmis kisileri , ayakta duramiyacak kisileri bi sekilde duduklemisler.
2. Nesilde kendini maleseef fazla gelistirememis , buyuk bi kisim calismamis kahvehanlerde , camilerin kantinlerinde zaman geciren insanlar.(20 yil caminin kantininde durup cogunun alni seccadeye degmemis insanlar) Abi ben burada markette kolunu cirparak tavugu anlatmaya calisan insanlara denk geliyorum. Hal boyle olunca konusulan tek sey , devletten aldiklari paralarla , hanimlarindan ayri gozukerek cift maas alarak izine gittiklerinde o yollar oluyor..
ve bu insanlarin bir cogu direk memleketlerine gidiyor.
Lafin kisasi , kendini gelistirmemis insanlardan olusuyor ve verdikleri oylarda ulke olarak o ulkede yasayan insanlarin, o ulkede egitim alan insanlarin kaderlerini degistiriyor.
20 yildan once otoyollar hic Boyle olmamis. Bu konuda bisey demiyorum ama sunu soylemek istiyorum. 20 yil once dogmus bebek bugun askerlik zamani gelmis oluyor. Biz hala yol konusuyoruz. Bu arada cogu yollarda ucretli yani :)
bence vermemeli. sonucta burada yaşamıyor buranın şartları durumları ne bilmiyor. seçim neden yapılır insan kendi ülkesini geliştircek vaatler sunan adaylara oy verir. yurtdısındakilere hiçbir faydası yokken oy oranını etkiliyorsa saçmalıktan başka bir şey değil.
Cevap
27Cevap
Hayır vermemeli bence
Türkiyede yaşamayan insanlar oy veremez, ve vermesinlerde zaten. Ben Türkiye’de yaşamıyorum ve oy verme hakkını da kendimde bulmuyorum , çünkü oranın zorluklarını problemlerini bilmiyor ve yaşamıyorumda bu yüzden sadece Türkiye’de yaşayanlar oy vermeli.
Bu konuda cok kararsızım ben yaa. Bi yandan vermemeleri gerek diyorum burada yaşamadıkları için. Ama şöyle de bi şey var hükümeti desteklemeyip başa başkası gelirse yurduma dönerim diyen insanlar da var. Onların da elinden bi tek oy vermek geliyo. Böyle düşününce versinler diyorum. Net bi fikrim olamıyo bu konuda
başkası gelirse yine dönmezler :D
Vermemeli.
Ülkeye toplasan yılda iki üç kez anca tatil amaçlı geliyorlar. Ülkenin kaderine onların da etki etmesi başlı başına saçmalık. Onların verdiği oylar Türkiye'de temelli olarak yaşayan insanların kaderini doğrudan etkiliyor.
Hayır, vermemeli, çok istiyorsa gelsin burada yaşasın. Euro ile maaş alıp, burada villalar yazlıklar alıp, 50’li yaşlarda gelip buradan emekli olup rahat rahat yaşayacak diye oy kullanmasını doğru bulmuyorum.
yani gelip bu ülkede yaşamıyor şartları bilmiyor bir kaç hafta bilemedin bir kaç ay tatile gelip sonra çekip gidiyorsa
yakını eşi dostu burada yaşamayanları kast ediyorum
bence gerek yok vermesinler
Vermemeliler
Hele ülkenin ekonomisi çok iyi diyerek hükümetin gidişatını destekleyenlere gıcık oluyorum
Çok iyise para kazanmak için neden yurt dışına gidiyorsunuz
😒
Vermeli tabiki onlar da bu memleketin evladı değil mi.
Memleketi pkk terör örgütü ve ortaklarına bırakmayacağız elhamdülillah.
İki tane dayım çar almanya'da her sene gelir kullanır oyunu
Geçici olarak bulunan kişiler versin, kalıcı olarak yerleşmiş kişiler vermesin. Çifte vatandaşlık bence olağan bir durum değil.
Vermemeli bu ülkede yaşamıyorlar gerek yok ülkenin durumunu bilmeden ülkeye oy vermenin bi yarari yok
Bu ülkede yaşamayan kimsenin bu ülkenin geleceğine karışması söz konusu olmamalı. Ekonomi kötü gittikçe dövizle zengin olmak için malum oy veriyorlar.
Oy konusunda belki haklısınız. Ama dövizle zengin olmuyoruz, veya bunun icin oy vermiyoruz. burada calışmaya coğu genc 16 yaşında başlıyor. Evlenincede karı koca calışıyoruz. Asozial bir hayat icinde evden işe işten eve sürünüyoruz. Hicbirimizin cocuğu servisle okula gidip gelmiyor. Bizler maalesef sizi kadınlarınız gibi süslenip püslenip gezemiyoruz. Erkeklerle aynı aĝırlıkta işlerde calışıyoruz. Zenginlik dövizle değil. Azimle calışmakla oluyor!!!
Bence ulkede yaşamayanin oy vermesi sacmalik. Bu ulkede yasamasan kagrini cekmeden 8y verip gelecegini icindeki durumu etkilemek sacmalik
Vermemeli ülke içindeki sorunlarla adamn alakası yk ama oy a gelince verio ne saçma
Verebilirler bence, çok fazla vatandaşımız var yurt dışında.
Ekonomiyi biz biliyoruz yaşıyoruz yurtdışında olanların oy kullanması haksızlık olur
Bana saçma geliyor yaşamadığın bir ülke hakkında söz hakkının olması
Türkiyede doğup gidenler evet, orada doğanlar hayır
Oranın vatandaşı ise hayır ama ikamet etmek durumundaysa evet
Yurt dışındaki seçmenler Türkiye’nin kaderini belirleyecek kişilerdir.
Suriyeliler oy kullanıyor ulan
Gurbetçi Türklere mi itiraz ediyorsunuz
6 aydan daha uzun süre Türkiye'de yaşamıyor ise oy hakkı olmamalıdır..
Verebilir 60 yıldır veriyorlar şimdi niye vermesinler?
Karşı olduğum ve anlam veremediğim bir konu bu gerçekten kesinlikle vermemeliler
Başka ülkede yaşayan benim ülkemin kaderini belirleyemez.
Ben geçici olarak yurt dısındayım oy kullanmaya hakkım var ama kullanmıyorum yurt dısındakiler vermemeli
Vermemeli ülkeye yapılmış asıl hainlik budur yaşamadığın yıl da 1..2 ay geldiğin ülke için karar vermek çok saçma
Vermeliler türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan ve yaşı tutan herkes oy kullanabilir hakkı bu
Burada yaşamiyosa buranin yonetimi ile karar almamali bu kadar basit ve etik olanda bu
Bu ülkede yaşamayan biri vermemeli ayrıca mülteciler de vermemeli
HDP liyse oy verebilir..
Vermeliler tabiki hakları var
yurt dışı yaşayanlar TC vatandaşı değilmi !
vermemeli... sorunlarımıza fransız kalıyorlar...
Öyle deme ya arabalarından duyar videoları yükleyip duruyorlar Türkiyedeki insanlar için.😄
Veremezler nasıl verecekler
Vermemeli'de.
imkanım olsa geri bile gelmem bu ülkeye
Burada beş yıl yaşama koşulu ile verebilirler
Vermemesi en doğrusu olur
Çifte vatandaşlığa karşıyım.
çok büüyk haksızlık
Hayır
Evett ben vericem meselaaa
Vermemeli
vermemeli
No. Hyr