Nerede çok orada... luk diye bir sözümüz var. Zaten tarih boyunca tüm salgın hastalıklar insanların kalabalık ve pislik içinde yaşadığı yerlerden çıkmıştır. Bu salgın hastalıklarının ilahi bir yönü olduğunu da düşünüyorum. Çoğu kutsal metinlerde tevrat, incil, zebur, kur’an hepsin de insanların azmasından toplum yapısının bozulmasından dolayı bela olarak çeşitli musibetlerin verildiği ve verileceği yazmaktadır. Lut kavi , semut kavmi , Nuh beygamberin kavmi gibi helak olanlar bile vardır. Eşcinselliğin arttığı, evlilik öncesi cinsel ilişki, çok fazla sayıda birlikte olma hep toplumlara musibet olarak geri dönmüştür. Anlayana. Senin soruna cevabım da tabiki hekimlerimizin tavsiyelerine uymak olur. İçinde ne olduğunu bilindiği sürece aşı olmanın bir zararı olacağını sanmıyorum. Vesselam.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHayır olmam olmayı da düşünmüyorum.
Bunun virüs aşısı olduğuna da inanmıyorum.
insanların üzerinde korkunç bir korku ve panik havası oluşturup ardından da kısırlık aşısını dayayaaklar düşüncesindeyim.
Tıpkı 1980'li yıllarda çocuk felci aşısı yapıyoruz diyerek bu ülkenin çocuklarına kısırlık aşısıni dayadikları gibi.
1980'deki tabi yollardan çocuk sahibi olabilme oranlarına bakın bir de günümüzdeki oranlara bakın.
Her taraf tüp bebek merkezi...
Piramitin tepesindeki karanlık ve Lanetli güruh insanoğlunun neslini tüketmenin derdinde yıllardır...30 Yorumla
+1 yılBu virüs hakkında çok bilgim olmasa da olaylar ve gidişatı gördükçe bunun laboratuvar ürünü olduğunu düşünmemek elde değil. Biz çocukların bebeklerin öldüğü savaşları çıkartıp o savaş için insanlara silah satan canavarların olduğu bir dünyada yaşıyoruz açıkçası hiçbir şey şaşırtamaz beni...
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu virüsün olayı bağışıklığı kırarak ölüme yol açmak. Herkes ölmez bu arada. Şu an denemeleri yapılan aşıların amacı bağışıklığı desteklemek ve floramızın kolay kolay değişmemesini sağlamak. Bu adı üstünde aşı o yüzden korkulacak bir şey yok ve etkisi azalır mı sorusunun cevabı ise hayır azalmaz. Bu durum sürekli değil ve amacı bünyeyi desteklemek.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHepsinin amacı bu. Virüs canlı değildir o yüzden yok edilemez. Canlı vücudunda aktifleşir ve canlı ortam ortadan kalkarsa virüs aktifliğini kaybeder. Covid19 aşılarının hepsinin olayı bu yüzden canlı ortamı desteklemek ve virüsün vereceği zararı en aza indirmektir. Aşıların etkileri farklı olabilir ama amaçları dediğim gibi aynıdır. Ben bir doktor olarak eğer hasta değilseniz sosyal izalasyonunuzu koruyum ve olabildiğince sağlığınıza dikkat edin derim. Hastaysanız ise biz Türk doktorlarına güvenin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
+1 yılKorona virüs olmadıgı zaten bu işte bilgili olanlar belirtti. Virüs için 1.5 metre sosyal mesafe dendi bu virüs zıplayan birşey mi çekirgemi mesafe uzatılıyor.
65 yaş ve üzeri öldürüyor dendi onuda söylüyim nasıl yapıyolar mesela rahatsız 65 yaşında ölmeye yakın hastanede ölüyor orda en üst doktora gidiyolar ölüm raporuna korona yaz diye baskı yapıyolar isterse yazmasın aga doktorlugu yanar.
Amaç insanları evlere tıkıp kendi istedikleri dünya düzenini kurmaları hiçbir ulus devlet ses çıkartamadı çıkartamazda.
İnsanlar test götürüyolar orda yalandan var veya yok diyolar ki insanlar korksuz dışarıya çıkmasın diye.25 Yorumla- +1 yıl
En küçük örnegi dedem seneler önce gece yatarken ölüyor sabah kalkıyolar ölüm raporu kalp krizi neye göre kime göre bir bana açıklasınlar tamam o an yanındaysın anlarsın bunu dersin.
Ama gece ölmüş zaten ölen birininde kalbinin durmasıda normal birşeyken sen kalp krizi demen sadece o raporu doldurman için yaptıgın birşey olur.
Uzun lafın kısası korona diye birşey yoktur hastanelere gitmeyin orada başınıza herşey gelebilir. - +1 yıl
Corona diye bir şey yok. Tüm dünya bu hastalıktan kırılıyor. Her gün binlerce ölü veriliyor. Neden oluyor peki? Bu ölüler hep veriliyordu da şimdi adımı değişti? Dünya ekonomisi krılıyor. Açlık kapıda. Dünyanın başı büyük bir dertte. Siz komplo teorisyenlerine inanın. Bütün ülkeler yalan söylüyor. Komplo teorisyenleri doğru söylüyor vay be!
- +1 yıl
@Olasılıklarareneda Söylemek zorunda dünya dizayn ediliyor. Sen bana şunu söylesene mesela bizim bura ufacık yer burda uyuşturucudan tut herşey var poliste biliyor neden bitmiyor bir açıklasana? Herşey biliniyor bu işin aktörleri var polis arıyorum diyorum kavga var gelmiyor bile mahalleye düşün.
İnsanları korkutuyolar kendilerinden olan 3-5 şirketi himaye altına alıyolar diger herkesi cezalandırıyolar.
Ve şu an paylaşım var dünyayı hangi aile yönetebilir çok kısa zamandada anlaşıcaklar ve dünyada virüs bitti diye medya üzerinden pompalanıcak. - +1 yıl
Aynen öyle ama türk milleti koyun gibi aşiya koşuyor. Sorumluluk dahi almıyor aşı yapan ib, ne ler dünyayı anca sorgulayan insanlar kurtaracak ya da yön verecek boyun egenler değil. Martin luther, Mahatma Gandhi vb. Örneği
+1 yılBende olurum vakti Zamanında domuz gribi aşısı vuruyorlardi okulda tereddüt etmeden kabul ettim ben sınıfta belki bir kaç kişiydik asi vurulan sağlık bakanlığınin onayini almış üretilmiş ve insanlara vurmak için talimat verildiyse neden korkayim hem virüsten bu kadar korkuyorsak önlemi ni almamiz gerek virüs e yakalanıp hasta olmaktansa aşının yan etkilerinden hasta olurum (eğer yan etkisi varsa tabi)
30 YorumlaHayır olmam.. öyle ki bizleri bu hale aşılarla getirdiler.. Aşı olmazsa Çocuklarımız yaşayamazmış gibi muamele yapıyorlar.. daha doğarken Daha Dünyaya Yeni gözlerinş açarken Vuruyorlar acımasızca.. covid aşısı da Arkasından birsürü dert getirecek merK etmeyin.. değişmiş bozulmuş hasta nesiller.. sen bizi Koru Allahım 😔
311 Yorumla- +1 yıl
Aşı olmadığı için dünya şu an bu halde. Nasıl olur da aşılarıa antipati duyarsın? Verem bitti aşı ile. Tetenaoz bitti aşı ile, kuduz bitti aşı ile... Yıl 1960 Türkiye'de ortalama yaşam süresi 45 yıl Gelişen sağlık koşulları sayesinde neredeyse iki katına çıkan bir yaşam süresi var. Aşı da gelişen sağlığın bir parçası. Evet aşılar olmasa dünya eskisi gibi çok daha kötü bir halde olurdu ve evet bazı hastalıklardan dolayı da çocuklarımız yaşayamazdı. Aşı acımasızca demişsiniz. Acımasız olan ne? Herhangi bir zarar mı veriyor vücuda? Hayır çocuk biraz ağlayabilir. Sağlığı için 10 sn yansın canı. Yoksa çok daha fazla canı yanacak.
- +1 yıl
@Olasılıklarareneda olay sizin yansıttığınızdan çok daha fazla Emin olun.. Aşıların yan etkilerini okudunuzmu hiç? Aşı sonrası otizm Teşhisi konan Çocukları, Alerjik reaksiyon gelişen Çocukları Gördünüzmü hiç.. öyle ki aşıların İçerisinde Civadan ağır metallere Tutun da Afrika Yeşil maymun böbrek Epitel hücreleri, Cenin hücreleri var.. Bunu hangi doğal fıtratlı beden Kabul edebilir? Sizin hastalıklar İyileşti diye gösterdikleri sadece göz boyama Şekili her aşıyla Çok daha Fazla İnsanın fıtratını bozuyorlar.. Neden yeni aşılar afrika Halkının üzerinde Deneniyor? neden dünya nüfusunu azaltmamız lazım diyen gates aşılara Milyon dolarlar yatırınca En yardımsever insan oluyor hiç düşündümüzmü? Kim demiş 1960da yaşam süresi 45di diye 😂 benim tam aşısız 1927 doğumlu babaannem var turp gibi maşallah daha cam siliyor 😂😒
- +1 yıl
Tuik diyor. Yaşam süresi 45 diye. Bu ortalama adı üstünde. Herkes o yaşta ölecek demek değil. Göz boyama diyorsunuz. Siz hiç verem hastası görüyor musunuz etrafınızda? Ya da hapatit gibi hastalıklardan seri ölümler görüyor musunuz? Ya da aşık veysel gibi çiçekten gözünü kaybedeni, o dönemde çiçek öldürüyormuş. Bugün çiçek hastalığından ölen insanları görüyor musunuz? İstisna kısmıları geçersek. Ben görmedim. Göz boyamak için yapılan şeyler geçicidir. Gerçek değil, yalandır. Yalansa ne oldu bu hastalıklara? Sadece aşıların değil, diğer ilaçların da yan etkileri var. En basitinden eczaneden ilaç alıp reçeteyi okuyunca hemen hemen neredeyse bütün ilaçların yan etkisi var. Aynı şekilde aşının da. Ama bunlar kaide değer ciddiye alınacak oranlar değil. Faydası zararından daha çok. Hem de kat kat çok.
- +1 yıl
Grafiği 1960 yılına getirin.
- +1 yıl
Kesinlikle ama kesinlikle haksızsın. Aşılar olmasaydı eğer su an milyonlarca çocuk hastaliktan ölürdü. Bir iki tane istisna oldu diye aşıyı kötüleyemezsin.
- +1 yıl
@lovemelike katılıyorum. Aşı yaptırmamakta direnen Amerika'nın halini görüyoruz. Brezilya hakeza.. Oralarda tarikatçılar var ve bu aşı olayını sevmiyorlar. Nedeni insan doğasıyla oynuyormuş. Sapkınlık ne olacak.
+1 yılGüvenip de aşı olmam ben. Yaş olarak risk grubunda değilim, kapsam bile virüsün bende ölümcül etki yaratacağını düşünmüyorum. O sebeple gerek yok macera aramaya. :D
50 Yorumla
+1 yılKendi kendilerine biyolojik saldırıda bulundular aşı sürekli bulunuyo bilmem ne oluyo sonra durdurulmuyo. Ben devletlere güvenmiyorum.
83 Yorumla- +1 yıl
Bu virüs biyolojik bir silah değil. Gerçekten vahşi hayranlardan bulaştı. Eğer biyolojik silah olsaydı asla RNA virüsü yapmazlardı.
- +1 yıl
Peki neden sürekli aşı bulunuyo da o aşı bulan yok oluyo. Artı 5 10 yıl önce bile Üçüncü dünya savaşı nın salgın bir hastalık olacağını söylediler. Üstelik Amerika da suçlu psikolojisinde habire çin virüsü bilmem ne diyolar
- +1 yıl
Ası hemen bulunabilecek bisey değil. Bunun önce hayvanlarda denenmesi sonra insanlarda denenmesi ve zararsiz olduğuna kanaat getirilmesi lazim. Ki zaten bir cok ulkede calisma devam ediyor. Dunya tarihinde onlarca buyuk salgin hastaliklar oldu bu da bunlardan bir tanesi abartmayalim o kadar. Amerika kendine çıkar arıyor çinden zaten. Aslinda bir nevi hakli. Cinlilerin deniz pazarindan dolayi bu virus ortaya cikti.
+1 yılolmam, onda bir kıllık vardır. Pek iyi söylentiler yok. Dikkat ediyorum inşallah bişi olmaz.
31 YorumlaSağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hastalığın seyri şu durumdaki gibiyse bir süre bekler durumu izlerim. Ama 2. dalga yayılırsa, ilk başlarda yer alabilirim.
16 Yorumla
+1 yılBen beklerim o riske girerim. Zaten cogu kisi asiyi olucak e su an asi yokken bile bir sekilde yasiyoruz ve olduruculugunun dusuk bir oran oldugunu biliyoruz. O yuzden bekler duruma gore hareket ederim. Ama bunu vatandasin inisiyatifine birakacaklarini sanmam.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle olmam o aşıyı ne olursa olsun... Corona sadece bir test ve devamı gelecek... Benim tek korkum yaz ayı sonrası... Bill Gates in dışında bir kaç ilaç şirketini de özel olarak araştırmak gerekiyor...
20 YorumlaSağlık konusunda 784 cevap paylaştı. Milletti kısırlaştıran aşıların dan sonra, kuş uçurmama ihtimali olan aşıları hiç almayayım🙂
22 Yorumla
+1 yılÖnce devlet büyükleri bir olsun, sonrasında bakarız😏
14 Yorumla- +1 yıl
Iste insanlarin bunu dusuneceklerini bildikleri icin bu konuda şeffaf olmaları gerekiyor.
- +1 yıl
Doğru diyosun :/
+1 yılOlmam, beni öldürmez zaten corona, ölsem de np bir önemi vardır ölmemin
14 Yorumla- +1 yıl
lkjsdalkjklajsd <3
- +1 yıl
dbdhdj 😘
+1 yılBu aşı çıkınca devletler bunu zorunlu yapcaktır. Yapmalı da. Tıpkı çocukken olduğumuz zorunlu aşılar gibi.
40 Yorumla
+1 yılSağlık bakanlığının onayı olan herşeyi vurulurum aonuçta devlet onaylamış. Zamanın domuz gribi vb aşılar da olmuş hrpsini kabul ettik.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSpekülasyon değil saçmalık. Bill Gates vakfının yaptıklarına bakmak lazım önce. Adam neler neler yaptı bugün konulduğu yer dünyayı 3-5 aile yönetiyor muhabbeti. Dünyayı 5 aile yönetiyor ve bunu sadece biz biliyoruz öyle mi? Hem de Migros'ta kasanın yanından artık indirile indirile 5 liraya kadar inmiş bir kitapla öğreniyoruz. 5 lira, 5 aile. Yoksa burada da mı hinlik var?
10 Yorumla
+1 yılBir arada domuz gribi aşısı vardı onuda olmamıştım bunu da olmam zaten iğneden korkuyorum
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla türkiye bulursa olurum. Ama yabancı ülkelerden gelirse olmam. 😂 ne yaptıkları belli olmaz onlara güvenmiyorum. Ayrıca illaki bir şekilde sağlanır bağışıklık. Hastalığı geçirceksem de geçireyim onların aşılarından daha iyidir. 😅
13 Yorumla- +1 yıl
Olmam valla 3 ay boyunca gorev yaptık ölmedik bişey olmaz
Cevap sahibi+1 yıl@Meryemyusuf47 valla babam da doktor. Testleri babamgil yapıyor. Bize de babama da bişey olmadı ama yakın zamanda bölümden hastalanan 2 3 kişi olmuş. Babamın doktor arkadaşlarından da 3 tanesi ailesine de bulaştırmış babaları vefat etti anneleri entübe... Kendileri hala karantinada. Bikaç arkadaşı da atlatmış bile antikor testleri pozitif çıkmış sadece.
O yüzden hiç bir şekilde garantici bakamıyorum.- +1 yıl
Orasi oyle canım ama ecel gelmeyince ölüm gelmez cbmya
Ben o aşıyı bir süre olmam sanırım. Bir sene sonra kol gibi yan etki listesini yayınlarlar ondan sonra düşün dur.
10 Yorumla2 yıldan evvel çıkacağını düşünmüyorum, dünya büyük bir temizliğe başlıyor. Çıksa bile biraz bekleme taraftarıyım.
10 YorumlaOlurum bir şey olursa da bende denenmiş olur sonrakiler temkinli davranır komplo teorilerine de çok inanmam
10 YorumlaHayır olmam, demeyi isterim fakat bizi buna mecbur bırakacaklar
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuğuma bile aşı yaptırmadım. Asla olmam. Alsın g*ötüne soksun
50 Yorumla- Sağlık konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEn son grip aşısı oldum. İki gün sonra grip olunca tövbe ettim. :):
22 Yorumla- +1 yıl
Sağlıklı beslenme ile aşısiz bir hayat mümkün zaten.
- +1 yıl
@Ümitsixzzzz Kesinlikle.
+1 yılMerhaba saçlarıma platin küllü kumral Balyaj yaptırdım zamanla platinler ne renk olur sizce yıkandıkça daha çok açılır mı zamanla oturur koyulaşır mı
11 Yorumla
+1 yılÇok güvenemem büyük ihtimal ama olup olmama konusunda nötrüm ya bilmiyorum şimdilik...
10 Yorumla
+1 yılBen bu ülkenin doktoruna güvenilmesi gerektiğini birkez daha gördüm. bir es yapardım ama olurdum.
10 Yorumla
+1 yılBiraz bekler duruma göre karar veririm hemen güvenip olabileceğimi sanmıyorum...
10 Yorumlatemkinli olup zamanla ilk sonuçlarını görmek iyi olur
10 YorumlaTürkiye'deki daha önce olan salgınların hiçbirinde aşı olmadım , Bu salginda da olmayı düşünmüyorum.
10 YorumlaKovid 19 aşısı çıksa da güvenmeyeceğim bir aşı olacak.. Ve olmayı da düşünmüyorum.
10 YorumlaBen epey temkinli yaklaşacağımı, muhtemelen olmayacağımı düşünüyorum. Aşıya karşı bir tepkim yok evet tüm aşıları olmalıyız ama zaten covidin insan eliyle yapıldığı kesinken çözüme de şüpheyle yaklaşırım
21 Yorumla- +1 yıl
Dijital dünyaya hazırlık bu aşılar. Üreten dahi sorumluluk almıyor. Aklı olan insan aşı olnaz
+1 yılCovid-19 insanın bağışıklık kazanamadığı için sadece hasta olan kişiler aşı olucak yani ben aşı olim cotonaya yakalanmiyim diye bir şey yok
04 Yorumla- +1 yıl
Bakın bu normal bir aşı değil covid-19 insan bünyesinin bağışıklık kazanabildiği bir virüs değil yani mutasyona uygun bir virüs olduğu için sen aşı olsan bile covid-19 yakalandığın zaman virüs o aşıyı geçmek için mutasyon geçiriyor dünya sağlık bilmem nesinin açıklamasında yazıyodu büyük ihtimalle her yıl bu aşıyı olabiliriz çünkü virüs sabit değil demişti
- +1 yıl
Aynen öyle zaten DSÖ nün tek temennisi bu virüsün hiçbir zaman mutasyona ugramamasi.
- +1 yıl
🤝🤝
+1 yılŞükür ki şuanlık durumda buna ihtiyacım yok ama öyle bir durumla karşı karşıya kalsam ve seçme hakkım olsa bekleyip gözetlemeyi ve duruma göre olmayı tercih ederim. Elbette birilerinde deneme yapılacak test edilecek ama bu kişi ben olmak istemezdim
10 YorumlaAsik olduktan sonra sevdik ten sonra zaten guvende olur ve asik olurum
12 Yorumla
+1 yılHiçbir aşı çeşidine güvenmediğim gibi bunada güvenmem. Ülkemizde çıkar biz bulursak hariç..
30 Yorumla- Sağlık konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılKimsenin kimseye guveni kalmadı nufus azaltma politikasi var ciplenme var sahsen ben guvenmem
#Emirhancankir124 Yorumla- +1 yıl
Bende güvenmem ve asla aşı olmayacam
- +1 yıl
Mecbur birakicaklae
- +1 yıl
Valla brni önce öldürmeleri gerek onun için boyun egdikxe yasaklar çoğaliyor
- +1 yıl
Haklisin valla
Ben hayatta olmam sizde olmayın hayatınızı ve geleceğinizi düşünüyorsanız olmayın Türkiyemiz bile üretse olmayın yerli milli aşı dense yani
00 Yorumla- Sağlık konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılUzmanların gorusleri onemli
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen istesemde yapmıyacaklar farklı sebeplerden o yüzden herkes yapsa sevinirim😅
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlmama korkarım bazıları diyor jip yerlestircrkler beyne tuzak diyorlar korkuyom
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılJeep yazacaktım daha ben gülün gülün
- +1 yıl
Söylentilerle yaşanamaz. Komplo teorisyenlerinin bk yemesi. İnsanları paniğe sokuyorlar.
Konu konularda ilklerden olmayi sevmem..
14 Yorumla- Sağlık konusunda 411 cevap paylaştı.
+1 yılSağlık desek bile herkes önce güven bekliyor, Duruma göre beklerim
10 Yorumla
+1 yılBulasirsa yaptırırım durduk yere de yaptırımlar ihtiyacı olan yapsin
00 Yorumla
+1 yılzaten bulundu corona virüs aşısı abi hatta alın videosu var
10 YorumlaElin gavuru herşeyi yapar. Ben gencim olmazdim. Ailemede yaptırmazdim.
10 Yorumlabence biraz beklemek lazım. çünkü her ilacın bir tepki verme ihtimali olabilir.
10 YorumlaAşılara güveniyorum, güvenmeyenlere ise mal olarak bakıyorum, kusura bakmayın. Ama bu aşı için önce gidişatın nasıl olacağını gözlemlerim.
32 Yorumlaburalar 200 iq komplo teorisyenleriyle dolmuş. aynen kardeşim sana özel bunların hepsi olma nolur
11 YorumlaHayır kesinlikle olmam
20 YorumlaAşı çıkacak ve ben olmayacağım.
20 YorumlaBu saatten sonra olmam
20 YorumlaTedbirli yaklaşmak iyidir. Beklerim.
20 YorumlaBiraz bekleyip duruma göre bakarım
20 Yorumla
+1 yılGüvenmem kolay kolay.
10 YorumlaBu hayatta babama bile güvenmem ben
10 Yorumla
+1 yılHayır olmam güvenmiyorum
10 Yorumla
+1 yılBiraz bekler sazan gibi atlamam
10 Yorumla
+1 yılGüvensiz aşıyı piyasaya süremezler o yüzden olurum
10 YorumlaDuruma göre karar veririm.
10 YorumlaDuruma göre yaptırırım.