Ben ne aşıya güveniyorum ne de devlete. O kadar yalancılar ki virüs en başından beri saklandı yayıldıktan sonra açıklama gereği duydular en başında geç kalındı.Çin nüfusu azaltmak için çıkardı bu virüsü çünkü nüfus çok hızlı artıyor ilerde bu dünya bize yetmeyecek çünkü doğayı katlettik tükettik ve tükenmeye devam ediyoruz. Bosuna başka gezegende hayat aramıyor bu bilim adamları. Bu dünyada kalabilmek için yaşlıları zayıflari öldürecek bi virüs ürettiler bunun aşısı da bence virüsü yenecek ama herkeste kronik hastalık yapacak böylece hemen ölmesekte yavaş yavaş öleceğiz amaç ömrü kısaltmak.
Aşılar para ile olsa türlü türlü laflar edenler şimdide ücretsiz diye laf ediyor bu milleti ben anlamadım gitti yorumlara bakınca sinirlenmek elde değil ücretsiz olduğunu bilmeden önce aşı paralı olur bilmem ne diye görüş atanlar şimdide ücretsiz altinda başka birşey mantığindalar kendinize gelin diyorum. Bu illet nasıl bitsin diye ugrasmaktansa hala kaynatma derdindeler. Herkese zorunlu olunmalı net.
@Berivann6 içerigine baksalar anlarlar Almanya'nın buldugu asi RNA ile ilgili imis asıl tehlike orada ama bunu bilemeyen normal bağışıklık kazansın diye yapılan aşılar dan korkuyor fakat bu hastalıga yakalanan tekrar yakalanma durumları olduğu için de aşının da ise yararlik durumu 6 ay Çin'in buldugu. Diğeri ise RNA na etki ediyor bunları daha kapsamlı araştırmalari herk3s kullaktan duyma sözler ile hareket ediyor dur ben bakayım bu nedir diyip araştıran yok.
Aşının %100 bir güvenilirliği olsa kesinlikle zorunlu olmalı derdim. Ama bir güvenilirliği yok. Virüs basit bir olay değil. Herkeste aynı yan etkileri göstermiyor. Bu durumda en ufak bir sorunda bile devlet mesul olacak. İnsanların kendi inisiyatifine bırakılmalı.
Bırakılmamalı bence polis yardımı ile yapılmalı olmak istemeyenlere çünkü maske takmayanlar mesafesini korumayanlar var cahil insanlara lafa anlatmaktan bıkanlar var artık olmalı aşı ve herkese olmalı zorla ya da paşa paşa...
Zorunlu olmamalı. İnsanların kendi sağlığı ve vücudu konusunda söz hakkı olmalı. Covid-19 tedavisi için kullanılan ilaçlar bile tehlikeli yan etkilere sahipken ve bu yan etkilerden biri ölüme kadar gidiyorken aşının %100 faydalı olduğuna inanmak zor. Covid-19 geçirip kullandığı ilaçlar yüzünden kendini çok daha kötü hissettiğini ilacı bırakınca biraz daha rahatladığını söyleyenler var. Ayrıca şimdi sağlıklı gibi görünüp ileride ya da birkaç nesil sonra ortaya çıkacak yan etkilerinin olmayacağını kim bilebilir? İlaç sektörü ile sağlıktan ziyade ticari yönüyle bakar. Belki aşılar da ömür boyu etkili olmayacak düzenli tekrar isteyecek? Benim vücudum hakkında endişe ve söz sahibi olmaya hakkım var.
Zorunlu olmalı bence. Bence önce sağlık çalışanları daha sonra da bulastirici faktörü yüksek olan sağlıklı çalışan genclere yapılmalı. Her ne kadar testleri yapılmış ve yapılıyor olsa da kalp hastası , kanser hastası vs gibi insanlara yan etkisi var mı biliniyor mu bilmiyorum.
Ve hala insan yapımı diyenleri kınıyorum. Sanırsın dünya tarihindeki ilk pandemi durumu. Tarih boyunca bir çok pandemi daha yaşandı. Zamaninda su dinlenerek atlattigimiz grip virüsü öldürücü boyuttaydi. Aşısı yapıldı, toplumsal bağışıklık kazanıldı. Şimdi yatıp dinlenerek atlatiyoruz. Belki 20 yıl sonra korona da öyle olucak
Vala şimdi bu durum şöyle anladığım kadarı ile, ölümü gösterip sıtmaya razı ettirecekler gibi geliyor bana... Öyle ya da böyle o aşılar olacak üstelik ücretsizmiş. 🙄 Kafamda deli sorular?
O aşıyı oldugumuzu farzedelim. Dnalarımızla oynayabilirler. Bunu hiç düşündün mü? Virüs zaten büyük bir oyun.. Eğer belirtiniz falan yoksa hiç olmayın.. Güvenmiyorum ben aşıya.. Ölümden kaçıs yok. Alın yazında ölmek varsa kaçamayız...
Aşılar insanların insiyatifine bırakılsa kızamıktan, su çiçeğinden, koleradan hala insanlar ölüyor olurdu. Aşı yaptırmayacağını söyleyenler neden yaptırmıyor? Çip mi takacaklarmış? Götündeki donu kendi üretemiyor, dışarıdan alıyor, aşıya gelince çip takacaklar. Yemin ediyorum bizim halk dünyanın en cahil toplumlarından.
Bir aşı bulunduğu zaman en az 10 sene arastirmasi yapilir yan etkileri bulunur Ya bu aşi insanları seneler içinde kısırlaştiracak , Beynini yiyevek bir aşiysa Peki o zaman ne yapacagiz Ben şahsen şu ana kadar corona olmadim (2 defa corona testi oldum ) Aşi yaptirmayi dusunmuyorum Once millete yapsinlar Baktim zarari yok , bende olurum
Eğer bu virüs cidden popülasyonu azaltmak için üretilmişse amaç şudur; aşı çıktığı zaman ben aşı kullanmam agaa diyen cahiller ile ben virüse inanmıyorum yeea diyen beyinsizleri dünya üzerinden bu virüs aracılığıyla silmek. Bence inisiyatife bırakılmamalı + ücretsiz olmalı. Zaten ücretsiz olmazsa kimseyi zorlayamazlar.
Zorunlu ve bedava olması beni şüphelendirmiyp değil. Birçok doktor yaptırmayın diyo ama bilemiyorum. Devletlere güvenmiyorum virüsü çıkaran her haltı yer
Böyle düşünüyorum evet ama çevremde kronik hastalıklı insanlar var bencilce davranamam ama sevdiğimle alakası yok. Aşı 1 senede değil yıllar içinde geliştirilen bi şey. 1 yıl bile dolmamışken bi aşının bulunduğuna inanmam. Tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Hükümetler zaten insanları aptallaştırma peşinde. Bu da büyük bi fırsat olur
Tabii ki bırakılmalı ne malum aşının bağışıklık sistemime zarar vermeyeceği. Herkes aklını başına alıp g*tünün üstune otursa çoktan atlatmıştık zaten. Kimsenin yaptigi hicbir seye guvenmem bu saatten sonra. İnsana verilen değer ortada zaten.
@Hytbahce36 aynen oyle kactilar hep ama oralar da kaynıyo artık. Virüs kücük yer buyuk yer dinlemiyo. Hatta memlekette cok daha rahat insanlar bu yuzden bulasma riski de cok daha kolay. Onlem alinmasi lazim cok sıkı bi şekilde, yoksa nerde olursan ol kurtuluş yok.
Tabii ki insiyatif olmalı. Aşı olduğumuzda bunun iyi mi kçtü mü sonuç doğuracağını nereden bileceğiz ya da aşının böyle bir garantisi var mı? %100 kötü bir reaksiyon görülmeyecek kimsede diyebilecekler mi? Olanlar olsun ama ben olmak istemem şu an için.
ücreti mukaabilinde olacak gibi duruyor (sağlık çalışanları dışında) ve bu insanların kendi insiyatifine kalmış olacak gibi. umuyorum kapı kapı dolaşıp ihtiyacı olmayan insnalara milyarlar verildiği gibi kapı kapı dolaşıp ücretsiz aşılarımız da yapılır
Bugün pozitif olduğumu öğrendim bir saat sonra da hastanelik oldum şükür şu an iyiyim ama böyle büyük ve tehlikeli bir salgında insiyatif kullanılmamalı eğer çare oluyorsa aşı olunmalı bence
Bulaşsa bile endişelenecek bir şey yok. Bu seksi bedende virüs barınamaz. Vicuda giren virüsü seksi akyuvarlarım arkalı önlü çevreler ve doublepenereeder.
Bunlar reklam kokan hareketler 5 liralık tetanos aşısını covid diye yutturup doz başına 500 lira alacak badem bıyıklı Devletimin yöneticileri!!!
Bu çok karmaşık bir soru aslında. Çünkü çok uzun süredir beklenilen bir ilaç halk nezdinde şüphelenen ve güvenmeyenler olacaktır farklı sağlık sorunlarıyla karsılasır mıyım ilerleyen yıllarda bir yan etkisini görür müyüm vs. Yani kısacası bu konunun bile bilim kurulu ve uzmanları tarafından değerlendirilmesi gerekir
Kimse kimseyi bişiye zorlayamaz o aşı reaksiyon gösterirse kime hesap sorucaz gostermiyeceğinin garantisi de yok ztn çin yüzünden aylardır karantinadayız aşısını flnda istemiyoruz
Bence de isteğe bağlı olmalı çünkü ben Çin aşısına falan hiç güvenmiyorum. Virüsün nasıl ortaya çıktığını da bilmiyoruz. O yüzden yaptırmak istemiyorum
bazı haberler diyorki aşılar ileride çocuklarınızın sakat dogmasına ya da ömrünüzün kısa olmasına sebep olacak vs.. beni toplumdan kovsalarda olmam bu aşıyı..
İnsiyatif almak için donanımlı olmak lazım. Bizim ülke üzerinden gidecek olursak, kaç kişi bu virüsü yeterince anladı, tanıdı veya ciddiye aldı? Ciddiye almadığın bir şeye karşı önlem almazsın ve bu herkesi etkiler. Aşı zorunlu olmalıdır!
İtalyan bir doktorun çektiği videoda kocişim uluslarin ortak anlaşması ve insan sayısını azaltmak adına planlanan bir şey olduğunu ve asininda bunu daha kuvvetli hale getirecek bir şey olduğunu soylemis
Baskı yapılmamalı. Ben aşı yaptırmayı düşünmüyorum, kullandığım ilaçlar var. Belki yan etki yapacak onlarla. Üzerinde deney yaptıkları kişiler bakalım da ilaç kullanıyorlar mı? Kobay mıyız biz anasını satayım, çok meraklılarsa önce devletin önde gelenleri yaptırsın da görelim.
Marka olarak aşı secimi halka bırakılmalı halk zaten büyük ihtimalle ücretsiz olanı yaptıracak aşı yaptırmak zorunlu olmalı ve HES uygulaması ndan takip edilmeli aşı olayı basit bir durum değil dir Yüzeysel bakilmamali
Bize değil onlara sorsan. Evvettttt bırakmalıyız derler... Neden? Para yüzünden... norveç, danimarka vs. gibi ikandinav ülkeleri bedava yapar. amerika türkiye italya frans vs. parayla.
Tarihi bilgi birikimimle Bugün yaşadığımız pandemi kısıtlama korku sebebi korona virüs aşısına karşı olanlar geçmişte korona gibi milyonlarca insanın ölümüne yol açan dünya genelinde panik korku kısıtlamalara yol açan veba kolera şarbon verem grip tifo kızamık hepatit aşılarınada karşı çıkmıştır ve bugün başta ülkemiz olmak üzere dünyada gelişmiş çoğu ülkede tifo kızamık hepatit şarbon kolera gibi virüs kaynaklı bulaşıcı hastalıklardan neredeyse insan ölmüyor bu başarı aslında bulunan aşıların başarısıdır ülkemiz özeline gelirsek yakın geçmişte bazı insanlarımız traktöre bile karşıydı atlarımızı ürkütür bereketi kaçar bahanesiyle şimdi öküzle tarla süren adam kalmadı memlekette o yüzden bir hastalık çıktı kabul ettik şimdi aşısınıda her gelişmiş ülke gibi kabul edip yapacağız haa yapmam diyen varsa bir zahmet ağrı kesici bile kullanmasın ameliyat olmasın antibiyotik ateş düşürücü şeker tansiyon ilacıda kullanmasın kısaca bilimin bulduğu keşfettiği hiç bir aşıyı ilacı almasın beklesin kendi kendine iyileşsin hem ilaçların içinde çip olabilir alimallah!!! telefonunda GPS var uydudan attığı her adım bilinen birileri kalkmış başımıza eınshteın nikola tesla kesiliyor.. Umarım açıklayıcı oldu bu bilgiler
Bırakmamalı. Böyle bir şeyin seçimi olmaz. İnsanların tümü yaptırmadığı sürece kendi aralarında bu aşıyı yaptırmayanlar bulaşa devam edecektir. Amaç bitirmek ise insiyatif söz konusu olmamalıdır.
İnsan kendi vücuduna bir kimyasal enjekte ettirmek konusunda özgürdür. Bunun aksine yönelik bir uygulama insan hakları ihlalidir. Ayrıca Türkiyeye getirilen aşıların yüzde 98i Çinden alındı ve Çinin ürettiği aşıların test aşamasında birinin ölmesine neden olduğu söyleniyor. Çin bu konuda güvenilir bir ülke değil. Almanya/ABD ortaklığı ile üretilen aşı ise aşırı pahalı ve o aşıyı -70 derecede korumak gerekiyor. Bu imkan Türkiyede asla yok, zaten o aşılardan sadece 1 milyon tane sipariş edildi. Gereken aşı sayısı ise 100 milyondan fazla...
Benim nazarımda bu aşı uygulamasının aksi eğer tehlike yaratacaksa insiyatif tanınmaması gerektiğinden yana. İnsiyatif tanınmasıyla diğer söylediğin nedenlerle pek bağlantı kuramadım ben. Haklısın ama insiyatif buna göre belirlenmez bence. Öyle insanlar var ki çocuklarına bebeklik aşılarını bile yaptırmıyor oysa çok da gerekli bir uygulamayken. Benim burada bahsettiğim görüş aslında genel olarak aşı konusuyla ilgiliydi. Amacını düşündüğümüzde insiyatif gösterilmesi mantıksız kalıyor..
Demek istediğinizi ve endişelerinizi temelde anlıyorum ancak aşı dediğimiz şey bir kimyasaldır ve insana zorla uygulanamaz. Üstelik bu aşılar bebek aşıları gibi uzun süredir uygulanan aşılar değil ilk kez denenen aşılar. Üstelik en güvenilir olan Alman aşıları dünya tarihinde hiç denenmemiş RNA temelli etkiler yaratan bir aşı. Bu aşının genetik yapıyı bozma ihtimali bile var. Bunları da hesaba katınca ben haklılık payınızın iyice düştüğünü düşünüyorum
Ancak burada söylediklerinizde olay insiyatif dışına çıkıyor işte. Eğer ki gerçekten böylesine büyük ve kalıcı etkileri olan bir şeyse en başında üretilmemesi veyahut ülkenin bu siparişi yapmaması gerekirdi. Sorunun temeli aşı da. Ancak benim bahsetmek istediğim şey insanlar güvenilir olan denenmiş ve senelerdir uygulanan aşı programlarına bile böyle yaklaşıyorlar. Bu sipariş edilen aşıyı elbette ki savunmuyorum ama aşı durumunda da insan seçimine bırakılması hele ki salgın varken ne derece mantıklı? Benim sorguladığım durum yalnızca bu. Yoksa elbette ki haklısınız ki güvenmemekte de öyle
Ben sizi tam anlamadım şu an yani korona aşısını yaptırmalı mıyız yaptırmamalı mıyız sizce? Bence bu aşılara güvenmeyenlerin çok haklı sebepleri var yani :D O nedenle de insanların seçimine bırakılmak zorunda...
İnsan kendi vücuduna bir kimyasal enjekte ettirmek konusunda özgürdür. Bunun aksine yönelik bir uygulama insan hakları ihlalidir. Ayrıca Türkiyeye getirilen aşıların yüzde 98i Çinden alındı ve Çinin ürettiği aşıların test aşamasında birinin ölmesine neden olduğu söyleniyor. Çin bu konuda güvenilir bir ülke değil. Almanya/ABD ortaklığı ile üretilen aşı ise aşırı pahalı ve o aşıyı -70 derecede korumak gerekiyor. Bu imkan Türkiyede asla yok, zaten o aşılardan sadece 1 milyon tane sipariş edildi. Gereken aşı sayısı ise 100 milyondan fazla...
@Berivann6 şuana kadar aşıdan kaç kişi olmuş birsuru asi var doğduğunda o zamanki teknoloji ile yapılan aşıları oldun ne oldu 3 bacaklı mi oldun şu an yediğin icintigin cik mu organik soluduğum hava temiz mi telefondan aldigin radyasyonuu biliyormusun
@ayhanimsi şuana kadar aşıdan kaç kişi olmuş birsuru asi var doğduğunda o zamanki teknoloji ile yapılan aşıları oldun ne oldu 3 bacaklı mi oldun şu an yediğin icintigin cik mu organik soluduğum hava temiz mi telefondan aldigin radyasyonuu biliyormusun
@Berivann6 aşılar ilk çıktığında da herkes korkmuştur belki demekki eder olmamış belki bunda dağılmayacak sen olma ben olma ozaman ise yaradığını nerden bileceksin ki aşılar 3 fazda okur denemelerle asi çıktı ise demekki ise yaramıştır asi olmadan şehirlerarası otobüse devlet dairelerine girmek mobile yasaklanacak ozaman da yaptirmazsiniz
Tabiki önemli bir konu ama zorunlu olmamalı. Birçok avrupa ülkesi misal fransa bunu zorunlu yapmadı. Aşı deneyimi yaptıkları bazı kişiler ağır durumda kalmış. Yani büyük risk bunun yerine maske takıp hijyen kurallarına uymaya devam etme taraftarıyım.
şu an için bu konuda kimsenin bir görüşü olduğunu sanmıyorum. Ortalıkta aşı ile ilgili çeşitli söylentiler var o yüzden zamana bırakalım bir aşı çıksın da o zaman düşünürüz.
Sadece kısır degil robot kontrollü insan da yapıyı. Hayat kadınları için güzel tabi rahat müşteri ye çıkarız diye sevinirler ama yatacak insan kalmıycak
hayırlı zorunlu olarak yapılmalı cahil insanlar yııhh ben istemirem diyecek diye biz yıllarca covid tehlikesi ile mi yaşayalım umarım devletimiz herkesi sağlıkla aşılar
Virüse inanmıyorum ne demek ne kadar aptalca bir yorum 3 tane yakınım bundan dolayı öldü ve bir sürü insan ölürken inanmamak. Bu kafayla neden yaşıyorsunuz ki siz?
Siz hala uyuyun verilen ilaçlar ağır geliyo otopsi istendiğinde kalp krizi yazılıyo siz aptalsınız nüfusu düşürmek için yapılan bi saldırı bir gün anlıcaksınız bu yorumuma baktıkça bana aptal dediğine utanırsın o zaman
Ya sen nasıl bir cahilsin Allah aşkına tanıdığımız birileri ölmese hastalanmasa inanıcaz. Yeter şu aptal hikayeleriniz yüzünden herkesi tehlikeye atmayı bırakın.
Tekrar söylüyorum yorumların aptalca senin aptal olup olmadığını bilmiyorum ve bilmek de istemiyorum. Sadece merak ediyorum bu yaşa kadar nasıl geldiğini hiç beynini kullanmadan geçirdiğin zamanları falan.
Siz çok akıllısınız gerçekten bu cahil beyninizi kendinize saklayın bana yorum yapmanıza gerek yok sadece fikrimi söyledim zaten neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum ayakta gelen hastalar bi anda yoğun bakıma alınıp entübe ediliyor 3 gün sonra ex haberi duyuluyor beni tanımıyorsunuz bile eleştirmeyin ve saygı duyun sadece bi fikir bu okey