Bir yerde haklı aslında, herkes fikir sahibi, kimse bilgi sahibi değil. Vücuda enjekte edilen maddeye karşı vücut antikor üretiyorsa o şeye aşı denir. Bir daha vücuda o mikrop girdiği zaman etkisiz olur. Toplumun büyük çoğunluğu bu mikroba dirençli ise mikrop üreyemez ve kaybolur. Herkesin aşılanma sevebi budur. Bunun dışında birde çiplendik diyen kesim var, çip nedir bana anlatırmısın. Teknoloji henüz nanometre boyutunda üretim yapabiliyor, mikrometre ve mikron boyutuna ulaşamadık. Telefon şarjları bile bir gün gidiyor, neyin çipinden bahsediyorsun, Şimdi senin inadın yüzünden ben sevdiklerimi kaybetmek zorundamıyım, olma ozaman otur evinde, çıkma dışarı, kimseyle görüşme, birazda onları düşün, bukadar bencil olma.
aşı seni koruyorsa aşını ol sesini kes nasılsa sana virüs bulaşmayacak bulaşırsa da kolay atlatacak daha sonra bağışıklık kazanacaksın koronayı aşı olmayanlar düşünsün ya da onlar bunu kendileri tercih ediyor hastalığın etkilerini çekecekler kimseye zorla kendi fikrini dikte edemezsin birde okumuş yazar olmuş...
Aşı olmak ya da olmamak tercihe bağlı kimseyi aşı olduğu veya olmadığı için yargılamak dışlamak doğru değil söylenen cümlenin de doğru olduğunu düşünmüyorum
İnsanlarla hayvanları birbirinden ayıran en temel özellik akıl ve düşünme yetisi. Sanirim kendisi hala insana evrilememiş ki böyle akıl dışı saçma sapan bir cümle sarfetmiş. Bu akılla nasıl gazetci olmuş da köşe yazısı yazabiliyor hayret.
Uzun vadede etkisi henüz görülmemiş ve hala tartışma aşamasında olan bir aşı için insanın kendi bedeni üzerine kullanacağı tasarruf hakkını bu şekilde taciz etmeye gasp etmeye yönelik, zorbalık içeren zırvadan başka bir şey değil. Üstelik sadece bir televizyon eleştirmeni olarak aşının ne tür sonuçlar ortaya çıkaracağı hakkında fikir sahibi gibi davranıyor. İnsanlara hayvan muamelesi yapan faşist diktatörlerin bile kendine göre haklı gerekçeleri olmuş ama sonuçları çok daha ağır olmuştur. Bir de bana kalsa diyor. Ülkede gerçek anlamda değerleri insanlar varken böyle boş konuşanların yer işgal etmesi üzücü gerçekten.
Bu derecede bir salgın sorunu olduğu için böyle şakalı bir yorum yapmış. Aşı önemli herkes yaptırmalı diyor aslında. Ama insanlar "hastalık yok uyduruyorlar sadece korkutmak istiyorlar", "hastalık var ama salgın değil türkiyede 100 kişi filan hasta oldu bu zamana kadar" "aşı yok onlar sadece bize zehir vererek hızlı ölümümüz için uğraşıyor" "aşı diye kandırıyorlar sadece çip takıyorlar bize" gibi saçma düşüncelerle reddedenlere benim de zorla yapasım var. Bir yıl önce paylaşılıyordu hastalık yok bana test yapamazsınız diye bağıran birsürü hasta. Böyle insanlar yüzünden artıyor. Bi de benim öz annemin yaptığı gibi "ben aşı olmadan geçiririm bu salgın zamanını, çünkü ben dirençliyim yetenekliyim bakın bana hiçbir şey olmayacak sizin gibi korkup aşıya gitmiyorum" düşüncesinde olanlar var. Onlar bu zamana kadar olan salgınlarda şanslı olanlar ama öncekiler kadar basit bir salgın olmadığını, hastalığın ne kadar yakında olabileceğini anlamıyorlar. Anlasalar da bana bişey olmaz modundalar
İnsan kendini medeni bir varlık mı sanıyor da alınıyor acaba. Doğanın en vahşi yaratığı insandır. Keşke kendimize bir değer biçmiş olsak da ne diyor bu adam diye kızsam ama malesef haklı görüyorum. Bir hastalık türettik, masum milyonlarca insanın canına mal oldu. Üstelik ilk de değil tarihteki.. Hiç ders almamışız. Bir aşı üretilmiş, salgın bitsin diye hala acaba olsak mı? Medeniyet? Hangi medeniyet?
Ben size bu yorumun amacını soyleyim 1. Kendi adını gazeteci olduğunu yazar olduğunu duyurmak haberlere çıkmak 2. Kendisine hakaret edildiğinde Uzlaşma için para istemek Ama bilmiyor ki halkı kin ve nefrete düşürmek diye bir suç var bizde bu konuda cimere yazicaz kendi uğraşır
Hiç kimse vücuduna enjekte edilecek bir maddeyi almak zorunda değildir. İnsan haklarına aykırıdır. Hastanın tedaviyi reddetme hakkı her zaman vardır. Aşı olunca hastalığı aşı olmuş birisinden kapamayacağını sananlar ayrı bir cehalet içerisindedir.
ne kadar saçma hani sadece isteyenlere aşı vurulacaktı? şimdi aşıyı vurmayanlar şehir degistiremez , ası vurmayanlar otobüse binemez, aşı vurmayanlara hastanelerde kimse bakmayacak... saçmalık
Gündeme gelmek için veya kızgınlığını belli etmek için böyle konuşmuş olabilir aksi takdirde aklı selim birinin böyle bir cümle kuracağına ihtimal vermiyorum.
Ama gorono çok tehlikeli a$ı virüsü kesip atıyor %99.98 etkili bu yüzden vakalar artıyor 3. doz yetmez paramız bitince yeni varyant çıkarırız delta plus delta pro max vs sjsdklf Hem a$ı çok iyi koruduğundan bizim a$ı olmamamız onları korkutuyor
Laftan anlamıyorlar adam ne söylesin yok neymiş aşı öldürüyormuş öyle böyle diyor herkes. O zaman dünyadaki bütün saglıkcılar ölücek. Olmayanlar yaşıycak
Valla bu aşı inkarcıları yüzünden hastalık falan bir daha yayılır ve bir hafta fazladan maske takmama neden olunursa, aşıyı reddedenleri sopayla döve döve aşılasalar ses etmem
Bu tip söylemler ortamı geröek için özellikle yazılıp çiziliyor. Benim teklifim daha manrtıklı. Aşı olunca pandemiden kurtulacak isek, aşı olmayanlar pandemi tedavisini ceplerinden karşılasın.
Ironi mi yapmış aklınca espiri mi yapmaya çalışmış bilmem ama uzaktan iğne atılması gereken ilk kişi kendisi. Şu sıfata bak insanlıktan cıkmış hiç insana benziyor mu.
Senin ben hem tipini hem beynini skeym o aşı dediklerin sadece seni yoğun bakıma düşüp gebermenden koruyor etrafınla bi ilgisi yok kim oluyorsa kendine oluyor d ingil
Ahaha aabrtmış biraz ancak teşbihte hata olmaz :) devlet yakın zamanda zorunlu hale getirecek zaten bir çok kapaı mekana girişi yasaklayarak aşı olmamışlara...
Aşı karşıtlarının düşünce yapısını ne kadar mantıksız bulsam da bu adamın kullandığı cümleyi doğru bulmuyorum. Herhangi bir insana bu şekilde aşağılayıcı benzetmeler yapılmamalıdır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Doğru demiş onlar yüzünden varyantlar çıkıyor ben iş yerimde asi olmayanı calistiitmiyorum
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Madem suç işlemiş ee o zaman mahkemeye verinde adalet çözsün. Lütfen aşınızı olunuz. Ha dur ya herkesin aklı vardı pardon. Kmseler haddini aşmasın.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Danalara yapıyorlar ya 😂😂😂 insanlar kendini insan yerine koymadıkça devlet onlara hayvan muamelesi yapıcak
Öyle yapma lüksü yok. Ama neden kanıtlanmış bir şeye inanmak varken kanıtlanmamış aşı öldürür vb. teorisine inanıyorlar? Ama tabii herkesin kendi fikri.
Aşının yan etkileri olabilir. Muhtemelen kalp kası hasarı seyrek olmalı çünkü çevremde yorgunluktan fazla yan etki görmedim ama bu virüs yan etkilerden çok daha ölümcül. Virüs de hasar bırakabiliyor ayrıca bu kadar çok insan aşı olduğuna göre bence sorun yok. Ama dediğim gibi herkesin kendi fikri.
kimsinlan sen ya gavatı sen önce şu sıfatına bakta ondan sonra konuş sanamı soracak insanlar aşı olup olmuyacağını herkesin aklı var fikri var mal deyneği