Fahrettin Koca, covid-19 aşısı için şimdilik zorunlu olmasını düşünmüyoruz ama önümüzdeki döneme bakacağız tarzında bir açıklama yaptı, ne düşünüyorsunuz?
Fahrettin Koca covid-19 aşısının zorunlu olabileceğinin sinyalini verdi! Böyle bir durumda nasıl bir yol izleyeceksiniz?
Zorunlu olma ihtimali olamaz bu anayasa ihlalidir. Sen önce sorumluluklarını yerine getir ve insanları aşı hakkında bilgilendir. Açık bilgilendirme yapamıyorsunuz çünkü bilmiyorsunuz kimse bilmiyor. Fazları tamamlanmayan bir aşıyı ne münasebetle zorunlu kılabilirsiniz. Daha düne kadar aşı firması yasal ayrıcalık talep etti sorumluluk kabul etmemek adına, doz ayarlaması yanlış hesaplandığından insanlar öldü doz ayarlaması değiştirildi. Yan etkileri hakkında en ufak bir bilgimiz yok. Bu saçmalıklara karşı insanlar hala ayaklanıyor buna uyuz oluyorum. Abi birşeyler yapın ya herkes klavye ardından yazıyor tamam birlik olmamız bu gidişata direnmemiz lazım. Yabancı ülkelerde hala domuz gribi aşısı etkileri yüzünden davalar devam ediyor 1 senede 2 fazı tamamlanmış bir aşıyı göz göre göre nasıl vatandaşa zorunlu hale getirebilirsin. Ben aşı karşıtı bir insan değilim ama açık bilgilendirme hakkım olduğu halde bilgilendirme yapılmıyorsa nasıl güven duyabilirim. Yok efendim araştıracak ve uygun görülürse vurulacakmış hadi ordan seni kukla, geçen yıllarda et ithal edildi de raporlar ingizlice diye okumadık deyip millete şarbonlu et yedirdiniz. Vaka sayılarını gizlediniz. Kim size neden güvensin?
Valla bunların dini imanı para. Hem mecbur yaparlar hemde paralı yaparlar. Yaptirmazsan şuraya giremezsin buraya giremezsin diyecek bir şekilde yaptıracak o aşıyı. İnsan sağlığı bunların umrunda mı yahu. Adamlar AVM ler yarın tepemize binmesin diye AVM kapatamiyor gidip kıraathane kapatıyor. Üç beş zibidi mafya bozuntusu elinde yönetiliyor Türkiye. O aşıyı herkese yaptırırlar. Mecbur demez mecbur bırakır. Böyle geri kafalı zihniyetleri var çünkü. Sonra olebilirsiniz sorun yok işlerine geliyor zaten
İstemiyorum. Benim vücudum benim kararım. Zaten yillaar oncesinden iki tane BCG aşısı izi taşıyorum omzumda. Üzerine kizamik, tetenoz ve domuz gribi aşısı Yeter da
Bu konuşmayı dinledim. Şu kadarını soyleyim gelen aşılar influenza aşılarıymış. Yani her zaman vuruldugumuz şu bir önceki yılın ölü virüslerini barındıran aşılardan. Bu sebepten bir sakınca görmüyorum çünkü bu tarz aşıların ciddi bir yan etkisi yok. Ben RNA aşılarına sıcak bakmıyorum. Bu aşılar direk DNA ya etki yapabilecek aşılar eğer bu tarz aşılar getittirilirse ve zoraki dayatilirsa ne pahasına olursa olsun vurulmam sevdiklerime de vurdurmam.
yerli aşı çıkana kadar olacağımı zannetmiyorum. ne kadar zorunlu olacak göreceğiz. zaten ülkenin yarısı olsa yeter virüs etkisini kaybetmeye başlar. ben ilaç bekliyorum varsa virüs üzerinde etkili ilaç kullanalım? ölen kişilerin otOPSİ YAPILIP incelenmesi lazım.
Bir ülke düşünün aylardır vaka sayısılarıyla oynayan ve uzun zaman sonra gerçek vaka sayılarını açıklayabilen tabi bu gerçek sayı ise oda meçhul. Siz olsanız bu bakanın tavsiyelerini dinler miydiniz ve aşı olur muydunuz. Ben şu an da aşı olmak istemiyorum. Zorunlu olmasına lüzum yok isteyen olur isteyen olmaz bu kadar basit.
Aşı yaptırmayan sokağa çıkmasın. Aşı yaptırmak istemeyenler var diye dünya yıllarca bu salgını çekemez. Aşı yaptırmak istemiyorsunuz diye başka bir insanın ölümüne neden de olamazsınız. Ben kendimi düşüneyim , herkes aşı olsun böylece salgın biter. Bende aşı olmadan kurtulurum bundan gibi bir yaklaşım çok bencilce. Herkesin olması en doğrusu.
Aşı karşıtlığı gerizekalılıktan başka bişey değil. Uzman insanlar bile yorum yaparken bilmiyorum diyebiliyor ama bizim insanımız her konuda çok bilgili maşallah. Cahil özgüveniyle atıp tutanları dinlemekten vazgeçin de oturup kendiniz araştırın çok merak ediyorsanız. Her yazılıp çizilen doğru olmuyor
Aşı karşıtlığı bu kadar fazla iken dahası aşının yan etkisi ne olacak bizim ülkede bilinmiyor iken aba altından sopa göstermek daha da karşıtlığı artırmaz mı? Tercih hakkı olsa diyeceğim ama alman aşısının ülkemize ne zaman geleceği belli değil
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
9 aydır korona olmadan. Hem de fıldır fıldır gezerken. He bu süreçte düğün salonlarında çalıştım üzerine bar, pub ve kafelerde de gezdim. Ne bir belirti ne de taşıyıcı faktörü olmadı. Her ay kontrol yaptırırım ve üzerine ne ailem ne de sürekli görüştüğüm arkadaşların ailesinde bir şey çıktı. Demekki dikkat edilince bitiyor. Aşıya gerek duymuyorum. Ben grip aşısı bile olmam bunu mu olcam.
3 er 5 ser vurduracağim. Bedava mal baldan tatlıdır. Kevgire döndüreceğim kendimi.2 tane Çin Aşısı 2 tane Alman ABD ortak yapimi. Arada Rus aşısı varsa onuda vurdurur kombo yaparım. Ohhh mis 🙂
Aynen öyle kardes. Saka bir yana. En makulu Çin aşısı gibi görünüyor. Hem yapılış sekli hemde saklama kosulları dolayisiyla. En iyisi Çin aşısı gibi. Bence insanları bosuna korkutuyorlar. Onca saglik çalısanı, doktor, profesör bu asilari vurduruyor. Ustelik kendilerini kobay olarak kullandiriyorlar. Onlar bile bu riski göze alip asi olurken. Siradan vatandas test sonucu tamamlanmis asılardan korkmamasi lazim bence.
Çin aşısına karşı değildim ama bir takım haberlerden sonra soğumuştum ama gerçekten de mantıklı olan Çin aşısı gibi. Alman ve Amerikan aşılarının farklı modelle yapıldığı söyleniyor o daha riskli gibi duruyor.
Bende o kadar sey izledim. Banada Cin asisi mantikli geldi. Alman ABD ortak yapimi da olur. Ama saklama kosullari zor deniyor. Yoksa oda basarili bir asi sonucta. Yapimi farkli sadece.
Ülkeler büyük ihtimalle giriş için şart koyucak mesela Afrika, Güney Amerika, Asya'daki bazı ülkelere... gidiş için zorunlu tutulanlar difteri, hepatit A, tetanoz, çocuk felci... aşıları var bu aşıda onlar arasına girer. Ülkeler kendi güvenliklerini almak zorunda bu sizin isteğinize ya da Türkiye'nin isteğine bağlı değil gitmek istediğin ülkeye böyle bir şart koyduğunda paşa paşa vurulcaksın ya da gitmiceksin.
Bizde her ay miami Norveç paris geziyoruz yaaa 😂 Ay sonunu zor getiriyor bu insanlar bugün bir baba avucunu iş aş yazarak intihar etti bilginiz var mı?
Ya belkide çok hafif veya semptomsuz atlatacağım bir rahatsızlıkken niye bilmediğim içeriği vücuduma enjekte ettireyim 10 sene sonra benim başka tarafımdan acısının çıkmayacağı ne malum
Zaten olay yalnızca sizin hayatınızı değil bulaştıracağınız kişilerin de hayatını korumak, siz semptomsuz ve hafif atlatabilirsiniz fakat ya kuluçka süresinde Farketmeden bulaştırarak hayatını kaybetmesine sebep olacağınız kişiler?
Corona bizi öldürmedi şimdide aşı öldürsün. Kendisinin aşı bile olacağını inanmıyorum kamera önünde vitamin ya da su aşılarlar bizde korona aşısı oldu zannederiz.
Olmam ki banane bi zor kullanmadıkları kalmıştı, bir ay sokağa çıkma yasağı ilan edip milletin bir aylık gider ve ihtiyaçlarını karşılasalardı kimse işe gitmek dışarı çıkmak zorunda olmasıydı aşıya gerek kalmayacaktı.
Sağlık çalışanlarının bile çoğu olmak istemiyorum diyorken zorunlu olabilir aşı mantıklı. Bizim hastane pandemi hastanesi olmasına rağmen insanlar olmak istemiyo çok şaşırıyorum hastaların halini görüp de nasıl olmucaklar
Zorunlu olmalı da zaten. Ne yani birileri kulaktan dolma bilgilerle aşı olmayacak tehlike saçacak. Tüm dünya aşılamaya geçti. Bizde hala aşı karşıtı dengesizler var. Aşı olmasa çocuk felci dünyanın sonunu getirecekti. Ya ebola virüsü?
%60 hedefi halkın aşığı isteyen tarafıyla ksrşılanamayacaksa ki etkili olması için bunun şart olduğu söyleniyor. O zaman zorunlu olmalı diye düşünüyorum. Mesela ben 2009 da domuz gribiydi yanılmıyorsam yaptırma ettirme sakat kalırsın dediler o aşıyı yaptırdım hiç bi sıkıntıda olmadı 11 senedir. Umarım istenilen sayıya ulaşılır zorunlu olma durumu gerektirmez.
Asi olmamak için direnecegim, evden dışarı cikmayacagim. Bir iki yıl evde kalırim. Asi zaten o zamana kadar öne sürdükleri gibi olumsuz etkileri varsa kendini belli eder. Türk asisisi çıkarsa o zaman olurum..
asiyi bütün dünyaya yayip dnayi degistirmeyi hedefliyorlar toplumlar da koyun gibi kabul edicek bunu ama erken ama gec.. en gec ucaklara asisi olmayan insanlar binemez dediklerinde mecbur birakilicaz.. hedef dünya nufüsunu azaltmak, daha fazla kontrol daha fayla robotlastirilmis insan.. ve hala bu virüsün bi yarasadan dünyaya yayildigini düsünen kisiler var yazik yok yazik.. iyiki ölümlü dünya ben bu dünyayi hic benimseyemedim
Bence genel kısıtlamaşarı kaldıracakları tarihe kadar zorunlu yapmamalılar sanırım haziran demişlerdi ve o zamana kadar aşı olmayanlara ücretsiz aşı yapsınlar
Aşı olmayanlar SGKdan sağlık güvencesinden yararlanamaz gibi bir durum olabilir. Bir insan aşı olmayacak kadar cesursa sonucuna da katlanmalıdır. Sen " benim vücudum, benim kararım" dersen sağlık sistemi çökmemesi için devlet de " benim sustemim" diyebilir.
Kısaca Aşı zorunlu değil ama sizi zorunda bırakacağız diyorlar, ortada aşı yok yan etkileri belli değil ama herkes aşı olacak ne diyelim işimiz her halükarda zor.
Ben aşı olacağım zaten karşıt biri değilim. Öncelikli olanlar arasında da değilim yani ikinci aşılama yapılana kadar da daha çok zaman var evden çıkmadan yaşarım o zamanda da. Mis gibi işte
olmayan olmasin arkadaş tum asilari vurun bana gduz asisi verem asisi tetenoz asisi co19 asisi vade geldiyse aşımi kurtaracak sanki ölüm ölum dedigin nedirki gülum
Ben çinin aşısına güvenmiyorum zorunlu olacaksa da seçme hakkı sunulmalı.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
aşı olmayanı ne yapıcaklar hapse ni atıcaklar yadaaa oara cezasımı kesecekler hiç şaşırmam. Halkı dinleyen yokki. Tek adamı seçenlere zorunlu yapsınlar ben tek adam için oy vermedim.
Arkadaşlar kimse siz ölün diye aşı hazırlamıyor. Kaç tane aşamadan ve yoklamadan geçiyor o aşılar. Aşı yaptırmayacağım güvenmiyorum triplerine girmeyin. Bunlar ölmemiz için değil yaşamamız için.
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Fahrettin Koca covid-19 aşısının zorunlu olabileceğinin sinyalini verdi! Böyle bir durumda nasıl bir yol izleyeceksiniz?