CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘faturalara zam yapılmaması ve halka destek verilmesi’ çağrısına yanıt veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2,1 milyon ihtiyaç sahibi haneye 68-137 TL arasında Elektrik Tüketim Desteği verildiğini söylemişti. Kılıçdaroğlu’nun, “Bilgiyi yıllardır gizliyorlardı ama bugün öğrendik” sözlerinin ardından bugün yeni bir açıklamada bulunan Yanık, “Çok kişiyi desteklemek fakirleşmek anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.
Yeni bakanımız şaka yapmıştır herhalde. Yoksa fakir olmayan bir halka neden yardım yapılsın ki dimi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 2.1 Milyon aileye elektrik faturası desteği vermek fakirlik değildir dedi. Şaka mı yaptı sizce?
2 milyon aile ortalama 3 kişilik olsa 6 milyon insan demektir. Ki bunlarin sadece partiye yakın, yandaş.. vs olduklarını düşünün ve sonucu 2 ile çarpın. Oldu mu sana 12 milyon muhtaç insan. Bitti mi, bitmediii.. Bir de muhtaç olduğu halde en az bir bu kadar da yardımları alamayanlari ekleyin. Oldu mu sana 24 milyon muhtaç insan. Tarafsız bir gözle bakmaya çalıştığımda şunu net olarak hissediyorum ki, bu ülkede eski hukumetler zamanında da mevcut olan yoksulluk ve yolsuzluk, 19 yıllık akp iktidarinda daha da artarak büyümüştür.
Söyledikleriyle yaptıkları çelişen bir Akp 'li daha.Ülkenin geneli asgari ücretle çalışıyorsa vs bu millete askıda ekmek askıda fatura gibi yardımlarda bulunuluyorsa o halk fakirdir. Bunun aksini iddia eden komut almış malum partili biridir nokta.
Biat kültürüne örnek bakanlar.. Hem veri veriyor hemde muhtaç olmadıklarını söylüyor.. Muhtarlıkdan fakirlik kağıdı isteniyor bu yardıma başvuran için..
Madem fakir değiller, neden yardım yapılıyor? Niye belli bir kitleye yapılıyor o zaman? Yardım alan bir aile ile almayan bir aile arasındaki fark ne olabilir ki, bir aileye yardım yapılırken, öteki aileye yardım yapılmıyor iki tarafta fakir değilse?
Bence de dalga geçti çünkü verdiğimiz tek kayıp elektrik faturaları değil O yardım değil zaten gelen faturanın yarışı kdv ötv vs bilmem ne... (Sorular güzelde tepkilerde guzeldir diye düşünüyorum aman dikkat 😊)
Ya varya tr de işini düzgün etrafa , insanalra ilan etmeden yapan çok az insan var ya , şuna bak ya kafası güzel bunların resmen bizimle dalga geçiyorlar
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 2.1 Milyon aileye elektrik faturası desteği vermek fakirlik değildir dedi. Şaka mı yaptı sizce?