Şahsi görüşüm doğru bulmuyorum. Zaten herşeyleri ile Avrupa da yaşıyorlar. Ve ülkeye keyfi olarak geliyorlar. Neden oy kullanıp iktidarı seçme hakkı veriliyor ki...
Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanmasını doğru buluyor musunuz?
Almanya'da yaşıyorum ve oy hakkım yok. Doğru bulmuyorum ama Türk vatandaşlarının oy vermesini. Bunun tartışmasını çok yaşadım burada yaşayan insanlarla. Sen vergi vermiyorsun, orada yaşamıyorsun nasıl oy verme hakkında sende görüyorsun diye. Özellikle çifte vatandaş olanlarda tamamen haksızlık
Ben doğru buluyorum. Sonuçtan onlar da bu ülkenin bir vatandaşı. Her ben kadar ülkemizde bulunamasalar da çoğu kendi memleketinde olmayı her şeyden çok istiyor. Ülkelerine geldiğinde 'zaten her şeyleri var, birde utanmadan buraya geliyorlar' gibi, yaşadıkları ülkeye gittiklerindeyse 'Türk bu, buna izin vermeyelim. Yabancı uyruklu 😒' tarzı söylemlerde bulunuyorlar.
Çifte vatandaş olduğum için bu soruya muhatap oluyorum doğal olarak. Ama doğru bulmuyorum diyenlerin sebebi sanırım ''Türkiye çok güzel,çok ucuz.'' diyen gurbetçiler yüzünden. Ben şuana kadar hep oy kullandım ve oyumu her zaman muhalefete verdim. Bu yüzden ülkem için bir katkım olduğunu düşünüyorum. O sebeple herkes için geçerli olmasa da doğru buluyorum diyorum
Siyaset ile ilgilenmiyorum. Ayrıştırılamaz bana göre sonuçta çift vatandaşlık hakları var. Bu hakkı değiştirmeleri gerekir. Ondan sonra oy kullanma hakları değerlendirilebilir🤷♀️
Doğru veya değil sonuç olarak bir çoğu azinlik oldugu avrupa ulkelerinde destek gördükleri icin sosyal partilere oy verirken kendi ana vatanlarinda sag goruse hakim partiye oy veriyor herbiri empati yoksunu o yuzden çifte vatandaşların Turkiye Cumhuriyeti secimlerinde oy kullanmalarını dogru bulmuyorum keza oy kullanacaklarsada bunu hava alanlarinda ya da konsolosluklarda değil buyursunlar gelsinler her birimizin gittigi gibi bir okulda kullansınlar bakalım kaçı gelecek bunun yani sira yurt icinde ikamet kaydi silinen bir vatandas oy kullanamazken ikamet kaydi yurt icinde olmayan birinin oy kullanmasi trajikomik ama bu ülkede ölüler bile oy kullandiktan sonra bu yanlış duzeltilmez.
Mantığı şöyle düşünün. Siz İstanbul'da yaşarken aynı zamanda da memleketinizde de oy kullansanız doğru olur muydu? Tabi hayır doğru olmazdı. Kusura bakmasınlar da Adamlar maaşlarının daha değerli olması için oy veriyorlar. Kullanmaları yasaklanmalı.
İnsanların çift vatandaşlıklari var, yani hakları var. Ki hepsi iktidara oy vermiyor, muhalefeti destekleyenler de var. Bu durum bazen sinir bozucu gelse de doğru olanı bu...
Türkiye de oy kullanmalari doğru değil. Adam avrupa da euro kazanip Türkiye de krallik yaşıyor bir de gidip akp ye oy veriyor. Şeytan diyor geldigi ulkeye dogru çevir...
Sadece bu ülkede yaşayanlar Adalet sistemi vs diğer tüm kuralları yaşayan bizleriz bu ülkede yaşayanlar o yüzden ülkemizde yaşamayan hiçbir vatandaşın oy kullanmasını doğru bulmuyorum..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bende yurt dışında yaşıyorum doru bulmadığım için oy kullanmıyorum çünkü ben buranın ekmeğini yiyorum buranın hükümetiyle yönetiliyorum türkiyeye sadece tatile gidiyorum o yüzden oy vermem adaletli değil
Turkiye de degiller ki 😏 Bence de kullanmamalilar...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Hayır doğru bulmuyorum. Geçen gün gördük birini. Türk Kadın yurtdışında yaşıyor. Türkiyeye gelince torbaları dolduruyoruz, 1500tl 1 aylık için yeterli falan demişti.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bencede turist gibi gelip gitmeleri ve hayatımiza müdahele etmeleri çok yalnış awk çoğu istiklal marşını bile bilmez başkent neresi bilmez ana oy kullanıyorlar